Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.008
|
čitano: 8.140.803
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Nitro233 kaže...

moje trenutno stanje,zadnjih mjesec dana pokusavam nabit masu,al tesko to ide,krcam sve zivo u sebe i od slatkoga pa do kruha,al ajde valjda ce nadoc

Počni 3x tjedno 5x5 trening, ojačaj na glavnim vježbama, probaj jesti 3000+ kalorija, javi se za 5-7 mjeseci. Ako vidiš da dobivaš previše sala smanji unos kalorija.

14 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...

mar insanity odnosno cardio mi sluzi vecinom za zagrijavanje zadnjih 4 mjeseca ne radim samo njega,i to redovito prije teretane,daje dosta na kondiciju,

cardio odmah prije teretane je jako los potez.. a pogotovo neki visokointezivni tipa insanity.. radi ga poslije teretane.. trening snage treba biti prioritet, i onda ostalo..

e sad dal hiit vs lis , koji trosi misice. pa zasto bi se uopce misici trosili zbog toga? istina je da ne treba pretjeraivati s cardiom, jer to ne moze donijeti nista dobro... i istina je da u tom slucaju mozes izgubiti dosta misica... tipa ronnie coleman, ne sjecam se koja olymipa, ali kaze da je izasao dosta manji, i izgubio mnogo misica, upravo zbog previse cardia.ako se ne varam,svaki dan je radio 2x sat vremena..  .. cardio treba sluziti samo kao alat za potrosnju kalorija.. naravno da ga je dobro raditi. ali ne i pretjerivati.

Cordas  to sve zavisi.. to sto pije vikendom nista ne znaci...  pa koliko se meni puta desi ,posto sam muzicar pa odem tako negdje dalje svirat, i na kraju sam ogranicen s prehranom i svime. i moras jesti sta imas.. pa opet ne zeznem formu ni malo..a bas jedem govna i smeca... taj 1, ili 2 dana ne znaci nista..., zato sto znam da sam ostalih 10-15 dana ON TRACK,..a to malo nece zeznut... da je tako svaki dan, naravno da ces pokvariti sve... kao sto se prica. nekih 80% bi trebalo biti sve u redu..a tih 20tak % .... nije toliko ni bitno.. jer nece te ni jedan dan s dobrom prehranom izdefkat, niti ce te jedan junk dan udebljat

mar123 prvo si radio bic pa onda ledja? :D 

jaa sam opet zadnjih dana zabusavao.. nisam trenirao 3,4,5 dana. ne znam vise ni sam... a hranio se dosta lose.. dosta sam se zavodenio.. stuk otisao gore 4,5 cm :D ..al dobro. znam da je to samo voda.. tak da ..za 2,3 dana bude sve ok

Cordas kruh kao kruh je izvor ugljikohidrata.. sad zavisi od vrste kruha, naravno da je kvalitetniji neki integralni, zbog toga sto ces dobiti i ostale stvari, minerale, vlakna itd... ali bijeli kruh isto tako nije los... jedino sto je prazan, tj siromasan je,ali to ne znaci da on deblja.. ako dnevno unosis dovoljnu kolicinu svega sto ti treba, vlakana itd, nista nije problem..  i mana mu je ta sto za malu kolicinu uneses gomilu kalorija i uh.. zato su na defki bolji izvor neki cistiji uh,,, posto je cilj da jedes sto vecu kolicinu hrane, a da ima sto manje kalorija... jer ako si vec na 1800 kcal, sigurno neces jesti pizze itd...iako u teoriji i mozes..ali ces na kraju biti gladan..  a nemas vise prostora  :D 

uzgl kruh je dobar izvor uh.. pusti ljude koji pricaju da kruh deblja. ima dana kada mi je kruh jedini izvor uh.... pa ima dana kad mi je tijesto jedini izvor uh..... a rizu i krumpir, koji su kao jedini bb approved uh,, nisam okusio od ne znam kad.

Nitro233 dobar si...zdefkan.al sad na masu... s ovom podlogom mozes mnogo dobrog postici..samo pametno radi,.... dobar trening, i kontroliran unos kalorija

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.6.2014 11:51 (exer1234).
14 godina
exer1234 kaže...

Cordas kruh kao kruh je izvor ugljikohidrata.. sad zavisi od vrste kruha, naravno da je kvalitetniji neki integralni, zbog toga sto ces dobiti i ostale stvari, minerale, vlakna itd... ali bijeli kruh isto tako nije los... jedino sto je prazan, tj siromasan je,ali to ne znaci da on deblja.. ako dnevno unosis dovoljnu kolicinu svega sto ti treba, vlakana itd, nista nije problem..  i mana mu je ta sto za malu kolicinu uneses gomilu kalorija i uh.. zato su na defki bolji izvor neki cistiji uh,,, posto je cilj da jedes sto vecu kolicinu hrane, a da ima sto manje kalorija... jer ako si vec na 1800 kcal, sigurno neces jesti pizze itd...iako u teoriji i mozes..ali ces na kraju biti gladan..  a nemas vise prostora  :D 

uzgl kruh je dobar izvor uh.. pusti ljude koji pricaju da kruh deblja. ima dana kada mi je kruh jedini izvor uh.... pa ima dana kad mi je tijesto jedini izvor uh..... a rizu i krumpir, koji su kao jedini bb approved uh,, nisam okusio od ne znam kad.

Ne mislim ja da kruh deblja, nisam to niti rekao. Imam oko 12% bf-a, a jedem kruh skoro svaki dan. Zanima me je zašto svi BB wannabe znalci izbjegavaju kruh i ne jedu ga, a kad pitam zašto nije dobar, ne znaju. 
S druge strane nutricionisti kažu da je kruh odlična namirnica, nešto u stilu ovog tvog objašnjenja.  

Why so serious?
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.6.2014 12:09 (Cordas).
16 godina
Cordas kaže...
exer1234 kaže...

Ne mislim ja da kruh deblja, nisam to niti rekao. Imam oko 12% bf-a, a jedem kruh skoro svaki dan. Zanima me je zašto svi BB wannabe znalci izbjegavaju kruh i ne jedu ga, a kad pitam zašto nije dobar, ne znaju. 
S druge strane nutricionisti kažu da je kruh odlična namirnica, nešto u stilu ovog tvog objašnjenja.  

To ti je bro-science likovi koji jedu integralnu rizu,integralnu tjesteninu,izbjegavaju kruh,a nemaju blage o ugljikohidratima,GI i inzulinskom indeksu.

Uglavnom ne znam otkud ti taj info,svi profi bilderi jedu kruh,vecinom da integralni/cjeloviti/razeni dok bijeli izbjegavaju zbog malo viseg glikemijskog indeksa i nedostatka vitamina/minerala/vlakana.

Ja bi na nabijanju mase jeo kruh jer je kalorican,bogati ugljikohidratima i to kompleksnim i ne bi se zamarao bijeli/integralni kao ni smeda/bijela riza.

Sve je exer rekao,na definiciji ti je cilj unijeti sto kvalitetniju,manje kaloricniju hranu da te duze drzi sitim,a kruh nazalost nije to.

Tipa jedna osrednja snita ima oko 80-100 kalorija,a za to uneses 100 gr krumpira,manje UH i duze te drzi punim.

Ali generalno ne bi izbjegavao nimalo kruh. :) 

hahah exere to sam jucer procitao u Lyle McDonaldsovoj Guide to Flexible Dieting,vidim citao si ga,80 % praceno 20 % ne igra ulogu :)

Inace ja imam osjecaj meni da noge najvise napreduju,radim PHAT i na leg dayu se ubijam,front i back squat 4x10,iskoraci,leg curls,listovi i hiperekstenzija,oznojim se kao konj i jedva dolazim do zraka 

exere i Kramerdida,jel ovo dosta mesa za 90 kg hahah ? nekako imam osjecaj da ce mi noge najmanji problem biti,vec prsa i ledja za nabijanje mase...

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.6.2014 12:24 (doky01akablava).
12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

OK je, no ima tu još rada. 

Ja izbjegavam kruh većinu dana na defki, samo budem gladan, a unesem pun k kalorija. Radije pojedem tonu  krumpira, pola kila 450 kalorija što je predobro. Čim mi prođu ispiti (još 1 imam) odradit ću ostatak. Još skinuti možda 5 kg da budem dosta rippan i imam dobru podlogu za sljedeću masu.

16 godina
Rast mišića i visina

Znam realno ja jos nisam krenio sa masom niti imam prilike nabijati misicnu masu dok god sam u deficitu,vjerujem da ce kasnije biti puno bolje :)

Kad skinem jos 5 kg vjerujem da ce biti puno definiraji kvadovi tj.opcenito noge...

Sad samo oprezan trebam biti kad izadem iz deficita i krenuti sa laganim suficitom jer tijelo jedva ceka skladistiti opet masti... 

11 godina
Rast mišića i visina

Slusajte @doky01akablava, zna sta prica (ozbiljno).

13 godina
Rast mišića i visina

Trenuačno stanje tricepsa i lista ako se vidi . Šta vi mislite ? 

Opseg ruke je 39 cm a lista 45 cm . 92 kg . 

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.6.2014 13:42 (Rucipe).
14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

samo da vas pitam kako vi izdrzite trening u neklimatiziranom prostoru,bokte danas temperatura 32°C ovo je neizdrzivo

14 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...

samo da vas pitam kako vi izdrzite trening u neklimatiziranom prostoru,bokte danas temperatura 32°C ovo je neizdrzivo

izdrzim do kraja al pijem vode ko konj i budem znojan ki prasac.tesko al izgura se.deri po vodi 

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
16 godina
Rast mišića i visina

exer ne kuzim pitanje "prvo si radio bic pa leda", di sam to reko? pa u trening leda/bica/podlaktica radim tim redoslijedom.

12 godina
Rast mišića i visina

vecina vas tu ima dosta znanja o treniranju,ali mislim da previse filozofirate s nekim prehranama,programima,suplementima. ja svaki dan odem na trening jer sam naviko da nesto radim,cijeli zivot sam u sportu. i radim otprilike osnovne vjezbe sve i trudim se. mozda mi nije potrebno 5 puta na tjedan,ali idem. prehrana mi nije bas nesto slozena,ali nisam profi nego radim to zbog sebe i znam ako cu bit uporan da cu doc do cilja.

12 godina
Rast mišića i visina

neki rokaju noge stalno i imaju snage,ali nikako da rastu. ja u gymu noge opce ne radim. vozim bicikl i odem na hakl i fino se istrcim i vise sam nego zadovoljan s njima.

13 godina
Rast mišića i visina

Od danas sam počeo raditi novi program, znači svaki dan jedna mišična skupina. Danas prsa, sutra leđa...

Vidim da se mogu dobiti dobri rezultati ovim treningom pa da isprobam i taj.

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozdrav gospodo, već dugo nisam pisao, zbog škole i svega skupa sam prestao trenirati i naravno nabralo se. E sada ponovno počinjem, opet sam izabrao P90x.
Kod kuće sam našao još nešt gainera što mi je ostalo od prošle godine,već godinu dana stoji tako u špajzu, rok trajanja mu je do 11. 2014. e sad jel okej da to ponovno poćnem piti ili da ga bacim? Jer nije baš tak malo ostalo :/...
Nema znakova pljesni a nije baš na toplome tak da po mom mišljenju trebalo bi biti okej,al eto nezz.. Što vi velite? 

@modovi, Sunce se okreće oko Zemlje,ne?
12 godina
neaktivan
cod4gamer kaže...
Nitro233 kaže...

izdrzim do kraja al pijem vode ko konj i budem znojan ki prasac.tesko al izgura se.deri po vodi 

x2

Popio 3 litre vode na treningu, radio full body. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.6.2014 21:28 (Kramerdida).
13 godina
Rast mišića i visina

Evo leda nakon 5 mjeseci treninga od toga 3 bila ozbiljni trening ostalo bilo učenje tehnika za vježbe i sl . 

Ajmo mišljenja . 

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.6.2014 22:10 (Rucipe).
15 godina
Rast mišića i visina

Vidi vidi mali rucipe dobro napreduje!

ajde samo rokaj! 

MadTomeeee kako ću živjeti bez tebe tomeeee!
16 godina
Rast mišića i visina

danas prije treninga otiso na hakl sat i pol, iako je bilo pol 8 navecer umro sam od vrucine, popio litru i pol vode, onda dodem na trening i tamo znojan, bez volje, odradio sam lose trening, jer kad nemas volje nema ni pumpa nema nicega. ove vrucine nisu dobre.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

A tek počinje. Danas sam popio 5 boca od 0,5l, poslije svake vježbe odem i napunim je 

There are some corners of the universe that have bred the most terrible things. Things that act against everything we believe in. They must be FOUGHT.
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ozljedio sam lakat prije koji mjesec zbog konstantnog naprezanja na kontrakosom,nisam mogao izbacit kako treba jer je bilo malo vise nego sto ja mogu dohvatit,pa bi dosta tesko izbacio i lakat me ful poceo bolit nakon nekog vremena,sad sam prestao radit kontrakosi vec odavno ali me i dalje boli jer sam bio nastavio radit tric..scullcrusher,behind the neck extension,pushdown ...pa je stanje jos gore ,sad sam prestao sve radit ali i dalje nikako da prestane bolit..ima tko ikakve tipseve sta da napravim

l<l<l<l<l<l
12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ajde kontam da i ja opalim sliku leđa. Još sam na defki. 

http://imgur.com/7vsBgK6

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.6.2014 23:50 (Kramerdida).
13 godina
Rast mišića i visina

Jučer sam tako dobro pogodio prsa da najradije nebi ni hodao danas. Kad nagazim nogom, osjetim sve do prsa. Dizanje ruke u zrak ne dolazi u obzir. {#}

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0
12 godina
Rast mišića i visina

evo mojih leda,podhitno trebam pocet jace radit donja...ali i dalje me znaju boljet,a uz to i vrat i rame..

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Trebao ih mi jedan savjet  vezano uz teretanu... Dakle krenuo sam u teretanu izgubit malo kila koje sam skupio kroz 2 godine sjedenja i buljenja u knjigu. Dakle vise manje sve je bilo cardio pa vjezbanje i sad sam nakon 4-5 miseci dosao na težinu koju ja ocu pa me zanima dali prije treninga odradim 10-15 minuta laganog cardia kao zagrijavanje ili je bolje cardio u potpunosti ostaviti nakon treninga... Prijatelj koji ide u teretanu puuno duže od mene mi savjetuje da odradim to lagano zagrijavanje jer je smanjena mogućnost ozljede pa eto pitam samo za drugo mišljenje?

15 godina
neaktivan
Horatio_Hornblower kaže...

Trebao ih mi jedan savjet  vezano uz teretanu... Dakle krenuo sam u teretanu izgubit malo kila koje sam skupio kroz 2 godine sjedenja i buljenja u knjigu. Dakle vise manje sve je bilo cardio pa vjezbanje i sad sam nakon 4-5 miseci dosao na težinu koju ja ocu pa me zanima dali prije treninga odradim 10-15 minuta laganog cardia kao zagrijavanje ili je bolje cardio u potpunosti ostaviti nakon treninga... Prijatelj koji ide u teretanu puuno duže od mene mi savjetuje da odradim to lagano zagrijavanje jer je smanjena mogućnost ozljede pa eto pitam samo za drugo mišljenje?

pa možeš odraditi lagano zagrijavanje, ali po meni bolje i tak ja radim, je warmup na svakoj vježbi, npr 2 seta s laganom tezinom i onda počneš raditi prave setove, a cardio ako baš moraš ja bi ostavio za kraj.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

E to se i dvoumim jer ovo sto idem stvarno sam se ocijedi i dobi neku figuru ali na snazi nisam bas nesto profitira ..tako da bi sad malo se uhvati dobivanja mišića...

14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

...

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.12.2014 15:44 (Nitro233).
12 godina
Nitro233 kaže...

majko mila u vas leđa,ja imam skroz losiju građu moze preporuka vjezbi za leđa,kao sto vidite treba mi jos dosta da doguram do vas

jako dobra leđa možeš dobit ako kreneš radit p90x.{#}

uBlowMeBro?
14 godina
neaktivan
Cordas kaže...
exer1234 kaže...

pa gle... to su sve stare studije koje ne drze vodu... ugl prije se mislilo da je bb jedino piletina, riza, jaja,  i whey..  znaci ogranicen bio na izboru namirnica..  whey samo poslije treninga, i to obavezno s glukozom. u roku 10min po zavrsteku treninga, pa onda za sat vremena piletina i riza.. nista drugo.. svaka 3 sata jesti.. ujutro jaja  ili zobene i whey. itd.. ugl posto su ljudi mislili da sve to ima neki utjecaj, ali to je sve bilo bez znanstvenih dokaza.. zato se i zove brosceience... .. jos mnogo ljudi i dan danas misli da odredjene namirnice debljaju, tipa kruh, tjesto, krumpir...  i treba jesti svaka 2 sata ili ce tijelo posegnuti za misicima.. :katabolizam zesci...  sve je to glupost. i ne treba se zamarati time, osim ako nisi neki napredniji natjecatelj. .ali u te vode ne ulazim.. tada je naravno da ces raditi ono sto bi bilo najoptimalnije za tebe , i tvoj rezulata... sigurno da kruh nije najoptimalniji izvor uh (bijeli kruh) ,ali dal ces ti osobno vidjeti razliku izmedju kruha i nekog drugog izvora uh ? neces... to su tolike sitnice da uopce nisu primjetne.. isto kao i broj obroka..2vs 6 itd... naravno da ako unosis 5000 kalorija dnevno, da neces sve strpat u 2, jer je fizicki nemoguce pojesti toliko kalorija u malo obroka... onda ces raspodjeliti u vise obroka. .ali zato sto ti je tako lakse. a ne zato sto tako mora biti.... 

Problem kruha je vecinom to sto je dosta kalorican, tj  dobijes malu kolicinu kruha za puno kalorija... dok recimo nekog drugog izvora uh mozes dobiti kolicinski mnogo vise. i automatksi je zasitnije.. sto je na defki jako bitno... realno ti mozes jesti zapravo sta god.ako ces biti u zaddanim kalroijama i makronutrientima,..ali gledas da jedes sto vise hrane za isto kalorija.... na masi je druga prica. ako unosis gomilu kalorija, onda ta neka visokokaloricna hrana dobro dodje,

ugl sto se kruha tice, seru zbog tog GI.. i zbog manjka nutrienata, sto je tocno.vlakna su najveci problem.ali kao sto rekoh, ako zadovoljis dnevnu potrebu za njima, nema problema... koji je dosta visok (za bijeli kruh),ali dal je to uopce bitno,dal to utjece na tjelesnu kompoziciju? ne..

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.6.2014 14:44 (exer1234).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice