ja uzimam 10 g kreatina na dan, 5g prije treninga 5g poslije.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jucer poslije treninga uzeo 50 g dekstroze ,
ujutro se probudim trbuh boli to nije normalno, kao nekakvi grcevi!
Jel imo neko slican dogadaj , msm nemam pojma jel to sad o dekstroze il nije posto je nikad prije nisam uzimo (nisam imao potrebe,a i rede si uzmem bananu ili nesto slicno)
Jucer poslije treninga uzeo 50 g dekstroze ,
ujutro se probudim trbuh boli to nije normalno, kao nekakvi grcevi!
Jel imo neko slican dogadaj , msm nemam pojma jel to sad o dekstroze il nije posto je nikad prije nisam uzimo (nisam imao potrebe,a i rede si uzmem bananu ili nesto slicno)
moguce.. meni se desilo kad sam poceo myprotein konzumirati, tj navecer popio prvi put, ujutro grcevi, mucnina , mislio sam da cu umret, toliko mi bilo lose :D .. siguran sam da je bilo od njega..ali poslije toga, vise nisam imao problema...
Ja roknem sve nakon treninga u shaker.
30grama wheya + 10grama kreatina i to je to.
Dex sam izbacio, glut uzmem prije spavanja.
magnezij i multivitamine za ručak, uz ručak.
Nemrem naći ali čitah negdje studiju koja pokazuje da strašno kreatin dobro djeluje nakon treninga pa sam se vodio tom mišlju.
Neda mi se pazit na prije i poslije, zaboravljam nekad na to i onda bananica.
Ugl. nakon treninga sve roknem :)
Inače kako napredujete?
ja sam pšočeo još jače sa boksom i samo padam u kilaži, ali zadržavam masu. Svi mi komentiraju kako sam se razjačao, a ja samo padam lol.
Čak sam i jednog nadobudnog koji jako želi masu nagovorio da počne rezati, ne može sam sebi vjerovati koliko se ''povećao'' otkako je srezao nešto sala.
Ugl. rezanje na najjače :)
ja podigao uh na 300-400.. p 180-200 .. i sad da vidim sta ce biti
zasto ste liku dali TD?
zasto ste liku dali TD?
dali su mu valjda zato sto opet prica o svojim suplementima. oke je da napise svoja iskustva s nekim suplementom, nekuzim cemu td na to, ima u ovoj temi dosta debila koji post nisu objavili nikad a samo tuku po td.
Ljudima daš savjet ili kritiku o nekom proizvodu i dobiješ TD.. fora
vide!
btw. nikad nisam shvaćao to pumpanje žila i te fore. Koji je efekt osim tog brutala pumpa na treningu?
klasika, podiže snagu i ubrazava tijelo itd. to pišu az sve takve suplemente.
koji si argo uzimao?
pa meni je pumpa bitna.. al meni uh prije treninga daju dovoljno pumpa. ako sam prazan ,onda vecinom bude ili slab ili nikakav pump.. sto je malo i glup osjecaj
pa meni je pumpa bitna.. al meni uh prije treninga daju dovoljno pumpa. ako sam prazan ,onda vecinom bude ili slab ili nikakav pump.. sto je malo i glup osjecaj
pa ok ali pumpa spadne i drugi dan si isti qurac maltene.
Nemam ništa protiv toga neg nikad taj nitro i te fore nisam smatrao pretjerano bitnima za trening.
ne kuzis. mislim na pumpu na treningu... osjecaj u misicu je taj sto je bitan kad treniras.. da ga osjetis.. nekad ima dana da nemam pump i jednostavno ne osjecas misic koji radis.. Bezveze osjecaj. .sto se tice pumpa nakon treninga,pa on brzo prodje.. izgledam si super poslije, i za par sati... do you even lift :D ... ni ja ne smatram te stvari bitnima. ali ako ce nekome pomoci, onda zasto ne
meni se zna dogodit da nekad imam ogromni pump i tocno osjetim misic koji sam radio a nekad je onako, malo. valjda ovisi kakvu volju imam za treningom i kako ga odradim, jer nekad dodem totalno bez volje i odradim ga cisto da ga odradim.
vide!
btw. nikad nisam shvaćao to pumpanje žila i te fore. Koji je efekt osim tog brutala pumpa na treningu?
klasika, podiže snagu i ubrazava tijelo itd. to pišu az sve takve suplemente.
koji si argo uzimao?
Argi služi za bolji dotok krvi u mišiće,i veći dotok hrane u mišiće.. ako to tebi spada u foru onda neznam šta da ti kažem..
ne kuzis. mislim na pumpu na treningu... osjecaj u misicu je taj sto je bitan kad treniras.. da ga osjetis.. nekad ima dana da nemam pump i jednostavno ne osjecas misic koji radis.. Bezveze osjecaj. .sto se tice pumpa nakon treninga,pa on brzo prodje.. izgledam si super poslije, i za par sati... do you even lift :D ... ni ja ne smatram te stvari bitnima. ali ako ce nekome pomoci, onda zasto ne
Kužim ja nisam debil, zanimalo me samo koji su još efekti osim jače pumpe dok trenkaš.
Ne idu kilogrami 3 tjedna vec i kontaktiram kolegu iskusnog powerliftera i znalca i nakon 2 refeeda od 3000 kcal ( to mi je odrzavanje,unio cca 400-500 UH,160 P i max 40gr masti ) nakon dva dana deficita ( 2000 kcal ) kilaza pala dolje 2 kg.
U cemu je stvar eto ako nekog zanima i susrece se sa slicnim problemima,ja sam u biti smrsavio ta 2 kg samo visoka razina kortizola ( hormon stresa,povisena razina uslijed aktivnosti,stresa i opcenito dugotrajnog manjka kalorija ) je dovela do nakupljanja vode tj.retencija i ti cak izgledas deblje i to mi je toliku frustraciju izazvalo da bi na kraju odradio 2 refeeda ( ili ti punjenja ),kortizol pao nakon boosta kalorijama,leptin ( hormon mrsavljenja ) se popeo i weight loss nastavio.
Dobro tu igraju jos stavke kao management sa soli ( volim slanu hranu ),kardio aktivnost dovodi do rasta kortizola jer je tijelo pod stresom i dosta stvari,ali eto ako netko ima slicnih problema,svakih 10-14 dana odraditi refeed ( punjenje ) sa kalorijama do blizu odrzavanja,moze cak i prijeko,samo je bitno unijeti puno ugljikohidrata jer od njih raste leptin,masti jako nisko jer poticu stvaranje masnih naslaga kad se unese toliko kalorija i proteini nize.
:)
Trenutna kilaza 91 kg,vagan hladno ujutro bez vode.
Idemo polako do 85.
radite li na benchu veslanje,meni je ta vjezba iznimno teska pa i sa malim kilazama
Ne idu kilogrami 3 tjedna vec i kontaktiram kolegu iskusnog powerliftera i znalca i nakon 2 refeeda od 3000 kcal ( to mi je odrzavanje,unio cca 400-500 UH,160 P i max 40gr masti ) nakon dva dana deficita ( 2000 kcal ) kilaza pala dolje 2 kg.
U cemu je stvar eto ako nekog zanima i susrece se sa slicnim problemima,ja sam u biti smrsavio ta 2 kg samo visoka razina kortizola ( hormon stresa,povisena razina uslijed aktivnosti,stresa i opcenito dugotrajnog manjka kalorija ) je dovela do nakupljanja vode tj.retencija i ti cak izgledas deblje i to mi je toliku frustraciju izazvalo da bi na kraju odradio 2 refeeda ( ili ti punjenja ),kortizol pao nakon boosta kalorijama,leptin ( hormon mrsavljenja ) se popeo i weight loss nastavio.
Dobro tu igraju jos stavke kao management sa soli ( volim slanu hranu ),kardio aktivnost dovodi do rasta kortizola jer je tijelo pod stresom i dosta stvari,ali eto ako netko ima slicnih problema,svakih 10-14 dana odraditi refeed ( punjenje ) sa kalorijama do blizu odrzavanja,moze cak i prijeko,samo je bitno unijeti puno ugljikohidrata jer od njih raste leptin,masti jako nisko jer poticu stvaranje masnih naslaga kad se unese toliko kalorija i proteini nize.
Idemo polako do 85.
Hvala na korisnim informacijama, ali mislim da ipak praviš preveliku znanost od tog svega i malo previše dramiš. Zbog toga se nakupljaju stres i frustracije.
Pokušavaj na to gledati nešto opuštenije i s manje detaljiziranja. Meni recimo najbolje mršavljenje ide na taj način da odokativno smanjim kalorije i pojačam cardio (doduše ja ga nikad nisam povećavao jer ga uvijek imam puno).
Nikad nisam imao nikakvih frustracija zbog toga, također nisam nikad niti brzao s mršavljenje, nego jednostavno pustio da ide svojim tokom i uvijek je uspjevalo, sve masne naslage sam skinuo kad sam htio.
A eto niti sam brojao kalorije niti sam nešto posebno pazio na prehranu, jednostavno sam radio kako sam mislio da treba. Do sada sam već lagano naučio kako mi tijelo reagira na koju hranu i sad mi je puno lakše to sve regulirati.
Vjerojatno to izgleda kao hrpa ničega, ali što je najbitnije-funkcionira.
Idemo polako do 85.
Hvala na korisnim informacijama, ali mislim da ipak praviš preveliku znanost od tog svega i malo previše dramiš. Zbog toga se nakupljaju stres i frustracije.
Pokušavaj na to gledati nešto opuštenije i s manje detaljiziranja. Meni recimo najbolje mršavljenje ide na taj način da odokativno smanjim kalorije i pojačam cardio (doduše ja ga nikad nisam povećavao jer ga uvijek imam puno).
Nikad nisam imao nikakvih frustracija zbog toga, također nisam nikad niti brzao s mršavljenje, nego jednostavno pustio da ide svojim tokom i uvijek je uspjevalo, sve masne naslage sam skinuo kad sam htio.
A eto niti sam brojao kalorije niti sam nešto posebno pazio na prehranu, jednostavno sam radio kako sam mislio da treba. Do sada sam već lagano naučio kako mi tijelo reagira na koju hranu i sad mi je puno lakše to sve regulirati.
Vjerojatno to izgleda kao hrpa ničega, ali što je najbitnije-funkcionira.
Sve pet razumijem tvoj pristup,ali ovako sam krenio sa tim nacinom i izgubio sam evo 20 kg do dana danasnjeg.
Razumijem i laksi i opusteniji pristup,ali i ja jedva cekam da se rijesim toga pa da mogu krenuti na masu i dici kalorije.
Nije to pretjerani stres,samo me brinulo zasto ne mrsavim,a rezem kalorije za 100 i 2-3 tjedna nema pomaka na vagi.
Kad sam uveo refeed,a to upravo preporucujem,otada se gubitak kg nastavio.
Hocu reci nekome kome drugo mrsavi dobar je za punjenje glikogena,za psihicko rasterecenje ( mogu i obicni refeedovi koji se obicno poistovjecuju sa cheat dayom di ne pazis na makronutrijente vec samo na kalorije ) i jedes sav junk.
Ja samo dijelim svoja iskustva jer znam da ce ljudi naici na slicne/iste probleme kao ja pa da im posluzi kao nekakav guideline sto dalje raditi. :(
Odradio danas noge...
Mislim da je suvišno govorit da osjetim zatezanje u kvadu, loži...
stepenice nikad nisu bile teža prepreka
heben osjećaj
Naporan si, di sam to rekao, pa nisam debil koji ti je.
Zanimalo me koji su efekti osim što daje dobar pump i izrazi žile.
Jer kad pogledaš suplemente, 90% njih u opisu, daje snagu, reže salo, podiće razinu testosterona itd...pa nije mi baš za vjerovat opisu koji je složen da nešto proda.
zanimaju me tvoja iskustva i drugih na argu, osim pumpe koju daje.
Kad sam prije par stranica pitao dobio sa odyeb, pa reko opet me zanima koji je još benefit uzimanja takvog suplementa.
hvala na argumnetiranju i konstruktivnoj raspravi.
Odradio danas noge...
Mislim da je suvišno govorit da osjetim zatezanje u kvadu, loži...
stepenice nikad nisu bile teža prepreka
heben osjećaj

ne znam sta reci. mozda ima neki ucinak.. znam da ga frend hvali, kao dobar pump..ali ja zapravo uopce i nisam siguran dal taj frend zna sta je uopce pump :D
ne znam sta reci. mozda ima neki ucinak.. znam da ga frend hvali, kao dobar pump..ali ja zapravo uopce i nisam siguran dal taj frend zna sta je uopce pump :D
Pa to, od svih čujem samo za pump.
Stari moj pogle mi žile, pogle koliki sam...i sve je to super, skidam kapu, ali dal ima nekog jačeg učinka sem toga, to me zanimalo, ali vidim da ni oni koji uzimaju to ne znaju tako da, pump i to je to
Danas bio u teretani u Svicarskoj pa da podijelim dojmove sa vama . Bio sam u jednoj teretani koja je na jako dobrom glasu zato sto ima ''strucno'' osoblje i najbolju opremu pa reko da probam . Garderobe i tusevi i saune su wauu znaci neki wellnesi u hrvatskoj tako dobro nemaju , sprave u teretani su lijepe i nove ali utega slobodnih nema 200 kg sve zajedno . Jedan bench na cijelu teretanu , osoblje nezna koliko su teske sipke i slicno . Napravljena su neka svijetla koja signaliziraju kada pocinje serija a kada staje i nitko ne broji ponavljanja svi rade po 1 minutu sa nekim mizernim kilazama . Ekipa radi neke kruzne trening koji se sastoje od 1 serije na svakoj spravi i izmedu promjene tih sprava se skakuce na trampolinu . Ploce za bench tj utezi su neki lagani tj. nisu tezine koja pise na njima da jesu . Kod kuce radim 75 kg bench 1 rep. (inace radim bench 2.5 mjeseca ) a ovdje radim 85 kg 1 rep. Takoder se u tom launch baru prodaje proteini koji u svom sastavu imaju 50 % proteina sve ostalo okus hahaha . Da rezimiram , u Hrvatskoj su teretane losije opremljenje neke tj. tamo di ja idem ali se zato vjezba i vide se rezultati a ovamo se utezi ko cvijece tretira .
Novi dokumentarac o BB - Generation Iron
Danas bio u teretani u Svicarskoj pa da podijelim dojmove sa vama . Bio sam u jednoj teretani koja je na jako dobrom glasu zato sto ima ''strucno'' osoblje i najbolju opremu pa reko da probam . Garderobe i tusevi i saune su wauu znaci neki wellnesi u hrvatskoj tako dobro nemaju , sprave u teretani su lijepe i nove ali utega slobodnih nema 200 kg sve zajedno . Jedan bench na cijelu teretanu , osoblje nezna koliko su teske sipke i slicno . Napravljena su neka svijetla koja signaliziraju kada pocinje serija a kada staje i nitko ne broji ponavljanja svi rade po 1 minutu sa nekim mizernim kilazama . Ekipa radi neke kruzne trening koji se sastoje od 1 serije na svakoj spravi i izmedu promjene tih sprava se skakuce na trampolinu . Ploce za bench tj utezi su neki lagani tj. nisu tezine koja pise na njima da jesu . Kod kuce radim 75 kg bench 1 rep. (inace radim bench 2.5 mjeseca ) a ovdje radim 85 kg 1 rep. Takoder se u tom launch baru prodaje proteini koji u svom sastavu imaju 50 % proteina sve ostalo okus hahaha . Da rezimiram , u Hrvatskoj su teretane losije opremljenje neke tj. tamo di ja idem ali se zato vjezba i vide se rezultati a ovamo se utezi ko cvijece tretira .
kolka je cijena tamo?
Novi dokumentarac o BB - Generation Iron
dobro da ga nisam gledao prije 3 mj
pa mozda treniraju za neki sport. pa su i treninzi drukciji. ili su pickice :D