https://web.facebook.com/100063639967770/posts/fifa-approves-a-new-offside-rule-an-attacker-is-only-considered-offside-if-their/1341745677956752/?_rdc=1&_rdr#
Iskočilo mi na FB kod ovog novinara sa 1.2M pratitelja, zato sam rekao navodno. S obzirom na 1.2M pratitelja možda i ne laže. Vidit ćemo kroz koji dan definitivno jel legit.
Ono što je sigurno je to da o tom pravilu pričaju unazad par godina i znam da negdje u nekim ligama to i testiraju, koliko sam čitao zadnjih dvije godine. https://www.bbc.com/sport/football/articles/cvgngqen0jgo
Taj dio bi ostao isti. Ali bi brzi igrači i krila s ovime dobili ogromnu prednost. Nogomet više ne bi bio isti.
To bi bila smrt za europljane. Već sada dominatni afrički igrači bi pojeli još više europljana i drugih nacija.
Protiv sam tog pravila.
Sada stojiš uz nekog bržeg od sebe. On se mora trudit da bude mrvicu iza tebe ili na samoj liniji. Ti imaš priliku za kakvu takavu reakciju. Dodir tijelom, bacanje van ravnoteže. Presjecanje lopte kod primanja.
Ako stoji ispred tebe. Nemaš više to vrijeme. Startne pozicije nisu jednake ili gore nego je uvijek ispred. Gubiš bilo kakvu šansu za reakciju.
Taj dio bi ostao isti. Ali bi brzi igrači i krila s ovime dobili ogromnu prednost. Nogomet više ne bi bio isti.
To bi bila smrt za europljane. Već sada dominatni afrički igrači bi pojeli još više europljana i drugih nacija.
Protiv sam tog pravila.
Sada stojiš uz nekog bržeg od sebe. On se mora trudit da bude mrvicu iza tebe ili na samoj liniji. Ti imaš priliku za kakvu takavu reakciju. Dodir tijelom, bacanje van ravnoteže. Presjecanje lopte kod primanja.
Ako stoji ispred tebe. Nemaš više to vrijeme. Startne pozicije nisu jednake ili gore nego je uvijek ispred. Gubiš bilo kakvu šansu za reakciju.
yep, moja je pretpostavka da ako uvedu to pravilo obrane budu stajale mnogo dublje jer bi rizik stajanja oko centra jednostavno bio preveliki.
Protiv sam tog pravila.
yep, moja je pretpostavka da ako uvedu to pravilo obrane budu stajale mnogo dublje jer bi rizik stajanja oko centra jednostavno bio preveliki.
Čitao sam članak, ima već jedno vrijeme gdje su komentirali utjecaj te promjene na igru. Jer to pravilo se testira već dulje vrijeme u mlađim kategorijama. I da, u prosjeku su obrane stajale puno dublje nego po trenutnim pravilima. Pretpostavka je da bi se korekcijom pravila koje bi išlo na ruku napadaču povećao broj golova, što je svima u interesu, ali ako do donese spuštanje obrana prema 16m onda smo opet tu negdje.
Osobno, nemam pojma... Na prvu mi je to Wengerovo pravilo zvučalo kao no brainer, ali je pitanje koliko bi dobroga stvarno donijelo. Ali bome mi se ne sviđa ni trenutna situacija gdje nekakve random linije odlučuju je li gol ili ne i mi bi sad trebali vjerovati da je tu stvarno bilo 2 centimetra razmaka i to je presudilo.
Pravilo zaleđa jednostavno je zastarjelo i u ovom obliku nije baš pogodno za ovaj moderni ultra brzi nogomet. Ali u ovom trenutku je to možda najbolje što imamo.
Nije isto jer se opet širi prostor. To bi ubilo još malo ovo raznovrsnosti u nogometu kaj je ostalo. Više manje bi postalo atletika.
Nekaj slično kaj je NBA napravio od košarke.
Pravilo je dobro. Nemam nikaj protiv njega. Milimetri budu uvijek.
Jedina stvar koju bi mijenjal da se gledaju isključivo noge. Ubacil markere za kamere na kopačke i da imaš u 5 sekundi računalnu odluku. gdje je jedini ljudski input postavljanje trenutka kad je lopta krenula prema igraču.