Gdje u Hrvatskoj kupiti high end komponente za pc

poruka: 42
|
čitano: 5.593
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan

Kao sta u naslovu stoje gdje kod nas mogu kupiti komponente.

Slozio sam si konfiguraciju za 4k eura koja ce zadovoljiti sve moje potrebe.I tu sam naletio na probleme,nigdje kod nas nisam nasao ono sta ja hocu.Probao sam instar,links,ventex. Nitko od njih nema sve sta mi treba.

Ako treba poslje cu napisati sta sam si slozio,sada je vec kasno i skoro sam zaspao:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Gdje u Hrvatskoj kupiti high end komponente za
Probaj adm,futura,protis idefinitivno pogledaj alzashop i compunivers. Bit ce razlike bar10ak %
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Hvala ti puno za informacije. Mozda bude srece pa ce compunivers slati sve sta ja hocu u hr.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Naravno da hoce...evo ja bas cekam posiljku od compunive.,nikada problema s njima(do sada),i s reklamacijom takoder dobra iskustva...

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Isprike na offtopicu, ali kolika je poštarina iz computeruniversea? Jel slična šema ko na alzashop-u ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

kontaktiraj uzi, ako i nemaju na webu možda se da nabaviti

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

CU je generalno jeftiniji ducan ako kupujes vece kolicine hardvera.

Ako kupijes samo jedan artikal skuplji od 200€ u alze, ako je vise toga CU.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Nasao sam skoro sve sta hocu na CU i kada sam krenuo napraviti narudzbu u polju di treba odabrati nacin placanja i nacin dostave dok imam odabranu dostavu za hr ne mogu nista odabrati. I  ispod je poruka da komponente sta sam odabrao ne mogu biti dostavljene.

Ne znam koje od komponenti mogu biti dostavljene a koje ne jer nista ne pise.

Evo sta sam htio naruciti.

ASUS X99 Rampage V Extreme/U3.1

Intel Core i7-5930K

G.Skill Ripjaws V 32GB DDR4 32GVR Kit

ASUS GeForce GTX 980 Ti Strix DC3OC-6GD5

Samsung SSD 850 EVO (Basic) Series 500gb

WD Red WD30EFRX 3tb

Corsair AX860 860 Watt ATX

Phanteks Enthoo Pro Midi-Tower

ASUS PG279Q ROG

Corsair Gaming K70

Corsair Vengeance M95

Kingston HyperX Cloud

Alpenföhn Wing Boost 2 Plus PWM-140mm

I naravno hladjenje koje cu naruciti iz slo EK-XLC Predator 360

Update 1

Sada sam vidio da je razlog sta moja narudzba ima 38.11kg a max dostave je 34. Maknuo sam monitor za probu i sada sve mogu naruciti.

Probati cu ih kontaktirati da vidim dali se moze sta napraviti da mogu sve naruciti u jednoj narudzbi tako da ne moram placati dva puta dostavu.Mada cisto sumnjam da ce to biti moguce.

I jos nest vi koji ste narucivali sa CU kako ste placali. Ja nemam kreditnu karticu pa sam htio preko banke jer je to navedeno i jos sam vidio cash on delivery ali to nemam za odabrati na check out-u.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2015 16:15 (Aislini).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Zasto 5930K pored 5820K?? Velika razlika u cijeni a realno ne dobijes apsolutno nista..

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Magibagi kaže...

Isprike na offtopicu, ali kolika je poštarina iz computeruniversea? Jel slična šema ko na alzashop-u ili?

E to i mene zanima kolko je postarina za hr jer isto tako planiram kupnju komponenti u doticnom CU vidim da su ljudi zadovoljni i imaju dobra iskustva sa kupovinom preko web shopa.

9 godina
neaktivan
ansha kaže...

Zasto 5930K pored 5820K?? Velika razlika u cijeni a realno ne dobijes apsolutno nista..

pa i  razlika nije velika ali je tu... vise pci-e,veci clock speed,turbo clock speed.....etc tako da uz igranje renderiranje/video obradu i gledanje u buducnost za dogradnju jos gpu-a 5930k mi je bolji izbor.

9 godina
neaktivan
marac1988 kaže...
Magibagi kaže...

E to i mene zanima kolko je postarina za hr jer isto tako planiram kupnju komponenti u doticnom CU vidim da su ljudi zadovoljni i imaju dobra iskustva sa kupovinom preko web shopa.

Za moju narudzbu sa DHL-om je 34.59 eura a sa UPS-om je 26.59 eura.

15 godina
protjeran
Aislini kaže...
ansha kaže...

pa i  razlika nije velika ali je tu... vise pci-e,veci clock speed,turbo clock speed.....etc tako da uz igranje renderiranje/video obradu i gledanje u buducnost za dogradnju jos gpu-a 5930k mi je bolji izbor.

Clockove skroz zanemari jer oba sluze clockanju i clockaju se podjednako.

Vise pci-e lane-ova isto nije bitno dok god ne ides na 4 kartice sta sasvim sigurno neces..

Razliku u cijeni radje ulozi u brzi pci-e nvme M.2 ssd poput samsung 950 Pro / SM951.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2015 17:09 (ansha).
14 godina

Te naravno tu strixicu izbaci i zamjeni necim drugim jer su izrazito lose. Prevruce, lose se hlade. Nije vrijedno uz evgu, msi i gigu.

Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
protjeran
Zajeb kaže...

Te naravno tu strixicu izbaci i zamjeni necim drugim jer su izrazito lose. Prevruce, lose se hlade. Nije vrijedno uz evgu, msi i gigu.

Ili Lightningicu po mogucnosti 

14 godina
neaktivan
Aislini kaže...

Za moju narudzbu sa DHL-om je 34.59 eura a sa UPS-om je 26.59 eura.

Ok hvala ti puno na odgovoru pa i nije tako strasno recimo ja sam racunao komponente tamo u CU su mi povoljniji nekih 1400-1500 kn mi ostane u dzepu a vamo u hr za taj isti iznos bi me skuplje izislo tako da ono tih 200-270 dostave nije tako strasno i jos mi kad platim tu dostavu ostane nekih 1200 kn sto nije mali iznos.

9 godina
neaktivan
Zajeb kaže...

A od kuda te informacije. Ja nisam nigdje vidio da je neko imao problema,cak sta vise gdje god da sam ista citao o kartici svi su imali samo rijeci hvale.

Sada si mi ubacio bubu u uho,daj mi molim te linkove

Imam onda jos mogucnost ili uzeti matrix platinum ili EVGA GeForce GTX 980 Ti Classified ACX 2.0+. Iako su sve one vise manje tu negdje ja vise naginjem prema evga jer ima 3 god garancije i 120 eura je jeftinija.

14 godina
G1 Gaming ti je ziher za uzeti. Čak radi i iznad deklariranog boost clocka
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Svaka kartica radi iznad deklariranog boost clocka, samo je pitanje koliko.

Uzmi MSI Lightning koja je najbolja zracno hladjena 980Ti ili neku sa hibridnim hladjenjem tipa Seahawk. 

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Osobno bi uzeo Evgu i od evge uzeo 2 ili 7 dodatnih godina garancije na njihovom siteu.

Asusov suport je koma, ovaj novi kuler je extra loš. Izgleda super, ali perfomanse su mu s obzirom na velicinu ispod prosjeka. Isti je i na AMDovim i Nvidijinim karticama. Pogledaj samo kako se ponasa na AMDu. Ovo je najtoplija nereferentna 980ti.

Ako imas vremena osobno bi uzeo jednu 970 i igra s time neko vrijeme i onda uzeo paskala koji dolazi za 6 mjeseci.

Osobno sam to ucinio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

odlucio sam se za evga,cekam da mi jos nesto razjasne iz CU jer bi htio da mi sve posalju odmah i sutra ujutro cu naprapraviti narudzbu. CPU,GPU i monitor su on demand to je 1-2 tjedna cekanja a sve ostalo je dostupno odmah. Tako da ako sve bude ok dio bi trebao stici za par dana a ostatak malo kasnije.

Javljati cu kako ide i kada sve stigne cu postati par slika.

Hvala vam svima za info.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2015 18:29 (Aislini).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

za 279q ces se nacekat jer ide ka lud. Uzmi u obzir jednu stvar.

Rade ga uzmi na amazonu ili negdi di su azurni s vracanjem "loše" robe. 279q ima problema s prasinom na panelima, mrtvim pixelima i velikim blbom i takvim stvarima. Citaj malo po forumima i vidit ces da ih ekipa vraca i trazi nove bez problema. Idu i do 3 - 4 zamjene dok se ne nađe odlican primjerak.

http://www.overclock.net/t/1558309/various-asus-debuts-rog-swift-pg279q-144hz-ips-and-g-sync

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Koma je quality control s tim asus-ima, nema to smisla uzimat, radje ic na nesto kvalitetnije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Stvar je sta nema nista bolje na trzistu trenutno. Ustvari ima X34, ali posto je Acerova quality control u rangu Asusove ( znaci smece ), neznam sta bi preporucija. Sve ostalo je TN matrica ili 60 hz ili bez Gysnc/freesynca.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

sto se tice izbora grafike UVIJEK ce biti jednih koji pljuju jednu a hvale drugu i drugih koji pljuju tu drugu a hvale trecu i tako ukrug.

recimo ja sam na dosta strana cuo da 9xx serija od evga ima jako puno problema sa coil whine.

tako da to dok ne ubodes i vidis....

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=34436
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Razliku u cijeni radje ulozi u brzi pci-e nvme M.2 ssd poput samsung 950 Pro / SM951.

Bas primjetih kako uzima zvjerske komponente i onda si uvali odron od SSD-a.  

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
9 godina
neaktivan
mirkoj kaže...

sto se tice izbora grafike UVIJEK ce biti jednih koji pljuju jednu a hvale drugu i drugih koji pljuju tu drugu a hvale trecu i tako ukrug.

recimo ja sam na dosta strana cuo da 9xx serija od evga ima jako puno problema sa coil whine.

tako da to dok ne ubodes i vidis....

to sam i ja cuo isto i za g1 i msi. ali sam isto procitao na dosta mjest danas da je njih jako puno preporucilo evga i zanimljivo nitko nije niti spomenuo asus 980ti na pun kurac foruma. sta mi je  bilo cudno i onda mi je zajeb jos bacio bubu u uho kako su jako lose kartice. Pa sam odustao od asusa i odlucio uzeti evga.

@Zajeb

Vidio sam to i ja ali je vise bilo rijeci o problemima 278q nego o najnovijem modelu 279q mada i sa njima ima nesto. Na TFT stranici sam citao review i oni su ga jako dobro ocjenili. I ja sam isto malo nesiguran ali nesto bolje od toga nema. Mogu se samo nadati da ce sve sa mojim biti u redu.

9 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...

Bas primjetih kako uzima zvjerske komponente i onda si uvali odron od SSD-a.  

a sta fali 850 evo je jedan od najboljih uz intel i ocz. Ako mi ova brzina koju ovaj ssd nudi ne bude dovoljna preci cu na pci-e

14 godina

Proizvođaci salju birane panele TFTu.

Pogledaj par slika s foruma kojeg sam ti da. Svi se na nesto bune.

Osobno gledam X34. TFTu je dosao prvi s bandingom, zatim su dobili firmwire da sami promjene i onda je radia dobro. Na forumu ljudi se zale na banding ( prva serija samo i to od alternate.de koji je ima exkluzivu) , ogromni blb, coil whine, sad se pojavljuju linije po ekranu nakon nekog vremena, iz sleepa se pola svijetla u ekranu ne pali. Linus oba monitora proglasio najboljima jer je dobio i najbolje birane modele.

Uglavnom lutrija.

Za evo 850 nista ne fali, ali 950 pro ima puno bolje performanse 2 - 3 puta bolje. S obzirom na lovu koju tuces na komp rade bi isa na 950 pro.

http://www.computeruniverse.net/products/90622915/samsung-ssd-950-pro-series-nvme-m-2-2280.asp

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2015 20:41 (Zajeb).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Svi preporučuju taj alza shop a cijene su 30-40 eura veće nego u Computeruniverse. Na kraju ispadne 200-300 eura skuplje u alza shop-u.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice