Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.803
|
čitano: 4.152.239
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

Većina vozača je mentalno slabo. Norris pokazuje iste probleme kao i Đorđe Russel. Emocija i sklonost greškama. I Leclerc je podložan tome kada dođe u poziciju dugoročne borbe.

10 godina
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
Tocno tako, zato sam vec davno eliminirao Norisa kao materijal za prvaka i smjestio sam ga iza Piastria sljedece sezone. :D
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
17 godina
Čujem da je izleteo u istoj krivini nekoliko puta na treninzima.
WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
14 godina
Ivan(4) kaže...
Čujem da je izleteo u istoj krivini nekoliko puta na treninzima.

Je, ali ne toliko značajno. Možda jednom ili dvaput barem što sam ja vidio, a gledao sam sve osim polovice FP2.
Btw ja nisam uopće vidio takvo veliko izletanje da mu bude track limit.
Nije mi pretjerano jasno što je bilo u tom Landovom runu

Batllelog: sudy_freak | Steam: sudy_freak | PUBG: slav_baba_yaga
17 godina
Izašao je dosta, ali nisam baš dobro upoznat sa pravilima. Da li se ovo računa kao da je ceo napolju, ili je ostao na liniji?
13 mjeseci

Po onoj drugoj slici izgleda da je izašao skroz.

14 godina

Svašta nešto se izdogađalo nakon kvalifikacija, a vidim da nitko nije pisao o tome.

Gasly je diskvalificiran jučer zbog kršenja pravila vezanih za protok goriva.

Hamilton i Ocon startaju iz boxa zbog promjene motora što znači da se Norris pomiče na 15. mjesto.

13 mjeseci

Ma može Norris i do podija ako mu se posreći sa SC-om koji su česti na ovoj stazi.

17 godina

Da, gledao sam kvalifikacije i pitao se koliko češanja o zidove će biti tokom trke.

16 godina

Ferrari će pobijet ako ne zajebu nešto sa strategijom ili boxom.

13 mjeseci

Izgledaju jaki. Kasno se probudili u sezoni.

13 mjeseci

15 krugova do kraja Norris još nije mijenjao. Sad bi mu SC došao ka melem na ranu.

14 godina
Napeto,napeto..cudi me kako Leclerc nije zatvorio unutranju stranu kao sto Piastri trenutno radi!
AUDIOFIL
16 godina

ajde sainz u wiliams,i to ti je previse!

...potpis nije potreban...
15 godina

Kakva završnica, jaoo Sainz

McLaren big win

13 mjeseci

Eee moj Norris, kakvu si i ovdje priliku propustio. Vrhunski odvoženo, ali uzalud. Barem su prestigli RB u konstruktorima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.9.2024 14:49 (Krellac).
17 godina
Krivo mi je i zbog Pereza, najzad je odvezao odličnu trku i...
14 godina
Koja greska Sainza….meni bez obzira na sve zanimljiva utrka
AUDIOFIL
16 godina
volegradele kaže...

Uopće nije greška Sainza nego glupog Pereza koji se nabio na Sainza i vozio se iza njega milimetar lijevo je imao mjesta koliko je htio ... a on ga na kraju pogodi u kotač i dalje je sve samo situacija na koju ne možeš reagirat

13 mjeseci
volegradele kaže...

Meni se ipak čini da je Perez malo dao desno dovoljno da zahvati Sainzov stražnji lijevi kotač.

14 godina

nezz bas, nije da je Perez bio iza, bio je bar metar-metar i pol uz Sainza i oba su vozila blizu jedan drugog..sljedeci zavoj je bio ljevo i to je odgovaralo Perezu ..obojica nisu bas popustila i minimalni dodir kola je obojicu odveo u zid,,trkaci incident koji je mozda i mogao bit izbjegnut!

AUDIOFIL
16 godina

Priznajem jedna od zanimljivijih utrka F1 ove sezone, no ono sto meni zena vec dvije godine tupi (a ispada da je u pravu), F2 je puno uzbudljivja od od F1 i mislim da i ovaj vikend je to dokazao.

Vise se veselim F2 utrci nego F1.

Usput (IMHO), Sainz je ovaj put usrao i sefa i stanicu.

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.
14 godina

Meni je na prvu bilo Sainz WTF, al realno je racing incident. Perez je držao liniju ali je mogao malo više mjesta ostaviti čisto da može reagirati ako se Sainz krene micati, Sainz je pak imao laganu putanju prema sredini staze a mogao je držati liniju uz zid... Shit happens. Žao mi je zbog obojice

17 godina

Carlos nije vidio što se dogodilo.

Kada se gleda iz njegove kamere onda se vidi da je on prešao Pereza i nije niti gledao iza sebe. Cijelo vrijeme se fokusirao na Leclerca i njegovu putanju u idući zavoj. Perez je došao odozada i previše se približio Carlosu. Mislio je da ga što više pritisne desno da ima bolji ulazak u lijevi zavoj. Dobra ideja Pereza, ali Sainz nije niti gledao taj lijevi retrovizor. Nije bilo namjere da potrga Pereza. 

Perez je imao pregled cijele situacije i mogao je birati što će napraviti. Odabrao je ratničku strategiju stiskanja Carlosa prema desnom zidu. Krivi odabir, što se pokazalo nakon što je Carlos pomaknuo volan 2mm prema lijevo.

17 godina
Korny1603987 kaže...

...

Perez je imao pregled cijele situacije i mogao je birati što će napraviti. Odabrao je ratničku strategiju stiskanja Carlosa prema desnom zidu. Krivi odabir, što se pokazalo nakon što je Carlos pomaknuo volan 2mm prema lijevo.

Žena kolege objašnjava kako je njena prijateljica doživela udes: "Ona je samo htela da se prestroji, ali on je nije pustio!" - žena "regularno" bez gledanja skrenula u vozilo u susednoj traci.

Inače, u trenutku kada se desio incident, Sainz je se već solidno udaljio od zida i imao je dosta prostora desno od sebe:

Sainz uz zid:

Sainz uz Pereza:

Kontakt:

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.9.2024 22:15 (Ivan(4)).
16 godina

Bilo je par krugova prije kad je Piastri naglo skrenuo ulijevo na istom mjestu gdje su se Sainz i Perez dotakli.

Leklerk naravno nema reflekse mrtve krave i reagirao je strasno brzo - vrijedno jednog vozaca F1

Dok Perez s druge strane ne znam sto je ocekivao. On ide pravo, pa ovaj ispred nek se misli kako ce vozit. Amaterski potez.

14 godina

Racing incident i točka. Šteta za obojicu jer su imali dobru utrku.
Puno više mi je drago da se Perez trgnuo i probudio, doduše na svojoj najdražoj utrci, ali baš bezvezno.

I slažem se s odlukom FIA-e, nikom ništa i gotovo.

17 godina

Dakle Carlos vozi ravno po liniji koju je stvarao Leclerc. Perez je čimbenik koji dolazi pozadi i bira kuda će on za razliku od Carlosa. Odabrao je da ignorira putanju Carlosa koji ide ravno prema točki gdje se nalazi Leclerc.

17 godina

Sainz je imao loš izlaz iz T2 nakon borbe sa Leclercom. Trebao je biti svjestan da će ga napasti Perez. Argumenti tipa Perez je bio iza i imao je bolji pregled situacije i birao je kuda će su nebitni i više primjenjivi za promet a ne utrkivanje. Da, mogao je izbjeći sudar, ali nije bio dužan da se skloni Sainzu. Stavio je Sainza u neobranjivu situaciju a sebe u rizičnu. Tahnički je postavljen bio savršeno, ograničio Sainza a maksimizirao svoj izlaz iz T2. Savršeno, pod uvjetom da je protivnik svjestan situacije u kojoj se našao i pošteno je prihvatio. Sainzovo pravdanje poslije utrke da je isto odvezao kao i svaki prije krug je naivno i djelomično priznavanje krivice, jer u prethodnim krugovima nije bio pod napadom, ne možeš se pretvarati da si sam na stazi i vozit "svojom putanjom" kad imaš auto pored sebe koji te pretiče. Sainz je skrenuo u Pereza i zato je 100% kriv po meni. Perez je precijenio Sainzov pregled situacije u ovom slučaju i to mu je greška.

Podsjeća me na Kanadu 2011 kad je Button prikucao Lewisa u zid(ili Lewis pokušao nemoguće pretjecanje, ovisno kako gledate) nakon Jensonovog kriminalno lošeg izlaza na startno ciljni pravac. Jedna od najsretnijih i najnezasluženijih pobjeda svih vremena, čovjek sudjelovao u dva sudara, bio super spor dok je padalo, kasnije se vozilo pod Safetom dok se nije osušilo i McLaren došao na svoje kao najbrži auto tog vikenda.

16 godina
Schumix kaže...

Sainz je skrenuo u Pereza i zato je 100% kriv po meni. Perez je precijenio Sainzov pregled situacije u ovom slučaju i to mu je greška.

Nije Sainz pomaknuo volan uopce, samo je imao svoju putanju. Mora bit nekog kompromisa, ne mogu oba vozaca cuvat svoju liniju pa sta bude bude.

Perez nije bio na pola bolida vozaca kojeg pretice i uopce nije bio u ulasku nego u izlasku iz zavoja. Vozac ispred ima diskreciju u pozicioniranju bolida.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice