Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.793
|
čitano: 4.123.848
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Formula 1, ona prava, ne igra:)

Ovo je nečuveno. Kolko god bilo teže voziti sa dry gumama po kiši, nema šanse da čovjek izgubi skoro 20 sekundi 3 zavoja prije kraja.

Uz to se na snimci vidi da je Glock propustio Vettela i Hamiltona bez borbe.

Glock se stvorio kao grom iz vedra neba, niko ga nije ni vidio. Samo mi nije jasno kako je 2 kruga vozio "normalno" po kiši, a onda tako usporio. Shvatio bi da je timski kolega, ali pomoć iz druge momčadi... Baš me zanima kako izgleda Glockova telemetrija u tom zadnjem krugu. I još nešto, Glock se nijednom nije izvrtio ili proklizao, znači mogao je jače stisnuti gas...

Za sve koji misle da je Glock nenamjerno propustio dvojac pogledajte

... Glock se borio kao lav da zadrži mjesto, jel da?

Do prije Brazila su po meni i Hamilton i Massa zaslužili naslov prvaka, ali nakon Brazila mislim da je Massa trebao dobiti jer je Hamilton kalkulirao i skoro ga je kalkuliranje koštalo naslova. Na svu sreću po njega tu je bio Glock. O Glocku sam imao dobro mišljenje, ali nakon ovoga više ne, prljavi Njemac.

And the people bowed and prayed To the neon God they made. And the sign flashed out its warning, In the words that it was forming. Simon & Garfunkel - The Sound of Silence
16 godina
protjeran

Ah, kišilo je morao je usporit...

Intel Core 2 Quad QX9770, 4GB DDR3 RAM 1333Mhz Kingmax, Sapphire Radeon HD4870X2, 2x WD Caviar 640GB RAID 0, Gigabyte EP45-DS5, Chieftec 700W
16 godina
neaktivan
RE: Formula 1, ona prava, ne igra:)

Timo Glock, Toyota (6th):
"I was on dry tyres at the end of the race when it was raining quite badly and it was just impossible on the last lap. I was fighting as hard as I could but it was so difficult to just keep the car on the track and I lost positions right at the end of the lap. Finishing in the top six is a decent result for me because I'd been struggling with the car earlier in the weekend but we were very close to fourth place so I am a bit disappointed. It's the end of my first season with Toyota and I'm happy with it as a whole. It was not easy for me early on but we improved the car a lot and I also improved myself during the year. Since Hockenheim it's been positive for me; beating my target of 20 points and finishing on the podium as well is a good achievement. Now we have to work even harder for next year to make another step forward."

Nemojte sad bacati mrlje na titulu, da je Hamilton imao bodove iz Spa, do ovog ne bi došlo. Timo Glock je mala 0, koja je sve što je učinila, je u jednom trenutku loše vozila, i to je to. Hamilton je zasluženo uzeo naslov, no doubt about it!

Znao sam da to nisam trebao reci!
17 godina
protjeran

Hamilton je ove godine zasluženo došao do bodova, ali da je Massa prvak isto nebi bilo nezasluženo, Massi je naslov oduzeo onaj semafor koji su imali umjesto lizalice, a Hamilton, vidi se da je još mlad i da pod pritiskom nezna vozit, tako je prošle godine izgubio naslov, a ove godine ga je sreča pomazila.

17 godina
neaktivan

Volim Ferrari al Lewis je zasluzio titulu.Gledao sam malo onboard snimke i vidi se jasno da Timo nije imao sanse zadrzat Vettela i Lewisa.Bas na tom zavoju je najveca lokva vode zbog konfiguracije staze.Mozda je Timo bio brz na pravcu al gume za suho+kisa+nema TC-a placaju danak na izlasku iz zavoja.Massa je izgubio naslov davno prije.U F1 pogreske su skupe i ove godine je pobijedio onaj koji ih je najmanje napravio.Massa je napokon pokazao da i po kisi moze biti brz a sto se tice Lewisa on je samo igrao na sigurno jer da je to bilo trka u sredini sezone mislim da bi stvari bile drugacije.

Gigabyte EP35-DS3,C2D E8500,Sapphire HD4850 dual slot fansink,Corsair XMS2 (2x1gb) 800mhz,Corsair TX650w,Thermaltake Soprano
17 godina
neaktivan

Danas kad sam se ujutro probudio i slegli se dojmovi od juce i nakon pogledanih par snimaka gdje sam vidio da ses hamilton muci da odrzi bolid u idealnoj liniji mogu si onda mislit kak je bilo tesko voziti s takvim gumama koje je imao glock......tak da ham je ipak osvojio zasluzeno prvenstvo.......ali ipak ostaje ono da je massa veliki pehista.....a pehisti ne mogu osvojiti svjetsku titulu jbg....inace navijam za McLaren koji je na kraju drugi........nazalost.............Massa ce sljedece sezone biti opet medju prva 3 ali tada se nadam da nece biti tolikih pehova......da sezona bude napeta a ne dramatična......Smijeh

17 godina
moderator

Konacno, glasovi razuma :)))

Ja ne znam, ali mogu samo zamisliti kako je voziti na mokrom sa gumama za suho (probajte gtr2 tutorial ;-))). Glock je izjavio da je jako padalo na kraju, vjerovatno je trebalo i full wet imati.

A s ovakvim gumama, koliko samo treba ranije kociti (i vise), pa dosta manjom brzinom kroz zavoj, pa ubrzavati, a bez tc-a i na krivim gumama...

Tih 12 sec se istopi brzo, jer je iza Hamiltona ostao jos 6 sekundi na tom malom dijelu staze od zone pretjecanja do cilja.

Depresivni? Glup posao? Problemi u kući? Ne cijene vas? Novčani problemi? Umorni od svega? RJEŠENJE U JEDNOJ PILULI: YebiGA® 1000mg Kad je sve u k..., YebiGA®!
17 godina
neaktivan

Upravo probavam kisni Interlagos na gumama za suho sa iskljucenim TC-om (F1 2006 na PS2)...Bolid preupravlja,pa podupravlja,ubrzanje katastrofalno a zavoje jedva da prolazim.Nemogu ni zamislit kako je to kad imas iza ledja 750+KS!

Gigabyte EP35-DS3,C2D E8500,Sapphire HD4850 dual slot fansink,Corsair XMS2 (2x1gb) 800mhz,Corsair TX650w,Thermaltake Soprano
17 godina
ja00022 kaže...

Danas kad sam se ujutro probudio i slegli se dojmovi od juce i nakon pogledanih par snimaka gdje sam vidio da ses hamilton muci da odrzi bolid u idealnoj liniji mogu si onda mislit kak je bilo tesko voziti s takvim gumama koje je imao glock......tak da ham je ipak osvojio zasluzeno prvenstvo.......ali ipak ostaje ono da je massa veliki pehista.....a pehisti ne mogu osvojiti svjetsku titulu jbg....inace navijam za McLaren koji je na kraju drugi........nazalost.............Massa ce sljedece sezone biti opet medju prva 3 ali tada se nadam da nece biti tolikih pehova......da sezona bude napeta a ne dramatična......Smijeh

Mogu, s godinom zakašnjenja, još gora stvar se desila Hamiltonu prije 1god...
I sam pogledal snimku i nema nikakvog simuliranja, Glock je jednostavno stao.nenamjerno!
Well the way I figure it, in this business a lot of your kind come along, and if I kill each one that comes, eventually I should hit the jackpot sooner or later
17 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Nemojte sad bacati mrlje na titulu, da je Hamilton imao bodove iz Spa, do ovog ne bi došlo. Timo Glock je mala 0, koja je sve što je učinila, je u jednom trenutku loše vozila, i to je to. Hamilton je zasluženo uzeo naslov, no doubt about it!

"Mala 0"? WTF?!
17 godina
neaktivan

Evo, dajte i vi svoj glas ako dosad niste:

http://www.net.hr/sport/page/2008/11/03/0066006.html

Jer koliko god govorili da se Glock "slučajno" maknio baš u tom trenutku, to nikako ne može biti istina.

Dok je Hamilton vodio, tj. dok Massa nije prešao kroz cilj Glock je vozio odlično, a kad je Massa prešao kroz cilj, odjenom iz čista mira gume su krive i Glock odustaje kako bi Hamilton osvojio naslov prvaka.

I to je sad zasluženo osvajanje? Ma nema pojma...

A što sada, nažalost tako je kako je, prijevare vladaju, jučer smo bili svjedoci.

Sad se treba osvrnuti na to tko će biti u kojem timu sljedeće sezone.

Čitam baš da će u srijedu Renault službeno objaviti koja će 2 vozača voziti za njih sljedeću sezonu.

Kao postoje glasine da će Alonso ostati, to bi bila velika šteta za njega jer čovjek zaslužuje bolji bolid...

17 godina
moderator
Prison Breaker kaže...

Evo, dajte i vi svoj glas ako dosad niste:

http://www.net.hr/sport/page/2008/11/03/0066006.html

Evo, ja sam dao svoj glas, za Hamiltona.

Koliko je anketa vjerodostojna ako je 90% ferrarijevih fanatika?

Tu treba uzeti u obzir misljenje nezavisnih strucnjaka i samih vozaca, odnosno onih koji nesto znaju o toj problematici gripa, aquaplaninga i sl.

Sve je dobro KAD se dobro svrši!
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2008 12:42 (DrNasty).
17 godina
neaktivan

Ja ne kužim koji k.... ovi odmah govore da li bi trebali oduzet naslov Hamiltonu? I šta da Glock i kaže da je namjerno pustio njega? Po čemu je Hamilton kriv i zašto bi njega trebalo kažnjavat? Što je iskoristio priliku? Glocka se kazni, ali ne Hamilton je "guzerski" osvojio naslov prvaka (a to što je prošle godine to Kimi napravio, a hamiltonu otkazivali svi mogući djelovi formule) a kao da dosad nije dokazao da je dobar vozač. Koja hrpa govana

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2008 12:54 (Paolo2612).
16 godina
protjeran

Dugo godina pratim F1 i nitko me neće uvjeriti da se 12 sekundi može tako rasipat pa makar padala kiša i vozio na sliku. Uostalom ostali nisu bili na wet nego intermidij gumama za polusuho vrijeme.

Tko ne vjeruje neka se vrati u 2000-tu godinu kad rubinjo nije mjenjao gume nego je po pljusku kontrolirao bolid i pobijedio konkurenciju a startao je kao 18-ti.

Mislim da je ovo sve maslo Bernija i šefova formule 1.

Zao mi je Masse koji je dobar dečo i super vozač.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2008 13:17 (Billy).
17 godina
neaktivan
Billy kaže...

Dugo godina pratim F1 i nitko me neće uvjeriti da se 12 sekundi može tako rasipat pa makar padala kiša i vozio na sliku. Uostalom ostali nisu bili na wet nego intermidij gumama za polusuho vrijeme.

Tko ne vjeruje neka se vrati u 2000-tu godinu kad rubinjo nije mjenjao gume nego je po pljusku kontrolirao bolid i pobijedio konkurenciju a startao je kao 18-ti.

Mislim da je ovo sve maslo Bernija i šefova formule 1.

Zao mi je Masse koji je dobar dečo i super vozač.

haha cuj i meni je zao MAsse ali em glock nije nesto iskusan vozac a i 2000 TC su imali a to ti jaaako puno pomaze po kisis.....ham imo srece i dobio prvenstvo et sta mozemo.Smijeh
17 godina
neaktivan

Nakon jucer odgledane utrke, moja prva misao "naslov je prodan". Glock je krug prije vozio fenomenalno, krug prije i poslije, isti uvijeti, staza ista, realno pustio ga je..

Navijač sam BMW Saubera, tako da ne bi ispalo da "navijam" za Ferrari....sramota

Intel Dual 2 Core E8500, Ati Radeon HD3870 x2, DDR2 4Gb (2x2Gb) Corsair 1066 MHz, Gigabyte EP35C-DS3R, Corsair 520w
17 godina
neaktivan

Uz ovakve stručnjake s BUG-ovog foruma, Ernie nema što nego otpustiti sve zaposlene i ovdje objaviti oglas za radna mjesta...

16 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Smooth Operator kaže...

"Mala 0"? WTF?!
 Sad ispada da je Timo Glock osvojio naslov za Hamiltona! Halo!? Naslov se nije osvojio u zadnjom zavoju, nego se dobio radom i umijećem čitavu godinu. Sad vi kazivajte šta god hoćete! Gledajte sve slike i video- zapise! Upitajte Glocka, Vettela, kako je bilo voziti! Vidite live-timing! Jarno Trulli je imao isti bolid, gume i stazu, a radio vrijeme 3 desetinke sporije od Glocka zadnji krug. Pa šta vam je više?!
17 godina
neaktivan

Ne razumijem, napadate ljude bez ikakovg povoda, svatko ima svoje mišljenje, svoja uvjerenja, svoje shvaćanje onoga sto se dogodilo, to je jedno.

Drugo je da je Hamilton prvi u ukupnom poretku i da nema povratka, ima izražavanja mišljenja, ali za svađu zaista ne vidim razloga :S

Intel Dual 2 Core E8500, Ati Radeon HD3870 x2, DDR2 4Gb (2x2Gb) Corsair 1066 MHz, Gigabyte EP35C-DS3R, Corsair 520w
17 godina
neaktivan

a možda je baš i Trulli spustio vremena po krugu kao i Glock, da bi ljudi mislili da nije namjerno?!

Možda?

Ali šta je tu je.

Svu su još mladi i biti će prilika u idućim sezonama!

17 godina
neaktivan

Vidim svi ste popili svu pamet svijeta a niko od vas u zivotu nije ni pomiriso uzivo trku(izuzetak pojedincima), a sto se mene tice bio sam do sad na 10+ trka pa mislim da znam sta pricam.

Bolje proliti malo s Parkinsonom, nego zaboraviti popiti s Alzheimerom.
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2008 18:20 (cak_Norris).
17 godina

Kako god i sta god da je bilo na ovoj Hamiltonovoj tituli ce ostati mrlja.

17 godina
neaktivan

Danas sam gledao kraj utrke na reprizi (još jednom) i opazio kako kiša uopće nije jako padala.

Vidjelo se kako iza bolida ne ostaje ona "prašina" od kiše, je, bilo je mokro, ali se dalo odvoziti sa slick gumama. Staza uopće nije imala famozne lokve od kiše, čak se još uvijek vidjela polusuha putanja prolaska bolida... Još jednom napominjem da Glock nijednom nije proklizao niti se izvrtio, znači pustio je gas.

je još jedan video gdje se na "high quality" vidi kako staza ima iscrtanu polusuhu putanju i prema tome Glock sigurno nije mogao izgubiti toliko vremena u maximalno 1000 metara...

U prilogu je slika s live timinga. Usporedite vrijeme Trullija i Glocka (oba na slick gumama). Kao što se vidi, u prva dva sektora je Glock brži za sekundu i kusur, a u trećem, gle vraga, Glock je sporiji za 2,2 sekunde!

Treći sektor se sastoji od jednog "pravog" zavoja, ostalo je ravnina na kojoj se drži puni gas. A Glock je imao daleko najlošije vrijeme od svih na ravnini.....

Baš me zanima kako izgleda Glockova telemetrija, ali ona vjerojatno nikad neće izaći u javnost...

And the people bowed and prayed To the neon God they made. And the sign flashed out its warning, In the words that it was forming. Simon & Garfunkel - The Sound of Silence
17 godina
neaktivan

Evo sad baš gledam na Dnevniku na HRT-u, kao kažu da nema govora o teoriji zavjere i da Glock jednostavno više nije mogao voziti na gumama za suho. Opet laž, ali šta ćeš, morat ćemo se navikavati na takve stvari.

Kao što se i vidi, svi dokazi upućuju na to da se Glock namjerno maknio, i jednostavno i bez dokaza, vidi se da je Glock namjerno pustio Hamiltona.

I dobro je rekao ovaj jedan član foruma u par postova iznad - ostat će velika mrlja na Hamiltonovoj tituli.

Potpuno nezasluženo....

17 godina
i_rambo_plache kaže...

Danas sam gledao kraj utrke na reprizi (još jednom) i opazio kako kiša uopće nije jako padala.

onda pogledaj onboard snimku. i pogledaj kak se ponaša bolid sa interemedijima.. sad si zamisli kak je vozit sa "suhim" gumama.. fakat ste nedokazivi.
16 godina
neaktivan

Ako će iko pustiti Hamiltonu, to će eto Glock. Ja mislim da je i u Brazilu spominjao mu mamu, zbog incidenta u Monzi. Ma, titula je vazna, ne Glock i svi ovi teoretičari. Pogledajte izjave vozača šta kažu, a vi sudite jeli se prašina dizala iza guma, jeli kiša kako jako padala. Čak i Vettel kaže kako je bilo teško voziti, da ne zna uopće kako je Glock na slickovima vozio.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.11.2008 9:57 (Smooth Operator).
17 godina
cak_Norris kaže...

Vidim svi ste popili svu pamet svijeta a niko od vas u zivotu nije ni pomiriso uzivo trku(izuzetak pojedincima), a sto se mene tice bio sam do sad na 10+ trka pa mislim da znam sta pricam.

Ne želi palit vatru nit se svađat, ali jednostavno ne shvaćam po čemu te gledanje utrka uživo čini pametnijim od ostalih (što se F1 tiče normalno). I ja sam gledao utrke F1 uživo i nikad nisam dobio osjećaj da nakon utrke znam nešto više o F1. Osjećaj je pre strašan (koristio bi vulgaran izraz, ali mi neda forum :), ali gledanje utrka uživo je jako konfuzno...sjedio sam na startno-ciljnoj ravnini, sa ogromnim ekranom ispred sebe i opet je teško pratiti šta se dešava. Gledanjem utrka uživo ne dokazuješ znanje o F1, samo dokazuješ da imaš koju kunu više pa si možeš priuštiti takvo (skupo) zadovoljstvo. F1 FTW.

ponavljam, bez uvrede.

I da, ja sam strastveni navijač Kimija Raikkonena...i nikako mi se ne sviđa niti Hamilton niti McLaren (barem ove zadnje 2 sezone, pokazali su da su jadnici i više puta su se žalili po novinama i sudovima nego što su vozili), ali ipak mislim da Glock nije namjerno propustio Hamiltona da ovaj osvoji prvnstvo...mislim da do toga još nije došlo u F1 da se tako prvenstva namještaju.

Pozdrav
17 godina
neaktivan

A šta bi bilo da je lani Ferrari odigra u zadnjoj trci fer tako da Massa pobjedi i Hamilton osvoji naslov?

Msilim gluposti su ovo sve o ćemu pričate da Hamilton nije zaslužija naslov i tako to. Čovik je prvak i nek uživa.

Nikon F90X, Nikon F100, Nikon D300, Tokina ATX Pro 270 28-70 1:2.6-2.8, Sigma APO Macro 70-210 1:3.5-4.5D, AF Nikkor 50mm 1:1.8, Sigma EX DC MACRO 18-50 1:2.8 HSM, Metz 50 Mz-5, Metz 70 Mz-5, Nikon SB-800 http://www.fotoklub.info/forum/index.php
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.11.2008 10:34 (Bara).
17 godina
neaktivan

Jel vama jasno da je tako nešto nemoguće namjestiti?!

17 godina
moderator
naxeem kaže...

Jel vama jasno da je tako nešto nemoguće namjestiti?!

Moguce je, to je Bog namjestio XD :))))

Kako naxeem ne shvatas, u NFS-u se vozi isto po kisi i suhom. Zasto bi na stazi bolid F1 imao slabije vrijeme onda? :)))
Sve je dobro KAD se dobro svrši!
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.11.2008 10:31 (DrNasty).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice