GNK Dinamo Zagreb izdvojena tema

poruka: 4.399
|
čitano: 842.869
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
GNK Dinamo Zagreb

Neka. Fino sam maknuo onaj Dinamo grb s retrovizora u autu, sram me. Prvo su dragi zagrebački aktivisti odlučili odustati od upravljanja otpadom i posvetiti se Dinamu a onda je i ulica zaključila da bi mogla voditi klub.  Kako će se svi plakati za Mamićem, za par godina eto ga, sredina tablice lagano, reprezentacija ne postoji... Zabavlja me to sve iskreno, meni ni iz džepa ni u džep.

He who is brave is free.
16 godina
GNK Dinamo Zagreb

Kada je ždriJeb četvrtine finala??? Koga prizeljkujemo???

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
16 godina
GNK Dinamo Zagreb

Ne znam kako objasniti ovu utakmicu osim da se nisu pojavili na terenu u prvom poluvremenu. Takva količina straha gdje se ne ulazi u duel, stoji se na 2 m od igrača, svaki pas je alibi na stranu ili prema nazad da bi je Nevistić na kraju ispucao. Mlako, slabo, bez muda. I prije prvog gola, Paok je mogao 2-3 zabiti, puštalo je na sve strane. A nakon 3-0 su ušli malo odlučnije u 2. poluvrijeme, zabili gol i onda opet stali... Jakir osim što je (opet) totalno podbacio mentalno pripremiti ekipu, je i taktički podbacio i forsirao polupasivnu igru, a onda u zadnjih 10 min pokušaj na horuk sa dva napadača gdje je završilo kako je završilo. 

Nema nikakvog pomaka u igri, na jednu dobru utakmicu dođu 3-4 loše, mentalno su nikad slabiji. Izgubio se u potpunosti borbeni gard i onaj Dilaverov "nema s nama više zajebancije" stav kakav su imali. U sljedećim utakmicama mogu zamisliti da dobiju Rijeku /Hajduka 2-0 (jer su i dalje individualno najbolji u ligi), ali i da izgube od Rudeša 2-0... mislim da je Jakirovo vrijeme odbrojano, a jedino što ga drži je visoka otpremnina i kaos u vodstvu kluba. Nadam se da će Zajec malo posložiti tu strukturu, dovesti nekog pristojnog sportskog direktora i ustabiliti klub.

13 godina
GNK Dinamo Zagreb

Ja sam bio uvjeren da je Zajec najbolje rješenje, ali više nisam siguran.
Njegove izjave: Jakirević treba ostati trener dok on to želi, Vlatka Peras mora biti u klubu, svi smo mi šefovi a ne samo ja, za sportskog direktora treba dobro razmisliti. Koja je poanta promjene, ako sve ostaje isto??
Dok smo bili u igri u evropi, možda nije trebalo "talasati", ali sada to više nema smisla. Odigrati portiv Rudeša i napraviti zaokret.
Jakirević je potrošio sve kredite i teško da može ovu ekipu odvesti do naslova.
Zajec je imao dovoljno vremena da kreira strategiju kako dalje. Mora se točno znati šta je čija odgovornost!
Nakon Rudeša dovesti sportskog direktora, novog trenera, prodrmati ekipu...

14 godina
GNK Dinamo Zagreb

Najveci su problem financije i krediti. Ovi su se osigurali i ne mrdaju. Tko zna, kakvi su ugovori u pitanju. Treba isplaćivati i sve bivše trenere. Nisu ni konkurentski klubovi nesto bolji koliko sam načuo i oni su u velikim dugovima. Očekujte prodaje igrača svih naših top klubova jer ne znam kako se drugačije misle pokriti.

Što se tiče Jakira, on mora otići čak i pod uvjetom da osvojimo naslov. Jer mislim da to osvajanje naslova ne bi bila njegova zasluga. Već lošije predstave konkurenata i možda da se probudi neki inat u igračima. Iza toga u potpunosti stojim. Da razbijemo Rudež i Hajduk nekim čudom i dalje smatram da ne možemo ići dalje sa njime. Betis mu je mala utjeha. Što ćemo sa utakmicama sa Balkanijem, Spartom, Viktorijom, pa sad PAOK-om. A kako igramo u ligi, pravo je čudo da smo još  u nekoj konkurenciji za naslov. Ja se mogu okladiti da on nema muda viknut ni jednog igrača u svlačionici da ne bi došlo do još većih problema i nezadovoljstva igrača što bi bio dodatan teret. Prošlo je previše mjeseci, a sa ekipom još uvijek nije kliknuo.

Također, veliki problem je što ne vidim uigrane akcije i mehanizme. Jedine koje se sjecam je onaj uigrani korner sto smo imali u jednoj utakmici. Sve ostalo: Duga lopta na Petka ili dupli pas sa Petkom (i to je to??). Hajduk i Osijek imaju sličan problem sa tim mehanizmima. A Rijeka i Lokomotiva su tu daleko napredovali. Pogledajte njihove mehanizme, ne ovise o jednom igraču, opasni su i preko desne i preko lijeve strane. Što mislite zašto su nam krila toliko loša? Pogledajte Ristovskog i Perkovića šta rade prema naprijed i sve će vam biti jasno. Ima li tu ugiranih akcija sa njihove strane sa krilima, ili sa veznim koji je na njihovoj strani - odgovor je nema (i to je prisutno u svakoj utakmici).

EDIT: možemo i dalje. Pokušaji neki preko centaršuta neupotrebljivi ove sezone, zašto? odgovor je jednostavan. Vezni red - Baturina, Sučić i Mišić. nijedan nema tendenciju ulaska na centaršut (nešto u stilu Marija Pašalića) + Petko koji se izvlači na ofenzivnoga veznoga. zašto onda uopće pokušavaš to? Ok - riješenje je očigledno, sa takvim veznim igračima koje imaš, jedini način je kroz kombinatoriku doci do sanse ili povratnom i šut prema golu. Ali tu ponovno imaš osjećaj kao da se ne zna tko bi trebao početi i završiti akciju. Zašto Kaneko i Hoxha ne ulaze vise u sredinu vec iskljucivo imaju jednu liniju kretanja kad idu prema naprijed? Takvim stilom igre, igrače je onda lakše čuvat. Pa čak i ako prođe, zatvorit će liniju dodavanja jer već znaš što će igrač u napadu napraviti (nije slucajno zašto je Kaneko lošiji u zadnje vrijeme).

Za sve to je itekako odgovoran stručni stožer (i treneri i analitičari)

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2024 18:33 (fighterZu).
13 godina
GNK Dinamo Zagreb

Mislim da je glavni problem što su kupljeni igrači koji nisu kompatibilni sa postojećim kadrom (Petković), što se posebno osjeti u hnl-u kada se protivnik brani u dvostrukom bloku.
I Hoxha i Kaneko su klasična krila koja više vole operirati uz aut liniju.
Dojma sam da bi oni više došli do izražaja u sustavu 4-4-2 ili barem sa jednom klasičnom devetkom (tipa Miereza).
Ovako se Kaneko često sudara sa Ristovskim, smetaju jedan drugom, a kada probije i hoće nabaciti, u srcu 16-a nema nikoga ili je premalo igrača.
Ovakvoj Dinamovoj igri, više pašu krila koja vole ulaziti u sredinu (Oršić, Pjaca i čak Špikić), dok bekovi operiraju uz aut liniju.
Petković voli stajati oko ruba 16-rca i ima sjajna dodavanja za ofenzivna krila (to su bili Oršić i Špikić), te veznjaci koji vole ulaziti u 16-rac (prije Ademi i Baturina)
Ademi više nije u staroj formi i ostaje samo Baturina.
Rezultat svega je premalo igrača blizu gola, premalo šansi i na kraju imamo tablicu kakvu imamo.
Taj sustav i igrače je na kraju selektirao Jakirović i na njemu je najveća odgovornost.
I da ode Jakirović (a trebao bi), pitanje je da li se tu može šta odmah promjeniti, ali to je pitanje za nekog top trenera. Samo tko je taj top trener koji može usred sezone nešto pozitivno promijeniti?

6 godina
GNK Dinamo Zagreb

Utakmica drugog i trećeg na tablici, nadam se da će titula pripast klubu sa Kvarnera. Ovo je bilo loše. Još jedna loša u nizu. 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
8 mjeseci
protjeran
GNK Dinamo Zagreb
Akagi, Kaga, Sōryū, Hiryū, Shōkaku, Zuikaku
8 godina
GNK Dinamo Zagreb

Realno, bilo bi bolje da je Hajduk pobijedio, pa bi Rijeka imala šanse za naslov (Hajduk ionak ne bude osvojio više od 3 boda do kraja sezone), i Dinamo bi onda bio prisiljen mijenjati nešto.

Ovak opet još jedan pehar u tribinu i sve je "super", a zapravo nije.

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
13 godina
Re: GNK Dinamo Zagreb
fer-de-lance kaže...

Realno, bilo bi bolje da je Hajduk pobijedio, pa bi Rijeka imala šanse za naslov (Hajduk ionak ne bude osvojio više od 3 boda do kraja sezone), i Dinamo bi onda bio prisiljen mijenjati nešto.

Ovak opet još jedan pehar u tribinu i sve je "super", a zapravo nije.

Na žalost, jako daleko smo mi od pehara.

Odigrali smo dobro samo zadnjih 20 minuta prvog poluvremena, ostalo dosta slabo.

Realno, jućer nismo zaslužili dobiti, za razliku od zadnje utakmice u 12 mjesecu u Maksimiru, koja je završila 0:0

Tokom cijelog prvenstva smo zaslužili jednu pobjedu, koja je stigla jućer.

Nevistić i Petković najbolji. Ademi najslabiji.

Nevistić je nanizao par dobrih utakmica i čini se da se vraća u formu iz doba Rijeke i da imamo opet golmana na duži rok. To je najpozitivine što se može izdvojiti.

Ajmo ponoviti ovaj rezultati i u srijedu.

11 godina
GNK Dinamo Zagreb

O kako je lijepo biti Dinamov navijač. Ajmo Rijeka!!!!! 

Your mind is like a parachute! Useless unless its open
13 godina
GNK Dinamo Zagreb

Savršeno prvo poluvrijeme. Trebali smo dati barem još 2 gola. Jedno od najboljih poluvremana ove sezone.
Srećom, nisu nam se silni promašaji osvetili u drugom poluvremenu.
Ajmo po dvostruku krunu

6 godina
GNK Dinamo Zagreb

Danas brutalna utakmica. Nebo i zemlja u odnosu na utakmicu prije. 

15 godina

Brutalno prvo poluvrijeme di im se nije dopustilo ni faula. Ostalo prosjek.

Igramo ko ona stvar, al trenutno nas ide rezultat.

Hajduk nam je zahvaljujući stranim sucima dopustio da na Poljudu imamo skoro pa domaći teren.

Nadam se, al ne vjerujem da Dinamo neće prostu još hrpu bodova do kraja prvenstva. 

11 godina
GNK Dinamo Zagreb
Your mind is like a parachute! Useless unless its open
13 godina
GNK Dinamo Zagreb

"S tribina Hajdukovog stadiona jasno se vidjelo kako Bruno Petković, dok svi njegovi spas od navijača Hajduka traže sprintom, travnjak Hajdukovog stadiona napušta laganim hodom."

Samo je nastavio u istom tempu ko i cijelu utakmicu.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
11 godina

moj susjed prigorac već godinama ga naziva 'lenčinom', a bogme i sad mu je komentar bio - lenčina ko lenčina, da se puca on bi se dalje vukel po terenu

10 godina
neaktivan
GNK Dinamo Zagreb

Evo nas opet u našoj temi. Opet smo doma. Ne smetaju provokatori u temi. To je tako kada si najbolji. Uvijek u nekome izazoveš reakciju.

Dinamo više nema para. Ne možemo kupovati, niti prodavati kako smo prije to radili. Ne, ulazim sada u problematiku rukovodstva Dinama, te se nadam najboljem.

Moramo tražiti 20-30% pravih igrača izvan našeg omladinskoga pogona, koji bi nam doista mogli pomoći u stvaranju što boljeg rezultata. Čaić, Vrbančić, Košćević, Živković,....i ostali mlađi igrači trebaju biti naša okosnica. Kupovati ono doista što se mora. Neka se pusti koja sezona tobože loša, al dobijemo na stvaranju igrača. Da, bi prepoznao pravoga igrača za svoju ekipu moraš biti doslovno na svakome treningu kadet, juniora i nižih kategorija. Nije to zezancija i lagan posao. Nije svako za managera.
Šika, Tarzan,...pomgajte. Ne mogu nas sve pohapsiti.

Zaboravite razvikane zvijezde, koje ne vole Dinamo. Tipa, Luka Modrić. Nije on profil čovjeka kao što je bio slavni Robert Prosinečki, koji se vratio na vrhuncu svoje slave, te nam donio dvije Lige Prvaka u Zagreb.

Pomirite se sa Andy Barom. Takvi ljudi nama trebaju. Zakopjate ratne sjekire, te ne govorite mi kako je bilo prije. I sada dajte ulaznice u bescjenje. 5 evra. A, nama ste prigovrali kada smo punili stadion za 1 kunu i deset kuna za Zapad.

Navijači neka budu strpljivi. Nema veze jel idemo u vječnu Ligu Prvaka, automatski ili kroz koje pretkolo. Bitno je da klub ima svoju okosnicu u momčadi i normalno rukovodstvo. Toliko ste htjeli voditi klub, pa se sada i dokažite. Pa, da vidimo kako je to lagano voditi klub.

Vratite Vitu Čaića u Dinamo.

dzg
6 godina
GNK Dinamo Zagreb

Čestitke na još jednom trofeju u plavoj riznici.

16 godina
moderator
GNK Dinamo Zagreb

Bravo Dinamo! Šampionski završetak sezone, osvajanje duple krune je rezultat iznad svih očekivanja (kakvih je sve bilo posrtaja tijekom ove sezone).

Sad još samo da Real odradi što se od njih očekuje, pa će se dobiti nikad bolji uvjeti za kvalitetniji ulazak u novu sezonu. 

...
10 godina
neaktivan
GNK Dinamo Zagreb

Kup je naš!!

Svaki  novi trofej veseli nas Dinamovce.

Trostruka kruna:HNL, SuperKup i Kup. Da, nije bilo prodaje Orše, Odiseje sa Ademijem i dvorskih borbi, vjerojatno bi uzeli i Konferecijski Kup.

Ako ne i sami pokal Kupa Prvaka.

Ipak još imamo klasnih i top igrača, koji zaslužuju pozivu u repku. 

A, Ri nije imala baš neke igrače, možda dvije-tri klase. Sopa, našpanao dečke sa pričama, al teren je jedino mjerilo.

Priča se po zagrebačkim bulevarima, da je Boban već tri metra dana u ZGB-u. Nadam, se da neće doći u Dinamo.

I tak, Zeki daju ocjenu tri. Ja mu dajem kulju. Želim da ode iz Dinama. On i njegovi kaj su ga doveli.

Treba nam dva-tri igrača da pojačemo ekipu. 

Vratite nam Oršu.

dzg
6 godina
GNK Dinamo Zagreb

Kronično treba 3 igrača, slažem se sa Oršić konstatacijom, ali cijena je presudan faktor. Petković najbolji igrač lige ove sezone. Daleko iznad svih. U top formi pred euro. Veselim se njegovim podvaljivanjima. Međutim, sa njegovom oacilacijom forme i glavom, nema tu nekog kruha. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2024 21:46 (cvaja997).
13 godina
GNK Dinamo Zagreb

Cestitam Dinamu na zasluzenoj pobjedi i osvojenom prvenstvu/kupu!

Nazalost, vidi se pad kvalitete u igri Dinamu i iskreno nadam se da ce se osnaziti/presloziti pred Europska natjecanja.

Bravo plavi!

Tek kada ti komarac sleti na jaja,shvatiš da se problemi ne rješavaju nasiljem!
15 godina
GNK Dinamo Zagreb

Petković će vjerojatno otići negdje za bolju plaću i teško će ga zamjeniti, lik je nogometni genijalac. Bojim se samo da ne završi nesretno kao Oršić. Napad mi se sad čini najveći problem za iduću sezonu. Možda Luka Stojković na krilu sve skupa podigne. Kulenović je jako borben, a Brodić... ne znam.
Šunjić ostaje bez angažmana pa možda ne bi bio skup, dobro je igrao dok je bio u Dinamu. Donio bi i neko iskustvo iz ipak relativno jakog Championshipa koje bi pomoglo u razvoju drugih igrača.
Očekujem napredak Sučića, pa i Baturine (ako se ne proda nakon Europskog) i Bulata, a valjda će i Kačavenda zaigrat na očekivanoj razini. Ako bi se sve tako posložilo vezni red i nebi izgledao loše.
Obrana također izgleda bolje nego što je izgledala nakon odlaska Šutala i nove Perićeve ozljede. Teophile je stabilniji nego prije ali ne znam može li izdržati 90 minuta jakih utakmica, Pierre-Gabriel je odličan a Bernauer i Perković dosta dobri. Živković mi je ogromno razočaranje. Ristovski ne može više izdržati niti poluvrijeme protiv jakih protivnika.
Ono što me izrazito veseli jest što škola i dalje dobro funkcionira sudeći po sjajnom nastupu Majića i Jakirovića protiv Slavena. Istina, utakmica se već pomalo smirila ali djelovali su mi impresivno za svoje godine.
Mislim da Dinamo ne treba puno kupovati, igrači koje ima su dosta perspektivni. Možda otkupit Ogiwaru i dovesti jednu dobru špicu i još jednog stopera (i promovirati Cvetka) jer niti Perić niti B.Šutalo sa svojim staklenim nogama ne ulijevaju povjerenje.

16 godina
GNK Dinamo Zagreb

Svaka čast kako su izvukli do kraja ovu sezonu, tamo oko zime je stvarno izgledalo grozno, što igra, što ovaj dio iza klupe. Puno puta se pisalo da bi jedna pobjeda mogla biti ona u kojoj se Dinamu okrene cijela sezona pa bi opet kiksali u sljedećoj... Ispada da je mudro izborena pobjeda protiv Rijeke prije dva tjedna bila ta koja je ubila prvenstvo. U cijeloj sezoni se jako lutalo sa rješenjima, igračima, taktikom i pohvale Jakiroviću što je mentalno to sve izgurao i što se nije bojao u najvažnijih trenucima mijenjati stvari. Danas je još na dnevnom redu Vlatka Peras i bitno je da se klub što je više moguće očisti od starih Mamićevih struktura.

A na tragu toga i samoj ekipi treba jedna poštena čistka budući da se u zadnja dva prijelazna roka dovodilo puno toga, a i puno bitnih igrađa je otišlo. Kao rezultat svega na svakoj poziciji osim možda bekova ima barem jedan igrač viška. 

Nepouzdani i stalno ozlijeđeni Šutalo, ozlijeđeni Perić, istrošeni Ristovski u obrani, i Živković/Perković koji ne igraju. U sredini i napadu nekoliko igrača kojima fali kvalitete; Halilović, Špikić, Emreli, Brodić i onih koji povremeno zabljesnu, no ipak ne ulijevaju povjerenje da mogu uzeti stalno mjesto u prvih 11 - Kaneko, Hoxha, Vidović, Bulat... A tu je onda i kapetan Ademi koji je dosta daleko od idealne forme (ali je ipak kapetan), Drmić koji već dugo ne igra (a dosta je skup) i dosta igrača koji se oporavljaju od dugih ozlijeda pa ne znamo uopće na kojoj su razini: Rog, Kačavenda, Stojković.

Potrebna je jedna dobra analiza i jasna struktura kako želimo da nam ekipa izgleda na jesen. Ono što je sigurno je da bi se trebalo zadržati Petkovića koji je daleko najbolji i najvažniji igrač Dinama i Baturinu koji je dosta podigao formu. Nevistić se jako podigao i komotno je mogao na Euro, a od "sigurnih" su tu još KTC i Mišić koji imaju očite mane, no ekipa bez njih ne funkcionira. To su nekih 4-5 igrača oko koji se može graditi ekipu za sljedeću sezonu, a ima dovoljno kandidata da se i bez pojačanja popuni ostatak.

13 godina
GNK Dinamo Zagreb

Odlaskom nekoliko stožernih igrača, pogotovo u obrani (Livaković, Šutalo), Dinamo je bio u problemima
Nevistić i Boško su bili vrlo loši i koštali su nas bodova.
Tri su ključna momenta:
- povratak Teophila koji se je pokazao kao najbolji igrač obrane
- na proljeće je Nevistić došao u formu iz doba Rijeke. Imamo golmana za duži period
- promjena sustava igre protiv slabijih klubova u 3-5-2, gdje su Kulenović i Brodić odradili veliki posao
Ovaj kadar nije dovoljan za borbu na tri fronte.
Nadam se da će Real osvojiti LP i onda imamo sigurnih 11 mil. i lakše je dobiti kredit te osigurati adekvatna pojačanja.
Ako odu Petković i Baturina, ostajemo bez kreativaca.
Možda je put da radimo radnu i trkačku ekipu koja može vršiti visoki pritisak. Tu bi nam bio idelan Miarez, koji radi vrhunski presing i maltretira obranu.
Uglavnom, sve ovisi šta će biti sa Petkovićem i prema tome tražiti profil igrača koji nam je potreban

13 godina
GNK Dinamo Zagreb

Na kraju svega, odlična sezona

Opet dočekali proljeće u Evropi i skinuli veliki skalp kluba iz lige petice.

Osvojili smo superkup, kup i prvenstvo

Kadeti i juniori su prvi u svojim kategorijama

Bravo svima!!!!

16 godina
moderator
GNK Dinamo Zagreb

U čestitanju Modrima priključio se i Google, koji - kada u tražilicu upišete GNK Dinamo Zagreb - ponudi vatromet uz Dinamove simbole.

Probajte!

...
10 godina
neaktivan
GNK Dinamo Zagreb

Ma, nije to neka fora od Googla. Dodvoravaju nam se.

Dinamo je jedan od najboljih svjetskih klubova svijeta, pa je logično da nam globalno uspješne IT co. čestitaju. Možda, Google želi kupiti Dinamo?

Dinamo u nogama svojih igrača ima preko 100 milijuna evra.

Dobro je da je Sergej ostao. Kaj će nam Biščan? Ko i Boban. Samo poze drže, a niš ne rade.

Ovi novi, kao da žele napraviti neki novi Dinamo, pa dovlače samo svoje ljude. Pišu sportski novinari, kao Biščan je tiha patnja Zajeca Zeke. I, kaj sad?

Čemo po simpatijama davati posao nekome. Kaj će nam tribina voditi voditi klub?

dzg
11 godina
PzKpfw kaže...

Dinamo je jedan od najboljih svjetskih klubova svijeta

i to u nogometnom prvenstvu Hrvatske u nogometu

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice