Zašto na penale, zašto ne i 90’ ?!?!
Možda u finalu Francuze na penale, da ih malo ubijemo u pojam !!!!
Korak po korak
Korak po korak
Ja mislim da nasi nemaju snage nit za 80 minuta, a ne jos jednom 120 + penali. Pa jedva su ovo nekak izdrzali.
Sad dobit Engleze 4:2 - na penale...
Neka hvala...još 3 helexa imam i čuvam ih za finale.
Pa navikli...
Ja mislim da nasi nemaju snage nit za 80 minuta, a ne jos jednom 120 + penali. Pa jedva su ovo nekak izdrzali.
E to ti misliš, pa pogledaj Modrića, u sedamdeset i nekoj minuti je izgledao kao da je gotov nakon jednog duela, nakon toga je trčao cijele produžetke, jednu loptu je hvatao koja je išla u korner i uhvatio ju , toliko o tome, sve su to igrači koji su navikli igrati u velikim klubovima
E to ti misliš, pa pogledaj Modrića, u sedamdeset i nekoj minuti je izgledao kao da je gotov nakon jednog duela, nakon toga je trčao cijele produžetke, jednu loptu je hvatao koja je išla u korner i uhvatio ju , toliko o tome, sve su to igrači koji su navikli igrati u velikim klubovima
To je jedan igrac. Vecina drugih je jedva islo neki su i na rubu ozljede bili.
Suba izgleda da je dobro, dok za Vrsaljka se jos ne zna.
Naravno izdrzat ce, no ne vjerujem da ce bit poletni kao englezi koji su imali 60min manje igranja u zadnje dvije utakmice.
Ne velim da nemamo šanse, naravno da imamo, samo englezi su puno odmorniji.
Naši su protiv Rusa izgledali rezervirano jer su se čuvali da netko ne dobije žuti karton i propusti polufinale.
Sad protiv Engleske ćemo izgledati kao protiv Argentine, nadam se da će nas i rezultat pratiti :)
Englezi će ponajprije izgubiti zbog svoje bahatosti, što našima daje vjetar u leđa, biti će tvrda utakmica, ali naši imaju manje toga izgubiti jer su već ostvarili rezultat, sada idu na sve i ništa, engleze će novinari razapeti ako izgube, oni imaju više pritiska na sebi ,nadam se da će i to utjecati na sve
EDIT: Danas je 9. 7. , prije 17 godina je Goran Ivanišević osvojio Wimbledon joj kad se samo sjetim
Vrsaljko je odigrao maestralnu tekmu.. i sad shebo koljeno.
Novine pišu kombinacije.
Vida desno, Ćorluka stoper ili Vida ostaje na stoperskoj pozicija a Jedvaj beka.
Ja velim, stoper Duje Ćaleta-Car a Vida bok.. ali ipak u nadi da će Vrsaljko igrati.
Naravno izdrzat ce, no ne vjerujem da ce bit poletni kao englezi koji su imali 60min manje igranja u zadnje dvije utakmice.
Imali su i Englezi produžetke protiv Kolumbije.
Novine pišu kombinacije.
Vida desno, Ćorluka stoper ili Vida ostaje na stoperskoj pozicija a Jedvaj beka.
Ja velim, stoper Duje Ćaleta-Car a Vida bok.. ali ipak u nadi da će Vrsaljko igrati.
Ne zna se još igra li ili ne igra, to piše španjolska Marca. Ako on ne igra, ne znam je li to toliko velik problem s obzirom da na nabačaje ionako najčešće idu sa Strinićeve strane jer je Young dešnjak i ulazi dosta u sredinu. Naravno, ako ne igra Jedvaj koji nije među boljim igračima u svom portunu...
Imali su i Englezi produžetke protiv Kolumbije.
Novine pišu kombinacije.
Ne zna se još igra li ili ne igra, to piše španjolska Marca. Ako on ne igra, ne znam je li to toliko velik problem s obzirom da na nabačaje ionako najčešće idu sa Strinićeve strane jer je Young dešnjak i ulazi dosta u sredinu. Naravno, ako ne igra Jedvaj koji nije među boljim igračima u svom portunu...
Nije velik, ogroman je problem.
Pogledaj samo njegovu stranu kako dobro radi pritisak prema naprijed i zatvara prema natrag. Koliko on samo radi itd..
Nisam uvjeren da išta ide preko Striniceve strane, mislim da nismo gledali istu tekmu...
EDIT: Danas je 9. 7. , prije 17 godina je Goran Ivanišević osvojio Wimbledon joj kad se samo sjetim
baš sam se toga nekidan sjetio i pričao kolegama da mi je ova ekipa prouzročila stresa tek malo manje od ivaniševića na wimbledonu
...a gledao sam ga sasvim slučajno, radio na zrću cijelu noć i otišao s kolegom u gajac pojest nešto prije nego se izvrnem, naletio na kafić s televizorom na terasi gdje je taman počinjalo... na kraju uopće nismo spavali taj dan i imao sam poslije osjećaj da sam posrkao sve bombone koji su tih dana bili u optjecaju po novalji i okolici
Vukojević protjeran iz stožera i mislim da je to opravdan potez , ne znam što je trebalo Vidi i Vukojeviću da to naprave takvu glupost... Rusi su stvarno dobro organizirali ovo prvenstvo , a mi im tako zahvaljujemo , mislim stvarno nepotrebno... Sad još fali da nedužni hrvatski navijač dobije batine od ruskih ultrasa zvog njihovog postupka ...
Vukojević protjeran iz stožera i mislim da je to opravdan potez , ne znam što je trebalo Vidi i Vukojeviću da to naprave takvu glupost... Rusi su stvarno dobro organizirali ovo prvenstvo , a mi im tako zahvaljujemo , mislim stvarno nepotrebno... Sad još fali da nedužni hrvatski navijač dobije batine od ruskih ultrasa zvog njihovog postupka ...
Rusi bacaju spiku ko i Srbi. Te im smetaju nase navijacke pjesme, pa im smeta '' nogometna oluja '' ( jer ocito samo defektoide mora to asocirat na Oluju kao vojno-redarstvenu akciju )... hebem ja svijet u kojem ne smijes popzdraviti narod, zemlju ili nesto 10to. Sta kog briga jel ja hocu pozdraviti preko svojeg instagrama Ukrajinu, Burkinu Faso ili Tanzaniju. Igraci proveli skoro 5-6 godina u ukrajinskom klubu, imaju tamo prijatelje, poznanike, navijace... i ne smijes pozdravit.
Mogli su ih pozdraviti nakon Argentine ili Danske a oni baš iza tekme s Rusima a oni su to protumačili kako su protumačili. Ispali si blesavi što su i sami shvatili pošto su video nedugo nakon objave sami izbrisali ali bilo je prekasno. Ako su ih baš trebali i htjeli pozdraviti onda su tempirali krivo mjesto i vrijeme.
Ako se pokaze da Vrsaljko nece igrat protiv Engleske zbog ozljede ja bi na poziciju desnog beka stavio Kovacica vjerujem da bi se na toj poziciji puno bolje snasao od Vide ili Jedvaja koji nije u formi. Kovacic je odgovoran igrac, solidan u obrani, brz, ima dobar dribling i ubacaj sve sto treba za beka. Problem kod Vide i Jedvaja na desnom beku je taj sto bi bili jako slabi u fazi napada kao strinic na lijevoj strani i bilo bi pogubno za nas kad bi nam oba beka ne bi znali prebaciti loptu prema naprijed. Ovo nije prvi put da je neki igrac iz sredine prebacen da igra beka. Pogledajte Kimmicha u Bayernu ispalo je pun pogodak sto je otisao sa sredine na poziciju desnog beka i igrao je odlicno ove sezone. Sergi Roberto u Barceloni je isto prebacen sa sredine na desnog beka i napravi odlican posao na toj poziciji. Nemojmo zaboraviti da je Mourinho postavio velikog Samuel Etoa da igra beka pa i nije neka ludost staviti Kovu da igra desnog beka. Eto nadam se da se Dalic dosjetio da bi Kovacic mogao odigrati tu poziciju.
Ako se pokaze da Vrsaljko nece igrat protiv Engleske zbog ozljede ja bi na poziciju desnog beka stavio Kovacica vjerujem da bi se na toj poziciji puno bolje snasao od Vide ili Jedvaja koji nije u formi. Kovacic je odgovoran igrac, solidan u obrani, brz, ima dobar dribling i ubacaj sve sto treba za beka. Problem kod Vide i Jedvaja na desnom beku je taj sto bi bili jako slabi u fazi napada kao strinic na lijevoj strani i bilo bi pogubno za nas kad bi nam oba beka ne bi znali prebaciti loptu prema naprijed. Ovo nije prvi put da je neki igrac iz sredine prebacen da igra beka. Pogledajte Kimmicha u Bayernu ispalo je pun pogodak sto je otisao sa sredine na poziciju desnog beka i igrao je odlicno ove sezone. Sergi Roberto u Barceloni je isto prebacen sa sredine na desnog beka i napravi odlican posao na toj poziciji. Nemojmo zaboraviti da je Mourinho postavio velikog Samuel Etoa da igra beka pa i nije neka ludost staviti Kovu da igra desnog beka. Eto nadam se da se Dalic dosjetio da bi Kovacic mogao odigrati tu poziciju.
Mogao bi i Brozovic kad smo već kod toga, ako se ne varam kada je Vrsaljko izasao tih par minuta se upravo Broz vratio na tu poziciju beka.
Srbi jako brzo zaboravljaju neke stvari.
A šta su se uopće oni uzjebali, radi se o Rusima a ne njima samima, toliki kompleks nije zabilježen kakav oni imaju prema Hrvatima, jednostavno ovaj naš uspjeh je njihov veliki neuspjeh, to jest tako ga si tumače.
O njihovim sportašima ne bih, samo ću reći sjetite se rukometa u BG, pa sa četničkim kapama i majicama skup sa svojim obiteljima su pjevali "ubi ustaše" i "zašto ćutite pičke ustaške", a malodobna djeca su isto bila uniformirana u velikosrpska obilježja.
Ne pamtim da se toliko halabuka vodila ko sad, a ovo je kamilica u donosu na to.
Ova dva srpska igrača nose majice sa parolom i grbom pod kojim su srpske paravojne formacije palile i rušile gradove, ubijale nedužne civile po HR i BIH.
Njih sve vrijeđa. A ovo naravno nikog ne ? Tuđe žrtve ne postoje ? Samo Srbi smiju bit nacionalno osviješteni ? Drugi kad slave svoje domovine su fašisti ?
Ma kakav Kova, on je defanzivno loš, nema šanse da on tu može odigrat, treba neko iskusniji i fizički moćniji.
Po meni će to bit Perišić, ako Vrsaljko ne bude mogao.
Srbi jako brzo zaboravljaju neke stvari.
A šta su se uopće oni uzjebali, radi se o Rusima a ne njima samima, toliki kompleks nije zabilježen kakav oni imaju prema Hrvatima, jednostavno ovaj naš uspjeh je njihov veliki neuspjeh, to jest tako ga si tumače.
O njihovim sportašima ne bih, samo ću reći sjetite se rukometa u BG, pa sa četničkim kapama i majicama skup sa svojim obiteljima su pjevali "ubi ustaše" i "zašto ćutite pičke ustaške", a malodobna djeca su isto bila uniformirana u velikosrpska obilježja.
Ne pamtim da se toliko halabuka vodila ko sad, a ovo je kamilica u donosu na to.
Ova dva srpska igrača nose majice sa parolom i grbom pod kojim su srpske paravojne formacije palile i rušile gradove, ubijale nedužne civile po HR i BIH.
Njih sve vrijeđa. A ovo naravno nikog ne ? Tuđe žrtve ne postoje ? Samo Srbi smiju bit nacionalno osviješteni ? Drugi kad slave svoje domovine su fašisti ?
Frende, kako je rekao je pametan čovjek iz Srbije, to su teme za 250-300 eura mjesečnih prihoda po kućanstvu, tako da ne vidim smisla da ovdje o ovim stvarima raspravljamo
desna strana obrambeno nije opasna, opasno je po lijevoj gdje je Trippier. Desnog beka bi mogao igrati i Lovren jer donekle zna igrati prema naprijed i dobar je u skoku. To je Jedvajeva pozicija, ali ono što je do sad odigrao je zastrašujuće loše, pa bih ga izbjegao. Za stopera bi onda radije Ćaleta-Cara nego Ćorluku koji me razočarao, možda sam previše očekivao od njega - ipak nije u top formi. Ovisno o formaciji, taj duo bi možda dobro funkcionirao. Kovačić je sav prestrašen, pa igra pasivno a takvu neodlučnost u obrani si ne možemo priuštiti. Ako Lovren donekle iznese loptu Modrić može uskakati i pomagati na desnom krilu pitanje je samo koliko je to fizički spreman raditi svih 90+ minuta.
Mene je malo strah suđenja, kako je Kane odsimulirao za onaj penal protiv Kolumbije, a sudac nije niti pomislio na VAR... ipak su to Englezi.
Mislim da polufinale nije ni mjesto ni vrijeme za eksperimentiranje sa igračima na neprirodnim pozicijama i postavama koje nikad nisu igrali utakmicu skupa. Ako Vrsaljko ne bude mogao, po meni Vida ide na njegovo mjesto a stoper će biti Ćorluka jer je tako bilo i u produžecima protiv Rusije.
U tom slučaju bi Mandžukić mogao završiti na krilu da pomaže Vidi u obrani a Rebić onda ide u napad. Najveća dvojba je Brozović/Badelj kao zadnji vezni i eventualno Strinić/Pivarić lijevi bek.
Prolazi nas eng k'o plitak potok
Prolazi nas eng k'o plitak potok
S dosadašnjom igrom, nikako. Jedino ako Sterling na boku ne proradi.
Tu smo naravski ekstra tanki.
Ja sam i dalje uvjeren da osvajamo SP ...
Biti će ovo 50-50 utakmica iako objektivno gledajući Englezi imaju prevlast u skoku i mogu nas slomiti na individualnu kvalitetu preko bokova. Nadam se da će Hrvatska raditi isto kao i protiv Argentinu te umrtviti igru i tražiti šansu u greškama protivnika, iako nisam siguran koliko će to biti moguće jer ipak Engleska ima bolji vezni red i igrače koji znaju iznijeti loptu za razliku od Argentine.
Uglavnom, navijam za finale Hrvatska - Belgija
Biti će ovo 50-50 utakmica iako objektivno gledajući Englezi imaju prevlast u skoku i mogu nas slomiti na individualnu kvalitetu preko bokova. Nadam se da će Hrvatska raditi isto kao i protiv Argentinu te umrtviti igru i tražiti šansu u greškama protivnika, iako nisam siguran koliko će to biti moguće jer ipak Engleska ima bolji vezni red i igrače koji znaju iznijeti loptu za razliku od Argentine.
Ako je netko imao nad Hrvatskom prednost u skoku, to su onda bili Rusi sa svojim tornjevima od preko 190 centimetara visine!
Ne vidim načina kako će nas nadvladati Englezi u skoku, a još manje kako bi mogli oni preko nas dalje, kada smo onakve Dance i Ruse mi prepišali, na kakav način težak nije sada više važno, ali si utvaram da njih Englezi nebi u onakvim utakmicama mogli proći!
Po meni će to bit Perišić, ako Vrsaljko ne bude mogao.
Ja bih stavio Broza na mjesto Vrsaljka a uveo Badelja.
Zašto ne Francuska pa im vratit za onih 2:1 :)