Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.325
|
čitano: 3.888.700
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Formula 1, ona prava, ne igra:)
Genius10 kaže...
Chronosus kaže...
Bara kaže...

Ja kad bi iša gledat F1 uživo bi bila jedna od sljedećih staza:

- Monza

- Spa-Francorchamps

- Silverstone

- Albert Park

- Suzuka

Na Hungaroring ne bi iša ni da mi neko plati kartu.

Red Bull Ring je odlična staza za gledatelje, gore s brda vidiš trećinu staze.

Također preporuka za Austriju. General Admission je uz Mađarsku cjenovno najpristupačniji, a pregled staze super.

+1 

Ili tribine s desna na slici. Vidiš dobar dio staze i startno - ciljnu ravninu.

Plus organizacija (barem prije korona) je vrhunska.

S druge strane, preporučam izbjegavati Italiju. Talijanima ne bih dao da čuvaju ovce a kamoli organiziraju takav jedav događaj - apsolutni kaos oko staze.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

Kod talijana nema organizacije. Tamo je samo improvizirana verzija umjerenog kaosa.

16 godina

Hugo Boss Bulls Racing :D 

E što nas tek čeka!

In vino veritas
17 godina
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1

Čekaju nas lijepi crni mantili za sve članove tima. Nešto u stilu Hansa Lande iz Nemilosrdnih gadova.

14 godina

timovi

14 godina
ministar kaže...

timovi

Svaka čast, baš sam se nasmijao jer ovo je sve nažalost istina. 

16 godina

Malo offtopic, ali bojim se da FIA nije normalna. 

Ako pratite rally, od danas ima Rally.tv aplikacija sa čudo neviđenim sadržajem. Objedinili su WRC, ERC i RX. Sve to za malu cijenu od 100 baksa godišnje. 

Ne znam kako vi gledate, ali malo mi ove cijene tih silnih aplikacija sa auto moto sadržajem ide na jetra. 

F1 je 65 baksa i sad ovih 100 je krasnih 13,75 eura po mjesecu, da bi gledao vikendima sadržaj od možda 2-3hr. I vjerojatno WRC još uvijek će mučiti muku da vrte HD s obzirom po kojim zabitima voze (recimo Kenije). O 4K da zaboravimo. 

F1 TV Pro jedva opravdava cijenu. Iskreno, i to mi je teško s bezveznim utrkama opravdati, no ne bi se čudio da tih 65 baksa sa možda WEC jednog dana također skoči na 100. 

Ja mislim da bi F1 i WRC trebali imati PPV opciju za evente. Kak vi to sve gurate sa Netflixima, HBO, Disney, Amazon Prime i ostalim?

In vino veritas
17 godina

Ne koristim stream pretplate jer sam od 90ih navikao biti Napster fan i pjevati piratske pjesme.

14 godina
GranDaddo kaže...

Ako pratite rally, od danas ima Rally.tv aplikacija sa čudo neviđenim sadržajem. Objedinili su WRC, ERC i RX. Sve to za malu cijenu od 100 baksa godišnje. 

Ne znam kako vi gledate, ali malo mi ove cijene tih silnih aplikacija sa auto moto sadržajem ide na jetra. 

F1 je 65 baksa i sad ovih 100 je krasnih 13,75 eura po mjesecu, da bi gledao vikendima sadržaj od možda 2-3hr. I vjerojatno WRC još uvijek će mučiti muku da vrte HD s obzirom po kojim zabitima voze (recimo Kenije). O 4K da zaboravimo. 

F1 TV Pro jedva opravdava cijenu. Iskreno, i to mi je teško s bezveznim utrkama opravdati, no ne bi se čudio da tih 65 baksa sa možda WEC jednog dana također skoči na 100. 

Ja mislim da bi F1 i WRC trebali imati PPV opciju za evente. Kak vi to sve gurate sa Netflixima, HBO, Disney, Amazon Prime i ostalim?

F1 TV se isplati uzeti s nekim.

Dogovoriš se s nekim (ako nemaš u ekipi, onda tu na forumu) i gledaš.
Inače, F1 TV se uvijek uzima pred početak sezone (kad kreću zimska testiranja), tad bude 50% off.
Uzimam tako 4-5 godina (moraš s drugim mailom jer popust vrijedi samo za prvu registraciju).

I voila.

Batllelog: sudy_freak | Steam: sudy_freak | PUBG: slav_baba_yaga
14 godina

Trebalo bi izbaciti gume za kišu i čim padne kapljica kiše prekidati utrke 

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
14 godina
vrinho kaže...

ili preventivno voziti samo pustinjske utrke.. ovo nema više nikakvog smisla

17 godina

Da... Nema nikakvog smisla što 'full-wet' postoje. Al tome unatoč, zahvaljujući kiši baš je bila dobra utrka, izuzev sredine kad se sve posušilo.
Alonso, bez teksta, kako grize sa solidno u 40-ima.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
16 godina
vrinho kaže...

Baš, da ne gube vrijeme ovi koji bi se nastavili utrkivati pa uzmu full wet a ovi onda izbace red flag... Jbg, da nije Perez išo po wet gume nebi popušio ni mjesto ni kaznu...

10 godina

Misliš, da se nije zabio u zid na ulasku u box stigao bi dovoljno usporiti i ne bi spušio ni kaznu ni mjesto.

15 godina
neaktivan
GranDaddo kaže...

Probao F1, HD na 4k monitoru izgleda užas. Otkazao unutar probnog roka. Nema 4k, nema ni para s moje strane.

4k je nudio samo Sky putem satelita, isključivo u UK. Ne znam koji je danas status po tom pitanju.

Jadno je da najskuplji sport na svijetu u kojem se potroše milijuni dolara na običan catering nije u stanju osigurat streaming u 4k rezoluciji.

16 godina

Šta nije bilo nešto da je 4k dostupan ako gledaš preko TV-a (android TV app)? Davno je bilo kad sam koristio pa ne mogu reći 100% ali slažem se s tobom ako je tako.

7 godina

Jučer je bilo prekomično gledati kako se utrka odmah prekida zbog malo jače kiše. Znači da sport u čiji se razvoj ulažu milijarde dolara ne može riješiti taj segment utrkivanja - to mi je nejasno. Ali overall zanimljiva utrka. 

14 godina

Tu su i momčadi zakazale, imaju radare na kojima se jasno vidjelo da ide žestoki pljusak, još  razgovaraju preko radija i onda svi stave Intermediate  Jedino kod Ocona bili pametni pa stavili full wet. I naravno izleti Kinez i odmah se prekida utrka na skoro jedan sat a pljusak završio nedugo nakon prekida. Totalno besmislene odluke.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
6 godina
neutrino kaže...
...

Probao F1, HD na 4k monitoru izgleda užas. Otkazao unutar probnog roka. Nema 4k, nema ni para s moje strane.

4k je nudio samo Sky putem satelita, isključivo u UK. Ne znam koji je danas status po tom pitanju.

Jadno je da najskuplji sport na svijetu u kojem se potroše milijuni dolara na običan catering nije u stanju osigurat streaming u 4k rezoluciji.

steve90 kaže...

Šta nije bilo nešto da je 4k dostupan ako gledaš preko TV-a (android TV app)? Davno je bilo kad sam koristio pa ne mogu reći 100% ali slažem se s tobom ako je tako.

Ja juce gledao na LG C1 preko fire tv cube i to izgleda odlicno. Mozda nije 4k ali izgleda tako. Predobra slika.....

7 godina
vrinho kaže...

Tu su i momčadi zakazale, imaju radare na kojima se jasno vidjelo da ide žestoki pljusak, još  razgovaraju preko radija i onda svi stave Intermediate  Jedino kod Ocona bili pametni pa stavili full wet. I naravno izleti Kinez i odmah se prekida utrka na skoro jedan sat a pljusak završio nedugo nakon prekida. Totalno besmislene odluke.

Pa da. I Ocon je tu trebao profitirati, ali zbog ziheraštva FIA-e nije. 

9 godina
Ima na EON tv u 4K prijenos utrka.
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
15 godina
Vandit kaže..

je zato im je jebao sve po spisku jer je trebao profitirati, wet gume ne služe ničemu jer se ne vidi ništa iza njih i to je to, probali su staviti "blatobrane" i dalje je vidljivost 0 

14 godina
loky4i4 kaže...
Vandit kaže..

je zato im je jebao sve po spisku jer je trebao profitirati, wet gume ne služe ničemu jer se ne vidi ništa iza njih i to je to, probali su staviti "blatobrane" i dalje je vidljivost 0 

Kao da je to nešto novo. Pa neslavni okršaj između Coultharda i Schumachera u Spa 98 se dogodio zbog nikakve vidljivosti, al tad se vozilo.

Sad je problem što su bolidi veći i teži nego ikad i dižu više vode nego ikad, ali svejedno mislim da to ne opravdava ako u LeMansu mogu uredno voziti u kišnim uvjetima i po noći s nekoliko različitih klasa automobila gdje su razlike u brzini ogromne, kao i razlike u stanju staze s obzirom da je često jedan dio staze potpuno suh a na drugom potop.

Ovo su navodno najbolji vozači na svijetu u navodno tehnički najnaprednijem motorsportu na svijetu. Nek se izvole prilagoditi uvjetima na stazi - ako trebaju voziti 50 na sat, nek voze 50 na sat.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.8.2023 12:48 (Chronosus).
14 godina

čisto informativno: "Kišne gume koje ove sezone Pirelli isporučuje mogu smaknuti 85 litara vode po sekundi pri brzini od 300 km/h."

22 mjeseca
protjeran

Pratim Formulu 1 od sezone kad je Hunt bio prvak i ja u tom periodu do danas nisam vidio vozača koji vozi na ovakvoj razini. Pa taj Verstappen ove sezone nije napravio pogrešku, vozi kao robot, sve su mu odluke ispravne i u totalnoj je sinergiji sa svojim nepogrešivim timom. Lik će poobarati sve rekorde koji postoje i lakoćom postati najuspješniji vozać svih vremena. Naravno da u svemu tome veliku ulogu ima i svemirski brod kojeg vozi, ali isti takav ima i Perez.

14 godina
ministar kaže...

čisto informativno: "Kišne gume koje ove sezone Pirelli isporučuje mogu smaknuti 85 litara vode po sekundi pri brzini od 300 km/h."

Full wet.

Intersi do 30litara.

I meni je taj podataka bio frapantan. Kao i svaki drugi fun fact vezan za svijet F1.

Primjerice što me neki dan frapiralo je da F1 pištolji za gume rade na 26 bara.

26 faking bara!

I oko 4500 Nm okretnog momenta

Master Mariner kaže...

Pratim Formulu 1 od sezone kad je Hunt bio prvak i ja u tom periodu do danas nisam vidio vozača koji vozi na ovakvoj razini. Pa taj Verstappen ove sezone nije napravio pogrešku, vozi kao robot, sve su mu odluke ispravne i u totalnoj je sinergiji sa svojim nepogrešivim timom. Lik će poobarati sve rekorde koji postoje i lakoćom postati najuspješniji vozać svih vremena. Naravno da u svemu tome veliku ulogu ima i svemirski brod kojeg vozi, ali isti takav ima i Perez.

Ako promjene za 2026 i deal s Fordom prođe dobro i RbR nastaviti djelovati na ovoj razini, nema sumnje.

Voljeli ga ili ne voljeli, mora se priznati da čovjek živi motoracing i pogotovo s vozačkim pedigreom kakav ima, samo je nebo granica.

A dokle će imati motiva, to ćemo vidjeti.

Batllelog: sudy_freak | Steam: sudy_freak | PUBG: slav_baba_yaga
10 godina

Nije problem samo u full wet gumama - bolidi su jako nisko.

8 godina
Sam Max je izjavio da ne planira voziti u 30-ima u F1 jer ima drugih klasa i organizacija koje su mu isto zanimljive
7 godina
Chronosus kaže...
loky4i4 kaže...
Vandit kaže..

Kao da je to nešto novo. Pa neslavni okršaj između Coultharda i Schumachera u Spa 98 se dogodio zbog nikakve vidljivosti, al tad se vozilo.

Sad je problem što su bolidi veći i teži nego ikad i dižu više vode nego ikad, ali svejedno mislim da to ne opravdava ako u LeMansu mogu uredno voziti u kišnim uvjetima i po noći s nekoliko različitih klasa automobila gdje su razlike u brzini ogromne, kao i razlike u stanju staze s obzirom da je često jedan dio staze potpuno suh a na drugom potop.

Ovo su navodno najbolji vozači na svijetu u navodno tehnički najnaprednijem motorsportu na svijetu. Nek se izvole prilagoditi uvjetima na stazi - ako trebaju voziti 50 na sat, nek voze 50 na sat.

Pa da. Uz F1 pratim MotoGP i WRC i voze u svakakvim uvjetima. F1 je što se toga tiče malo previše ziheraška. 

Master Mariner kaže...

Uz neprikosnoveni talent i superioran bolid, Max trenutno nema konkurenciju što mu omogućuje da vozi opušteno što opet znači da ne mora riskirati (iako se pokazalo da želi) i samim time smanjuje mogućnost pogreške. 

Ja doista ne vidim nijedan razlog (osim mehaničkog kvara) zašto on ne bi pobijedio na svim ostalim utrkama do kraja sezone. 

22 mjeseca
protjeran

Ako suradnja s Fordom od 2026. ne krene dobro po njega vrlo lako će ići u najbolju momčad. Najbolja momčad uglavnom ima i najboljeg vozača.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice