Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.009
|
čitano: 8.142.540
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Rast mišića i visina
ivan262 kaže...

Ma kada ja živim na kraju svega, kod nas skoro ničega dobrog nema, sve puno šečera i masti, što god ima nešto bjelančevina više, kao da je pošpricano zlatom.

Ja isto kada pogledam što ovi u americi imaju, kod nas skoro ništa od tij low carb/fat stvari.

U americi je prije svega dosta "jeftina" govedina. Kod nas je to potpuno nemoguća misija, 
jer je stočarstvo valjda skroz zamrlo. Što se tiče jajčanog proteina, mislim da sam vidio da ovi
gore linkani isporučuju i u prahu poštom negdje na bb forumu. Samo nisam nikad osobno naručivao
pa neznam kakav je bjelanjak u prahu za pripremu i koliko ga minimalno isporučuju.
Da, inače, mislim da veći, oni maxi konzumi imaju bjelanjak, u odjelu s jajima, a u sparu 
se da naći i manjem, dakle nemora baš bit interspar shopping centar. Ovisi i koji dan je u tjednu, 
jer mislim da postoje dani kad dobijaju, trebalo bi pitati.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
13 godina
neaktivan
overhaul kaže...

U americi je prije svega dosta "jeftina" govedina.Kod nas je to potpuno nemoguća misija, 
jer je stočarstvo valjda skroz zamrlo. Što se tiče jajčanog proteina, mislim da sam vidio da ovi

U USA se ne jede teletina (veal) zato što je zbog propagande u prošlom stoljeću sada smatrano okrutnim mesom. Dakle, teletina i junetina su iznimno rijetka mesa kod njih (dok su kod nas dio svakodnevne prehrane ili jedan od njenih glavnih dijelova).

A tek kod govedine, kilogram svježeg goveđeg filea će te doći više nego cijelo pečeno janje kod nas. Ne bih želio da ispadnem glup, ali mislim da nisi u pravu.

Tražim anime shoegaze djevojku. Slonovi, žbljohe i grobovi neka se ne javljaju.
17 godina
Rast mišića i visina

Trebam pomoć pri odabiru proteina.

Inače pijem whey, kreatin i glukozu poslije treninga (P90X) ili biciklističke ture, a nekad i za doručak sa zobenim.

Pio sam MyProtein do sad ovaj:

http://polleosport.hr/proteini/Whey-proteini/impact-whey-protein-2500-g

Sad ne znam da uzimam isti taj ili recimo ovaj:

http://www.proteka.hr/product/superior-whey-core-227kg-3695

Cijena je tu negdje, a ovaj superior valjda ima nešto sitno dodano glutamina i BCAA. Sad koliko je bolji ne znam, a i ima ga nešto sitno manje.

Inače nisam tipični bodybuilder niti mi je cilj se nabildati nešto pretjerano. Cilj mi je biti u formi i kondiciji i imati donekle sportski izgled. Došao sam na željenu kilažu tak da sam si i P90X prilagodio tako da radim samo vježbe za jačanje mišića, a manje za gubljenje kilograma, a uz to vozim bicikl 3-4x tjedno i to MTB ture tak da mi treba dosta proteina da mi mišići ne odlete u zrak, pa ih zato i uzimam dodatno . Uz to sam naravno i koliko toliko prilagodio prehranu da uzimam oko 1.5-2g proteina po kili tjelesne težine zavisno o danu...

Može naravno preporuka i nekih drugih proteina ako su dobri i ako su u tom cjenovnom rangu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2015 21:56 (lllnuclearlll).
10 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

https://www.youtube.com/watch?v=1EAHz5PgHa0
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jebala vas fruktoza i studije ovo ono,to je jedino sta vidim kad uđem u ovu temu.

Ljubomorne duše mogu da mi puše
16 godina
xR4Z3R kaže...

Jebala vas fruktoza i studije ovo ono,to je jedino sta vidim kad uđem u ovu temu.

I dobro,opet ponavljam cim se nesto raspravlja odmah se takvi kao ti jave,a sta bi trebao vidjeti u fitness temi ???

Instagram fotke pecenog bijelog mesa i rize ili koji k ????

13 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
xR4Z3R kaže...

I dobro,opet ponavljam cim se nesto raspravlja odmah se takvi kao ti jave,a sta bi trebao vidjeti u fitness temi ???

Instagram fotke pecenog bijelog mesa i rize ili koji k ????

Stvar je u tome da se uvijek isti nađete prepirat oko jedne stvari i onda pocinje dokazivanje tko zna vise,linkovi studija i ostale gluposti koje su mizerne ili uopce nevazne.

Ljubomorne duše mogu da mi puše
17 godina
Onjegin kaže...
overhaul kaže...

U americi je prije svega dosta "jeftina" govedina.Kod nas je to potpuno nemoguća misija, 

U USA se ne jede teletina (veal) zato što je zbog propagande u prošlom stoljeću sada smatrano okrutnim mesom. Dakle, teletina i junetina su iznimno rijetka mesa kod njih (dok su kod nas dio svakodnevne prehrane il glavnina ponude u mcdonali jedan od njenih glavnih dijelova).

A tek kod govedine, kilogram svježeg goveđeg filea će te doći više nego cijelo pečeno janje kod nas. Ne bih želio da ispadnem glup, ali mislim da nisi u pravu.

Hm. A što ti misliš od čega se pravi glavnina ponude u mcdonaldsu, taco bell, burgerkingu? Danas nije teško prečekirati ponudu online u prosječnom američkom shopping mallu tipa... target,walmart... i eto, cijena za 2 pounder je oko 4 dolara. Toliko je kod nas cijena piletine, a zbroji prosječna primanja u usa. Vjerujem da poznaš nekog urbanog hipstera koji ti je to lijepo objasnio, ali ja sam u north carolini zadnji put krkao steakove za doručak, ručak i večeru.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 19:38 (overhaul).
13 godina
neaktivan
overhaul kaže...
Vjerujem da poznaš nekog urbanog hipstera koji ti je to lijepo objasnio, ali ja sam u north carolini zadnji put krkao steakove za doručak, ručak i večeru.

24kitchen me izdao.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Dobro, studije su ipak dokaze necega.. A osobno misljenje je samo misljenje.. Velika razlika.. Kad se netko razbacuje glupostima da voce deblja, onda mu treba dati studiju koja pokazuje da to nije istina. Mozda covjek nesto nauci.. To je sve dobronamjeran savjet ;) .

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jedete li zobene pahuljice i kako ih spremate?

15 godina
neaktivan
Onjegin kaže...

jedem skoro svaki dan za doručak, zobene+mlijeko+whey, dok mi fali kalorija ponekad ubacim i peanut butter pa blendam i popijem

13 godina
neaktivan
dmanz kaže...
Onjegin kaže...

jedem skoro svaki dan za doručak, zobene+mlijeko+whey, dok mi fali kalorija ponekad ubacim i peanut butter pa blendam i popijem

Je li ih kuhaš kao oni na youtube videima?

17 godina
Rast mišića i visina

Imaš instant zobene u LIDLU, 4.50kn 500g. Žuto ili plavo pakiranje, razlika je u teksturi.

Nema kuhanja, namočiš ih u što želiš i jedeš.

13 godina
Rast mišića i visina

Jeo zobene 8 mjeseci i zasitio sam ih se već ... Sada jedem neke muesli i fitness pahuljice od nestlea . 

17 godina
Rast mišića i visina

Ja smiksam zobene, corn flakes, whey, čokolino i još nekie pahuljice od meda, 3dcl mlijeka i žlica meda i to pojedem za doručak 2x tjedno jer mi se jaja zgade i ne mogu ih jesti svako jutro baš.

Nije baš pravi bodybuilderski doručak, al ima proteina i svakakvih ugljikohidrada (od sporih do brzih), fino je jako i zasitim se do ručka.

Sad istina da je čokolino za djecu, no nebi ga djeca jela da ne valja  Kupujem ono veliko pakiranje od 1kg za nekih 45kn i imam to dosta dugo pošto je većina tog obroka zobene i ove ostale pahuljice, a čokolino je samo tu da to poveže jer mi je kašica bolja nego pahuljice s mlijekom ...

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 23:12 (lllnuclearlll).
16 godina
Rast mišića i visina

Dosao danas u Lidl,nema Milbone kad ono Pilos posni sir 500 gr 9 kn i to nije na akciji.
Makrosi slicni kao Milbona i okus,a jos jeftinij 2 kn.

E da imate macro friendly donekle pancake mix,170 kcal na 100 gr,cca 5 palacinki :) + lowfat milk dodate.

13 godina
doky01akablava kaže...

Dosao danas u Lidl,nema Milbone kad ono Pilos posni sir 500 gr 9 kn i to nije na akciji.

E da imate macro friendly donekle pancake mix,170 kcal na 100 gr,cca 5 palacinki :) + lowfat milk dodate.

Milbonu su unistili smanjivanje masti , okus je postao sra*e...

16 godina
Rucipe kaže...
doky01akablava kaže...

Milbonu su unistili smanjivanje masti , okus je postao sra*e...

Ne znam,prije dok sam obracao paznju na to sve Milbona je bila svakaka od okusa sladoleda do neke rigotine,sad kad sam krenio opet malo racunati makrose i pratiti,ovaj Pilos nije los za 9 kn pazi 60 gr proteina,sitno UH i masti,1 kg kao dobar dan roknes,kakav whey :D

17 godina
Rast mišića i visina

Što su ti makrosi?

Kužim da pričate o posnom siru, no pojma nemam na što mislite pod tim makrosima. 

16 godina
lllnuclearlll kaže...

Što su ti makrosi?

Kužim da pričate o posnom siru, no pojma nemam na što mislite pod tim makrosima. 

Tepalica za makronutrijenti,3 su makronutrijenta ( proteini,ugljikohidrati i masti ) i onda ti idu mikronutrijenti ( vitamini/minerali ).

17 godina
Rast mišića i visina

E tak, sad kad sam vas raspričao, jel može pomoć u vezi izbora proteina par postova gore pri vrhu stranice što sam pitao 

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 23:37 (lllnuclearlll).
16 godina
lllnuclearlll kaže...

E tak, sad kad sam vas raspričao, jel može pomoć u vezi izbora proteina par postova gore pri vrhu stranice što sam pitao 

MyProtein Impact Whey bezokusni.

Najjeftinij,provjeren,najvise proteina u 100 gr i lako dostupan.

Shake ujutro banana,whey,posni,peanut butter,cimet,kakao itd. combinations are limitless 

12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Na kojoj kilaži na dl-u ste bili kad ste kupili pojas?

14 godina
neaktivan
Onjegin kaže...

da, jedem ih samo zbog vlakana, inace ih ne bi jeo,ali mi to najlaksi nacin. (10g na 100g zobenih) . 100g, vode, mirkovalna,, i stavim whey.. i to mi vecinom poslije svakog treninga bude prvi obrok ( u danu ), a kad je neki refeed onda vecinom budu ostale pahuljice, koje vise volim

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 23:53 (exer1234).
14 godina
neaktivan
junkieHD kaže...

Na kojoj kilaži na dl-u ste bili kad ste kupili pojas?

nisam ga ni radio tada... Pojas bi koristio na ispod 5x i cucanj i dl... radije bi da se Core jaca

15 godina
neaktivan
Onjegin kaže...
dmanz kaže...
Onjegin kaže...

Je li ih kuhaš kao oni na youtube videima?

nah, sirove

13 godina
neaktivan
Onjegin kaže...

Miješam sa mlijekom te dodam žlicu meda. Bude izvrsno. Svako jutro za odličan početak dana. 10/10

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2015 2:22 (SteveX).
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ja kad sam na poslu miješam zobene s kipućom vodom i umiješam unutra onu "dobru zobenu kašu" iz vrećice od 50g, što ima za kupiti u više manje svim marketima.

Razlog tomu je što od mlijeka budme nadut i tjera me svako malo na wc, pa da se ne zezam s time.

Kad sam doma radim si mix: sameljem zobene u mlinu, 2 mjerice wheya, 250g Milboninog posnog i mlijeka koliko treba da bude kašasto. Ako je bezokusni whey ubacim unutra nešto za okus, npr maline, banane, kakao, samljevene petit buere kekse itd...

Jedem cca 200-250g zobenih dnevno, da nema njih ne znam iz čega bih došao do zacrtanog cilja s UH...

Kad se već priča o sirevima, imam jedno noobsko pitanje, koliko običan svježi kravlji sir ima masti, onaj kakav kupite od kumice na placu?

Ne jedem ga nikad, ali eto danas mi se jeo, a ima ga u frižideru, i kasnije googlam i nemoguće da ima samo 4-5g masti na 100?  

Ako je tako, džabe sam jeo posni svo ovo vrijeme. 2-3g masti na 100 mi ne igra ulogu kad iovako jedem jako malo masti kroz dan i uvijek na kraju moram pojesti nešto full masno da pogodim macrose.

Netko je pitao za pojas i dl. Ja sam kupio prvenstveno zbog čučnja, dl ionako ne forsiram previše, 6-8 setova tjedno max u 8-10 rep rangeu, tako da mi tu i ne treba.

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2015 2:40 (FlyBoy).
12 godina
Rast mišića i visina

Pozdrav

Vec neko vrijeme radim bench sa pauzom danas sam odradio 85kg 3X2, sad me zanima posto se vec 2 tjedna mucim sa tih 85 kg kako da izvucem taj jos jedan rep?

lp.

Oh, you say you want to succeed? Well I say go and fucking fail.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice