Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.011
|
čitano: 8.148.599
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Bodybuilding - od početnika do naprednih

.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.8.2023 22:19 (BeLLicus).
14 godina
neaktivan

nemoj ako boga znas, ostani jos neko vrijeme natty

14 godina
neaktivan
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
Kresaux kaže...
Overhead press probaj i sa EZ šipkom, možda će ti odgovarati taj grip

wtf? ili ga uopce nemoj raditi, dovoljni su kosi potisci za prsa

11 godina
exer1234 kaže...

.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.8.2023 22:19 (BeLLicus).
15 godina
BeLLicus kaže...
exer1234 kaže...

Samo natural bajo moj

Koliko dugo si u treningu? Koje sve suplemente koristiš? 

11 godina
Genoxxx kaže...
BeLLicus kaže...
exer1234 kaže...

Samo natural bajo moj

7mj konstantno, 11mj sa prekidima. Whey proteini, i prije 3 dana počeo sa kreatin monohidratom. 2h treninga od pon do pet... Zdrava ishrana bez gluparija fast fooda, šećera itd... 

15 godina
BeLLicus kaže...
Genoxxx kaže...
BeLLicus kaže...
exer1234 kaže...

Samo natural bajo moj

7mj konstantno, 11mj sa prekidima. Whey proteini, i prije 3 dana počeo sa kreatin monohidratom. 2h treninga od pon do pet... Zdrava ishrana bez gluparija fast fooda, šećera itd... 

11 mjeseci i imaš takvu definiciju? Ili imaš dobru podlogu ili treniraš kao životinja svaki dan, kako ti izgleda program?

11 godina
Genoxxx kaže...
BeLLicus kaže...
Genoxxx kaže...
BeLLicus kaže...
exer1234 kaže...

Samo natural bajo moj

11 mjeseci i imaš takvu definiciju? Ili imaš dobru podlogu ili treniraš kao životinja svaki dan, kako ti izgleda program?

.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.8.2023 22:20 (BeLLicus).
15 godina
BeLLicus kaže...
Genoxxx kaže...
BeLLicus kaže...
Genoxxx kaže...
BeLLicus kaže...
exer1234 kaže...

Samo natural bajo moj

Nemam neku podlogu bar ne iz teretane ovo sam ti ja ljeto 2021, sa teretanom počeo 1mj 2022 pa stao u 5mj radi privatnih obaveza vratio se u 10mj i od tad ne stajem. Ubijam se svaki dan u treninzima i očito imam dobru genetiku za misicnu hipertrofiju. Pon ledja ruke, uto prsa ramena, sri noge stomak, i onda opet ispočetka. 

Svaka čast na volji i trudu, rezultati su odlični 

13 godina

Vrhunski rezultat. I to sve samo u 10 mjeseci. Bravo!

Know your limits.
10 godina
BeLLicus kaže...
Genoxxx kaže...
BeLLicus kaže...
exer1234 kaže...

Samo natural bajo moj

jbt samo 11 mjeseci, insane genetika, treninzi i perhrana, svaka cast, ja mislio da treniras 5 godina minimalno 

trenirao sam boks bio 5 godina, pa zavrsio  u invalidskim kolicima(mali napredak svaki dan se vidi, mozda prohodam za 3-5god), izgubio sve misice, i sad polagano vratio. ne treniram bas puno, nekih 5 serija za ruke sa bucicama, i dipsi na kaucu, na krevetu radim s bucicama prsa 4-5serija i tako mjenjam dane, kosarka u kolicima 2x tjedno, malo vertikaliziranja, veslanja, hodanja na hodalici i ostale vjezbe za noge. 80kg sam sad, 2 kile dole u par mjeseci.

10 godina
BeLLicus kaže...
exer1234 kaže...

Samo natural bajo moj

Diskustirao sam sa par prijatelja ovo sto si postigao u 11 mjeseci(ti si ubiti izgledao ovako i prije 6 mjeseci, znaci samo u 5 mjeseci si postigao to), kazu da nema sanse da si natural. 

11 godina
Mr.Natural kaže...
BeLLicus kaže...
exer1234 kaže...

Samo natural bajo moj

Diskustirao sam sa par prijatelja ovo sto si postigao u 11 mjeseci(ti si ubiti izgledao ovako i prije 6 mjeseci, znaci samo u 5 mjeseci si postigao to), kazu da nema sanse da si natural. 

Ma nisam izgledao ovako prije 6mj. Opseg ruke je veći. Prsa su napredovala od tad puno, leđa isto. Vidi se promjena kad skinem majicu naspram sad i prije 6mj. Ma natural sam, nebih nikad koristio nešto a da ne zarađujem od toga. Nemam čak ni društvene mreže, sve slike podjelim ponekad ovdje i to je to. Vježbam za svoj gušt, krenuo jer me nervirao do tada nezdravi način života, previše sjedenja loša hrana itd. 

Btw svaka čast tebi, želim ti da što prije staneš na noge i da nikada ne odustaješ od svojih ciljeva. Puno zdravlja i sreće i samo treniraj. 

8 godina
Mr.Natural kaže...

Bez uvrede, ali rekao bih da ti prijatelji ne posjeduju baš previše znanja.

8 godina
neaktivan

Ovo što je Bellicus uspio postići za 11 mjeseci je ekstremna transformacija i ne viđam ovo često, a treniram i sam već duže vrijeme i pratim fitness. Ako si natural onda svaka čast, uspio si kvalitetno posložiti puno stvari da dobiješ tako brz napredak. A ako nisi, realno, koga briga. 

15 godina

Pozdrav, imam 27 godina, 185cm 80kg.

Od 3. mjeseca radim po 300 sklekova svaki dan, počeo sam radit i chin upove po 3x6 puta za leđa i latove.

Vidi se osjetna razlika u usporedbi sa par mjeseci iza, dobio sam brutalno prsa i bicepse. 

Trenutno sam ozlijeđen, ali početkom 6. mjeseca krećem na boks u Zagreb, a tamo ima teretana. Ići ću na trening 3x tjedno. 

Imam kod kuće proteine koje sam kupio sa interneta i njih pijem na kraju svakog dana po 2 mjerice (oko 70 grama).

Na poslu hodam neku razumnu distancu, ali ništa ekscesivno (ajmo reći oko 8000-9000 koraka u prosjeku dnevno kad se zbroji posao i kuća). Kad krenem na boks to će biti oko 15000 možda i više. 

Pitanje.. Zanima me kako da dobijem kvalitetnu masu, tj. da se udebljam još nekih 8-10 kilograma?  Može li se to postići bez teretane? Dakle mogu li kvalitetnu masu dobiti bez teretane i uz trening doma + boks + zdrava prehrana? Pretežno želim ojačati prsa ramena i ruke, noge mi i nisu tako a bitne jer su listovi mršavi i jednostavno nisam spreman niti voljan se ubijati za mali napredak.

Ako se ne može, jel ima netko voljan da mi pokaže koje vježbe u teretanu bi mi bile od esencijalne važnosti ako se želim kvalitetno udebljati? Hvala

7 godina
robogo kaže...
Mr.Natural kaže...

daj pls navedi neki primjer, moze i meta analize, gdje je potvdeno da covjek moze nabiti 12kg misica u 11 mjeseci, "all natural" ? 

10 godina
Marko_95 kaže...

Pozdrav, imam 27 godina, 185cm 80kg.

Od 3. mjeseca radim po 300 sklekova svaki dan, počeo sam radit i chin upove po 3x6 puta za leđa i latove.

Vidi se osjetna razlika u usporedbi sa par mjeseci iza, dobio sam brutalno prsa i bicepse. 

Trenutno sam ozlijeđen, ali početkom 6. mjeseca krećem na boks u Zagreb, a tamo ima teretana. Ići ću na trening 3x tjedno. 

Imam kod kuće proteine koje sam kupio sa interneta i njih pijem na kraju svakog dana po 2 mjerice (oko 70 grama).

Na poslu hodam neku razumnu distancu, ali ništa ekscesivno (ajmo reći oko 8000-9000 koraka u prosjeku dnevno kad se zbroji posao i kuća). Kad krenem na boks to će biti oko 15000 možda i više. 

Pitanje.. Zanima me kako da dobijem kvalitetnu masu, tj. da se udebljam još nekih 8-10 kilograma?  Može li se to postići bez teretane? Dakle mogu li kvalitetnu masu dobiti bez teretane i uz trening doma + boks + zdrava prehrana? Pretežno želim ojačati prsa ramena i ruke, noge mi i nisu tako a bitne jer su listovi mršavi i jednostavno nisam spreman niti voljan se ubijati za mali napredak.

Ako se ne može, jel ima netko voljan da mi pokaže koje vježbe u teretanu bi mi bile od esencijalne važnosti ako se želim kvalitetno udebljati? Hvala

Ako se zelis udebljati pojedi vise kalorija nego sto potrosis(znaci jedi vise). na boksu ces potrositi dosta kalorija jer ces skakati vijacu dosta, trcati,  pa onda vreca i jos sparing, super da boks ima teretanu, prvo odradi boksacki trening pa onda na kraju malo utege dizi, tako sam ja prije dok sam trenirao boks. Ja sam na boks isao da smrsavim primarno, imao sam 100kg i srezao sam se u godinu dana na 85kg, a usput sam bio i ojacao dosta.

Znaci treniraj, jedi vise, gledaj se u ogledalo i vazi se svaki dan, gledaj promjene na tijelu i onda na kraju tjedna uzmi prosjek kilazu i onda ces vidjeti treba li povecati ili smanjiti unos hrane

14 godina
neaktivan
robogo kaže...
Mr.Natural kaže...

natural je, ali ovo nije rezultat 11 mjeseci treninga.. OSIM ako je prije toga trenirao, pa prestao,  i muscle memory odradio svoje.. ali od ciste 0 do ovog u 11 mjeseci je tesko i da si na kemiji

14 godina
neaktivan
3dfx kaže...
robogo kaže...
Mr.Natural kaže...

daj pls navedi neki primjer, moze i meta analize, gdje je potvdeno da covjek moze nabiti 12kg misica u 11 mjeseci, "all natural" ? 

cekaj, radi se o 12kg razlike ? kao sto rekoh, samo ako je u pitanju muscle memory (sto vjerojatno i jeste), ili je razlika dosta veca od tih 11 mjeseci.. 

da si hyper responder, opet nije moguce

14 godina
neaktivan
Genoxxx kaže...
BeLLicus kaže...
Genoxxx kaže...
BeLLicus kaže...
exer1234 kaže...

Samo natural bajo moj

Treniras kao zivotinja vs treniras onoliko koliko trebas za napredak- ne cini razliku. Vise i jace ne znaci bolje

11 godina
exer1234 kaže...
3dfx kaže...
robogo kaže...
Mr.Natural kaže...

cekaj, radi se o 12kg razlike ? kao sto rekoh, samo ako je u pitanju muscle memory (sto vjerojatno i jeste), ili je razlika dosta veca od tih 11 mjeseci.. 

da si hyper responder, opet nije moguce

Vec sam lijepo rekao 3 puta da sam u teretanu prvi put usao 1mj 2022. Trenirao do 5mj radi privatnog zivota stao do 10mj 2022 i tako treniram do danas. Znaci kontinuirano 7 mj zajedno sa prekidima 11mj. Imas sliku od ljeta 2021. Niti treniram duze od 11mj niti je muscle memory imao sta napraviti kad nisam trenirao bodybuilding nikada u zivotu. I mogu ti stavit slika koliko hoces prije teretane. Pa jel ti na ovoj slici sa mora izgleda kao da sam ikad bio u teretani, treniram 11mj sa prekidima natural i to je to. Počeo sa 72kg sad sam na 84kg.

14 godina
neaktivan

Nista, onda si genetski frik, ifbb pro top olympia level.. 

uzmi dobrog trenera, i nek te vodi, imas velike sanse

17 godina
exer1234 kaže...

uzmi dobrog trenera, i nek te vodi

Ili ne jer ga boli kua za te gluposti.

Gledam te!
8 godina
BeLLicus kaže...

7mj konstantno, 11mj sa prekidima. Whey proteini, i prije 3 dana počeo sa kreatin monohidratom. 

Citam ovu temu redovno godinama jer i sam treniram, pa me zanima o cemu se pise i ostalo mi je u glavi da si i prije spominja kreatin. Quote od prije godinu dana:

"Od suplemenata uzimam whey i kreatin od optimum nutritiona,"

a sad kazes prije 3 dana. Poucen zivotnim iskustvom, tko laze o jednoj stvari, laze i o drugoj.

BeLLicus kaže...

Krecem u suplementaciju kreatinom sada. Nadam se da cu dobiti bar 3kg da pojačam intezitet treniranja još. Nikad nisam kreatin koristio u punoj snazi nego uvijek u počecima treniranja nakon pauze. 

Pa po tvojoj prici pocea si lani i ima 1 pauzu do 10og mj.. i kakve veze kg imaju sa intezitetom treninga?

Totalno je nebitno jesi natural ili nisi, svaka ti cast na transformaciji jer je sigurno ukljuceno puno truda i odricanja. Osobno nikad nisam vidija ovakvu natural transformaciju u toliko vrimena (znam da su slike u pumpu), i misljenja sam da nije natural (sta bi samo triba uzet ka kompliment ako je).

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.5.2023 15:25 (Tututuru).
10 godina
Re: Rast mišića i visina

.

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.5.2023 17:47 (sseennoonn).
11 godina
Tututuru kaže...
BeLLicus kaže...

7mj konstantno, 11mj sa prekidima. Whey proteini, i prije 3 dana počeo sa kreatin monohidratom. 

Citam ovu temu redovno godinama jer i sam treniram, pa me zanima o cemu se pise i ostalo mi je u glavi da si i prije spominja kreatin. Quote od prije godinu dana:

a sad kazes prije 3 dana. Poucen zivotnim iskustvom, tko laze o jednoj stvari, laze i o drugoj.

BeLLicus kaže...

Krecem u suplementaciju kreatinom sada. Nadam se da cu dobiti bar 3kg da pojačam intezitet treniranja još. Nikad nisam kreatin koristio u punoj snazi nego uvijek u počecima treniranja nakon pauze. 

Pa po tvojoj prici pocea si lani i ima 1 pauzu do 10og mj.. i kakve veze kg imaju sa intezitetom treninga?

Totalno je nebitno jesi natural ili nisi, svaka ti cast na transformaciji jer je sigurno ukljuceno puno truda i odricanja. Osobno nikad nisam vidija ovakvu natural transformaciju u toliko vrimena (znam da su slike u pumpu), i misljenja sam da nije natural (sta bi samo triba uzet ka kompliment ako je).

A gdje sam ja rekao da nikad nisam uzimao kreatin prije? Ovo što sam pisao whey i kreatin od optimum nutritiona to.je bilo kad sam pocimao tamo 3mj 2022, i kad sam se vratio 10mj opet opet sam bio uzimao kreatin do cca 1mj 2023 i onda stao. Premda su se kilaže sad ustalile i ne skačem kao na početku sa 60 na 70 pa na 80kg na benchu nego se i kilaža moja a i kilaže u teretani ustalile pa sam napisao kako krecem sa kreatinom da vidim hoce biti nekih promjena i izvedbi sad kad ajmo reci stangiram. A nigdje nisam napisao prvi put u zivoti cu uzeti kreatin lol.

Ps jos sam napisao kako nikad nisam koristio kreatin u punoj snazi nego u počecima... tako da....

Hvala na komplimentima za ostalo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.5.2023 20:17 (BeLLicus).
14 godina
neaktivan
Tututuru kaže...
BeLLicus kaže...

BeLLicus kaže...

uhvacen 

15 godina

Ljudi, ja sam se zapustio do bola. Prije 9 mjeseci sam imao operaciju ramena. Loša prehrana i ne kretanje je dovelo do trbušine i 90 kila.

Sada bi se rado vratio na 77 ali da uspijem i trbuh barem malo smanjiti.

Visina je 176 cm, težina 90kg. Cilj 77kg.

Šta radit? Od kuda krenuti? Šta jesti i slično? Teretana može jedan tjedan drugi ne, zbog posla. 

Xbox: RENZOR GT 01. PSN: RENZOR_GT_01
10 godina

jedi što god hoćeš ,ali da budeš u deficitu. Svakako je lakše korigirati si sa nekom clean ishranom nego da zivis na burgeru... Instaliraj myfitnesspall app probaj pogodit neki proteinski unos sa manje masti/ugh i da budes 200-500kcal ispod odrzavanja. Uz to 3x tjedno trenining s utezima i 2x cardio (ako hoces brze mrsavit odradi cardio i preko vikenda) .  Unosi si što jedeš i nađi si kalorijsko odrzavanje. Molim lepo sad uplatu za clean gablec na žiroračun .Falalepa :) 

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice