Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.011
|
čitano: 8.149.178
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Rast mišića i visina

E, zanima me ovo kod vas  koji radite na izgradnji mišića, odnoso BB....

Zar je toliko bitno koliko možete podići težine?

Pa, niste vi dizači utega, vi samo želite imati velike mišiće?

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
14 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
PzKpfw kaže...

A pitas gluposti,jedno ide sa drugome,kad vec dizes utege,valjda zelis i ojacat a ne samo misice imat

l<l<l<l<l<l
11 godina

@intexuz

Da, al' dizači utega nemaju tako izgrađene mišiće kao BBilderi. 

Znači, oni isto dižu utege u zrak, al' nisu tako veliki kao BBilderi.

Znači, BBilderi su polivaletni sportaši. Više sportova u jednom?

17 godina
Jabulani kaže...
wcpapir kaže...

jbg, bitno da sam prije dizao 20 kila, a najbitnije da sada dizem 140.

nego, jebiga, vidim ti sve znas kada mu preporucujes spek, kobasice umjesto banana, mlijeka i ne znam cega sve

daj decko poklopi se i nemoj pricati gluposti jer vidi se da nemas pojma 

jer netko ko kaze da nema vise upala vec samo pump, znaci da ne radis kako treba u teretani a to je samo dokaz da ne znas, tako da svi koji misle da je on u pravu, pogledajte gore kaj je decko napisal... bit ce vam jasno o kakvom "vjezbacu" se radi

Je stari nemam pojma, sori profi sa DL 140kg... Za tvoju informaciju bolje i domaci špek i kobasice nego mlijeko iz Konzuma i banana koje su dosle iz pripizdine. Imao ja pojma ili ne, dok ti DL 140kg ja ih rowam i bencham.. A i nije mi u cilju da drugi dan ne mogu hodat, jer imam takav posao da sam cijeli dan na nogama i pokretu.

Al glupo ovdje ista i pisati... 

U pravu ste obojica, na svoj način...

Namirnice treba kombinirati, a domaći špek i kobasica su krcati proteinima i dobrim mastima. Ne treba pretjerivati u njima naravno, ali te namirnice daju ogromnu količinu energije i jako dobre proteine...

Nakon treninga whey je ipak lakše uzeti nego pripremati obrok, a navečer recimo svježi kravlji domaći sir i 2 domaća jaja tko ima je odlična večera 10x bolja neg kupovat kazein i kojekakve gluparije... Kvalitetna hrana je najbolji anabolik 

Govorim za amatersko bavljenje BBom i drugim sportovima, profesionalizam je ipak nešto drugo, ali koliko vas se odavde s foruma profesonalno bavi BBom? Nitko pretpostavljam.

14 godina
neaktivan
PzKpfw kaže...

@intexuz

Zato jer je smisao dizacima utega da sa što manje tjelesne kilaze dignu što vise kila. A bildere bas briga za to,što veci što izdefiniraniji je smisao sporta.

Nijedan bodybuilder od 70 kg ti nece cucnut 250 kg ,a weightliftera ima puno koji to mogu,samo kineza ima na bacanje 

l<l<l<l<l<l
14 godina
PzKpfw kaže...

@intexuz

Nakon nekog vremena prirodnog vježbanja mišići neće rasti osim ako ne raste i snaga. Snaga je najvažniji faktor kod naturalaca.
Dizači utega mogu biti i veći i manji od BB-a, ovisno što im je cilj i u kojoj kategoriji se žele natjecati. Uzmi za primjer Briana Shawa. Nećeš nikada naći BB-a koji je veći od njega, niti približno. Imaš dolje sliku njega pokraj najboljeg BB-a trenutno. S druge strane, imaš Richarda Hawthornea koji sa svojih 60kg podigne 300kg na DL-u. 

Što se profesionalnih BB-a tiče, kod njih snaga nije presudan faktor budući da su oni na dopingu pa kod njih taj proces malo drugačije ide.

Još te nešto zanima ili si gotov sa svojim glupostima?

Brkaš osnovne pojmove, nemaš pojma o čemu pričaš, a konstantno dolaziš tu u temu i pametuješ.

15 godina
PzKpfw kaže...

Kako ćeš postići rast mišića, nego davati mu veće težine na koje se on prilagođava i raste da ih digne?

Mišićna hipertrofija. Malo se obrazuj i vidi.

Ne razumijem čemu sa dozom bezobrazluka i sarkazma pristupaš ovoj temi. Dečki ovdje + ja, nismo profi BB niit išta takvog želimo. Radimo na sebi, na izgledu, snagi, zdravlju. Ne razumijem zašto i odakle ti zapravo pravo da to ismijavaš i rugaš?

Lako je bit keyboard warrior sa 60kg doma i pikati po tipkovnici. Ova tema je cancer baš radi ljudi kao ti. Čast iznimkama koje znaju vježbati, komentirati, primiti i dati savjet te tako pridonose kvaliteti teme i rasprave.

Dečki kako ide sad po zimi? Ja se smrzavam u svojoj maloj teretanici, i slabo sam 1mj išao. Sad sam GO 2mj pa se vraćam u stilu.

kako vi, imate li više volje za gym po zimi ili manje?

Pozdrav svima kojima sam na ignore!
17 godina
fila2208 kaže...

Dečki kako ide sad po zimi? Ja se smrzavam u svojoj maloj teretanici, i slabo sam 1mj išao. Sad sam GO 2mj pa se vraćam u stilu.

Ja sam počeo s P90X opet prije mjesec dana. Udebljao sam se od ljetos jer nisam ništa radio kak je zahladilo i sad se vraćam natrag lagano za iduću sezonu... Skinuo 4kg u mjesec dana i sad prelazim na 2. fazu... 

Još 6kg dolje pa onda idem na masu ponovno u 4. mjesecu kad zatopli. Takav je plan.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2017 20:52 (lllnuclearlll).
15 godina
Rast mišića i visina

p90 je fantastičan program za cijelo tijelo. Može se postići zavidna figura. Radio sam ga prije, yogu i onaj kardio sam preskakao, samo one vježbe druge. Definitvno vrhunski program za skinuti kile i nabaciti defku.,

9 godina
neaktivan

volim po zimi rokat al po ljeti katastrofa, vruce u teretani ja to ne mogu izdrzat

sad mi je bas istekla clanarina pa cu preksutra opet morat uplatit a usput idem u polleo po whey 2.5kg i ja miran

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

nije nista cudno da cura dealifta ili cucnje velike tezine, zene imaju jak donji dio tijela.. Ali zato gornji dosta zaostaje za snagom.

11 godina

EDIT: Samocenzura.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2017 22:47 (PzKpfw).
9 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

obuces se hahahahhaha, covjece napravi 3 skleka pa ce ti biti dobro, zagrijat ces se i nece ti biti hladno...

covjece ti takve gluposti pises da je to strasno

za filu, nije mi jasno kako se smrzavas po zimi u teretani ? pa  kad napravis jednu seriju vjezbi, ugrijes se lol

ova tema je rak i bolje da nisam doso ova sranja citat... povlacim se...

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2017 22:22 (wcpapir).
11 godina

@wcpapir

Pa, da. Po ljeti sam u kratkim rukavima, a sada kada je zima obučem gornji dio trenirke sa dugim rukavima.

Da, uvijek sa zagrijevam to po obavezno, kao i istezanje poslije treninga. 

17 godina
PzKpfw kaže...

Zato i imao postere iz dečkiju sa ogromnim mišićima doma.

Ja sam uvijek imao postere golih cura na zidu... jesi ti siguran u svoju seksualnu orjentaciju? 

11 godina

EDIT: Samocenzura.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2017 22:48 (PzKpfw).
9 godina
neaktivan
PzKpfw kaže...

@lllnuclearlll

Pa, to sam vidio u gym, cijeli je popunjen sa takvim slikama.

Doduše ne svaki gym, al' ima da ih nema svaka teretana nije istina.

e to mi izmaklo, zasto si doma ima postere golih nabildanih deckiju ? da nisi ono kaj ja mislim da jesi ? meni nikad to nebi palo na pamet, lijepit decke na zid...

11 godina

EDIT: Samocenzura

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2017 22:47 (PzKpfw).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

kakve cenzure

14 godina
Rast mišića i visina

,

15 godina
wcpapir kaže...

za filu, nije mi jasno kako se smrzavas po zimi u teretani ? pa  kad napravis jednu seriju vjezbi, ugrijes se lol

ova tema je rak i bolje da nisam doso ova sranja citat... povlacim se...

Majstore moj, mi ti treniramo u starom prostoru s malom peći i nikakvom stolarijom. Temp unutra bude nekad i 5c tako da kad ti kažem da mi je hladno, to i mislim.

Druga stvar je nakon par serija dl ili dobrih čučnjeva, ali inače, ubija koliko su hladne šipke. Jebga neki od vas imaju priliku trenirati u najboljim teretanama što se nude, ja za 100kn mjesečno smrzavam se, ali opet ima se volje smrzavat za gainse :)

17 godina
protjeran
lllnuclearlll kaže...
fila2208 kaže...

Ja sam počeo s P90X opet prije mjesec dana. Udebljao sam se od ljetos jer nisam ništa radio kak je zahladilo i sad se vraćam natrag lagano za iduću sezonu... Skinuo 4kg u mjesec dana i sad prelazim na 2. fazu... 

Još 6kg dolje pa onda idem na masu ponovno u 4. mjesecu kad zatopli. Takav je plan.

Si radio Focus T25? Mislim se između njega i P90, T25 mi je nekako privlačniji zbog 25min iako se radi praktički svaki dan.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2017 9:33 (Prince-Artas).
15 godina
Prince-Artas kaže...

Si radio Focus T25? Mislim se između njega i P90, T25 mi je nekako privlačniji zbog 25min iako se radi praktički svaki dan.

t25 je od onog shauna, to je čisti kardio ako se ne varam.

Ne možeš uspoređivati ta dva programa, jedino što je ista kompanija beachobody ili kako se već zovu.

Ali program ubija, kao i insanity. Možda se varam, govorim iz sjećanja, nisam išao guglat.

17 godina
Rast mišića i visina

Da, to je nekakav HIIT cardio... Što nije loše ako nemaš opremu za P90X, ali draže mi je radit P90X jer ima više vježbi snage nego cardia... Izbalansirano je bolje, barem za ono što ja želim i očekujem od takvog programa.

15 godina
Rast mišića i visina

Vrhunski programi, iako za p90 treba dosta opreme.

Vidio sam da je izašao i p90x2 nisam se informirao što novo nudi.

17 godina
fila2208 kaže...

Vrhunski programi, iako za p90 treba dosta opreme.

Vidio sam da je izašao i p90x2 nisam se informirao što novo nudi.

Imaš Power 90 (P90), P90X, P90X2 i P90X3

Osobno radim samo P90X

Power90 je prelagan i više je za djevojke i ljude koji imaju većih problema s kilama, pa onda da polako to skidaju.

P90X2 je naprednija verzija P90Xa, vježbe su teže i zahtjevnije, namjenjeno je onima koji nisu početnici i koji mogu odradit P90X bez problema... Nisam ga radio, kompliciraniji je dosta i ne dobiješ ništa bolje puno više nego s P90Xom. Eventualno ak ti dosadi pa malo za promjenu, al treba ti nešto drugačija oprema, a i iskreno ne da mi se balansirati sklekove na dvije pilates lopte i polomiti se ako padnem.

P90X3 je sve strpano u 30min dnevno, kao za ljude koji nemaju vremena, probao i vratio se na P90X nakon 2 tjedna, ne sviđa mi se.

Za P90X ti trebaju bućice do 15kg, ja imam modularne, treba ti za zgibove šipka, joga kocke (ali ja sam jogu izbacio, ne mogu to radit, predosadno je), i opcionalno ti je push up bars i ona spužvasta podloga za trbušnjake i još neke vježbe...

Umjesto bućica i šipke za zgibove možeš kupiti one trake elastične koje vučeš, no ne koristim to, bolje mi je radit s bućicama i podizati se na šipci.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2017 13:56 (lllnuclearlll).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

pizza svaki dan na defki

10 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Do sad (2 mjeseca) radio sam po programu Lyle Mcdonalda, Upper-lower split.

Izvrstan program koji mi daje izvrsne rezultate. Ipak, krenio sam sa obicnim SL 5x5 jer zelim dobit dosta na snazi, iako sa onim programom gore mogu takodjer, proces je nesto brzi i na ovaj nacin cu brze dobit pravu formu.

Svi pocetnici obavezno 5x5 ili Upper Lower programe temeljene na compound vjezbama.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Haha. sad bio na liveu nekog herbalifeovca, na instagramu... Malo ga trollao..

Ugl njegova izjava dana::

Pita ga neka cura kako da se udeblja, tj da dobije koji kg misica..

On njoj odmah vise obroka dnevno, uz par shakeova (herbalive naravno), puno proteina i to je to...

Ja ga pitam, a trening? pa trening potice misice na rast. bez njega nema nista

On meni, pa rast ce misici bez treninga, samo se nece oblikovati

HAHAHHAHAH ... Koji pajser... 

metrix.2k 

tako je, ili starting strengh, 

e da sam to znao kad sam bio pocetnik, ali ne.. ja picio po tipicnon bb trening splitu, svaki dan jedna misicna partija.. a jesam bio glup

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2017 11:35 (exer1234).
10 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

Haha. sad bio na liveu nekog herbalifeovca, na instagramu... Malo ga trollao..

Ugl njegova izjava dana::

Pita ga neka cura kako da se udeblja, tj da dobije koji kg misica..

On njoj odmah vise obroka dnevno, uz par shakeova (herbalive naravno), puno proteina i to je to...

Moja kolegica je isto pitala nekog herbalifeoca kako skinut 4-5kg u mjesec dana i lik joj odg. da mora uzimat shakeove i 8h nista jest poslje uzimanja jer oni sagorijevaju kalorije...

BTW posto mi se rame izgleda vratilo u normalu (nema vise neobjasnjivih bolova), cilj mi je prvo nabit kondiciju, a vidio sam da je netko spominjao t25, koliko je on dobar za pocetak? ima li netko savjet za neki drugi HIIT program za koji smatra da je bolji? U obzir dolaze samo programi gdje nije potrebna dodatna oprema ili sprave...

I am over 9000!!!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice