Zar je moguće da mediji ne zele novac!?

poruka: 1
|
čitano: 850
|
moderatori: vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Zar je moguće da mediji ne zele novac!?

Molim sve ljude koji se razumiju u Google oglase (AdSense), da mi kažu kako i na koji način ubjediti medij odnosno TV kuću, da emituje program preko YouTube-a i preko svog portala kroz ugradjeni kod (embed) i na taj način ostvari određene prihode.

Pri tome napominjem da TV kuća u kojoj sam zaposlen kao tehničko lice, ima dnevno oko 20.000 jedinstvenih posjeta na portalu i oko 150.000 pregleda. te preko milion gledalaca na zemaljskoj, kablovskoj i Iptv mreži.

85% emitovanih sadržaja u redovnom TV programu su originalna autorska djela (video i audio) koji sami proizvedemo i koji pri probnom slanju na YouTube-u nemaju prijave za kršenje prava već imaju "zeleno svjetlo" i vrstom sadržaja respektuju kodekse i smjernice zajednice.

A da ne spominjem činjenicu koji dobro upućeni stručnjaci znaju a to je da YouTube vrši i zaštitu "Content ID-a" pa se tako sprječava zloupotreba i zarada kao i kradja i umnožavanje sadržaja na drugim kanalima.

Pokušavam već neko duže vrijeme iste ubjediti da krenemo sa takvim načinom emitovanja ali gledaju me kao da pričam stranim jezikom, što mi fakat ide na živce.

Ako neko ima sugestiju ili pomoć i neko logično pojašnjenje zašto mediji ne žele novac, molim da se uključi u ovu diskusiju i skrene mi pažnju ukoliko nisam u pravu i zašto!?

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 1:21 (MladenTZ).

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice