Trump potpisao uredbu o osnivanju nacionalne strat

poruka: 37
|
čitano: 3.871
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Trump potpisao uredbu o osnivanju nacionalne strat".
16 godina

Nije vrijednost pala zbog reakcije ulagača, nego je cijela burza pala trenutno zbog raznih geopolitičkih razloga.

Ti analitičari koji objavljuju da je nešto palo ili raslo zbog ovoga ili onoga su totalni idioti. Da znaju prognozirati zašto se dionice i vrijednosti kreću u nekom smjeru, davno bi se već obogatili i ne bi radili svoje poslove 9-to-5. Nitko, ali nitko od njih nije prognozirao strmi pad globalne ekonomije 2008.-2009. Možda jedan ili dva lika, koji sad ne rade svoje "analitičarske" poslove nego leže na svojim jahtama u toplim morima, i nisu javno objavili što su skužili.

Stoga, narodi, ne slušajte što analitičari vele, nemaju pojma.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2025 16:50 (tgmcro).

10 1 hvala 3
12 godina

ah

Risk - Donald Trump Edition 

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2025 17:06 (UncleJimbo).

2 2 hvala 0
16 godina
Re: Trump potpisao uredbu o osnivanju nacionalne s
UncleJimbo kaže...

ah

Fake liberali i ljevičari se obožavaju sprdati s Trumpom. Ali zapravo ih je prilično strah koliko stvari je napravio u tako malo vremena. I treba ih biti strah, jer su fake.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2025 17:22 (tgmcro).
19 mjeseci
tgmcro kaže...

Nije vrijednost pala zbog reakcije ulagača, nego je cijela burza pala trenutno zbog raznih geopolitičkih razloga.

19 mjeseci
tgmcro kaže...
UncleJimbo kaže...

ah

Fake liberali i ljevičari se obožavaju sprdati s Trumpom. Ali zapravo ih je prilično strah koliko stvari je napravio u tako malo vremena. I treba ih biti strah, jer su fake.

16 godina
millennial kaže...
tgmcro kaže...

Razlozi zašto nije tako?

19 mjeseci
tgmcro kaže...
millennial kaže...
tgmcro kaže...

Razlozi zašto nije tako?

je li tebi uopće jasno kako burza funkcionira? u dvije rečenice si demonstrirao zavidan IQ, negdje u prosjeku prosječnog trumpoljubca.

disclaimer: bmk za ljevičare.

12 godina
tgmcro kaže...

Mislim da ga ovako više ne simpatizira niti ovaj sa rogovima na glavi što je jurišao na Capitol Hill

ps. što se tiče stvari koje je napravio u kratkom roku to ćemo svi skupa vidjeti i osjetiti u nadolazećim mjesecima i godinama.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2025 17:41 (UncleJimbo).
16 godina
millennial kaže...
tgmcro kaže...
millennial kaže...
tgmcro kaže...

Razlozi zašto nije tako?

je li tebi uopće jasno kako burza funkcionira? u dvije rečenice si demonstrirao zavidan IQ, negdje u prosjeku prosječnog trumpoljubca.

Pa ono, radio sam day-trading s budžetom od $2M par godina. I zaradio. S koliko si ti trgovao?

16 godina
UncleJimbo kaže...
tgmcro kaže...

Mislim da ga ovako više ne simpatizira niti ovaj sa rogovima na glavi što je jurišao na Capitol Hill

ps. što se tiče stvari koje je napravio u kratkom roku to ćemo svi skupa vidjeti i osjetiti u nadolazećim mjesecima i godinama.

19 mjeseci
tgmcro kaže...
millennial kaže...
tgmcro kaže...
millennial kaže...
tgmcro kaže...

Razlozi zašto nije tako?

Pa ono, radio sam day-trading s budžetom od $2M par godina. I zaradio. S koliko si ti trgovao?

moj portfelj je ipak malo ozbiljniji od toga, a iskustvo 15+ godina. netko tko se igra s kriptom i dejtrejda za mene nije investitor već uglavnom kockar. nhf.

nego vidiš li ti oksimoron u svojoj prvoj rečenici?

da se razumijemo ja neću biti licemjeran pa reći da je za to sad Trump kriv, jer isto tako bi mu onda trebalo pripisati veliki porast koji je krenuo nakon što je osvojio izbore, pa ako ćemo raditi pravu usporedbu idemo pogledati stanje 11/2024 i danas.

16 godina
millennial kaže...
tgmcro kaže...
millennial kaže...
tgmcro kaže...
millennial kaže...
tgmcro kaže...

Razlozi zašto nije tako?

moj portfelj je ipak malo ozbiljniji od toga, a iskustvo 15+ godina. netko tko se igra s kriptom i dejtrejda za mene nije investitor već uglavnom kockar. nhf.

nego vidiš li ti oksimoron u svojoj prvoj rečenici?

da se razumijemo ja neću biti licemjeran pa reći da je za to sad Trump kriv, jer isto tako bi mu onda trebalo pripisati veliki porast koji je krenuo nakon što je osvojio izbore, pa ako ćemo raditi pravu usporedbu idemo pogledati stanje 11/2024 i danas.

Nema oksimorona, pričamo o konkretnim ulagačima u Bitcoin, koji sigurno nisu izazavali pad Bitcoina prodajom.
Wow, tvoj porfelj je ozbiljniji, privatni ili za nekoga drugoga? Što znači ozbiljniji? Ja pričam o privatnom budžetu i privatnim ulaganjima. Kako stojiš s time?

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2025 18:24 (tgmcro).
11 godina
Kako ne shvaćate da je kripto. To je prijevara. Prestanite se bsvit s tim. I ovi branitelji kripta, daj nađite život i prestanite ljude uvlačiti you to. Ljudi pazite se toga!
Moj PC  
4 2 hvala 0
12 godina

Trump unistava sve pred sobom, izgleda da je bitcoin na redu.

1 2 hvala 0
3 godine
Azmo kaže...
Kako ne shvaćate da je kripto. To je prijevara. Prestanite se bsvit s tim. I ovi branitelji kripta, daj nađite život i prestanite ljude uvlačiti you to. Ljudi pazite se toga!

Ne bi ti imao 4090 grafičku da se ne baviš kriptom.

Danas u hrpi trgovina možeš kriptovalutama kupiti automobil. Super prevara. 

合気道家 - Yondan
16 godina
Nema smisla pricati je li cripto prevara ili ne, jer nikoga neces uvjeriti u suprotno od onoga što već misli.
Ja osobno mislim da je to igra u kojoj se netko obogati samo kad velik broj ljudi izgubi uložen novac.
Iako se može kupovati kripto valutama one ljudima uglavnom ne služe kao sredstvo plaćanja već za "ulaganje". To potvrđuje i ova Trumpova strategija. Koliko pametna je ta strategija, time will tell.

Prije ulaganja u bitcoin ja bi se prisjetio da je taj tip Satoshi odvojio 50% bitcoina za sebe prije nego je tu "valutu" učinio dostupnom svima. Šta mislite šta on radi s tim novcima? Ne može prodati cijeli svoj dio jer bi obezvrijedio valutu, ali može prodavati manje djelove i ulagati u nešto drugo dok god ljudi misle da bitcoin ima vrijednost... Tu dolazimo do činjenice da bitcoin ima konačan broj coina?! Nisam ekonomist ali mislim da valuta ne može biti konačna i u 50% posjedu jedne osobe.
Po meni je to najuspješnija prevara ikad, a jednog dana ce se mnogo ljudi pitat "kako to, kako to". Citat ćemo o ljudima koji su "izgubili sve" i zahtijevat će pravdu od institucija po kojima su kenjali dok su ulagali u crypto...

Mozda griješim i nemam pojma o cryptu, ali jos nisam pricao s nekim ulagačem u crypto koji mi je znao objasnit kako to funkcionira. Svi daju jste odgovore koke su čuli od "crypto gurua" s youtubea, u pravilu 20-godišnjih balavaca s naopakom kapom na glavi...

2 0 hvala 1
16 godina
mateo kaže...
Prije ulaganja u bitcoin ja bi se prisjetio da je taj tip Satoshi odvojio 50% bitcoina za sebe prije nego je tu "valutu" učinio dostupnom svima.

??? To je neka općepoznata činjenica koju ja svojim totalno površnim interesom za bitcoin nisam nikad doživio ili je to neka urbana legenda?

11 godina
Ah ta 4090. Izaziva uzdahe žena i zavidne poglede muškaraca. Čak te optuže da se i kriptom baviš.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Općepoznata činjenica koja crypto ekipu uopće ne zabrinjava.
19 mjeseci
mateo kaže...
Općepoznata činjenica koja crypto ekipu uopće ne zabrinjava.

50%  

16 godina
Pardon, 5% - 80 milijardi USD. Otprilike isto kao BDP Hrvatske.
19 mjeseci
mateo kaže...
Pardon, 5% - 80 milijardi USD. Otprilike isto kao BDP Hrvatske.

iliti kap vode u moru... i to je samo pretpostavka, i taj wallet nije mrdnuo nigdje 17 godina... i preciznije će biti u pitanju 3-4%. sličnu količinu posjeduje MicroStrategy... i što sad?

16 godina
Sad ništa, ako te ne zabrinjava što uopće postoji mogućnost da netko bez uloženog rada ima toliki udio u "valuti" koja je KONAČNA.
Tko vjeruje da je to valuta neka slobodno ulaže. Meni je to samo jedan od očitih red flagova vezanih uz kriptovalute.
19 mjeseci
mateo kaže...
Sad ništa, ako te ne zabrinjava što uopće postoji mogućnost da netko bez uloženog rada ima toliki udio u "valuti" koja je KONAČNA.
Tko vjeruje da je to valuta neka slobodno ulaže. Meni je to samo jedan od očitih red flagova vezanih uz kriptovalute.

mense čini da tebi puno toga nije jasno oko kriptovaluta 

bez uloženog rada? je li tebi jasno kako se stječu bitkoini?

kako uopće smatraš da ima smisla s tvoje strane pisati komentare o nećemu o ćemu si i sam napisao da nemaš gotovo nikakvo znanje? kao da ja idem doktorima objašnjavati njihov posao jer je eto meni to tako logično.

16 godina
Taj "proof of work" koji treba za "rudarit" bitcoin ne smatram radom, jer je neodrživ i beskoristan način stvaranja "valute" koja ne služi za plaćanje već ljudi ulažu u nju kao da je commodity.

Kad sam rekao "bez rada" mislio sam na tih 5% koji je covjek hladno odvojio za sebe. 80 milijardi koje je netko sebi "stavio sa strane".

Znam dovoljno o tome sranju i ne ponosim se time.
19 mjeseci
mateo kaže...
Taj "proof of work" koji treba za "rudarit" bitcoin ne smatram radom, jer je neodrživ i beskoristan način stvaranja "valute" koja ne služi za plaćanje već ljudi ulažu u nju kao da je commodity.

Kad sam rekao "bez rada" mislio sam na tih 5% koji je covjek hladno odvojio za sebe. 80 milijardi koje je netko sebi "stavio sa strane".

Znam dovoljno o tome sranju i ne ponosim se time.

ne, ne znaš, ali kao i većina misliš da znaš.

proof of work je beskoristan, ali je printanje novčanica korisno? izrada jednog pennya košta 3-4 puta više od njegove vrijednosti, to ima smisla i korisno je?

čovjek nije ništa hladno odvojio za sebe, vidiš kako "znaš", BTC se rudario od prvog bloka, tzv. genesis blok. sve jedan btc ili satoshi je prošao isti proces. nitko ništa nije nigdje odvajao za sebe, pa cijela poanta tog projekta je kontra ovoga što ti insinuiraš. kad je javno objavljen svi su imali pravo sudjelovanja, pa tako i jedan od autora (ili grupe). nema diskriminacije. to što tada mnogi nisu vjerovali i smijali su se je druga priča.

osobno sudjelujem u nekoliko PoW projekata gotovo od samog početka, kod nekih i od genesis bloka i danas imam zavidan udjel u njima, što sad to znači da sam "bez rada" "odvojio" nešto za sebe? ma *ajebi to razmišljanje. ništa nije bez rada i bez uloženog truda. pa čak i oni influenceri, you tuberi i ostali ulažu poprilično vremena u svoj proizvod. dok je netko sjedio svaki dan na kavi i uživao u suncu, ja sam čitao o blockchainu i pratio na stotine coina, birao, ulagao... i sad će mi netko reći da sam nešto zaradio bez truda? pa što ti nisi? netko ti je branio?

generalizirati kripto isto govori o tome koliko u biti malo znaš o njemu.

12 godina
tgmcro kaže...

Ti analitičari koji objavljuju da je nešto palo ili raslo zbog ovoga ili onoga su totalni idioti. Da znaju prognozirati zašto se dionice i vrijednosti kreću u nekom smjeru, davno bi se već obogatili i ne bi radili svoje poslove 9-to-5. Nitko, ali nitko od njih nije prognozirao strmi pad globalne ekonomije 2008.-2009. Možda jedan ili dva lika, koji sad ne rade svoje "analitičarske" poslove nego leže na svojim jahtama u toplim morima, i nisu javno objavili što su skužili.

Stoga, narodi, ne slušajte što analitičari vele, nemaju pojma.

Michael Burry, Steve Eisman (aka Mark Baum u filmu "Big Short") i Peter Schiff su predvidjeli GFC 2008. Prvi je na tome zaradio masu para za klijente u svom fondu, isto ko i drugi. Peter Schiff je trubio na sva zvona šta se sprema, ali nije to iskoristio da se obogati, koliko sam uspio istražit.

Postoji teorija kako su tržišta kapitala-roba-dionica, bilo čega čime se trguje na burzama, izmanipulirana i kako je pojam slobodne trgovine ustvari mit. Promatrajući bazene likvidnosti prodajne i kupovne strane na grafikonima, moguće je predvidjeti  kretanje cijene, jer se ona uvijek kreće iz područja popusta u područje premiuma i obratno te uparuje te suprotne narudžbe. S jedne strane je entitet poznat kao " Smart money" dok je s druge strane naravno "Dumb ili  street money", tj "mali trgovci". Po toj teoriji motor kretanja cijene na nekom tržištu je zauzimanje pozicija "pametnog novca" koji potom apsorbiraju stop loss narudžbe malih neinformiranih trgovaca,  onih koji  slušaju "analitičare".  i tako u krug iz dana u dan...

Naravno da je drugi dan lako analizirat ono što se dogodilo jučer.

https://www.youtube.com/watch?v=C0aWrDcM988&amp
16 godina
Ako se baviš time sigurno da znaš o tome vise od mene, to ne osporavam. Ja sam proučavao tu stvar dok nisam dosao do zaključka da "to nije za mene", da se blago izrazim.
Proučavao sam i NFT, gdje mi je trebalo jako kratko da dođem do istog zaključka.

Svaki zagovornik crypta ce spomenuti "printanje novca" kao argument, ali je činjenica da se novac stvara "iz duga" i ekonomija tako funkcionira. Prepiranje oko toga je besmisleno jer se svatko moze lako informirati i odlučiti "koja ekonomija" za njega ima više smisla.

Ako si uložio trud u ucenje o cryptu i pritom zaradio to je super za tebe. Ja sam se radije posvetio dionicama i nekretninama. Trgovanje cryptom je za mene kao lutrija, zbog volotilnosti koju je nemoguće predvidjeti. Neki crypto guru je izjavio da je volotilnost dobra jer omogucuje zaradu u kratkom roku - super za njega, ocito je to jedan od onih kojima je casa uvijek napola puna, jer ja to tumačim kao mogućnost da popušiš sve u kratkom roku, pa kasnije imas puno slobodnog vremena za razmišljati o tome...

Uglavnom, najveći problem koji imam s cryptom je u tome što se promovira kao način za brzu zaradu. Očajni ljudi ulažu i žele se obogatiti na brzinu. "Stručnjaci" na internetu dijele savjete i na tome zarađuju. "Edukacija" se uglavnom obavlja na youtubeu.
Drugi problem koji imam s tim je što ga ljudi smatraju valutim, sredstvom placanja, a Bitcoin u praksi to nije (znam, ima mjesta di se može nešto kupiti bitcoinom, ali ne mogu u pekari kupit kruh njime).

Za kraj, u što se tu ulaže? Na burzi ulažeš u firme koje posluju i zarađuju, kad kupiš nekretninu imas nešto čemu istovremeno raste vrijednost i dobivaš rentu - kad kupiš bitcoin što točno imaš? U svijetu novca, kome treba to što imaš, osim drugom bitcoin traderu? Da svi bitcoini svijeta nestanu sada, bi li to primjetio itko osim bitcoin tradera?
Pad burze koji se upravo događa svi osjećamo - jer predstavlja stvarne firme koje se bave korisnim radom i njihovo poslovanje utječe na sve nas koji živimo u stvarnom svijetu.
12 godina
mateo kaže...
Ako se baviš time ...

Blokchain - kripto tehnologija je još uvijek mlada - u povojima i kao takva podložna je tome da je koristimo kako bi utažili prizemnije ljudske potrebe (želja za novcem - moći) i trenutno je to njezina jedina i osnovna funkcija. Znači,  koristi se kao roba kojom se trguje, na čemu netko zarađuje (prodaje kad je cijena visoka) a netko drugi, na kraju,  "drži torbu" sa bezvrjednim tokenima. I to je tako, i uvijek je bilo tako i bit će. 

U svemu tome u stranu su gurnute sve one lijepe i korisne stvari kojima blokchain kroz svoju evoluciju može pridonjeti društvu, pa tako znamo da osim pow protokola postoji i pos protokol, koji ne iziskuje ogromnu količinu energije kako bi validirao transakcije u blokovima. Po meni, najbolji dokaz pozitivnog razvoja kriptovalute je Cardano platforma, koji za razliku od rudimentarnog bitcoina ima sve više i više mogućih korisnih primjena za društvo. Stvar je samo u tome kada će društvo prihvatiti blokchain na taj način da ga ne prati isključivo kao robu.

To bi se uskoro moglo dogoditi, to  da nam blokchain tehnologija bude utkana u svakodnevni život, ali od strane centralnih entiteta- vlasti i to kroz CBDC ( Central Bank Digital Currency), što je u totalnoj suprotnosti od prvotne sathosi/blockcain ideje (kontrola/sloboda).

https://www.youtube.com/watch?v=C0aWrDcM988&amp
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.3.2025 9:14 (grgaRi).
11 godina
grgaRi kaže...

Stvar je samo u tome kada će društvo prihvatiti blokchain na taj način da ga ne prati isključivo kao robu...

mislim da si sam sebi dao odgovor

grgaRi kaže...

Blokchain - kripto tehnologija je još uvijek mlada - u povojima i kao takva podložna je tome da je koristimo kako bi utažili prizemnije ljudske potrebe (želja za novcem - moći) i trenutno je to njezina jedina i osnovna funkcija. Znači,  koristi se kao roba kojom se trguje, na čemu netko zarađuje (prodaje kad je cijena visoka) a netko drugi, na kraju,  "drži torbu" sa bezvrjednim tokenima. I to je tako, i uvijek je bilo tako i bit će. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice