Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.033
|
čitano: 8.165.384
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Rast mišića i visina
loky4i4 kaže...

jel netko imao problema sa boli u podlaktici ,znaci boli skroz uz kost duzinom citavom , pocelo mi se javljati kod pregiba ,ali bilo je onak podnošljivo sad me i sa 30kg (radio sam i sa 45)opterecenja ubija i to samo lijeva podlaktica

Ja,ali vise na sredini kosti kada nesto dizem (recimo biceps kad radim najvise osjetim),ali to sam osjetio i prije teretane kad bi dizao nesto i dosta je nepodnosljivo bilo.Sve gore i gore je,ali jos uvijek nije toliko lose posto prestane bolit nakon 2-3 sek. (I meni su obje u boli)

Di2 & EPS FTW!
13 godina
Rast mišića i visina

Upala pokosnice , proce s vremenom , ali izbjegavajte sipku , radite s bucicama sve sto mozete , zato sto se kod sipke stvaraju momenti u zglobovima,a jedan dio toga se prenosi i na kosti pa i kosti bole  . 

11 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Jeli tko kad kupovao nesto od GymSharka?

Vidim ima dobrih hoodica pa sam mislio naruciti jednu...

Ima li tko neki kupon za njihovu stranicu?

This time next year we'll be millionaires
12 godina
neaktivan

Ekipa planiram uzeti Attack 2.0g. Sada je pitanje jeli ga se isplati uzimati uopce ako vec uzimamo "obicni kreatin" i jeli moze biti kakvih stetnih posljedica nakon duzeg uzimanja da nebi bilo da previse unosim u organizam. Hvala.

12 godina
Bergo kaže...

Ekipa planiram uzeti Attack 2.0g. Sada je pitanje jeli ga se isplati uzimati uopce ako vec uzimamo "obicni kreatin" i jeli moze biti kakvih stetnih posljedica nakon duzeg uzimanja da nebi bilo da previse unosim u organizam. Hvala.

Ma zaboravi to, pij samo monohidrat.

Oh, you say you want to succeed? Well I say go and fucking fail.
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2015 14:47 (Vuk15).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Za sve informacije o suplementima posjeti examine.com.

Ali evo ti 3 zanimljiva članka:

3 Supplements that Absolutely Work (Vitamin D, Kreatin, Riblje ulje/fish oil)

http://examine.com/insiders/3-popular-supplements-that-are-a-waste/

http://examine.com/insiders/3-more-popular-supplements-that-are-a-waste/

U biti osim steroida ništa ti neće značajno pomoć, možda kreatin ali sveukupni uticaj će bit mizernih par procenata.

15 godina
Rast mišića i visina

Steroidi se ne mogu uspoređivati sa benefitima HGH-a. Iako naravno sve to ne ide jedno bez drugog. I ako se to koristi, mora se paziti na tlak itd, dakle još jedno 5 preventivnih ljekova. Pro BB završi sa malom apotekom doma sa jedno 20 preparata, ne računajući suplemente :)

http://eu.battle.net/sc2/en/profile/294395/1/Chef/ http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/Chef_cr0/
14 godina
Rast mišića i visina

Kai izgleda bolesno ove godine...

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ja nisam znao da je ova genetika fkt toliko bitna. Moj frend krenuo sad u ovaj moj gym, radi inače od prvog mjeseca ove godine i napreduje predobro, ja treniram od 4. mjeseca prošle godine i već je na istim kilažama ko i ja, bench i to. Pa jel moguće da neko može tako brže napredovati? I uz to prehrana mu nije baš sjajna.

I always tell the truth.Even when I lie.
16 godina
Bruno_K!ng kaže...

Ja nisam znao da je ova genetika fkt toliko bitna. Moj frend krenuo sad u ovaj moj gym, radi inače od prvog mjeseca ove godine i napreduje predobro, ja treniram od 4. mjeseca prošle godine i već je na istim kilažama ko i ja, bench i to. Pa jel moguće da neko može tako brže napredovati? I uz to prehrana mu nije baš sjajna.

vjerovatno trenira jace nego ti , nije sve u genetici ,ali tko zna ,ne mozemo mi vidjeti kako ti treniras ,a kako on 

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
13 godina
neaktivan
loky4i4 kaže...
Bruno_K!ng kaže...

vjerovatno trenira jace nego ti , nije sve u genetici ,ali tko zna ,ne mozemo mi vidjeti kako ti treniras ,a kako on 

Haha da znam to bi svatko pomislio, al problem je kaj ja treniram stvarno dobro, uvijek 100% od sebe dajem i sve, a vidim njega svaki dan kako trenira i nije izmučen ni pribiližno ko ja.

15 godina
Rucipe kaže...

Upala pokosnice , proce s vremenom , ali izbjegavajte sipku , radite s bucicama sve sto mozete , zato sto se kod sipke stvaraju momenti u zglobovima,a jedan dio toga se prenosi i na kosti pa i kosti bole  . 

Ima vec koja godina s tom boli,a neovisna je o teretani tj. treninzima.

Di2 & EPS FTW!
14 godina
neaktivan
Bruno_K!ng kaže...
loky4i4 kaže...
Bruno_K!ng kaže...

Haha da znam to bi svatko pomislio, al problem je kaj ja treniram stvarno dobro, uvijek 100% od sebe dajem i sve, a vidim njega svaki dan kako trenira i nije izmučen ni pribiližno ko ja.

A mozda je to da samo ti mislis da treniras dobro,kao i vecina..to sto ti dajes 100% od sebe ne znaci da je dobar trening.

l<l<l<l<l<l
13 godina
neaktivan
Bruno_K!ng kaže...

Nema šanse da je on u mjesec isto napredovo ko ti u godinu dana, čak i da je uzimo steroide + bolju genetiku imo a ti radio neki shit program u kojem vježbaš sve dijelove tijela 1x sedmično. Vjerovatno ti je prijatelj u startu dosta jači bio.

16 godina
kenan.M kaže...
Bruno_K!ng kaže...

Nema šanse da je on u mjesec isto napredovo ko ti u godinu dana, čak i da je uzimo steroide + bolju genetiku imo a ti radio neki shit program u kojem vježbaš sve dijelove tijela 1x sedmično. Vjerovatno ti je prijatelj u startu dosta jači bio.

kojih mjesec dana, kaze da trenira od 1. mjeseca ove godine, to je sad vec skoro 8 mjeseci.

13 godina
neaktivan
mar123 kaže...
kenan.M kaže...
Bruno_K!ng kaže...

kojih mjesec dana, kaze da trenira od 1. mjeseca ove godine, to je sad vec skoro 8 mjeseci.

Da, ide u gym od prvog mjeseca, ali se je sad prebacio u ovaj di sam ja. A i sigurno ne govorim bezveze da jako treniram, nisam jedan od onih kaj je na mobitelu i to bez brige. A i kažem vidim njega kako radi i nije mi jasno jednostavno kako može toliko napredovati.

10 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pa očito si kad si kretao bio slabiji nego on pa si ga najprije dostizao. Ili presporo podižeš težine.

16 godina
Rast mišića i visina

s kakvim si težinama krenio cca. i dokle si napredovao ? ... biceps curl , bench, cucnjevi,leg press , deadlift,barbell row ,ak se sjecas nesto ... i visiina/tezina tebe i prijatelja ?

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2015 18:56 (loky4i4).
14 godina
neaktivan

Da, ide u gym od prvog mjeseca, ali se je sad prebacio u ovaj di sam ja. A i sigurno ne govorim bezveze da jako treniram, nisam jedan od onih kaj je na mobitelu i to bez brige. A i kažem vidim njega kako radi i nije mi jasno jednostavno kako može toliko napredovati.

A kao da ima veze to tko je na mobu,ja budem na mobu i boli me k tko sta kaze,u pauzi radim sta ocu.

Koje kilaze sad dizes i po kojem programu treniras?

l<l<l<l<l<l
11 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Evo sorry ljudi opet na gnjavljenju,ali me nesto zanima.Danas mi je od starog frend(koji se inace bavim fitnesom)reko da sam skinny fat lol.Da trebam sad prestat mrsavit i pocet dizat tegove.I da jedem onilko koliko mi je potrebno da odrzim trenutacnu tezinu.Vase misljenje?

16 godina
IvanDado kaže...

Evo sorry ljudi opet na gnjavljenju,ali me nesto zanima.Danas mi je od starog frend(koji se inace bavim fitnesom)reko da sam skinny fat lol.Da trebam sad prestat mrsavit i pocet dizat tegove.I da jedem onilko koliko mi je potrebno da odrzim trenutacnu tezinu.Vase misljenje?

ako si skinny fat onda da , nema smisla ici mrsaviti jos bez da si izgradio mišiće ,a povecanjem misica ,uz održavanje trenutne kilaze ,ces ujedno i smanjiti bodyfat što želiš

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2015 21:53 (loky4i4).
13 godina
neaktivan
loky4i4 kaže...

s kakvim si težinama krenio cca. i dokle si napredovao ? ... biceps curl , bench, cucnjevi,leg press , deadlift,barbell row ,ak se sjecas nesto ... i visiina/tezina tebe i prijatelja ?

Ja sam krenuo s dosta malim kilažama, jer sam htio prvo naučit pravilno izvodit vježbe i to. Koliko se sjećam bilo je otprilike ovako: biceps curl cca 15 kg, sad je 35, bench je bio 30, sad 70, čučnjeve sam spočetka slabo radio tako da nemam pojma koliko je bilo, sad je 85, leg press nekih 70, danas sam baš radio sa 153 kg, deadlift 40 kg početak, sada je 120, barbell row se fkt ne sjećam koliko je bio, a neki dan sam ga radio s 50 kg. 

Ja sam visok  183 cm i imam 82 kg, frend ima 80 kg i moje visine, par cm gore dolje. Radim po ppl programu zadnjih 2-3 tjedna, a prije sam radio svaku skupinu jednom tjedno, sad sam odlučio malo promjenit i mogu reći da volim ppl trening i da imam i bolji pump i sve. 

Da ne bi ispalo sad da ja govorim da ja treniram ko luđak i to a on ne, trenira i on ali kažem nije mi jasno kako se tako brzo mogao dignut u kilažama i sve to a ne radi ni čučanj ni mrtvo ni barbell i mnogo drugih "važnijih" vježbi da sad ne nabrajam.

16 godina
Bruno_K!ng kaže...
loky4i4 kaže...

Ja sam krenuo s dosta malim kilažama, jer sam htio prvo naučit pravilno izvodit vježbe i to. Koliko se sjećam bilo je otprilike ovako: biceps curl cca 15 kg, sad je 35, bench je bio 30, sad 70, čučnjeve sam spočetka slabo radio tako da nemam pojma koliko je bilo, sad je 85, leg press nekih 70, danas sam baš radio sa 153 kg, deadlift 40 kg početak, sada je 120, barbell row se fkt ne sjećam koliko je bio, a neki dan sam ga radio s 50 kg. 

Ja sam visok  183 cm i imam 82 kg, frend ima 80 kg i moje visine, par cm gore dolje. Radim po ppl programu zadnjih 2-3 tjedna, a prije sam radio svaku skupinu jednom tjedno, sad sam odlučio malo promjenit i mogu reći da volim ppl trening i da imam i bolji pump i sve. 

Da ne bi ispalo sad da ja govorim da ja treniram ko luđak i to a on ne, trenira i on ali kažem nije mi jasno kako se tako brzo mogao dignut u kilažama i sve to a ne radi ni čučanj ni mrtvo ni barbell i mnogo drugih "važnijih" vježbi da sad ne nabrajam.

pa nisu to neke kilaze koje se u 8 mjeseci dobrog treniranja nebi mogle dostic. prije bi ja reko da ti u godinu i pol treniranja si mogo dosta vece kilaze na nekim vjezbama stic.

16 godina
Rast mišića i visina

pa vjerovatno je radio odmah s vecim tezinama pa te lako stigao ,jer ja recimo tih 15kg na curl ne bi ni osjetio ,mislim bih al ono(no dobro opet ako radis dovoljno polako pogodit ce misic svakako) ..a i nisu bitne kilaže ,nisi powerlifter (valjda) bitno je kako izgledaš :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2015 22:39 (loky4i4).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

@mar Ima malo istine u tome haha. Ja kad sam krenuo nisam imao pojma ni o čemu i radio sam bzvz skoro sve, prehrana žalost ali bitno da sada pazim na sve.

@loky Da radio je, jer sam mu ja rekao da odma počne s malo većim kilažama jer sam vidio da ono moje švrljanje s manjim kilažama nema smisla. Ali ono kažem nisam znao ni ja mnogo o tome i gubio sam samo vrijeme kad sam krenuo.

Ja mogu reći da tek od 3. mjeseca radim ono po pravom, prije toga sam isto vježbao ali nekako sad kad pogledam je to sve bilo bzvz. Ali dobro idemo dalje u nove pobjede :D

13 godina
neaktivan
Bruno_K!ng kaže...
(***)
a prije sam radio svaku skupinu jednom tjedno, sad sam odlučio malo promjenit i mogu reći da volim ppl trening i da imam i bolji pump i sve.
(***)  

Eto ti razloga zašto ti napredak nije bio optimalan. Frekventnost i volumen su izuzetno bitni, barem 2x sedmično sve mišiće. 

17 godina
neaktivan
Bruno_K!ng kaže...

Pa iskreno ove brojke nisu nešto za nekoga od 82kg.

Ja sam to radio kad sam bio na 70kg, i to 10-12 rep (osim možda DL-a)

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
17 godina
neaktivan
kenan.M kaže...
Bruno_K!ng kaže...
(***)
a prije sam radio svaku skupinu jednom tjedno, sad sam odlučio malo promjenit i mogu reći da volim ppl trening i da imam i bolji pump i sve.
(***)  

Eto ti razloga zašto ti napredak nije bio optimalan. Frekventnost i volumen su izuzetno bitni, barem 2x sedmično sve mišiće. 

Ja sam u pola godine bro splita napredovao duplo brže nego u pola godine PPL-a (vjerojatno je dobar dio toga bio noob gainsi).

Istina, nije najoptimalniji režim, ali razlika je do 5%, možda 10% max u korist PPL-a tako da definitivno to nije uzrok .

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

@Flyboy

Tvoje anegdotalno iskustvo je definitivno superiornije od razlih članaka/istraživanja i na r/bodybuilding i r/fitness preporučuju većinom 2x do 3x sedmično za "beginnere"

izvor: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17326698

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12618576

Should I train full-body or a body-part split?

For the first several months of weight training, beginners can expect to raise the weight they are lifting in a linear progression, without any increased rest time needed - this means you will get regularly stronger day after day.

Beginners to weight training are defined by how quickly they can recover from exercise. For this reason, as a beginner, it is best to get as much work in as possible each week. If you do a full-body routine three times per week, that means you're training your entire body roughly 12 times per month (144 times per year). A body-part split, hitting different body parts over a week is going to train your whole body one (maybe two) times per week, which is 4-8 times per month (48-96 times per year).

This review suggests strength gains in beginners are optimized by training three times a week. As one gains more experience and ability, a two-day split (like push/pull or upper/lower) is suggested as the optimal set-up.

To optimize hypertrophy, this review paper recommends a frequency of 2-3 sessions per muscle group a week for novice to moderately trained individuals.

Programs satisfying either or both strength and hypertrophy can be found above in the adding exercise section.

As a beginner, doing a body-part split is not taking advantage of your advanced recovery capabilities. Splits should be left to the more advanced strength trainees who need longer to recover.

uzeto sa reddit/r/fitness FAQ-a

Ako te interesuje šta to predstava novice level od treninga obrati pažnju na ovu stranicu https://symmetricstrength.com/standards#/

edit: trening je samo jedan dio procesa rasta mišića. Za više info evo jedan ogroman članak (inače fantastična stranica)

"This guide has focused primarily on training.  However, I want to reiterate that training doesn’t take place in a vacuum.  Proper nutrition, sufficient sleep, and stress management all play just as big of a role as proper training, if not bigger.

You don’t get stronger in the gym.

Most people don’t stop to consider this basic fact. At the end of a workout, you’ve accumulated some fatigue and you’re weaker than when you walked into the gym.

You get stronger outside the gym."

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2015 23:41 (kenan.M).
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ti izgleda i dalje ne kužiš da nije sve u frekvenciji., Istina frekvencija igra dobar dio, ali uz minimalno zdrave pameti možeš zaključiti da nije isto da li pogodio mišić 12x mjesečno uz utrošak energije od npr 320 kJ ili pogodio mišić 4x uz utrošak energije od 640kJ po sesiji.

Upravo zato ne znači da ako ti pogađaš mišić npr duplo češće od mene, da ćeš napredovati duplo brže. Napredovati ćeš ovako kako sam ja rekao, max 10% brže.

I zato nemoj mi više ljepiti braindead C/P koji navode samo jedan faktor kao apsolutni proračun kad je zapravo riječ o samo jednoj stavci proračuna, kao apsolutni dokaz (pogotovo kad ja nigdje nisam niti osporio tu stavku) nego malo mućni tom svojom glavom i čitaj što pišem.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2015 0:03 (FlyBoy).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice