Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.034
|
čitano: 8.176.299
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
exer1234 kaže... 

mijesas kruske i jabuke. .whey je sirutka, ali whey u prahu je samo protein sirutke, dakle izdvojeni protein..... ovo sto ti zelis je nesto drugo, tu imas jako malo proteina a puno uh i masti. .dakle ako ces s time ciljati unos proteina, unijet ces i xxxx kalorija

kontas sad?

Ne zelim ja nista i ne znam sta si skontao uopce...samo sam pitao sta misli vecina o tom nista vise...da je zdrava za dosta stvari to je istina i samo sam to rekao.

Znam ja da se od nje pravi whey u prahu,nisam ni tvrdio da je to isto uopce niti da ces ubacit u sebe veliku kolicinu proteina pijuc nju...ne kontam uocpce zasto ovo iznad pises jer to nisam ni rekao,ali nebitno...

Origin_Steam: hrka11
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.1.2020 10:39 (hrka11).
15 godina
exer1234 kaže...

Studija ili dzabe pricas

Doktoru treba studija.

16 godina
exer1234 kaže...

Studija ili dzabe pricas

A fakat pretjeruješ sa tim studijama, meni više vrijedi osobno iskustvo nekog kad nešto isproba-testira ( što više njih to bolje ) , nego xy studija kojekakvih ''kvazi stručnjaka'' ( čast iznimkama ima ih ''Hvala bogu'' ).

Osobno kad sam krenuo u ''KETO'' u 8. mjesecu, nisam nikakve studije pratio, dapače sve sam od cure ''pohvatao'' plus što pratim neke osobe koje su godina u tome i imaju vlastitog iskustva, a ne ...j....ne studije.

Isto i kad sam početkom 2017. krenuo u gym, kakve studije, ajd molim te... pa nije to znanstvena fantastika.......

Sa 105kg sam se spustio na 78( trebalo mi je cca 6 mjeseci za skidanje kg) , krenuo definirat i sad to održavam na 80-85kg i boli me ona stvar za studije.

Naravno da treba biti oprezan sa svime u što se krene, ali zato su osobna iskustva zlata vrijedna....

Znam par  ljudi koji su dijabetičari, i koristili su inzulin do početka ''KETO'', kad im se najednom stabilizirao ''šečer'' i sad su na tabletama, by by ''pikanje''.

I to sve uz redovne kontrole kod lječnika, ali i dalje neki trube nedaj bože da dijabetičari krenu sa ''KETOM'', to bi i ja rekao da ne vidim svojim očima napredak u tih ljudi.

Opet ponavljam j...s studije.

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
14 godina
neaktivan
kostolomac kaže...
exer1234 kaže...

Studija ili dzabe pricas

A fakat pretjeruješ sa tim studijama, meni više vrijedi osobno iskustvo nekog kad nešto isproba-testira ( što više njih to bolje ) , nego xy studija kojekakvih ''kvazi stručnjaka'' ( čast iznimkama ima ih ''Hvala bogu'' ).

Osobno kad sam krenuo u ''KETO'' u 8. mjesecu, nisam nikakve studije pratio, dapače sve sam od cure ''pohvatao'' plus što pratim neke osobe koje su godina u tome i imaju vlastitog iskustva, a ne ...j....ne studije.

Isto i kad sam početkom 2017. krenuo u gym, kakve studije, ajd molim te... pa nije to znanstvena fantastika.......

Sa 105kg sam se spustio na 78( trebalo mi je cca 6 mjeseci za skidanje kg) , krenuo definirat i sad to održavam na 80-85kg i boli me ona stvar za studije.

Naravno da treba biti oprezan sa svime u što se krene, ali zato su osobna iskustva zlata vrijedna....

Znam par  ljudi koji su dijabetičari, i koristili su inzulin do početka ''KETO'', kad im se najednom stabilizirao ''šečer'' i sad su na tabletama, by by ''pikanje''.

I to sve uz redovne kontrole kod lječnika, ali i dalje neki trube nedaj bože da dijabetičari krenu sa ''KETOM'', to bi i ja rekao da ne vidim svojim očima napredak u tih ljudi.

ne shvacas sta zelim reci..

Dakle, studije su bitne u slucaju da netko tvrdi nesto sto je mit i sto nije istina, naravno da trazim studiju u tom slucaju..

Tipa, keto je superiornija prehrana u cilju skidanja masti.. ako netko to tvrdi, zelim i neke dokaze toga. Svatko moze imati misljenje,i teoriju. ali to je i dalje samo misljenje i teorija

Zaradite do 150 dolara dnevno testiranjem aplikacija http://bit.ly/2iPkkYu
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.1.2020 19:01 (exer1234).
6 godina
protjeran
kostolomac kaže...
exer1234 kaže...

Studija ili dzabe pricas

Lijepo si to napravio sa pravom prehranom i treningom. Svaka čast! Kod interneta imaš taj problem da si "pristupačan" ljudima sa kojima u stvarnom životu sigurno nikada ne bi riječ progovorio. Uđeš u najgoru birtiju i sigurno ti neće pasti na pamet pričati sa , tamo nekim cugerima za 5-tim stolo, galame, prljavi i pijani. Čak najvjerojatnije ni ne ulaziš u takvu birtiju? Kako takvim tipovima nešto objasniti, a u pravilu su glasniji, nasilniji, bezobrazniji od svih ljudi okolo koji ipak nešto znaju, malo dublje promišljaju? Ima ona stara- razum je kao pasta za zube, najmanje ga koriste oni kojima je najpotrebniji! Prije par stranica sam rekao upravo to što si ti rekao - najviše volim kad mi se predoči prije i poslije pa onda iz toga zaključujem, odabirem i probavam.

Znači realni ljudi u realnom vremenu, a ne tamo "neke" studije, koje su napravili neki farmaceuti iz nekih interesa? Pročitaj što kaže dr. Lidija Gajski o studijama o cjepljenju, a dosta je toga primjenjivo i u drugim granama. Isto sam probao kao i ti i došao do istog zaključka Keto, LCHF, Paleo su prava stvar. Povlačenje studija u svakoj prilici je jednostavno nedostatak osnovne količine razuma pa shodno tome, iskompleksirano, prepotentno povlačenje termina - studija?? Sigurno sve današnje studije kažu - dijabetes je kronična, doživotna bolest. U prijevodu - moraš kupovati tablete, davati si inzulin/kupovati posebnu hranu, do kraja života? A recimo imaš 34g? Lijepa svotica samo na jednom čovjeku? Nameće se pitanje - oni koji ti prodaju tablete, inzulin, "njegu", hranu, imaju li oni interesa da naprave takvu studiju? Ha,ha,ha....naravno da imaju, to su im kuće, bazeni, jahte, automobili. Imaju interesa i napravili su ih stotine i sve pokazuju isto - dijabetes je neizlječiv, doživotan. E ovaj kaže da nije istina? Da se liječi "lako". Naravno on može biti šarlatan pa je možda slijedeći korak da pročitamo iskustva, komentare ljudi kojima je pomogao.

Ignore podsjetnik - exer1234 , ATJLučko (kolega)

13 godina
Bodybuilding - od početnika do naprednih

Kolega iz firme.

S 40 godina mu je dijagnosticiran dijabetes. Šećer mu je bio 14 cca.

Doživotno osuđen na lijekove.

Sad ima 55 godina, šećer mu je 6.4

Živi keto načinom prehrane (s povremenim izletima u alkohol i sokove).

Ne pije lijekove.

Liječnici tvrde da je to samo privremeno, da će se dijabetes vratiti.

O tom potom.

Know your limits.
7 godina
guls kaže...

Kolega iz firme.

Ne pije lijekove.

O tom potom.

pa normalno kad je u kalorijskom deficitu, to bi mu se isto desilo da i nije na keto djeti, dok god je u deficitu

16 godina
3dfx kaže...

pa normalno kad je u kalorijskom deficitu, to bi mu se isto desilo da i nije na keto djeti, dok god je u deficitu

Misliš?

Evo meni je stari dijabetičar, već u debeloj fazi ''pikanja'' + lijekovi, ima  sređenu prehranu (nije na keto )  već jako dugo, ali pomaka nema na bolje.

Tako da ovo sa deficitom ti ne drži vodu baš. To bi više vrijedilo za pretile da srede kilažu uz prehranu, ali nije uvijet  deficit da se šećer stabilizira.....

Dok imaš ljudi koji nemaju ni ''gram'' viška sala,zdravo se hrane,  na oko izgledaju ''fit'' , a ono već debelo zagazili u najgori tip dijabetisa.

Zna se što je uzrok povišenog ''šečera'', od prehrane,slabog kretanja, geni tu mogu jako odradit , pogotovo ako ti neko od porodice ima ( tipa mama ili tata ), velike šanse si i da ''ti'' budeš dobio bez obzira kako se pazio.....

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
14 godina
neaktivan
bananaman1 kaže...
kostolomac kaže...
exer1234 kaže...

Studija ili dzabe pricas

Lijepo si to napravio sa pravom prehranom i treningom. Svaka čast! Kod interneta imaš taj problem da si "pristupačan" ljudima sa kojima u stvarnom životu sigurno nikada ne bi riječ progovorio. Uđeš u najgoru birtiju i sigurno ti neće pasti na pamet pričati sa , tamo nekim cugerima za 5-tim stolo, galame, prljavi i pijani. Čak najvjerojatnije ni ne ulaziš u takvu birtiju? Kako takvim tipovima nešto objasniti, a u pravilu su glasniji, nasilniji, bezobrazniji od svih ljudi okolo koji ipak nešto znaju, malo dublje promišljaju? Ima ona stara- razum je kao pasta za zube, najmanje ga koriste oni kojima je najpotrebniji! Prije par stranica sam rekao upravo to što si ti rekao - najviše volim kad mi se predoči prije i poslije pa onda iz toga zaključujem, odabirem i probavam.

Znači realni ljudi u realnom vremenu, a ne tamo "neke" studije, koje su napravili neki farmaceuti iz nekih interesa? Pročitaj što kaže dr. Lidija Gajski o studijama o cjepljenju, a dosta je toga primjenjivo i u drugim granama. Isto sam probao kao i ti i došao do istog zaključka Keto, LCHF, Paleo su prava stvar. Povlačenje studija u svakoj prilici je jednostavno nedostatak osnovne količine razuma pa shodno tome, iskompleksirano, prepotentno povlačenje termina - studija?? Sigurno sve današnje studije kažu - dijabetes je kronična, doživotna bolest. U prijevodu - moraš kupovati tablete, davati si inzulin/kupovati posebnu hranu, do kraja života? A recimo imaš 34g? Lijepa svotica samo na jednom čovjeku? Nameće se pitanje - oni koji ti prodaju tablete, inzulin, "njegu", hranu, imaju li oni interesa da naprave takvu studiju? Ha,ha,ha....naravno da imaju, to su im kuće, bazeni, jahte, automobili. Imaju interesa i napravili su ih stotine i sve pokazuju isto - dijabetes je neizlječiv, doživotan. E ovaj kaže da nije istina? Da se liječi "lako". Naravno on može biti šarlatan pa je možda slijedeći korak da pročitamo iskustva, komentare ljudi kojima je pomogao.

Ignore podsjetnik - exer1234 , ATJLučko (kolega)

DR fung nije valjan izvor informacija. 

https://www.myoleanfitness.com/evidence-caloric-restriction/

14 godina
neaktivan
guls kaže...

Kolega iz firme.

Ne pije lijekove.

O tom potom.

koliko kg je imao tada, a koliko ima sada? Bitna informacija

O tome je vec pricao Norton

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2020 18:31 (exer1234).
6 godina
protjeran
guls kaže...

Kolega iz firme.

Ne pije lijekove.

O tom potom.

Doktor je navijački ostrašćen i želi da se dijabetes vrati pa da on opet zarađuje.

15 godina
protjeran

Ovo treba dosta vas pogledati: 

HTC Hero-iP 3GS-Nexus S-N7-Htc 8S-iP4-Galaxy S2-Sensation-Lumia 625-N8-Dell Venue 8-Z1C-M2 Note-M8-Z1C-BB 9900-Z1C-L630-Xperia E-OPO-HOX-N5-iP4S-iP5S-S5-HTC10-Note8-S5-Mix2-Mi9SE-Mi9
11 godina

Zasad studija na miševima nije previše optimistična što se tiče keta:

https://www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200127134741.htm

Naravno, imajte na umu da treba još napraviti studiju na ljudima prije nego se mogu napraviti neki zaključci.

Samomrzeći hrvat
6 godina
protjeran
EZY-E kaže...

Iskreno, nakon 3 minute ga više nisam mogao gledati. Zapjenio se i uzjebo previše za moj ukus. Galami cijeli video. Pogledaću negdje ako ima tekst o tome što on u stvari kaže. I dr Fung kaže da kalorije nisu najvažnije (i ne samo on), ali mislim da nije tako jednostavno? Ja sam isto pobornik teorije o inzulinu i mislim da je u tome stvar, prije svega. Ovom ovdje kalorije možda i nisu, ali me zanima njegova genetika. Najvjerojatnije ima ludu genetiku, a na steroidima je sigurno. Puno je ljudi oko nas koji izgledaju kao tuljani,a opet imaš čovjeka izrezanog, a nije u životu ušao u teretanu? Genetika je kao i karma - kurva.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.2.2020 11:20 (bananaman1).
15 godina
protjeran
bananaman1 kaže...
EZY-E kaže...

Iskreno, nakon 3 minute ga više nisam mogao gledati. Zapjenio se i uzjebo previše za moj ukus. Galami cijeli video. Pogledaću negdje ako ima tekst o tome što on u stvari kaže. I dr Fung kaže da kalorije nisu najvažnije (i ne samo on), ali mislim da nije tako jednostavno? Ja sam isto pobornik teorije o inzulinu i mislim da je u tome stvar, prije svega. Ovom ovdje kalorije možda i nisu, ali me zanima njegova genetika. Najvjerojatnije ima ludu genetiku, a na steroidima je sigurno. Puno je ljudi oko nas koji izgledaju kao tuljani,a opet imaš čovjeka izrezanog, a nije u životu ušao u teretanu? Genetika je kao i karma - kurva.

Meni je baš odličan i smješan što je tako živčan, pogledaj do kraja, pouka priče je da se ljudi zamaraju sa 5% nebitnih stvari a u 95% bitnih stvari ne ulažu toliku količinu energije. 

HTC Hero-iP 3GS-Nexus S-N7-Htc 8S-iP4-Galaxy S2-Sensation-Lumia 625-N8-Dell Venue 8-Z1C-M2 Note-M8-Z1C-BB 9900-Z1C-L630-Xperia E-OPO-HOX-N5-iP4S-iP5S-S5-HTC10-Note8-S5-Mix2-Mi9SE-Mi9
14 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

slazem se s  bananamenom, ovaj lik je toliko naporan da je nevjerojatno. Inace ga pratim, i jakooo rijetko pogledam neki video, jer je toliko naporan s tim glasicem i deranjem. 

inace 90% stvari koje promovira su ok, ali je naporan lik, btw midget je

14 godina
neaktivan
bananaman1 kaže...
guls kaže...

Kolega iz firme.

Ne pije lijekove.

O tom potom.

Doktor je navijački ostrašćen i želi da se dijabetes vrati pa da on opet zarađuje.

doktori nisu nutricionisti i kao takvi se ne bi trebali baviti prehranom

14 godina
neaktivan
bananaman1 kaže...
EZY-E kaže...

Ajmo ovako logicki razmisljati, ali ajde molim te razmisli u svojoj glavi o ovome, nemoj samo procitati i opet pricati po svom..

Sta utjece na debljanje mrsavljenje, ako nisu kalorije?

Dakle imamo osobu kojoj je 2500 kalorija odrzavanje tezine

ako ta osoba zeli smrsaviti, ili dobiti koji kg, sta ce ona trebati uraditi da bi to postigla?

dakle ako tvrdis da nije do kalorija, sta onda?

povecati unos UH? smanjiti unos uh? 

da li znas sta se desava ako jedes 2500 kalorija, i recimo povecas unos uh? ili ga smanjis?'

pa stvaras KALORIJSKI SUFICIT ILI DEFICIT.. dakle KALORIJA

Jedina istina je da kalorija nije bitna u slucaju ako jedes bas sve, dakle ne racunas proteine, uh masti, dakle hranis se iskljucivo s namirnicama losije kvalitete... tada 2500 kalorija jeste 2500 kalorija, ali losi omjeri makronutrienata, tipa 50g proteina 200g uh i 200g masti (bubam).. 

dakle ako si sportas, cilj ti je izgradnja misicne mase, moras unositi dovoljno proteina, ali i dalje kalorijski unos taj koji odreduje da li ces se debljati ili mrsaviti. tako jedino i znas..

kako ces drugacije znati ??? 

kao sto rekoh taj FUNG nije pouzdan izvor informacija

btw ovaj Greg prica o macrosima, a ne kalorijama.. Istina, nutritivne tablice nisu tocne, to stoji.. tako ni tvoja dnevna potrosnja niej svaki dan jednaka, to isto stoji..

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.2.2020 13:56 (exer1234).
14 godina
neaktivan

Radije pogledajte ovakav video gdje cete nauciti prave stvari...

15 godina
protjeran

Nije baš bitno jel naporan, kakav ima glas i kolko je visok, ono što je bitno je da je višestruki pobjednik na bodybuilding natjecanjima, osvojio ih je veliku većinu bez steroida te tek kasnije počeo steroide koristiti (sve objasnio u jednom videu).

Kad netko ima takve rezultate iza sebe nebitno mi je i da priča ko Ben 10.

15 godina

otvorim temu, vidim da dominira šaljivđija exer i zatvorim. šta se upuštate u te glupe rasprave koje ne vode ničemu. Nitko živ iz tih prepucavanja ne može izvući poučak šta je dobro šta ne. Zamisli da si početnik i tu te ond abombardiraju izrazi stručni i studije, odmah volju izgubiš.

Previše keyboard warriora, kao i u gymu, uvijek sve veliki stručnjaci, likovi koje ne poznam, stanu mi pod pazuh, on meni ide neku studiju objašnjavati zašto mi ne valja širina nogu pri čučnju.

Svi studiozni, stručnjaci, treneri, a iza sebe imaju par serija kamilica težine, a izgled prosječnog afričkog hidranta.

patetično.

Kompa probaj ignoriraj autora, pomaže.
14 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Nije baš bitno jel naporan, kakav ima glas i kolko je visok, ono što je bitno je da je višestruki pobjednik na bodybuilding natjecanjima, osvojio ih je veliku većinu bez steroida te tek kasnije počeo steroide koristiti (sve objasnio u jednom videu).

a cuj, vjerovati da je bio natty ili ne,,, 

14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

otvorim temu, vidim da dominira šaljivđija exer i zatvorim. šta se upuštate u te glupe rasprave koje ne vode ničemu. Nitko živ iz tih prepucavanja ne može izvući poučak šta je dobro šta ne. Zamisli da si početnik i tu te ond abombardiraju izrazi stručni i studije, odmah volju izgubiš.

Previše keyboard warriora, kao i u gymu, uvijek sve veliki stručnjaci, likovi koje ne poznam, stanu mi pod pazuh, on meni ide neku studiju objašnjavati zašto mi ne valja širina nogu pri čučnju.

Svi studiozni, stručnjaci, treneri, a iza sebe imaju par serija kamilica težine, a izgled prosječnog afričkog hidranta.

patetično.

vidis, mozda ti se ne svidja moj nacin, ali bas zbog tih pocetnika to i govorim..

zamisli imas pocetnika, i dodje na ovaj forum:

1. keto dijeta je jedina s kojom se mrsavi... 

2. ugljikohidrati debljaju, dizu inzulim i zbog njega ne mozete mrsaviti..

3. koljena ne smiju prelaziti preko prstiju..

itd itd.

i sad zamisli, dodje covjek za pomoc, i procita takve "strucne" komentare.. zar nije bolje ako se pobijaju mitovi, s pravim informacijama? mit je mit.. 

6 godina
protjeran
EZY-E kaže...

Apsolutno se slažem, ali znaš kakvi smo mi danas u ovo moderno doba.....da je kako ti kažeš onda bi imali 2 tipa mobitela, automobila, televizora, itd.. Međutim imamo i hoćemo svašta i u velikim količinama. Netko nešto voli. Isto tako ima napucanih momaka na tisuće, pun ih je internet. Onda mi filozofiramo i tražimo nešto što nam najviše odgovara i čini se najbolje. Shodno tome kad sam ga upalio (čudo da nisam naletio i prije na njega), vidio "temperament" i kako se zapjenio...ne hvala. Treba mi netko mirniji, jasniji, običniji, a u isto vrijeme građen kao i on. Ako je sve to, a uz to i nije blagoslovljen genetikom, to je moj tip! Ruku na srce, moraš priznati da ovakvih kao taj tvoj baš i nema puno, možda još jedan, najviše dva?

14 godina
neaktivan

Odi na 3dmj kanal i sve ces tamo nauciti

Dobar je i Jeff Nippard sto se tice izvora informacija

15 godina
exer1234 kaže...

+1

jednostavan za pratiti i može se naučiti od njega puno. Dečko sve potkrijepi činjenicama i argumentima.

Kompa probaj ignoriraj autora, pomaže.
15 godina
EZY-E kaže...

Istina. Makrose jedino brojat natjecatelj tj. osoba koja se puca kemijom pa živi prema vojnom režimu, ima optimalnu prehranu i trening. Ili totalni početnik koji je tek ušao u taj svijet pa ne zna ništa. Ostalo je sve patetika. 

10 godina

Je, super je Jeff Nippard. A dobar mi je još i onaj ćelo iz Shredded Sports Science

14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
exer1234 kaže...

+1

jednostavan za pratiti i može se naučiti od njega puno. Dečko sve potkrijepi činjenicama i argumentima.

Eto, kazes pokrijepi Cinjenicama i argumentima

a kad ja spomenem cinjenice onda me svi ovdje popljuju. :P ali dobro

Da. jeff je kanal koji se bas bavi time, samo informacije sto je naravno odlicno.

Poceo sam ga pratit jos prije par godina, dok je imao nekih 10k pretplata, znaci bio totalno nepoznat lik..

Tako i Guzmana, imao je 7000 kad sam ga prvi put otkrio, a danas milijunas

Tako i onaj Matt does fitness, isto par iljada,  a danas preko miliun :D 

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.2.2020 13:45 (exer1234).
14 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...
EZY-E kaže...

Istina. Makrose jedino brojat natjecatelj tj. osoba koja se puca kemijom pa živi prema vojnom režimu, ima optimalnu prehranu i trening. Ili totalni početnik koji je tek ušao u taj svijet pa ne zna ništa. Ostalo je sve patetika. 

hmm 

pocetnik cak i ne bi trebao nista brojati, zato sto ce napredovati sta god da radio i kako god da jeo... 

za ostalo se slazem, naravno da se ne treba opterecivati time..

ali postoje problemi...

dakle zelis smrsaviti, trebas kalorijski deficit..

e sad ako ces svu hranu procijenjivati odokativno, mozes stvoriti veliku razliku..

ajd da je riza, piletina itd, to vec procjenis prije kuhanja..

ali ostale namirnice se lako precijene... i to se nakupi par puta dnevno i eto ti narusen deficit...

ja znam kad jedem bez racunanja, uvijek jedem dosta vise kalorija nego sto mislim.... 

naravno ne moras biti striktan s kalorijama, ali trebas biti u deficitu, koliki ce on biti, to nitko ne zna, jer svaki dan je drugacija potrosnja itd.. ali bitno je da budes...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice