Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.822
|
čitano: 4.157.558
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Kutak za ljubitelje Formule 1
miki1981 kaže...
Lovac kaže...

Niti ja, V10 FTW. Ako već stavljaju 4 cilindraše s turbinom onda neka ih ne limitaju na ništa manje od 800KS {#}

Ne znam kakvi će biti detalji svi, nisam siguran ni da li je sve već i sad određeno, iako ako nije vjerojatno će biti relativno brzo, jer moraju dati vremena proizvođačima da razviju nove motore. I mislim da se jošp ne zna ni da li će biti turbina u pitanju, prednabijanje da, ali nije još mislim određeno da li kompresorsko, ili turbinsko, ili pužno...ko će ga znat...možda i nešto peto smisle.

Ako itko ima više detalja o svemu tome bilo bi lijepo da piše, ili da link...

Ma meni ništa nije faliko zvuku hondica iz davnih dana, još iz McLarena...iako, istina, ne znam koliko su cilindara imali tada, ali na 1500ccm, vjerujem isto da je bilo 4, ili sam potpuno u krivu?

EDIT: našao sam, tada su to bili 1500ccm  V6 twin turbo...i onda slijedeće godine kad su zabranili turbo su išli na V10, 3500ccm

Vjerujem da će se furati na štednju goriva, pa mi je turbinsko najlogičnije, premda da ne nagađam napamet treba pričekati službene informacije. Stare Hondice s V6 su dobro zvučale, prema 4 cilindara sam skeptik, kako netko spomene to će brujat ko kosilica. Ideala V6 turbo motori, 1.6, 900KS, strogo određene dimenzije difuzora. Naprijed i otraga po jednu "letvu" za spoiler (isto strogo definiranih dimenzija). Mala sloboda pri dizajnu nosa i karoserije bolida, ali neke male tolerancije samo. Pa da onda vidimo show {#}

...something diabolic
15 godina

Buduci da sam bio u monzi ove godine moram reci da se Ferrari, Force India i Toro Rosso najjace cuju. Ostali samo za nijansu boli zaostaju {#}

pwn too much... http://bfbcs.com/stats_pc/agent_00klc
17 godina
agent_00klc kaže...

Buduci da sam bio u monzi ove godine moram reci da se Ferrari, Force India i Toro Rosso najjace cuju. Ostali samo za nijansu boli zaostaju {#}

Nije bilo čepića?

# rm -rf /windows
15 godina

Je bilo je, u džepu... {#}

pwn too much... http://bfbcs.com/stats_pc/agent_00klc
15 godina
neaktivan
Kutak za ljubitelje Formule 1
Čepići su za pice :)
Što imaš više sira, imaš više rupa. Što imaš više rupa, imaš manje sira. ?????????????
15 godina
Lovac kaže...

Vjerujem da će se furati na štednju goriva, pa mi je turbinsko najlogičnije, premda da ne nagađam napamet treba pričekati službene informacije. Stare Hondice s V6 su dobro zvučale, prema 4 cilindara sam skeptik, kako netko spomene to će brujat ko kosilica. Ideala V6 turbo motori, 1.6, 900KS, strogo određene dimenzije difuzora. Naprijed i otraga po jednu "letvu" za spoiler (isto strogo definiranih dimenzija). Mala sloboda pri dizajnu nosa i karoserije bolida, ali neke male tolerancije samo. Pa da onda vidimo show {#}

Sve je to ok, ali ako im se oduzme i ovo malo slobode što imaju kod dizajniranja onda ćemo dobiti cup natjecanje, a to je daleko od F1, i ovo danas je daleko od nekih ideja na kojima leže počeci F1. Ne možeš ti smisliti nešto novo ako ti se baš sve strogo ograniči...

17 godina
dmanz kaže...

a onda ok {#}

# rm -rf /windows
15 godina
neaktivan
redrum781 kaže...
dmanz kaže...

a onda ok {#}

ma zezam se nemoj shvatit ozbiljno {#}

Što imaš više sira, imaš više rupa. Što imaš više rupa, imaš manje sira. ?????????????
17 godina
odjavljen

prije su bile bridgestone i michelin gume,iako je michelin bio dosta bolji i brži od bridgestona schumi je svejedno rasturao{#}

17 godina
neaktivan
M4X kaže...

prije su bile bridgestone i michelin gume,iako je michelin bio dosta bolji i brži od bridgestona schumi je svejedno rasturao{#}

isti se proslavio u indyju.{#}

"Oh, yeah, it was sooo easy, I can't believe it... No, it wasn't" (Mika)
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.11.2010 20:09 (Pudge).
17 godina
neaktivan
M4X kaže...

Bridgestone je bio ekskluziva za Ferrari i posebno su se krojile za njih tvrđe što ostalima na Bridgestoneu nije odgovaralo.

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
15 godina
Tallahasee kaže...
RuskeGTT kaže...
Tallahasee kaže...

Ne znam jel su se sjetili probat ugradit fly-by-wire sustav.

a da nije drive-by-wire?

Ajd ajd, suti kad ne znas o cemu pricam.

http://en.wikipedia.org/wiki/Drive_by_wire

uci se nevjernice...mozda budes naucio

15 godina
protjeran
RuskeGTT kaže...
Tallahasee kaže...
RuskeGTT kaže...
Tallahasee kaže...

Ne znam jel su se sjetili probat ugradit fly-by-wire sustav.

a da nije drive-by-wire?

Ajd ajd, suti kad ne znas o cemu pricam.

http://en.wikipedia.org/wiki/Drive_by_wire

uci se nevjernice...mozda budes naucio

LOL pojma ti nemas. Moras znat koji puta sat je pjesnik htio reci. Radije ti nauci sta je sarkazam, za pocetak.

Bolje da ti stisnem TD, nego samar. - Erich Hartmann \m/
17 godina
moderator

Fittipaldi: Schumacher će sljedeće sezone biti kandidat za naslov

– Novi Mercedesov bolid odgovarat će Michaelovoj vožnji i oštrijim kočenjima u zavojima. Uz nove gume, koje će prilagoditi sebi, bolji bolid i vjeru u uspjeh, Schumacher će sigurno biti u krugu kandidata za naslov. Naravno da zna voziti, a svaki kilometar u bolidu je škola – kazao je Fittipaldi.

{#}

...
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.11.2010 20:12 (Miro).
16 godina
neaktivan

e to bi bilo fantastično.. nemora biti prvak, ali nek bude u bori za vrh .. a naravno da onda bude i prvak ;)

Nema bombe do napalm bombe
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.11.2010 16:01 (Dodi NAPALMIKUS).
17 godina
17 godina
neaktivan

Ovako Bernie izgleda nakon što su njega i njegovu djevojku u srijedu napali i opljačkali.

Navodno se vrijednost opljačkanih stvari kreće oko 200000 funti.

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
17 godina
F1-IVO kaže...

Ovako Bernie izgleda nakon što su njega i njegovu djevojku u srijedu napali i opljačkali. Navodno se vrijednost opljačkanih stvari kreće oko 200000 funti. 

Dobro je. Mislio sam da su mu razbili pi*ku, ali samo je on dobio...{#}

# rm -rf /windows
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.11.2010 23:11 (redrum781).
17 godina
neaktivan

Šta nam se sprema od 2013:

˝Temelj novih pravila biti 1.6 litreni 4-cilindrični motor opremljen različitim naprednim tehnologijama, poput dvostrukog turbopunjača s pritiskom većim od 3 bara te velikim uređajem za obnovu kinetičke energije KERS koji će umjesto dosadašnjih 80 konja kroz 6 sekundi nuditi 150 dodatnih konja u trajanju od 30 sekundi. 
Novi motori bi trebali imati oko 650 konjskih snaga pri 10 000 okretaja, a dogovorena je i modernizacija sustava prijenosa koji bi trebao biti komplementaran karakteristikama novih motora. Praktički biti DSG tipa s dvije spojke.˝

17 godina

uuu, lajkam motore i KERS. Ali 650? Daj mogli su bar 800ks dati {#}

...something diabolic
17 godina
neaktivan
Lovac kaže...

uuu, lajkam motore i KERS. Ali 650? Daj mogli su bar 800ks dati {#}

Ja bi natrag 3.0 V12 i 19000rpm:)

17 godina

Na žalost to se neće dogoditi {#} Sad će uzeti one VW 1.6 FSI motore i dodati im prevelike turbine xD

...something diabolic
17 godina
neaktivan
Lovac kaže...

Na žalost to se neće dogoditi {#} Sad će uzeti one VW 1.6 FSI motore i dodati im prevelike turbine xD

Još koja godina i bolidi će vozit na bio dizel ili pak na elektromotore da se ovi zeleni ne bune...

Neznam šta pokušavaju ali ne sviđa mi se tijek razvoja u F1.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.12.2010 15:26 (F1-IVO).
15 godina
F1-IVO kaže...

Šta nam se sprema od 2013:

˝Temelj novih pravila biti 1.6 litreni 4-cilindrični motor opremljen različitim naprednim tehnologijama, poput dvostrukog turbopunjača s pritiskom većim od 3 bara te velikim uređajem za obnovu kinetičke energije KERS koji će umjesto dosadašnjih 80 konja kroz 6 sekundi nuditi 150 dodatnih konja u trajanju od 30 sekundi. 
Novi motori bi trebali imati oko 650 konjskih snaga pri 10 000 okretaja, a dogovorena je i modernizacija sustava prijenosa koji bi trebao biti komplementaran karakteristikama novih motora. Praktički biti DSG tipa s dvije spojke.˝

Dao bi hvala, ali nema na ovom podforumu, Ivo daj se izbori da nam uvedu gumbić.

A znači 1.6 je? Ja sam postao u onom postu od pred kojih tjedan-dva, ali baš to me zanimalo je nisam bio siguran jel 1.4 ili 1.6 jer sam čuo različitih priča.

A jel znaš što je sa kersom druge godine? Navodno će se moć koristit tko želi, ali nisam siguran.

Isto tako za 2013..tj ne, za 2014, bi trebali imat 18" niskoprofilne gume...znači godinu nakon ovih motora novih...mislim da će bit jako zanimljivo i nekoliko slijedećih godina F1, i nadam se da ćemo vidjeti i neke veće promjene u poretku, da se kroz sva ova nova pravila još koja momčad za ozbiljno uplete među najbolje.

17 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
Dao bi hvala, ali nema na ovom podforumu, Ivo daj se izbori da nam uvedu gumbić.

A znači 1.6 je? Ja sam postao u onom postu od pred kojih tjedan-dva, ali baš to me zanimalo je nisam bio siguran jel 1.4 ili 1.6 jer sam čuo različitih priča.

A jel znaš što je sa kersom druge godine? Navodno će se moć koristit tko želi, ali nisam siguran.

Isto tako za 2013..tj ne, za 2014, bi trebali imat 18" niskoprofilne gume...znači godinu nakon ovih motora novih...mislim da će bit jako zanimljivo i nekoliko slijedećih godina F1, i nadam se da ćemo vidjeti i neke veće promjene u poretku, da se kroz sva ova nova pravila još koja momčad za ozbiljno uplete među najbolje.

Mogu se izborit jedino za šamar:)

Za 2011 kers nije obavezan (Lotus je izjavio da ga neće koristit odmah na startu sezone-navodno)

Pogubio sam se u tim izmjenama. Moram jedan dan sjest i sumirat što i kada:)

16 godina
neaktivan

x kers x

mislim da je to prava stvar.. :)

17 godina
neaktivan
Dodi NAPALMIKUS kaže...

x kers x

mislim da je to prava stvar.. :)

Dodi ti si bio u Spa 2009?

Aj nabaci koju sliku Eau Roguea:)

16 godina
neaktivan

2008. Ivo..

vrijeme leti.. ;)

evo sliksi, strmo je, jako je strmo.. :)

eau rouge eau rouge
eau rouge2 eau rouge2
eau rouge1 eau rouge1
17 godina

Evo ljudi... S Renault F1 Teamom je gotovo!  {#}  Od danas imamo Lotus Renault GP!

Pročitajte  službeno priopćenje na njihovoj web stranici, a usput su predstavljeni i novi livreji.

Lotus Renault GP Lotus Renault GP
...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.12.2010 11:03 (cro_blue).
17 godina
neaktivan
cro_blue kaže...

Evo ljudi... S Renault F1 Teamom je gotovo! {#}  Od danas imamo Lotus Renault GP!

Nek maknu ovu crvenu Total reklamu jer narušuje sklad boja na bolidu.

Hoćemo John Player Special:)

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.12.2010 11:08 (F1-IVO).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice