Pozdrav i poštovanje svima
Spletom okolnosti otvorila mi se poslovna prilika koja nije vezana za moju struku i zato bih zamolio za
informacije, pomoć, savjete i kritike :)
Konkretno - radi se o izradi većih količina brošura, ulaznica, ali i plakata za reklamne panoe (dimenzija do
120cm širine). Naravno, sve u svrhu marketinga određenih agencija - kojima bih ja nudio tu uslugu.
Još bih jednom naglasio da sam laik na tom području, te da mi priprema i dizajn NISU bitni u ovom trenutku,
jer mi je taj dio pokriven. Dakle, samo bih isporučivao (tiskao) finalni proizvod.
Potrebni su mi strojevi (printer/ploter, cutter, savijač papira, skener), radna stanica, software i prijenosnik.
Trenutni budžet mi je 100k kuna.
Shvaćam da je to široko područje za početnika, pa niti ne očekujem konkretne savjete za opremu, nego
više neke upute i odrednice u pravom smjeru. Kome se obratiti, koje firme u hrvatskoj nude takvu opremu,
isplati li se kupovati u inozemstvu, zahtjevaju li printeri velikih dimenzija snažnije konfiguracije i isplati li se
uložiti u Mac-ove ako postoji tendencija da danas-sutra zaposlim grafičkog dizajnera.
Napomenuo bih još da sam spreman i platiti za kvalitetan savjet, pomoć i plan.
Ispričavam se ako je ovo pogrešan podforum i hvala unaprijed!
Pavle