Moguća ušteda na konfiguraciji kroz napajanje?

poruka: 64
|
čitano: 5.054
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Moguća ušteda na konfiguraciji?????

Zanima me mogu li nekako uštediti na napajanju i je li ono toliko bitno za gaming konfiguraciju.

konfiguracija:
Matična ploča ASRock P67 EXTREME6 - 1454kn

Procesor Intel Core i7 2600K - 2539kn

MEM DDR3 8GB 2000MHz (2x4) ADATA XPG™ Gaming Series - 800kn

Tvrdi Disk WD Caviar Black 750GB SATA3 - 461kn

Grafička kartica Asus EAH6990/3DI4S/4GD5 - 5519kn

Zvučna kartica Asus XONAR DS - 366kn

Napajanje Thermaltake Toughpower XT 675W, TPX-675M - 1075kn

Kućište Thermaltake Armor A90 - 600kn

Sve skupa je cca. 11550kn a moj budžet je 11000kn. Mogu li uštediti na nečemu osim ovih podcrtanih komponenti?
I može li se za 1000kn nabaviti periferija (niš posebno, miš, tipkovnica i sl.) i monitor?

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Moguća ušteda na konfiguraciji?????

Najviše bi uštedio baš na podcrtanim komponentama. Čemu i7 2600k kraj i5 2500k koji je slabiji mozda 10-15%, a klokanjem ga stiže bez beda. Memoriju uzmi 1600Mhz 1.5v. Grafe rađe dvije u crossfire ili u sli. Pošto vidim da je ovo gamerska konfa može to puno bolje

15 godina

Hehehehhehehhe, ajde nema veze, odgovorit ću svejedno

Najbolja ušteda ti je maknut tu grafu i uzet 6970.

Jer naravno za 6990 nema nikakve realne potrebe ni na 30" ekranu, ni na konfi sa 3 FullHD ekrana, a ti bi kupio 19" ekran (jel, 1000 kn minus miš i tipkovnica, taman ti ostane love za 19" monitor).

I da ti odmah i eksplicitno odgovorim na to zadnje pitanje (jer trolovi pitaju samo da pitaju), za gaming konfu, 1000kn NIKAKO nije dovoljno za kvalitetan miš, tipkovnicu i monitor, oko 2000kn je puno realnija brojka.

Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Kao prvo na napajanju se ne stedi. Kao drugo sto ce ti 16GB rama?

Kupujes ''gaming'' konfu a igrat ces na 19'' monitoru? Ne treba ti SSD?

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.7.2011 9:15 (rebelsy).

1 0 hvala 0
17 godina

Don't Feed The Trolls.

3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Baš neću bit pri parama nakon kupovine pa nisam mislio ODMAH kupit neku tipkovnicu od 1000kn i ekran od pola metra , jer što se mene tiče ja mogu kupi i onaj ekran što je debeo 30 cm jel se mogu strpit jos koji mjesec da nabavim pare.

I nemam ni približno dovoljno para za 2 grafe.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.7.2011 9:22 (Ineedfukingmoney).
17 godina
Ineedfukingmoney kaže...

i ekran od pola metra ,

Za 11.000 trolovskih novaca možeš kupiti ispiljenih 36 metara drva... Ono što si naveo to nije nikakva gamerska konfa, već obično preseravanje komponentama.

14 godina
neaktivan

Vidim da ti baš ne shvaćaš da ja po prvi put slažem komp i samo sam postavio pitanje a kolko ja znam to nije ilegalno (još).

So stfu plz.

16 godina
neaktivan

Brale ti kako si nabacao ove komponente tebi bi bilo malo 100k kuna...ni 8gb rama ti ne treba, neces napuniti ni 4 a kamoli 8, uzmi drugi proc, slabiju (jeftiniju) grafu, igraj neko vrijeme na integrisanoj zvucnoj i eto ti ustede...a i napajanje ti je previse

He who dares, wins
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.7.2011 9:53 (malina22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne treba ti komp od 11000 kuna, ali ti za igranje treba dobar monitor.

Kupi veći i bolji monitor, solidnu periferiju i zaboravi na grafičke kartice od 5000 kn i na 16 GB memorije.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.7.2011 9:57 (Danny_HR).
16 godina
neaktivan

gdje vi vidite 16gb rama...???

He who dares, wins
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Šta će ti zvučna?! Ja na svom koristim integriranu zvučnu karticu pa daje odličan zvuk, nikad nisam imo potrebe uzimat drugu.

Kućište također jeftinije uzmi, pa ga sam modaj, ja sam svoje od 150 kn napravio da izgleda ko od 1000kn.

8 gb rama?! Previše, uzmi 4, možda 6, lako ćeš poslje dodat još, nije to tako skupo.

Grafička 5000 kn?! sa 3000 kn grafičkom ćeš se naigrat 2-3 godine sve igre na maximumu, ili staviš 2 od 2500 pa ti na isto dođe.

Sa tolkim parama složiš 10 puta bolji komp, pitaj nekog da ti nesto složi,jer sa tolkim parama se stvarno svašta može kombinirat.

ŠTO SE KRVLJU BRANI NE PUŠTA SE LAKO Ante Gotovina --- HEROJ
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.7.2011 10:16 (gjurki).
Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Moguća ušteda na konfiguraciji kroz napajanje?
gjurki kaže...

Šta će ti zvučna?! Ja na svom koristim integriranu zvučnu karticu pa daje odličan zvuk, nikad nisam imo potrebe uzimat drugu.

Kućište također jeftinije uzmi, pa ga sam modaj, ja sam svoje od 150 kn napravio da izgleda ko od 1000kn.

8 gb rama?! Previše, uzmi 4, možda 6, lako ćeš poslje dodat još, nije to tako skupo.

Grafička 5000 kn?! sa 3000 kn grafičkom ćeš se naigrat 2-3 godine sve igre na maximumu, ili staviš 2 od 2500 pa ti na isto dođe.

Sa tolkim parama složiš 10 puta bolji komp, pitaj nekog da ti nesto složi,jer sa tolkim parama se stvarno svašta može kombinirat.

Ako želi iole kvalitetniji zvuk uzet će diskretnu zvučnu. Upariti jedan Logitech Z2300/Z5500 npr. je žalosno na integriranoj kartici. Doslovno.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Operation Flashpoint fan
17 godina
Ineedfukingmoney kaže...

Zanima me mogu li nekako uštediti na napajanju i je li ono toliko bitno za gaming konfiguraciju.

konfiguracija:
Matična ploča ASRock P67 EXTREME6 - 1454kn

Procesor Intel Core i7 2600K - 2539kn

MEM DDR3 8GB 2000MHz (2x4) ADATA XPG™ Gaming Series - 800kn

Tvrdi Disk WD Caviar Black 750GB SATA3 - 461kn

Grafička kartica Asus EAH6990/3DI4S/4GD5 - 5519kn

Zvučna kartica Asus XONAR DS - 366kn

Napajanje Thermaltake Toughpower XT 675W, TPX-675M - 1075kn

Kućište Thermaltake Armor A90 - 600kn

Sve skupa je cca. 11550kn a moj budžet je 11000kn. Mogu li uštediti na nečemu osim ovih podcrtanih komponenti?
I može li se za 1000kn nabaviti periferija (niš posebno, miš, tipkovnica i sl.) i monitor?

meni je ovo sve bzvz složeno.

Prvo bi uzeo i5 2500K koji je skoro pa jednak u igrama.

Drugo jel ti znaš koliko je bučna ta grafa? Netko je ovdje sa foruma kupio tu grafu i rekao je da je kao avion. A i kako je miki rekao, šta će ti ta grafa ako nemaš barem 2 24+" monitora. Jer s time neće ti ići ništa brže nego sa puno jeftinijom grafom. Uzmi si GTX580 ili 570 s kojima ćeš moći igrati 4god na high detaljima.

Treće - izbaci zvučnu, bolje si kupi polovnu za manju lovu jer se ne isplati baš kupovati novu kada imaš likova koji prodaju slične za manju lovu.

Četvrto - uzmi si neko jeftinije napajanje tipa Cors 650W, Seasonic 620W, OCZ neki, XFX 550+W... mislim da će to sve držati i tu grafu koju si ti stavio.

Peto - rami su nepotrebni ako nisi neki OC-er koji koristi komp samo za clockanje. Kupi si neke koji rade na 1600 (Cors Venegance, Kingston Genesis recimo) jer nećeš primjetiti razliku u svakodnevnom radu, kao i prilikom igranja. Jedino ćeš vidjeti razliku u nekim sintetičkim testovima koji ti ne znače puno za svakodnevnu upotrebu.

Od svega mi najveće sranje grafa, tj nije sranje ali je totalno nepotrebna jer ako nemaš ili 2 23,24" monitora ili jedan 30+" nećeš imati neku korist. Osim zvuka aviona dok radi {#}

Ali opet, tvoja lova, kupi si i dvije 6990 ako ti želiš, meni je tak svejedno...

Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kad ju ponovite.
17 godina
Ineedfukingmoney kaže...

So stfu plz.

baš si me nasmijao...prvi put slažeš komp, prvi put si ovdje i već vrijeđaš..dobro te je krenulo... jel 11.000kn plaćaš kešom ili na rate? {#}

od onih 11.000...odbij ~3000kn za miš, tipkovnicu, monitor i eventualno slušalice ili zvučnike.

Onaj procesor ti ne treba, grafička pogotovo...

trebao si otići u neki computer shop, bubnut 11.000 na stol i reći "'oću najbolje komponente i PERIFERIJU za te pare"

14 godina
neaktivan

Keš

Razmišljo sam maknut grafičku i stavit dvije GTX 560 ali nisam baš siguran da je to dobar izbor jer bi htio komp koji će moć vrtit sve novo na high postavkama jos barem 2-3 godine. I ne znam imam li integriranu zvučnu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.7.2011 10:34 (Ineedfukingmoney).
14 godina
neaktivan

Uzmi jednu GTX 580 i rješio si sve muke... I dosta ti 8GB RAM.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Operation Flashpoint fan
14 godina

-.-

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.7.2011 10:29 (OriginalEXE).

4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Čitao sam negdje (ne znam gdje) da je Ati HD 6990 po nekim preformansama jednak gtx 580 u SLI-u pa bi rađe 2 gtx 560.

15 godina
Uzmes jednu gtx580 kad usfali snage jos jednu dodas!
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan

Gledam po memoriji i čini mi se da je 6990 jos uvijek najbolje rješenje ali još ću razmislit. Koliko je zapravo bitno za preformanse tolika količina memorije i jel to treba samo za više ekrana ili je stvarno bitno?

15 godina
protjeran
Ranko Kukumar kaže...
gjurki kaže...

Ako želi iole kvalitetniji zvuk uzet će diskretnu zvučnu. Upariti jedan Logitech Z2300/Z5500 npr. je žalosno na integriranoj kartici. Doslovno.

Meni moja integrirana radi ko podmanazana, zvuk je odličan, nikad potrebe nisam imo da kupujem nesto drugo

14 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
gjurki kaže...

Meni moja integrirana radi ko podmanazana, zvuk je odličan, nikad potrebe nisam imo da kupujem nesto drugo

Kad nemaš pojma šta je dobar zvuk, onda misliš da najbolju kvalitetu daje integrirana. Jej. I to još sa vrlo prosječnim headsetom.

14 godina
neaktivan

Ovaj RAM već ima 8gb.

15 godina
protjeran
Ranko Kukumar kaže...
gjurki kaže...

Kad nemaš pojma šta je dobar zvuk, onda misliš da najbolju kvalitetu daje integrirana. Jej. I to još sa vrlo prosječnim headsetom.

Meni je moj headset za moje potrebe dobar, isto tako i zvučnici pa skup s time je meni moja integrirana odlična, ako ti oćeš zabavljat ljude na gay pridovima sa 1000 kw zvučnicima i imat dobar zvuk slobodno troši 2000 kn na neki zvučnu karticu, ali meni za kućne potrebe ne treba ništa bolje od integrirane, nisam reko da je to najbolja kvaliteta, nego da je meni odlična.

17 godina
gjurki kaže...

nisam reko da je to najbolja kvaliteta, nego da je meni odlična.

Nisi ni blizu riječi odlična...već više iznadprosječna.....

integrirane zvučne su smeće

16 godina
protjeran

Eto ga.

Umjesto one obicne periferije, stavio sam ti joystick, sto je mnogo bolji izbor ako ces se igrati.

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Ziga kaže...
gjurki kaže...

nisam reko da je to najbolja kvaliteta, nego da je meni odlična.

Nisi ni blizu riječi odlična...već više iznadprosječna.....

integrirane zvučne su smeće

Ja sam reko da je MENI odlična:))

Vjerujemb da bi nekom DJ-u ili producentu glazbe bila loša.

I da otišli smo u {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.7.2011 11:09 (gjurki).
14 godina
neaktivan
gjurki kaže...

Meni je moj headset za moje potrebe dobar, isto tako i zvučnici pa skup s time je meni moja integrirana odlična, ako ti oćeš zabavljat ljude na gay pridovima sa 1000 kw zvučnicima i imat dobar zvuk slobodno troši 2000 kn na neki zvučnu karticu, ali meni za kućne potrebe ne treba ništa bolje od integrirane, nisam reko da je to najbolja kvaliteta, nego da je meni odlična.

Awww. Kako si kul. Tko je rekao da će čovjek uopće koristiti isto najobičniji headset?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice