Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.462
|
čitano: 3.924.096
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

Neznam za vas al ja slavim to kad Max popizdi,protiv monotonije. Kak nebi lik puko.Prvo ga Charles zgura,pa ga George lupi i nikom nis,ima pravo malo pokazat zube. 

Hulk brutala,P5!  kad ce vise taj podij.

15 godina

Za takve stvari (Verstappen namjerno udara u Russell) bi trebalo kažnjavati da pauzira jednu (sljedeću) utrku, pa neka se zabija u koga hoće.

Plus ga diskvalicirati s ove danas.

13 godina
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
Aj sta ste se digli na noge..malo je popustila koncentracija..nista strasno..na kraju je uhvatio samo jedan bod!
Ali kako je Hamilton bezivotan….
AUDIOFIL
9 mjeseci

Zanimljiva trka zbog različitih strategija i na kraju SC dodatno začinio stanje. RB je sve pokušao, ali protiv ovakvih McLarena teško je išta napraviti. Lipo je vidit crvenoga na podiju, a vozač dana bi bez konkurenicije bio Verstappen da nije napravio onu idiotariju pa bih to dodijelio Leclercu koji je maksimalno i bez grešeke iskoristio ponuđeno. Umjesto da se bori za ono što ima on dopušta da ga odluka za hard gume totalno izbaci iz mentalnog balansa. RB mu nije imao što ponuditi osim njih, a što bi bilo da nije ulazio na promjenu teško je reći. Vjerojatno bi na kraju bio treći s čime bi bio zadovoljan. Ovakvo djetinjasto ponašanje ne priliči četverostrukom prvaku. A Piastri vozi kao robot. Kontrola cijele utrke. Promjena tempa kad zatreba. Koliko će to potrajati vidjet ćemo.

16 godina

ma Nico je vozac dana!

...potpis nije potreban...
17 godina

Ajmo redom:
- Hulk i Alonso vozači dana
- McL na tračnicama
- Hamilton izgubljen
- RB imali sve na stolu i onda umjesto da ostave vani tih par krugova stave hard
- Max - Čarli išao lagano prema njemu, malo su se takli, ništa strašno; 1. zavoj sa Russellom mi je li-la, na rubu, osobno mislim da je George probao pa što bude no ako su pravila takva kakva jesu, trebao ga je pustiti i kasnije se žaliti no pustili su živci. I nije prvi, ni zadnji. Sjetite se Vettel/Hamilton pod SC-om kad je ovaj baš došao pokraj i skrenuo u njega ili MSC/Alonso Monte Carlo ili MSC/Hill ili Senna/Prost u više navrata. Dal se pozivalo na linč, diskvalifikaciju i crne zastave? Ne jer je Seb simpa dečkić, a ostalih se puno ni ne sjeća ili selektivno imamo uspomene. Treba se ohladiti prvo, ionako je skupa s timom sam sebi zeznuo puno bodova. Treba anger management tečaj svakako
- Čarli ni kriv ni dužan zgrabio ponuđeno i lijepo ga je bilo vidjeti na stepenici
- Williams se čini ko najveći gubitnik revizije pravila za krilo (no treba vidjeti Kanadu)

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.6.2025 17:17 (Lovac).
17 godina
sudy_freak kaže...
Znači evo ne znam što je ovo Maxu trebalo. Ali još gore što je Red Bull pokušao s hardom. Bolje da su ga ostvaili vani sa starim softom.
Jako jako loše. Higlight dana Leclercova strategija, Alonso u bodovima i Hulkenberg obišao Hamiltona za 5.

Ovo od Maxa - nepotrebno, nepromišljeno.

Pitanje je šta je bilo bolje. SC je zbio bolide, svi iza Maxa su imali nove gume. Na novim tvrdima su ga obišli Leclerc i Russel, i u najmanju ruku bi mu se isto desilo i da je ostao na istrošenim pneumaticima.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
14 godina

E jebem ti Red Bull kako su zakuhali. Čisto da se razumijemo sa ne branim Maxa s ovim potezima. Max u 10. sezoni ipak treba drugačije svoj bijes kontrolirati.. Međutim!

Sve je počelo s lošim gumama + taj T1 prvi incident s Russelom.

Zbog kojeg ne bi morao dati poziciju i tu je bio u pravu!

Ali onda dobiva pentalty za onaj potez iz bijesa u T5 i dobiva 3 penalty pointa na licencu. 11/12

Ufff al mu je Red Bull zakuhao.

You know what that is? SIMPLY LOVELY!! Ill tell you that - Max Verstappen, BrazilGP 2024
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.6.2025 18:10 (sudy_freak).
14 godina
T-bone's kaže...

Za takve stvari (Verstappen namjerno udara u Russell) bi trebalo kažnjavati da pauzira jednu (sljedeću) utrku, pa neka se zabija u koga hoće.

Plus ga diskvalicirati s ove danas.

Točno to, ovo je klasični potez iz gaminga. A i tamo kad ti to netko napravi se uglavnom gleda kao jadan potez i vjerojatno bi ga se pokušalo bannati sa servera.

10 sekundi je standardna kazna za uzrokovanje sudara u situaciji kad se vozači stvarno bore za poziciju. Dodijeliti istu kaznu za ovu situaciju gdje Max doslovce glumi da vraća poziciju i onda ga ide namjerno udariti je neobjašnjivo.

Kao što je reddit već primjetio, zadnji put je za namjerno udaranje drugog vozača kazna bila 10 sekundi stop and go (Vettel-Ham Baku 2017)

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.6.2025 18:12 (Chronosus).
14 godina

Verstapen mali prgavi govnar, koliko bi tek sranja radio da nema dobar bolid i da se mora malo više boriti.

Kroz karijeru do sad trebal je tolko kazni vec popiti za svoje gluposti da je to smiješno ali ovo danas je bilo bas bezveze i nesportski.

twice the pride double the fall
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.6.2025 18:28 (dad0r).
17 godina

Kao Balkanac mogu razumjeti Maksove reakcije. Ako pokušate gledati cijelu situaciju kroz njegove oči, kao natjecatelja koji uvijek želi sve, nekako vidite kako se frustracija gomilala.

1. Nemoć glede pretjecanja Mclarena jer su prebrzi

2. Safety car u krivo vrijeme

3. Tim te zove u pitstop i onda se sjetiš da imaš samo "bijele" gume na raspolaganju

LJUT SI KAO RIS i želiš nekome stisnuti šamarčinu jer imaš osjećaj da slijedi sado mazo seansa.

4. Krene utrka i stisneš gas do daske u cilju da pokušaš slijediti Mclarene...

5. Zadnji kraj kao sapun i kora od banane... ode sve u 3 pm

6. Dolazi Leclerc kao brzi vlak - kontakt i sudar (Tu je već tipični balkanski bijes na vrhuncu... neki naš ministar gledao gdje je ostavio AK47)

7. U tom komešanju dolazi i George Osama bin Russel, gura nos u Maxa i ovaj MORA pobjeći van staze.

8. Vrati se Maksonja na stazu između LECa i RUSa... Ljut kao Ris. "Koji je ovo vrag, Leclerc me udario. Tako se ne prestiže. Dajte kaznu LECU !!!! KAZNU, KAZNU!!!!!"

9. "Jeste me čuli... kaznu Ferrariju, kaznu Ferrariju... ODMAH, ODMAH, MORA ME PUSTITI. Kazna Ferrariju !!!!!"

10. Eh Maksi, prijatelju, znaš što? Moraš pustiti poziciju Russelu. Takav je život.

11. Maksu tlak 120%.... "NE, NE, NE....." Lupanje po volanu, spominjanje majke... 

12. DOBRO, pustit ću ga...  GAS DO DASKE. Booom. "Eto ti ga na, i tebe proklinjem na Božić 2025".

Razumijem Maxa. U potpunosti. I sam često imam napadaj nezaustavljive agresije i ludosti u situaciji frustracije.

17 godina

Tri kaznena poena za Maxa zbog incidenta sa Georgeom. Sada ih ukupno ima 11, na 12 se preskače trka.

14 godina
Hvala sto ponavljas moje riječi. Odmah sam objavio. Pratite :)
You know what that is? SIMPLY LOVELY!! Ill tell you that - Max Verstappen, BrazilGP 2024
13 godina
Dobar je Max!
AUDIOFIL
15 godina

Koliko god je forma ferrarija loša, pokazalo se da je Hemač opet odigrao na pravu kartu prelaskom u Ferrari. Mercedes je postao nepouzdan već 2 utrke otkazao motor. Unatoč lošoj formi ferrarija trenutačno su druga momčad.

9 mjeseci
volegradele kaže...
Dobar je Max!

Po onome što je napravio Russelu sve je samo ne dobar. 

13 godina
Nista strasno..desi se..a i Russel je nekako naglo krenuo u taj zavoj..nebitno bilo pa proslo..desi se i najboljima!
AUDIOFIL
14 godina
volegradele kaže...
Nista strasno..desi se..a i Russel je nekako naglo krenuo u taj zavoj..nebitno bilo pa proslo..desi se i najboljima!

Upravo to.
Britanski mediji jedva dočekali i napravili od ovoga kao da je bio pokušaj ubojstva bokte.

Max pokušao prodati foru s davanjem pozicije i odmah agresivnim claimanjem u T5, Russell nije očekivao, Max precijenio grip i fuck it.
Mene više ljute okolnosti koje su dovele do toga. Da mene tako tim izjebe u utrci u kojoj 60 krugova tiskaš ko manijak, voziš super utrku i onda se prosipa sve.

Fuck it. Ono što koliko toliko nudi nadu je da je bio solidan race-pace.

15 godina

A jel stvarno nisu imali nijedan soft? Ni neki sa 5-6 odvoženih krugova?

Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
14 godina
kratos091 kaže...

Iskreno meni je i dalje nevjerojatno da nakon toliko godina i iskustva, komunikacija između Maxa i GP-a nije ni u jednom trenu tekla u smjeru da GP kaže da imaju samo Hard.

Max je pitao jel imaju koji set guma i nije znao da dobiva Hard ni u jednom trenu.

Sve dok nije izašao s njima iz pita.

Ako vam se da slušati prijenos:

(7:30 cca)

Što bi bilo da su ga ostavili vani s korištenim softom i P1 u tom trenutku, ne znam.

Šteta, stvarno jako dobra utrka i strategija sve do tog SC-a.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.6.2025 10:14 (sudy_freak).
15 godina

Htio sam reći, mogli su mu dati neki soft na kojem je odvezao već 5-6 krugova u kvalifikacijama ili treningu, ionako je bilo samo 10 krugova do kraja..

A nije na vozaču da u 15 sekundi preko team radia odlučuje o strategiji, imaju ljude na pitu za to.

Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
14 godina

Ni meni nije jasno to za gume, da su tako baš odigrali karte za čitav vikend ili da nisu imali tako neke malo rabljene soft ili medium 

itomic009
9 mjeseci
sudy_freak kaže...
volegradele kaže...

Upravo to.
Britanski mediji jedva dočekali i napravili od ovoga kao da je bio pokušaj ubojstva bokte.

Max pokušao prodati foru s davanjem pozicije i odmah agresivnim claimanjem u T5, Russell nije očekivao, Max precijenio grip i fuck it.
Mene više ljute okolnosti koje su dovele do toga. Da mene tako tim izjebe u utrci u kojoj 60 krugova tiskaš ko manijak, voziš super utrku i onda se prosipa sve.

Problem je u tome što mu uopće nije dao poziciju. Pustio je gas, Russel ga je prešao nekih pola duljine bolide, a ovaj onda naglo ubrzao. Znači... nije mu dao poziciju. Pomračenje uma.

14 godina
Krellac kaže...
sudy_freak kaže...
volegradele kaže...

Upravo to.

Problem je u tome što mu uopće nije dao poziciju. Pustio je gas, Russel ga je prešao nekih pola duljine bolide, a ovaj onda naglo ubrzao. Znači... nije mu dao poziciju. Pomračenje uma.

Da, slažem se. I doduše, tu je i pravilo koje kaže da nema pokušaja pretjecanja u tom zavoju ili toj ravnini na kojoj se "odradilo" vraćanje pozicije.

Popizdio je, napravio glupost koju ne opravdavam nikako.

Tako dobru utrku proyebati u tih par okolnosti - šteta rasutih bodova.

16 godina

Max nije klasičan prvak. Zaradio je previše, sad ti klinci imaju "projekte" izvan F1 i fućka se njemu. To što je RB (Horner) u stanju napraviti za njega, je ko ovi ludi roditelji koji dopuštaju da im dijete vrišti i leži na podu u Konzumu. Samo čekam da mu mahne jednog dana iz Mercedesa ili Ferrarija, a ovaj bacio evo već drugu titulu zbog njega i ubio 5-6 karijera. 

Kimi nije niš posebno i ja bi ga rotirao sa Albonom. Vowels bi sigurno pristaoza lovu.

Strolla treba maknuti. Ovo što je napravio svojoj momčadi je prčija. 

Tsunodu spašava Hondini milijuni. Jedno što bi mi više bilo žao je da upropaste Hadjara i zamjene ga za Tsunodu. Makar bi bilo gušt vidjeti da nekome baš sjedne ovakav RB. 

In vino veritas
17 godina
itomic009 kaže...

Ni meni nije jasno to za gume, da su tako baš odigrali karte za čitav vikend ili da nisu imali tako neke malo rabljene soft ili medium 

Ne znam šta je uradio tokom kvalifikacija, ali na samoj trci je do SC-a već potrošio četiri seta mekih. Očigledno da je procena bila da je od dostupnih opcija ta najmanje loša.

9 mjeseci

Kad si mu dao poziciju pravilo je da ga ne smiješ napasti sljedeća dva zavoja. Sigurno su mu hard gume pomračile um, ali morao bi poraditi malo na tome, jer ovako je izgubio značajne bodove i sad je skoro dvije utrke razlike u odnosu na Piastrija. Okay ima još puno do kraja pa se to da nadoknaditi, ali McLaren izgleda tako dobro da će ga teško tko dostići.

8 godina
kratos091 kaže...

Moguće da su igrali na kartu da novi hard zagarantirano ide do kraja utrke, dok korišteni soft možda ne izdrži toliko, ovisno o tome koliko su korišteni soft imali na raspolaganju + povećano korištenje (zavjetrina od bolida ispred, natjecanje za poziciju itd).

GranDaddo kaže...

Kimi nije niš posebno i ja bi ga rotirao sa Albonom.

Za nekog tko dio staza u kalendaru vozi po prvi puta u životu, uopće ne vozi loše, dapače. Nastavi li ovako napredovati, ima potencijala postati prvak kroz koju godinu. Pogledaj Oscarovu prvu sezonu. Oscar je u cijeloj svojoj prvoj sezoni skupio 97 bodova, a Kimi već do sada u 9 utrka ima 48.

Ili usporedimo staze koje su obojica odvozili u prvoj sezoni.

Saudijska Arabija:

Oscar: P15

Kimi: P6

Miami:

Oscar: P15

Kimi: P6

Australija:

Oscar: P8

Kimi: P4

Teško da je "niš posebno".

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.6.2025 14:42 (robogo).
14 godina
robogo kaže...
kratos091 kaže...

Moguće da su igrali na kartu da novi hard zagarantirano ide do kraja utrke, dok korišteni soft možda ne izdrži toliko, ovisno o tome koliko su korišteni soft imali na raspolaganju + povećano korištenje (zavjetrina od bolida ispred, natjecanje za poziciju itd).

Pa nije stvar jel ide ili ne ide do kraja. Stvar je što cijeli vikend nitko nije korisito hard iz očitih razloga.

Ne mogu naći po netu sve alokacije guma tijekom vikenda da vidim jel im stvarno samo hard ostao.

Računali su da će puno brže pusitit utrkivanje da im trebaju gume za više krugova.

SC je izašao u 56. krugu a ušao u 61. krugu.

Dugo im je trebalo da vrate green flag. Tko zna što se sve izdogađalo i kako je teklo. Jednostavno splet hrpe okolnosti.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice