Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.011
|
čitano: 8.149.407
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Bodybuilding - od početnika do naprednih

imam pitanje za nekoga tko ide u gyms4you teretanu NA BUNDEKU autom, di se stanete? dali se moguce negdje blizu parkirat besplatno? znam da tamo ima parking koji se inace place, nisam siguran koja je zona i koje su uopce cijene, isao sam par puta u canosa ducan i stao na par minuta sa 4 zmigavca, dal je mozda parkiranje nocu besplatno, isao bi u 01:00. znam da je parking na autobusnom kolodvoru koji se inace placa besplatan vikendom u 6 ujutro, iako mozda se i to do sada promjenilo.

to je jedina teretana blizu borovja koja radi 24h ali stvarno mi se uz 320 eura godisnje clanarine ne placa jos i parking a mrvicu je predaleko da bi isao biciklom.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.4.2023 19:05 (b00).
6 godina
neaktivan
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
b00 kaže...

imam pitanje za nekoga tko ide u gyms4you teretanu NA BUNDEKU autom, di se stanete? dali se moguce negdje blizu parkirat besplatno? znam da tamo ima parking koji se inace place, nisam siguran koja je zona i koje su uopce cijene, isao sam par puta u canosa ducan i stao na par minuta sa 4 zmigavca, dal je mozda parkiranje nocu besplatno, isao bi u 01:00. znam da je parking na autobusnom kolodvoru koji se inace placa besplatan vikendom u 6 ujutro, iako mozda se i to do sada promjenilo.

to je jedina teretana blizu borovja koja radi 24h ali stvarno mi se uz 320 eura godisnje clanarine ne placa jos i parking a mrvicu je predaleko da bi isao biciklom.

preko ceste ti je ogromno parkiranje iza Ina zgrade, nekada zna biti lunapark. tamo se parkiras i predes aveniju. 67 sekundi hoda :)

7 godina
neaktivan
Mitohondri kaže...
b00 kaže...

...

preko ceste ti je ogromno parkiranje iza Ina zgrade, nekada zna biti lunapark. tamo se parkiras i predes aveniju. 67 sekundi hoda :)

Usput odradiš kardio pa u gymu možeš odmah na snagu :)

15 godina

ekipa da li je netko probao uzimati peptide, konkretno mislim na BPC-157 ?

Imam dosta problema sa ozljedama/tetivama, dosta sam o tome proučavao, i maltene je čudo..

problem je što ima nabaviti samo online i to sa poljskih stranica pa je riskantno da ne kupim mačka u vreči..

ako netko ima iskustva i pouzdanu stranicu..bio bih zahvalan na više informacija..

2 godine
protjeran

Preporuka patika za teretanu, neki best buy, izgled nije presudan. Pretpostavljam da trebam neki tvrđi đon, znači ne nekakve patike za trčanje?

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.5.2023 19:33 (SaintGriz).
7 godina
neaktivan
SaintGriz kaže...

Preporuka patika za teretanu, neki best buy, izgled nije presudan. Pretpostavljam da trebam neki tvrđi đon, znači ne nekakve patike za trčanje?

best buy bi bile starke (dosta ljudi ih nosi) ili neke slične sa ravnim i tvrdim đonom. 

Nikako tenisice za trčanje jer mekan i podstavljen đon daje nestabilnu podlogu za čučanj/deadlift

13 godina

Nike Metcon, Reebok Nano x1-X3

Inače sve što ima ravni i tvrdi džon

Know your limits.
11 godina

Prije nekih 10tak godina kupio reebook nano 4.0, dusu dale za mrtvo, cucanj. Ni tenk ih nemoze unistiti.

17 godina

Veganski protein na nutri-plus.de, upravo uzeo paket od 8x 1.3 kg za 155.5€, dakle 15€/kg

Besplatna dostava iznad 100€, dodatnih 10% popusta uz kod Star10.

Sastav mi se cini jako dobar, kome se ne da narucivati moze od mene uzeti po cijeni po kojoj sam kupio (ja sam uzeo neutralan okus, izdilam maks 4 paketa, 4 su za mene).

Gledam te!
2 godine
protjeran
guls kaže...

Nike Metcon, Reebok Nano x1-X3

Inače sve što ima ravni i tvrdi džon

Kupio Reebok Nano X2, čak je i nekakva akcija bila

11 godina
Od mene preporuka za Xero Prio tenisice.
https://www.xeroshoes.eu/shop/shoes/prio-men/

Minimalističke s manje od centimetra džona, a uz to su i široke pa dozvoljavaju stopalu i prstima da se maksimalno rašire.
16 godina

Pozdrav ekipa, krenuo sam prije koji mjesec dana u gym. Desnjak sam pa su mi desna ruka i rame veci nego na lijevoj strani. Od kad sam krenuo sam pokusao raditi ruke i ramena s bucicama, a ne sipkama, bas zato da mi nebi desna strana preuzela veci dio tezine. I uglavnom radim na lijevoj strani vise ponavljanja, ali svejedno mi je jos uvijek desna strana veca. Imate mozda kakve savjete iz iskustva? Da samo nastavim ovako pa ce se s vremenom ujednaciti ili treba napraviti nesto drugo?

11 godina
emerik kaže...

Pozdrav ekipa, krenuo sam prije koji mjesec dana u gym. Desnjak sam pa su mi desna ruka i rame veci nego na lijevoj strani. Od kad sam krenuo sam pokusao raditi ruke i ramena s bucicama, a ne sipkama, bas zato da mi nebi desna strana preuzela veci dio tezine. I uglavnom radim na lijevoj strani vise ponavljanja, ali svejedno mi je jos uvijek desna strana veca. Imate mozda kakve savjete iz iskustva? Da samo nastavim ovako pa ce se s vremenom ujednaciti ili treba napraviti nesto drugo?

Ne znam u kojoj količini je jača jedna ruka od druge, ali uvijek dominantna ruka bude jača to je normalno. Teško se u par mjeseci nadoknadi cijeli život korištenje dominantne ruke ja mislim, ali možda probat smanjit par repova na jednoj ruci a na drugoj dodat ako je baš ogromna razlika? Pogledaj od Đokovića ili drugih tenisača podlaktice i razlike  Lp!

16 godina
Filip720 kaže...
emerik kaže...

Ne znam u kojoj količini je jača jedna ruka od druge, ali uvijek dominantna ruka bude jača to je normalno. Teško se u par mjeseci nadoknadi cijeli život korištenje dominantne ruke ja mislim, ali možda probat smanjit par repova na jednoj ruci a na drugoj dodat ako je baš ogromna razlika? Pogledaj od Đokovića ili drugih tenisača podlaktice i razlike  Lp!

Drugi ljudi to nebi zamijetili, ali ja vidim ispred ogledala. Hvala na odgovoru, nista, radit cu onda po par ponavljanja vise kroz par mjeseci i onda usporediti.

15 godina
emerik kaže...

ne, radi jednako ponavljanja, i s kilažom ne ideš naprijed dok lijeva ne stigne desnu.

Kompa probaj ignoriraj autora, pomaže.
8 godina
neaktivan

Jesi li možda probao kakav je okus tih veganskih proteina? Kako se miješaju s vodom ako se stavi standardna mjera (2 dl vode i 30 g praška)?

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.5.2023 15:05 (cauchy).
8 godina
Zanimljivo. I ja sam dešnjak pa mi lijeva ruka puno bolje reagira na stimulus i raste brže od desne. Vjerojatno zato što je slabija pa je veći stres/opterećenje.
16 godina
robogo kaže...
Zanimljivo. I ja sam dešnjak pa mi lijeva ruka puno bolje reagira na stimulus i raste brže od desne. Vjerojatno zato što je slabija pa je veći stres/opterećenje.

Tek sam krenuo, nekih mjesec dana i ne radim ruke toliko cesto, hvala na savjetima svima!

17 godina

Nisam. Nisam vegan, ovo sam uzeo jer ce mi uskoro trebati, cijena je odlicna, sastav izvrstan (90+% proteina za neutralan plus aminokiseline).

No ja znam da mogu progutat svasta, meni sigurno nece biti problem to iskonzumirati. 

Svi reviewi kazu da je topivost jako dobra (ali ja imam svoj nacin mijesanja, s kojim nikad nemam problema) a okus manje sladak.

Gledam te!
8 godina
Kresaux kaže...
Od mene preporuka za Xero Prio tenisice.
https://www.xeroshoes.eu/shop/shoes/prio-men/

Minimalističke s manje od centimetra džona, a uz to su i široke pa dozvoljavaju stopalu i prstima da se maksimalno rašire.

Koristim iste, definitivno preporuka.

5 godina

Jesu patike za nogomet - dvorana prikladne?

11 godina
Eric Prydz kaže...

Mrtvo dizanje i cucanj izuj se,odradi vjezbu,obuj se i pici dalje.

Jedino ako si bas ogranicen pa malo povisena peta ti moze pomoc s dubljim cucnjem i jos par nekih stvari ali ako nemas tih problema slobodno bos odradi i to je to.

Origin_Steam: hrka11
14 godina

Bok ekipa

Krenuo sam u teretanu ima nekih 3 miseca i ima nekih misec dana da mi se javlja bol u ramenu. Bol je prisutna kad radim bench i overhead press, iako kod bencha više nije toliko prisutna otkad sam popravija formu. Bol se javlja na predjelu ramena koji je do prsa, mislim na toj strani. Najizraženija je u položaju kad je ruka pod 90 stupnjeva, baš postane neizdrživo za radit. Ok je kad radim s manjim težinama al čim pokušam povećat bol se pojavi.

Jel ima tko kakav savjet možda?

Da pokušam skroz izbacit overhead press i bench? 

15 godina
lovvro kaže...

Bok ekipa

Krenuo sam u teretanu ima nekih 3 miseca i ima nekih misec dana da mi se javlja bol u ramenu. Bol je prisutna kad radim bench i overhead press, iako kod bencha više nije toliko prisutna otkad sam popravija formu. Bol se javlja na predjelu ramena koji je do prsa, mislim na toj strani. Najizraženija je u položaju kad je ruka pod 90 stupnjeva, baš postane neizdrživo za radit. Ok je kad radim s manjim težinama al čim pokušam povećat bol se pojavi.

Jel ima tko kakav savjet možda?

Da pokušam skroz izbacit overhead press i bench? 

Nemoj jako podvlačiti lopatice, spusti ramena malo niže prema bokovima, dobro usidri noge i jače stisni šipku, šipku spuštaj do malo niže bradavica i radi luk do iznad očiju, šipku uhvati tako da ti ruke budu malo šire od ramena tako da kad budeš na najnižoj točki šake bi trebale biti iznad laktova... Ako to sve primjeniš, nebi trebao više imati jake bolove, slabija bol je normalna jer ipak dižeš značajnu težinu više puta 

14 godina
Da, pokušat ću to. Kod bencha sam shvatija da mi je forma kriva i pokušavam ramena prema dolje držat i šipku što uže da mi ne udara toliko na ramena i uvelike mi je pomoglo to. Najveći problem je kod overhead press-a, tu me baš neidrživo počne bolit. Overhead s bučicama sam totalno izbacija, nekako s olimpijskom mi je lakše po pitanju boli.
17 godina

Nemoj uopce raditi OH press s "velikim" tezinama.

Ja sam si tako ukljestio tetivu sa svega 30 kg, jednostavno je rame sjebano od godina uredskog rada. Umjesto toga radi sa jako malom tezinom i puno ponavljanja OH press s girjom prema gore (kreni s 4 ili 2 kg ako moras) i guglaj mobility vjezbe za ramena.

Ne treba ti ukljestenje, kostati ce te i vremena i novaca.

Gledam te!
15 godina
lovvro kaže...
Da, pokušat ću to. Kod bencha sam shvatija da mi je forma kriva i pokušavam ramena prema dolje držat i šipku što uže da mi ne udara toliko na ramena i uvelike mi je pomoglo to. Najveći problem je kod overhead press-a, tu me baš neidrživo počne bolit. Overhead s bučicama sam totalno izbacija, nekako s olimpijskom mi je lakše po pitanju boli.

Što se tiče overhead, uhvati šipku malo šire od ramena, početna pozicija šipke neka ti bude iznad prsa ispod brade i glava malo unatrag, prilikom podizanja također radi lagani luk unatrag i glavu lagano vrati naprijed tako da ti šipka bude iznad nje i ruke ispružene ali ne "zaključane" nego lagano savinute u laktu

Edit: i dobro zagrijati ramena

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.5.2023 9:37 (Genoxxx).
14 godina

Hvala ekipa, implementirati ću to ovaj tjedan u teretani. 

11 godina
Overhead press probaj i sa EZ šipkom, možda će ti odgovarati taj grip
8 godina
hrka11 kaže...
Eric Prydz kaže...

Mrtvo dizanje i cucanj izuj se,odradi vjezbu,obuj se i pici dalje.

Jedino ako si bas ogranicen pa malo povisena peta ti moze pomoc s dubljim cucnjem i jos par nekih stvari ali ako nemas tih problema slobodno bos odradi i to je to.

Ali čak i ako je ograničen po pitanju pokretljivosti skočnog zgloba, pod uvjetom da nije zbog koštane deformacije, i dalje je bolje raditi na fleksibilnosti zgloba i dizati bos :) Youtube: Squat University

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.5.2023 10:04 (robogo).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice