Molim savjet za novi kompjuter, graficke kartice

poruka: 5
|
čitano: 6.189
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Dobar dan,

vec neko vrijeme razmisljam o kupnji novog kompa. Inace imam jedan (za danasnje pojmove) los laptop i jedan (za danasnje pojmove) muzejski primjerak stolnog kompjutera.

Jako volim igrat igrice, a na ovim kompovima je to nemoguce( osim bog je blagoslovio dote). Dosta sam istrazivao za novi komp, ali nekolko glavnih cinjenica mi uvijek izmakne.

1.Jel  se jacina grafickih kartica npr hd5830 moze vidjeti po broju il to ovisi nekak drugacije? nije mi jasno jel jaca 5830 ili 4670... Vidio sam neke da kazu da je Gt9800 bolja od gt240 (wtf)

2. gledajuci ovaj forum vidio sam par komfiguracija koje mi se cine ok

pa bi molio nekog strucnog da mi kaze jesu li te konfiguracije ispravne( napajanje, maticna...) i kako bi se ove igrice vrtile na tim konfiguracijama:

CoDovi

Oblivion

Assasins C. 1 i 2

Crysis

GTA 4

3 jel moze neko mozda slozit neku dobru igracu konfiguraciju koja bi bila oko 5000 kn (bez ekrana)

Unaprijed hvala

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.7.2010 13:41 (yeo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

2. konfa uzmi athlon 630 i hd 5850 jer je bolja od hd 5830

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ovako bio sam u istoj dilemi do prije mjesec dana kao i ti razmislao sam se i premisljao samo sam jedno znao procesor mora biti INTEL i tocka a ovo sve ostalo sam poceo saznavati i ispitivati sve oko sebe jer prvi puta u zivotu sam si sam od svojih novaca kupovao komp dosada su to bili starci i nikad nisam mogao kupiti ono sto volim nego ono sto tada tanki budjet novca mojih staraca dozvoljavao ovoga puta sam si odlucio do 6 soma kuna onako razumno a pretvorilo se u 9 soma ali dobro i5 750 core intelova danas sutra mogu ga klokirati 8mb chesa memorije quad odma sam se zaljubio u njega a i cjena je odgovarala ono sto ti zelim reci i sto ti mogu preporuciti napajanje neka ti bude CORSAIR jer ima 5 godina garancije i ostaje jako stabilno kod klokanja i ima jako dobru zastitu od strujnog udara i od mjenjanja napona tako da ce u najgorem slucaju otici ono ali nece dozvoliti da stradaju maticna. proces grafa ono je kao jedan dobar filter zatim Hard disk CAVIAR BLACK od wester digitala ima 32 mb spremnik i to ti je ono sto je odlicno sve ostalo ti izaberi uzeo sam si ati hd 5850 od sapphira ali sad mi je malo zao jer sam N VIDIIN FAN i sad da kupujem uzeo bih si GTX 470 n VIdiu jer nikako da vidim te misice od HD 5850 mozna s vremenom ih i vidim ali dobro mislio sam da cu moci sve igre terat odlicno ali stalno te piracke igre uzrokuju trzuckanja tu i tamo pa sam malo li la s njim ali Sad cekam Mafiu 2 i to ce biti kljucna igra jer uzeo sam si ovaj komp zbog nje ako bude fino terala na zescoj grafi e onda cu skinit kapu HD 5850 ali do tad nije mi prirasla srcu!!!!!! i XFX ti je odlican proizvodjac za grafe mada sam si uzeo sappira, fxf je moja buduca vjeruj mi!!! 

sutil

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Molim savjet za novi kompjuter, graficke karti
yeo kaže...

Dobar dan,

vec neko vrijeme razmisljam o kupnji novog kompa. Inace imam jedan (za danasnje pojmove) los laptop i jedan (za danasnje pojmove) muzejski primjerak stolnog kompjutera.

Jako volim igrat igrice, a na ovim kompovima je to nemoguce( osim bog je blagoslovio dote). Dosta sam istrazivao za novi komp, ali nekolko glavnih cinjenica mi uvijek izmakne.

1.Jel  se jacina grafickih kartica npr hd5830 moze vidjeti po broju il to ovisi nekak drugacije? nije mi jasno jel jaca 5830 ili 4670... Vidio sam neke da kazu da je Gt9800 bolja od gt240 (wtf)

2. gledajuci ovaj forum vidio sam par komfiguracija koje mi se cine ok pa bi molio nekog strucnog da mi kaze jesu li te konfiguracije ispravne( napajanje, maticna...) i kako bi se ove igrice vrtile na tim konfiguracijama:

CoDovi

Oblivion

Assasins C. 1 i 2

Crysis

GTA 4

3 jel moze neko mozda slozit neku dobru igracu konfiguraciju koja bi bila oko 5000 kn (bez ekrana)

Unaprijed hvala

Sasvim solidno ali radije uzmi gtx460 jer su preformanse veče od 5830 i 100kn skuplja 1gb verzija ili uzmes gigabyteovu jer ima nerefernetni hladnjak kosta oko 200kn manje od 5830 ;)

A za tih 300kn koliko vec uzmes bolju maticnu ili proc.

Ah jbga prekoracio za 200kn jer nema coolermaster elite 332 niti gigabytove 1gb

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2010 21:01 (pandza94).
15 godina
neaktivan
RE: Molim savjet za novi kompjuter, graficke karti
yeo kaže...

Dobar dan,

2. gledajuci ovaj forum vidio sam par komfiguracija koje mi se cine ok

pa bi molio nekog strucnog da mi kaze jesu li te konfiguracije ispravne( napajanje, maticna...) i kako bi se ove igrice vrtile na tim konfiguracijama:

CoDovi

Oblivion

Assasins C. 1 i 2

Crysis

GTA 4

Unaprijed hvala

Jacina ti ne ovisi puno oVRAMU_dananji pojmovi 512 i 1Gb ove normalne.Za rezolucije vece najbolje ti je sto vecu sabirnicu(gtx460 ima 256-bitnu),broj shadera,ROP i ostalih(imena se nemogu sjetit),o tipu VRAMA (gddr5 najjaci dosad) te o brzini GPU,brzini shader i brzini vrama p.s. kod atija nema brzine shadera

1.5830 ej nekoliko puta jaca od 4670 jer 4870 koja je za dvi klase jaca od 4670 je negdje kao 5770-matematika!

2:Pogledaj moju u tom rangu radije uzmes gtx460 jer je dobra grafa te nezz sta ce ti 955 black edition al sam ga ugurao i s tim sasvim dobru maticnu

Cod-bez problema svaki na max

Oblivon-vjerovatno ko CoD

Assasins C.-isto ko gore

Crysis.Na toj igricei se lome atijeve grafa al bi mogao igrat emdium high na full hd

gta Iv-Tu bi phenom bio dobar jer gta koristi 3 jezgre mogao bi na medium high jer je katastrofalna optimizacija

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2010 21:08 (pandza94).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice