Kad upalim komp radi normalono 15min i onda pocne nesto brujiti i ima zvuk kao da stavite plasticnu zlicu u ventilator....i tako vise puta na dan....
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Možda ventilator nije dobro učvršćen ili uvuče žicu, trebaš otvorit komp i pogledat.
Moze bit da HDD nije dobro pricvrscen pa kad ucitava OS onda se HDD malo brze vrti pa "bruji".
Najbolje bi bilo da ga propuses sa kompresorom.
Ako nemas kompresor probaj s Fanom za kosu,s tim ja najcesce radim i dosta prasine izleti.
Ako se i dalje nastavi brujanje,uzmi cackalicu i dok komp radi probaj lagano na par sekundi zaustavit vent od svake komponente i vidi s koje tocno bruji pa javi.
Moguce da ti je otisao lezaj na ventilatoru.
Ili je u CD ili DVD čitaču ostao u pogonu pa se zna kod podizanja bruji.
Posto sam ima slican problem,moguce da je kod tebe isto.
Naime jos prije 2 god kupio phenon 9650 x4,sve je ajmo rec normalno radilo,dok se nakon nekog vremenskog perioda ventilator sve jace i jace cuo.
Prvenstveno mislim na cpu cooler.(da napomenem da je cooler bio box).Buku je stvaralo zbog toga sto je presao svoje,znaci procesor se vise grijao a cooler je morao vrtiti na sve vise i vise rpm.Mislim da je vrtio oko 6300 a temperatura banana od 50+.Da pokucam,kupio katanu 3 i sve muke prestale.
Uglavnom da skratim pricu,vrlo vjerojatno je da je cpu cooler u banani,nije nuzno ali sto si naveo me asocira na moj ex problem.
Koji cpu imas?
Si probao mjerit temperature i broj okretaja coolera?
Toliko od mene,pozz
Posto sam ima slican problem,moguce da je kod tebe isto.
Naime jos prije 2 god kupio phenon 9650 x4,sve je ajmo rec normalno radilo,dok se nakon nekog vremenskog perioda ventilator sve jace i jace cuo.
Prvenstveno mislim na cpu cooler.(da napomenem da je cooler bio box).Buku je stvaralo zbog toga sto je presao svoje,znaci procesor se vise grijao a cooler je morao vrtiti na sve vise i vise rpm.Mislim da je vrtio oko 6300 a temperatura banana od 50+.Da pokucam,kupio katanu 3 i sve muke prestale.
Uglavnom da skratim pricu,vrlo vjerojatno je da je cpu cooler u banani,nije nuzno ali sto si naveo me asocira na moj ex problem.
Koji cpu imas?
Si probao mjerit temperature i broj okretaja coolera?
Toliko od mene,pozz
Izgleda da vise niko ne gleda datume posta , a i autor je protjeran.