Kakav si ti paćenik za Hamiltonom..
Kakav si ti paćenik za Hamiltonom..
F1 driver line-up for Day 1 of Barcelona test:
Mercedes: Russell(AM)/Hamilton(PM)
Red Bull: Verstappen
Ferrari: Leclerc(AM)/Sainz(PM)
McLaren: Norris
Alpine: Alonso
AlphaTauri: Tsunoda
Aston Martin: Vettel(AM)/Stroll(PM)
Williams: Latifi(AM)/Albon(PM)
Alfa Romeo: Kubica(AM)/Bottas(PM)
Haas: Mazepin(AM)/Schumacher(PM)
Još 11min!!!
AR vozi pod "kamuflažom", jer još nisu predstavili bolid.
Vrlo uski design, ali ko da vidim natruhe Ferrarijevih ludih sidepodova sa udubljenjima. Ne onako jako, ali možda je samo kamuflaža.
RB je zanimljiv. Hlađenje bez utora, više kao Mercedes i McLaren sve van na repu, ali ima široke sidepodove s ogromnim undercutom. Ko da su miksali Aston i Mercedes.
Haas imao problema sa curenjem tekućine za hlađenje. Morali su maknuti podnicu. Neki senzori nisu radili i ode vrijeme.
Na speed trapu (1 zavoj) najbrži Latifi 320.7km/h, najsporiji Alonso 294.3km/h.
Od bržih, jedino Verstappen vozi na Hard. Ostali na Medium (C3).
Leclerc i Max najviše krugova (svaki po 80). Zanimljivo je da 2014. ukupan broj svih krugova napravljenih od svih timova zajedno je bilo 93!
Najmanje napravila Alfa s Kubicom za volanom. Samo 9 krugova.
Koliko sam procitao do sada, mix Ferrarija i Mercedesa + samostalna rjesenja. Cini se da nisu gubili vremena, a opet dio Ferrarijevih strucnjaka je presao prije pocetka sezone u Haas. Tako da, nije lose.
Nećemo znati tko koliko može do prve utrke, a opet i nakon prve utrke ne možemo znati kako će se sve razviti kako vrijeme bude odmicalo. Sada bi svatko mogao reći da Red Bull ima asa u rukavu, a ja ću samo reći da Red Bull ima nešto drugačije od ostalih.
Red Bull je definitivno najimpresivniji bolid. Od nosa, do dizajna sredine bolida i zadnjeg difuzora. Newey je bome isao na radikalan zaokret. Vjerujem u puno promjena do pocetka sezone
Drugačiji od drugih definitivno. Vidim da se već spominje dupli difuzor, no pretpostavljam da je sve legalno...svakako se nitko nije žalio do sada.
Meni je najružniji od svih bolida, zbog tog undercata i sidepodova, no dobro, ljepota je u očima promatrača.
Zasad ne pokazuje impresivnu brzinu, vjerojatno nisu sve karte otkrivene.
Jutros opet najbrži McLaren.
Jel netko vidio da nemaju svi bolidi brake ductove naprijed? Ferrari i jos neki imaju, McLaren i ostali ne. Zanimljivo jako
Baš gledam sliku Perezovog zdrobljenca i ne vidim ih. Zanimljivo.
Alpine ima "nešto". Možda pola veličine prošlogodišnjih.
Speed trap figures (kph) from this morning:
Gasly 326
Schumacher 323
Albon 317
Perez 316
Bottas 315
Sainz 313
Stroll 312
Ricciardo 309
Hamilton 309
Ocon 296
Perezu otišao mjenjač, Mazepinu pumpa za gorivo.
Nevjerovatno kako je "politicka korektnost" brza kada je populizam u pitanju. Nitko nije bojkotirao Tursku, Arabiju ili ostale "demokratske" drzave... ali hej, ako ce fanovi biti sretniji, zasto ne. Sad ce Rusi ubacit malo vise love u F1 i eto utrke.
On moze to izjaviti jer je suvlasnik tima. Moze li to izjaviti neko novi ili vozaci koji nemaju takav uticaj? Recimo Norris ili Leclerc?
Može, tko im brani?? Vettel je car, svaka čast.
Aha, zato su se svi utrkivali u Saudijskoj Arabiji, Turskoj i ostalim zemljama koje krse osnovna ljudska prava. Ali zastava na kacigi ce to popravit, fino. Osim toga Rusija je odavno u ratu u Ukrajini, od 2014 gdje je poginulo oko 10 tisuca ljudi, pa nikom nije smetalo do sada, kada je lova kapala.
Može, tko im brani?? Vettel je car, svaka čast.
Ugovor? Mislis da mogu izjaviti sta im prvo padne na pamet? Tipa necu voziti u Rusiji?
Ne brani im ugovor da kažu svoje mišljenje. Plus, ugovor obvezuje dvije strane na prava i obveze. Do Sočija još ima vremena, ali ja bi rekao isto kao i Vettel, kakav god ugovor da imam.
Ne brani im ugovor da kažu svoje mišljenje. Plus, ugovor obvezuje dvije strane na prava i obveze. Do Sočija još ima vremena, ali ja bi rekao isto kao i Vettel, kakav god ugovor da imam.
Kad si cuo nekog vozaca da kritikuje tim? OSim hamiltona vetele ili kimija. Vozaca tog kalibra. Ovi maldji to ne smiju reci ni pod razno....
Prava i obaveze. Upravo tako. Imas obavezu da vozis i pazis sta pricas a prava su novcana naknada za to....
Pa ja sam čuo svašta više nego jednom. Pričale su se stvari koje sigurno nisu po volji timu. Nije to toliki bauk.
Aha, zato su se svi utrkivali u Saudijskoj Arabiji, Turskoj i ostalim zemljama koje krse osnovna ljudska prava. Ali zastava na kacigi ce to popravit, fino. Osim toga Rusija je odavno u ratu u Ukrajini, od 2014 gdje je poginulo oko 10 tisuca ljudi, pa nikom nije smetalo do sada, kada je lova kapala.
Debilo je o tome raspravljati. Posebno jer se iz tvoga izlaganja može zaključiti da podržavaš diktatora. Zato okrenuti list i pisati o F1 a politiku i ljudska prava ostaviti političarima.