Hvala Leclerc, omogućio nam Ferrari najbolju utrku u sezoni. Šteta za Alfu, fulali gume. Gasly, svaka čast. Nije lako držat Mclaren iza, pogotovo Sainza.

Hvala Leclerc, omogućio nam Ferrari najbolju utrku u sezoni. Šteta za Alfu, fulali gume. Gasly, svaka čast. Nije lako držat Mclaren iza, pogotovo Sainza.
Greška Mercedesa, a ne njega. Zvali su ga u box. Jebeš svitlo. Nije njegovo da zviri okolo i traži da li je pit lane zatvoren ili nije. Ja nisam uočio odavde iz fotelje, a kamoli će on.
Pa gubiš i dobivaš s momčadi, tako da sad je izgubio radi momčadi kao što je hrpu puta dobio.
reverse grid utrke su pod MORANJE. Pa ovo ej jedno 100x zanimljivije gledat
Yep. Ovo je bilo prezabavno.
Bittersweet osjećaj za McLaren. Ali kada se glave ohlade bit će i oni zadovoljni rezultatom.
Normalno da su drugi vidjeli kad su bili koliko 10-15 sekundi iza?
Pogledaj analizu skysporta pa ćeš vidjeti da je trebao vidjeti da je pit lane zatvoren.
PS: super utrka, borba za pobjedu do zadnjeg zavoja. Hamilton samo 2 mjesta iza Bottasa s najbržim krugom...
Jesam, i vidim ali, lako je vidjet u slow motionu i/ili kad isključivo gledaš u ta svjetla, a sad bih volio vidjet kako ti to vidiš pri brzini od 200kmh na ulazu, preko 250kmh na izlazu iz parabolice, i pri temperaturi tko zna kakvoj u onom odijelu.
Evo sad je Hamilton u prijenosu rekao da je vidio crveno. Tako da ono... A sad, naravno da je teško vidjeti ali to je ono što on radi, skupa sa svim ostalima. To su greške koje se dese (za one u boxu mislim) i za koje se svi pitamo kasnije kako je to moguće. Toga recimo inače Merecdes ima ništa ili minimalno, dok Ferrari ima malo puno više. Nažalost
Ljudi, posao vozača je da vidi takve stvari. To nisu obična svijetla da se ne mogu lako vidjeti, led svijetla plus vizir za bolju preglednost. Vozač mora znati što se događa oko staze jer se može dogoditi da otkaže radio i onda vozač ovisi o informacijama sa staze. Nije Hamilton amater da mu se ovo smije događati. No, ovakve situacije su rijetkost jer se u velikoj većini slučajeva odlazi u boks kod safty cara zbog strategije, dogodila se slučajnost da je pitlane zatvoren zbog toga, adrenalin kod vozača i nemar mercedesa (sami su to rekli makar ne direktno) su doveli do kazne.
Na kraju nije niti bitno jer je Hamilton odvozio odlično nakon toga, i nadovezao bih se (makar sam već rekao) iz njegove izjave poslje utrke se da zaključiti da samo Verstappena smatra konkurentom za naslov, ne i Bottasa.
Meni je inače žao da, kad već nije Hamilton, nije pobijedio Sainz jer mi je McLaren oduvijek najmilija momčad. Očekivao sam da će ga dostići do kraja jer je obilato skidao zaostatak. ali kad je došao na 1,5 sek onda je sve stalo. Možda gume, prljavi zrak... To bi bio veliki podstrek, a istina i ovako je. Drugo i četvrto mjesto, a i ubjedljivo treće u Konstruktorima.
Jedan krug je falio i Saintz bi bio prvi. Skidao je dobro zaostatak no onda je tamo oko sekundu i pol stalo, držao ga je dva-tri kruga na toj distanci i to je bilo ključno. Al' dobro, s obzirom gdje su bili prije par sezona McLaren može biti prezadovoljan.
I sam Saintz je rekao da je očekivo da će Hamilton biti prvi, a on drugi, ali se apetit povećao kada je ispred bio Gasly, a ne Hamilton.
Iako ga baš nešto previše ne preferiram, drago mi je zbog Gaslya. Čovjek je u ovo vrijeme što je u F1 stvarno svašta doživio. Sjećam se kada je Horner u Drive To Survive rekao da im je dok je bio u Red Bullu napravio 2 milijuna dolara štete. Takve stvari ipak ne iznosiš javno, tako da mi je drago zbog njega.
Ja se iskreno nadam da ste danas vidjeli koliko je F1 unisten sport od strane novca (Mercedesa, Ferrarija i RBR-a). Recite sto hocete, ali ovo danas je dokaz da trenutno Mercedes ubija sport, kao sto svaka dominacija cini.
Da su Alfe malo jace, bio bi jos veci uzitak. + Albona nazad u Alpha Tauri, Kvyat out, a u RBR nekog kao Hulk.
Ja se iskreno nadam da ste danas vidjeli koliko je F1 unisten sport od strane novca (Mercedesa, Ferrarija i RBR-a). Recite sto hocete, ali ovo danas je dokaz da trenutno Mercedes ubija sport, kao sto svaka dominacija cini.
Da su Alfe malo jace, bio bi jos veci uzitak. + Albona nazad u Alpha Tauri, Kvyat out, a u RBR nekog kao Hulk.
Tocno to. Maknes mercedes iz jednadžbe i dobijes skroz zanimljivu utrku.
Mercedes je smijesno dominantan, do te mjere da nest smrdi u tom svemu.
Mercedes je smijesno dominantan, do te mjere da nest smrdi u tom svemu.
Britanski lobij želi da Hamilton poruši sve rekorde i onda bude tomu došao kraj, onda budu krenule istrage protiv Mercedesa,
od 2022 godine to bude bilo drugačije.
On i Toto imaju dobre veze, a Totovo ulaganje u Aston vidim kao osiguravanje mjesta za Vettela, ipak su oboje njemci i mislim da bi tu moglo biti svacega. Iako Vettelu bezvoljnost trenutno mogu protumacit i zbog odlaska iz F1. Svaku pauzu od F1 ne tumacim kao nesto dobro i mislim da ako ju uzme, to je to za njega, dok Perez npr. nije nista toliko znacajno bolji od Strolla.
Nadam se Astonu jos uvijek, Toto i Vettel skupa je dosta zanimljiva kombinacija jer bi Vettel mogao imati nekoga tko vjeruje u njega kao sto je Horner vjerovao, a to znaci puno u ovom trenutku.
Wolf je Austrijanac, ali nema veze. Iz nekih natpisa bi se osjetilo da mu je sklon. On može ulagati u Aston Martin, ali nisam siguran da će još neko vrijeme napustiti trenutni položaj jer mi se čini da s Hamiltonom želi potuči sve rekorde. Vettelovu bezvoljnost bih protumačio kao reakciju na još prošlogodišnje Ferrarijevo priklanjanje Leclercu, a da ne govorim na nemoć samog bolida koji je dotaknuo samo dno nedavno u Spa kad ih je Alfa posramila.
Kao sto rekoh, vrlo jednostavno, Toto nije ulozio toliko para da bi ostavio Pereza tamo. Sada ide sve ka ocitom, a ono sto je bitno tko dolazi u RP osim Vettela, ako zele veci apitet moraju dovuci i neke ljude iz F1 s malo vise iskustva. Jer ono sto u ja vjerujem, a to je da bi Aston mogao okupiti brutalnu ekipu u blizoj buducnosti (ne 2021, ali 2022 je vec drugi par rukava)
Cowell mozda?
Ric je tu radi pripreme za 2022, to je ocito. McLaren moze kao neki 3. ili 4. igrac doci do pobjede uz puno srece, sve ostalo pada u vodu. Aston ce imati dobru ekipu, kao i RBR, Renault se isto priprema za 2022 uz Alonsa, a i Ferrari ne treba otpisati iako vjerujem da su zagazili i oni u 2022. Tako da McLaren je malo blize postolju, ali miljama od pobjede.
Osim toga iduca godina je poker kao 2008 ili recimo 2013, skupljaju se iskusni vozaci radi razvoja bolida za 2022. I ono sto ja ocekujem 2022, Toto - Vettel + ekipa iz Mercedesa u lovu jer ipak pare pokrecu svih njih.
Vettellllllll
Žao mi je Pereza iako mi nikada nije bio među omiljenim vozačima. Nadam se da će naći novu momčad, recimo HAAS.
Jedva čekam vidjeti Vettela u novoj momčadi, baš me zanima kako će to sve funkcionirati.
Bit ce dobro Vettela gledati u Aston martinu.
Vettel treba kao i Alonso, kao i Hamilton, kao i Leclerc dobar bolid da bi pobjeđivao. Vettelu to Ferrari nije dao.
Osim toga iduca godina je poker kao 2008 ili recimo 2013, skupljaju se iskusni vozaci radi razvoja bolida za 2022. I ono sto ja ocekujem 2022, Toto - Vettel + ekipa iz Mercedesa u lovu jer ipak pare pokrecu svih njih.
Ne vjerujem u Ferrari iduće sezone jer im motor i dalje neće biti kompetitivan. Čak, istina navijački, bih stavio McLaren u borbu s RBR-om. Preoptimistično, ali navijački.
Ako Newey prede u Aston, zaboravi na McLaren. Iako uopce nije nemoguce, Newey je vise puta radio bolid za Vettela i smatram da uz pare od Strolla, vodstvo Neweya i Vettela, vrlo je jasan smjer u kojem zele ici.
*Ne zaboravit da je Newey radio s Astonom za njihove aute i da je bio u dobrim odnosima s Vettelom u RBR-u.
Vettel treba kao i Alonso, kao i Hamilton, kao i Leclerc dobar bolid da bi pobjeđivao. Vettelu to Ferrari nije dao.
A kome ne treba? Ni Senna, ni Schumacher, ni Prost, ni Piquet...nisu osvajali titule u slabijim bolidima. Tu i tamo po koja pobjeda i to je sve.
91' FW14 vs MP4/6(?), FW14 ako sam dobro citao je bio puno bolji bolid koji je pripremio zapravo ulaz u 92', samo sto je MP4 imao bolju pouzdanost, ali FW14 je generalno bio napredniji tj bolji bolid.
Eto i 95-og pole positiona za velikog majstora.
U jos vecem bolidu
Eto i 95-og pole positiona za velikog majstora.
Štok i vjeverica...
Prva Hamiltonova sezona, navijao sam za Mclaren još od ranije...bio sam oduševljen njegovom vožnjom. Mislio sam tada, "pa ovo će morati biti jedan od najboljih vozača svih vremena" jer već u prvoj sezoni boriti se ravnopravno sa Alonsom (!!), nemoguće! Nekoliko godina nakon toga, dominirao je Red Bull...prestao sam gledati F1, mislio sam to je to, nemaš sreće, nećeš nikada imati bolid kompetitivan za daljnje osvajanje naslova, izgubio sam nadu....
Ali tu ipak nije bio kraj :)
Samo naprijed majstore, sve si ovo zaslužio, čisti čisti talenat...
Hamilton je kroz karijeru pokazao da je vrhunski vozač. Bilo je utrka kada je odvozio od prvog do zadnjeg kruga savršeno (dok nije bio ne prvoj poziciji) i pobjedio. Pa to se vidi i po kvaliteti ostalih timskih vozača. Istina je da ga mediji više vole dolazi iz UK a i crnac je, ali to ne umanjuje njegovu kvalitetu. Pa pogledajte samo dok treba nekoga prestići, kako to dobro odradi. I ne nije tu samo bolid, jer bottas konstantno muku mući s tim dok mu iz boksa ne jave kako je to napravio Hamilton.
Ali isto tako već je dosadno gledati jednog te istog pobjednika,ali nekako imam dojam da Mercedes ima još nekoliko jokera i da će još neko vrijeme domonirati. Sad da RedBull može dobiti njihov motor....
Hamilton je kroz karijeru pokazao da je vrhunski vozač. Bilo je utrka kada je odvozio od prvog do zadnjeg kruga savršeno (dok nije bio ne prvoj poziciji) i pobjedio. Pa to se vidi i po kvaliteti ostalih timskih vozača. Istina je da ga mediji više vole dolazi iz UK a i crnac je, ali to ne umanjuje njegovu kvalitetu. Pa pogledajte samo dok treba nekoga prestići, kako to dobro odradi. I ne nije tu samo bolid, jer bottas konstantno muku mući s tim dok mu iz boksa ne jave kako je to napravio Hamilton.
Ali isto tako već je dosadno gledati jednog te istog pobjednika,ali nekako imam dojam da Mercedes ima još nekoliko jokera i da će još neko vrijeme domonirati. Sad da RedBull može dobiti njihov motor....
Neznam zakaj se vec 20 stranica vrtimo oko toga svega, Bottas je panjina i da bilo koji drugi (TOP) vozač da sjedi u tom mercedesu nebi to tak izgledalo kak izgleda.
Vidim da ljudi bacaju riječi tipa "MRZITE" Hamiltona, ne kuzim zakaj bi ga mrzili nije to malo teska rijec? Samo nam je dosadan skupa s Mercedsom i ide ma na zivce SKY na kojem sam prestal gledati F1 jer to njihovo izdrkavanje ja Hamiltona,Mercedes i blacklivesmatter mi je ne gledljivo vise.
Oscar Piastri osvojio F3, cijelu sezonu si dobar i osvojiš prvenstvo. Bravo mali.
Ja najčešće F1 gledam na britanskom SKY i veoma rijetko na Sport Klubu koji imam na IPTV.
Ove sezone sam jednom silom prilika pogledao utrku na talijanskom SKY i bio sam iznenađen jer je voditelj nosio Ferrari majicu. Znam da svi spominju Britance kao pristrasne, ali ni ovi sa čizme nisu mnogo bolji izgleda.
Neznam zakaj se vec 20 stranica vrtimo oko toga svega, Bottas je panjina i da bilo koji drugi (TOP) vozač da sjedi u tom mercedesu nebi to tak izgledalo kak izgleda.
Vidim da ljudi bacaju riječi tipa "MRZITE" Hamiltona, ne kuzim zakaj bi ga mrzili nije to malo teska rijec? Samo nam je dosadan skupa s Mercedsom i ide ma na zivce SKY na kojem sam prestal gledati F1 jer to njihovo izdrkavanje ja Hamiltona,Mercedes i blacklivesmatter mi je ne gledljivo vise.
Prijeđi na njemački RTL.
Reklame, austrijski ORF je mila majka za sve njih.