Novo racunalo za bozic

poruka: 58
|
čitano: 7.764
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Novo racunalo za bozic

Ja mislim za Bozic kupiti novi kompjuter,,pa ako bi mi neko mogao sastaviti neku konfiguraciju sa kojom bi mogao igrati igre kao cod6,gta 4,prototype i one novije koje ce doc,,,mislim dat oko 3300 kn za konfiguraciju plus jos oko 950 kn za monitor (znaci sve ukupno oko 4000 i nesto),,ako mozete sloziti dijelove iz firme ADM u Zagrebu.

Fuck techno,Fuck turbo folk,LISTEN TO HEAVY METAL AND PUNK

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Novo racunalo za bozic

Evo jedna.. malcice prelazi limit al se isplati..

Samo lutam, drogu gutam, izvana tako fin, a iznutra pucam... Puno lažem i kradem i seksam, to mi je u kostima jer ja sam mali gengsta...xD... filip.grguric@hotmail.com
15 godina
neaktivan

Ok,uzet cu tu

Puno Puno HVALA Smijeh

17 godina
neaktivan
Novo racunalo za bozic

Strpi se još malo da vidiš kakve će savjete dati drugi forumaši.

Plin je za kuhanje, dizel je za traktore, a benzin je za aute!

4 0 hvala 0
17 godina

Budimo realni za 3K kuna ne možeš igrat igre kako bi ti htio. Možeš igrat ali bez AA, AF i bez very high postavka. Tako da računalo koje ti je sastavljeno će poslužit, ali ne očekuj neke zavidne performanse. Bolje da se odrekneš kućišta, DVD snimača i monitora jer pretpostavljam da to sve imaš na starom računalu i da ona za te pare uzmeš još 2GB RAM-a i malo veći HDD.

15 godina
neaktivan
Novo racunalo za bozic

evo ja sam sebi slozio ovu konfu,,nisam stavio rame jer ih nema tu,,maticnu sam kupio polovnu 250 kn i kuciste 100 kn,,monitor 1200 kn..

http://img33.yfrog.com/i/newbitmapimage2ym.png/

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2009 22:04 (pinjo93).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kresimir kaže...

Ok,uzet cu tu

Puno Puno HVALA Smijeh

sačekaj još nekih tjedan i pol i probaj nagurat do grafičke HD5770....ali što se tiče ovo ostalog što je kolega naveo, sve je uredu.

još malo pa ban.
17 godina
Novo racunalo za bozic

Ja bi uzeo ovako. Matična podržava DDR3, samo je grafička malo slabija, ali u četiri tisuće i nešto sa monitorom, (ovo je doduše 4600) ne može neka zvijer..

dotore1
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
doktor1 kaže...

Ja bi uzeo ovako. Matična podržava DDR3, samo je grafička malo slabija, ali u četiri tisuće i nešto sa monitorom, (ovo je doduše 4600) ne može neka zvijer..

To prema onome gore je kao Zemlja prema Jupiteru ili Jupiter prema Suncu...

770kn za ram-e i toliko za procesor, a staviš HD4670 i da bude bolje corsair vx550 koji pogoni 3-4 takve konfe?Iznenađen

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
17 godina
Novo racunalo za bozic

Nije corsair od 550 nego 450, a stavio sam to zbog buduće nadogranje. Za godinu dana stavi neku 5850/70 i to je to, a i DDR3 rama koji polagano guraju DDR2..., matična podržava crossfire.., veći disk jer je 320 GB premalo za danas kada instalacija jedne igre zauzima oko deset giga, a Windowssa 16GB. Još muzike, koji film, programi i 320 GB ode u dim..

P.S. - ja imam 8800 G80, a 4670 je bolja od nje i igram se bez problema, a i igro bi se još neko vrijeme da nisam naručio novu...

Uostalom, samo sam dao prijedlog i to je to.

dotore1
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2009 22:40 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Novo racunalo za bozic

Evo od mene prijedlog

EDIT: vidim da sam za 600kn premasio limit, oduzmi 2GB Rama od toga i bit ce negdje oko 4300

konfiguracija konfiguracija
Every time two people have sex, an angel gets a boner
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2009 22:50 (AA-d00d).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Novo racunalo za bozic

doktor1, vidim da si u konfiguraciju stavio MSI..ja da sastavljam konfiguraciju nebi uzeo od MSI-a..iskreno...rade bih uzeo od XFX-a ili od Gigabyte-a..ali od MSI-a nebih---samo nemoj to shvatiti na krivi nacin..

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 7:14 (start).

1 1 hvala 0
17 godina

start ne se nervirati...nemaju svi isti ukus a za ove pravopisne pogreške ćeš dobit ....Viče

www.apriliabase.com
16 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

Moj savjet ti je da ne uzimaš računalo iz ADM-a ako nisi u blizini Zagreba, jer svašta može biti (kao kod mene). Nadalje, zašto možda za tih 3000 kuna ne kupiš PlayStation 3, XBox 360 ako su ti igre tako važne. Jer zbilja za 3000 kuna nećeš složiti dobar PC za igru.

Moje mišljenje...

Zanimljivo razmisljanje,mislim da bi autor ove teme trebao razmislit malo o ovoj soluciji.

2 0 hvala 0
17 godina

Dajem još jedan glas za xbox360 rješenje.

15 godina
neaktivan

Da,mozda bi se to isplatilo,ali moj ujak i tata bi radje htjeli kompjuter za internet i sl.A nemam bas tolko novci nego smo se dogovorili da ce svako dat dio..Nisam ja sad mislio da mi te igrice i ove novije kaj ce doc budu na high,nego na mediul ili low,svejedno mi je ,na ovom kompu igram sve igrice na low tak da sam naviknut na to,,nego sam mislio da ih mogu pokrenut i igrat bez štekanja,na low, medium svejedno.

A imam jos jedno pitanje da ako bi isli kupovat u dijelovima u adm,dali bi oni tam mogli sastavit to sve i ako bi ,bili se trebalo platit,,ako nebi, da li onda neko zna neki jeftini servis gdje bi se mogao sastavit i kolko bi doslo?

hvala Osmijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Novo racunalo za bozic

Ako sve dijelove kupis u jednom ducanu onda ti taj ducan i sve slozi i nalijepi naljepnice na kucistu (ako zelis otvoriti kuciste prisiljen si ih odljepiti) zbog garancije

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Novo racunalo za bozic

Obično se slaganje ne naplačuje ukoliko su komponente sve kupljene u nekom dućanu..

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
kresimir kaže...

Da,mozda bi se to isplatilo,ali moj ujak i tata bi radje htjeli kompjuter za internet i sl.A nemam bas tolko novci nego smo se dogovorili da ce svako dat dio..Nisam ja sad mislio da mi te igrice i ove novije kaj ce doc budu na high,nego na mediul ili low,svejedno mi je ,na ovom kompu igram sve igrice na low tak da sam naviknut na to,,nego sam mislio da ih mogu pokrenut i igrat bez štekanja,na low, medium svejedno.

A imam jos jedno pitanje da ako bi isli kupovat u dijelovima u adm,dali bi oni tam mogli sastavit to sve i ako bi ,bili se trebalo platit,,ako nebi, da li onda neko zna neki jeftini servis gdje bi se mogao sastavit i kolko bi doslo?

hvala Osmijeh

Ako sve komponente uzmes u ADM onda ce ti to oni sve slozit za badave normalno, a cak imas i besplatnu dostavu ak je racun preko 2000 kn i to ti je to.Cool

16 godina
protjeran
Alex55 kaže...
Ako sve komponente kupiš u ADMu, besplatno ti slože cijelu konfiguraciju. A sada mi ovo nije jasno. Već imaš računalo, i ti bi novo kojim bi radio sve isto kao i na sadašnjem bez povećanja performansa... To mi se čini malo nepromišljenim...

Mislim da si ga krivo shvatio, ovo sad računalo koje ima vjerojatno nemože pokrenuti sve najnovije igre bez štekanja a ovaj novi će sigurno moć i na medium/high, kako koju... Barem ja tako mislim...

Pala bomba u rodilište. Sad ima duplo više djece. /////// Vrijeme je relativan pojam. Zavisi sa koje strane WC-a se nalaziš.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Novo racunalo za bozic

Ajd neki brzi odg. plz... Reci koliko kompova imas sada...

Kada nesto ne trebas doc ce kada trebas nece doc....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Novo racunalo za bozic

za te pare bolje neide

1 x Asrock M3A770DE, AM3 - AMD 770 + AMD SB710, ATX, FSB2600, Dual C

1 x DDR3 2048Mb ( 2Gb ) Transcend, 1333Mz, CL9

1 x Procesor AMD Athlon II X4 620, socket AM3, BOX , 2Mb cache, 95W

1 x XFX HD5750 512MB DDR5 HDMI,2xDVI,Display Port, DirectX 11,700MHz

1 x HDD SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB cache Serial ATA II-300, F3

1 x Napajanje FORTRON 400W, PNF serija, PFC, Super Silent, 12cm vent

1 x PowerTrain PWT-Q517B, ATX Kučište + Card Reader

1 x AOC 2236SWA, LCD 21,5 Wide, 1920x1080, 16:9 , 60000:1 DCR, 5ms

4.119,99Kn

Neznam di se ide za to .

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Novo racunalo za bozic

Ok,hvala,

Novi kompjuter ocu kupit zato jer na ovom malo steka san andreas na,, LOW!

Ima oko 326 mb rama,,1.6 ghza procesor,,graficka 64MB,,Plač

0 0 hvala 0
17 godina
Alex55 kaže...

Ako ipak više preferiraš igranje, onda bi ti zbilja bilo pametnije uzeti konzolu (a kod nje nema high/low već je sve na ultra high Namigiva), a ovo računalo možda nadogradiš za siću tako da možeš nesmetano ići na net, a to je jedino što bi radio na računalu ako izuzmemo igranje...

NE! Već su detalji optimizirani za konzole, tj. koliko može progutat bez štekanja, a kada se recimo radi port na pc, onda je na pc-u uvijek bolja grafika nego na konzolama.

Recimo crysis 2, na konzolama će se vrtit na dx9, prosječna grafika, dok na pc-u dx11, sve na max (tko može) i grafika će biti ekstaza.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Alex55 kaže...

No dobro... Ali barem na konzolama nema instaliravanja, nepravilnih drivera i slično! Ubaciš i igraš, a ništa ne šteka!

Točno tako! Konzole i jesu namjenjene za igranje. Ako netko želi gamersko računalo, a ima samo oko 3,4K kuna onda je bolje uzet PS3. PS3 podržava i Blu-ray tako da u obzir dolaze i filmovi i sve

1 0 hvala 0
17 godina
Novo racunalo za bozic

ma da, te konzole su cudo zivo, cinjenica da su igre po 450-600kn, naspram 300-400kn za PC nitko ne spominje...

ok, mozete sad pricat kako ionako svi piratiziraju, da, ali xbox jednom kad te ulove da si cipiro zaboravi igrat ISTA online, makar kupio original, a i cipiranje kosta

PC se daleko vise isplati kako god okrenes, pruza puno vise mogucnosti, za jednako para daje jednaku kvalitetu igranja itd. (ne moze se sve igrat na maks, ali ona kvaliteta postavki na kojoj se moze igrat je ista ko ona kako je porihtano da radi na konzoli)

ako prednost kod kupnje konzole uzmete da se ne mora kupovati monitor, tj. da se pristeka na TV, onda imajte 2 stvari na umu:

1) kad je pristekana TV se ne moze koristiti sto dovodi do ucestalih konflikata sa ostatkom ukucana

2) ako bas zeli korisnik PC-a uvijek moze PC pristekat na tv

itd itd itd

ja bih se zadnje odlucio na konzolu, eventualno ako bih imao visak para i vec posjedovao jedno racunalo za internet/multimediu....

ne kazem da se sve to ne moze s nekom konzolom, samo da je sve to puno jednostavnije sa racunalom

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Novo racunalo za bozic

Konzole sve vise preuzimaju ulogu racunala:

1st) mozes na internet preko konzola (PS3, XBOX360, PS2...)

2nd) imas tipkovnicu i mis za konzole (RTS, FPS anyone?)

3rd) multimedija - Blu-ray

i jos neke prednosti:

1st) konzola traje daleko duze od pc-a  - kupis jednom i uzivas u visokim detaljima (da, mozes i na PC-u ali uzmite u obzir kolko ce vas kostati stalne nadogradnje)

2nd) spojis ih na FULL HD TV (bar sto se tice PS3 i XBOX360) i igras se na bigfak*ng rezoluciji (naravno treba prvo takav tv kupiti ali danas sve vise ljudi kupuje HD tv-e bez obzira dal imaju konzolu il ne)

a sto se tice cijena igara: kupis ih u Velikoj Britaniji za daleko manje cijene nego kod nas, a i nemoras cdkey registrirati na svoj acc (kao STEAM npr) i mozes igru onda zamijeniti ili prodati

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.12.2009 16:52 (AA-d00d).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Rhodin kaže...

ma da, te konzole su cudo zivo, cinjenica da su igre po 450-600kn, naspram 300-400kn za PC nitko ne spominje...

ok, mozete sad pricat kako ionako svi piratiziraju, da, ali xbox jednom kad te ulove da si cipiro zaboravi igrat ISTA online, makar kupio original, a i cipiranje kosta

PC se daleko vise isplati kako god okrenes, pruza puno vise mogucnosti, za jednako para daje jednaku kvalitetu igranja itd. (ne moze se sve igrat na maks, ali ona kvaliteta postavki na kojoj se moze igrat je ista ko ona kako je porihtano da radi na konzoli)

ako prednost kod kupnje konzole uzmete da se ne mora kupovati monitor, tj. da se pristeka na TV, onda imajte 2 stvari na umu:

1) kad je pristekana TV se ne moze koristiti sto dovodi do ucestalih konflikata sa ostatkom ukucana

2) ako bas zeli korisnik PC-a uvijek moze PC pristekat na tv

itd itd itd

ja bih se zadnje odlucio na konzolu, eventualno ako bih imao visak para i vec posjedovao jedno racunalo za internet/multimediu....

ne kazem da se sve to ne moze s nekom konzolom, samo da je sve to puno jednostavnije sa racunalom

OK. Shvatili smo da ti je draži PC od konzole, naravno većini ljudi je ovdje tako. Ali mi govorimo da ako već želi računalo za igru, a nema para da kupi baš gamersko računalo, bolja je onda opcija konzola.

15 godina
Novo racunalo za bozic

Gle. Neke velike razlike u igranju nema. Osim šta je tu miš i tipkovnica, a tamo gamepad. Ima san sve sony konzole od jedinice do trice i zaista sve pohvale. X360 ili PS3, šta se izabere nema greške. Ako se želi baš prašit po igrama, a nema se novaca za PC (koji je nekome prioritet) neče promašit ako uzme neku od konzola jer svaka igra će radit i svaka će igra izgledat prekrasno (nema nadogradnje hardvera i slično).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Novo racunalo za bozic

i ja cu opet ostat pri svojemu

konzole imaju svojih prednosti, jeftinije su od PC-a, ali ne nude ni 1/10 onoga sto nudi PC

sve igre rade na njima, istina, jer su podesene da bi radile na njima, i rade pod maksimalnom kvalitetom koju mogu izvuc iz te konzole na koju god rezoluciju TV-a ju nakacite

bez obzira na to sto se moze spajat na internet, sto se mogu kupovati tastature i slicno to nije ni priblizno ko na PC-u, ja recimo preferiram firefox i thunderbird, sestra operu i outlook, stari se ne mice od internet explorera, na konzoli imas... sto vec na konzoli imas

postoji milion stvari koje se na PC-u mogu a na konzoli ne, pocnimo od pisanja seminara

sad, kada kupite racunalo, isto kao i kad kupit konzolu, mozete ga spojiti na TV i igrat se u 1080p rezoluciji, svi imaju, kao sto ste vec napomenuli, tv u kuci. to mozete ciniti jednako kvalitetno ko da se igrate na konzoli, dapace, ako imate monitor sastrane TV nije okupiran dok se vi igrate i ostatak ukucana vas ne pokusava maknuti jer im pocinje neka serija/sapunica, slozit cete se da su monitori jos uvijek jeftiniji od TV-a

rec da je jeftinije narucivati igre iz engleske ne ide vam u prilog jer igre narucene za PC otamo su jednako tako jeftinije (i u prosjeku 10-15 funti jeftinije od onih za konzole), preprodaja igara takodjer funkcionira na potpono jednak nacin, dapace, za PC je jednostavnija, mozete prodat i registriranu igru

od PC-a UVIJEK mozete izvuc jos malo, drugim rijecima OC-at ga i podic si kvalitetu igranja, konzolu, iako teoretski mozete OCat, ne vidim kakvog bi to imali smisla, igre bi vam radile jednako

ako je igra superzahtjevna, bit ce podesena za konzolu na ne tako dobre setingse, i tako cete ju igrat svi, na PC-u cete ju igrat ovisno o tome kakav vam je PC, oni sa slabijim racunalima na kvaliteti konzole, oni sa jacim na puno visoj kvaliteti (da, kvaliteta igranja, stogod vi mislili, uvijek ce biti bolja na mid-high end PC-u, a jednaka na low-mid end pc-u u odnosu na kvalitetu iste igre na konzoli)

PC se uvijek moze nadogradit da se zaigra nesto sto do jucer niste mogli, konzola jednom kad postane zastarjela mozete kupit smao novu, jeftinija je od PC-a, to se slazem

rec da se isplati kupit slabije racunalo za rad i konzolu za igre... pa recimo kad bi pare od kupovanja konzole ulupali u to slabije uredsko racunalo imali biste dosta jace racunalo koje bi popapalo bilo koju konzolu sto se tice gaminga

cinjenica jest da postoje igre za konzole koje ne portaju na PC, ima valjda 10rostruko vise igara za PC koje nikada ne vide konzolu

ja jos uvijek tvrdim da su konzole za ljude koji vec imaju racunalo, dobre su za djecu, nintendo wii je nenadmasan u bilo cemu i pruza potpuno novi dozivljaj, ostatak ekipe po meni je totalno neisplativ naspram racunala

za kraj, ocekujem brdo thumbs-downa i pokoji thumbs up, ali ovo je moje iskreno videnje stvari, uvijek cu radije ici na slabije racunalo nego bilo kakvu konzolu

vecina konzola se tak i tak da emulirat na racunalu, za potpun dozivljaj moze se igrat i preko gamepada i na TV-u, ako vam je to bas takav gust

razlika u cijeni nadoknadi se sa 4-5 kupljenih igri

Moj PC  
4 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice