Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.010
|
čitano: 8.147.468
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Rast mišića i visina
the_dammed kaže...

Vidim da ovdje ima puno postova od ljudi (djece) koji savjetuju drugu djecu. Puno toga može poći po zlu. 

O kakvim vi dodatcima pričate, za mladiće od svojih 17-19 godina? Pa vi još rastete, tek ste izašli iz poberteta, niste ni podlakavili kako treba. Ozbiljno vam kažem, ne zato da nekog omalovažavam, nego da upozorim. 

Mladićima treba samo neki sport, npr biciklizam, košarka, nokač, street workout, trčanje. A ne teretana sa muškim kontracepcijskim pilulama. Hormoni i ne znam kakvi ekstrakti. Strašno. Teretanu možete poćeti prakticirati kada se prestanete razvijat i kad budete dovoljno pametni da znate kako se teretana koristi. Šta znači zagrijavanje, piramida, protejin, čokolada, magnezij, squat, press itd. Inaće će biti ozljeda i ko značega. 

Šta trpati u usta? Vrlo jednostavno.

Ne masno, ne rafinirani umjetni slatikiši, ne bijeli ugikohidrati, ne jest kasno itako dalje, jeli... Od dodataka možete uzimati whey i glukozu.

Postoje još neki ekstrakti koji su "OK", ali njih eventualno možete uzeti nakon jedno 5 godina vježbanja i kad ćete imati 22-23 godine.

Poanta je ova. Ako ništa ne radite na 0 ste.

Ako išta radite (3-4 puta tjedno) već ste tijelo digli na 50% potencijala. Kvalitetna prehrana, kvalitetni trening i pamet u glavi, još 20%.

Što idete dalje prema 100% to je skuplje za održati takav stil života, i potreban je veći trud.

hoću reći, da postignete puno u odnosu na ništa, potrebno je manje truda nego od puno, do "više".

A kad budetena "puno", već će se tad 80% cura vlažiti kad se skinete na plaži.

I to sve bez tih nekih ajme meni dodataka.

glupost, po tebi osobe od 17-18-19 godina nebi trebale u teretanu jer se kao razvijaju, inace ja sam vec 2 godine potpuno isti te se ne razvijam u nikojem pogledu(jace dlakavim jedino). pretjerujes, ovo ko da slusam svog dedu od 65 godina koji kaze, kaj ce vam deco teretana odite drva u sumu nosit tu bute misice dobili. majko mila.

ako imas nesto protiv dodataka nemoj ih koristit, whey nije stetan u nijednoj zivotnoj dobi te nema veze s razvojem, whey je whey, dodatak prehrani i gotovo. a sto se tice te "djece" sa 17-19 godina, ima u teretani onih koji izgledaju jako jako dobro, bolje nego neki odrasli tu. ovakvi postovi nemaju svrhe jer su spam, i onda ja isto spamam odgovarajuci i sad ce opet neko spamat odgovarajuci meni umjesto da pisemo savjete i stvari vezano uz sami trening ili prehranu.

12 godina
protjeran
mar123 kaže...
the_dammed kaže...

Vidim da ovdje ima puno postova od ljudi (djece) koji savjetuju drugu djecu. Puno toga može poći po zlu. 

O kakvim vi dodatcima pričate, za mladiće od svojih 17-19 godina? Pa vi još rastete, tek ste izašli iz poberteta, niste ni podlakavili kako treba. Ozbiljno vam kažem, ne zato da nekog omalovažavam, nego da upozorim. 

Mladićima treba samo neki sport, npr biciklizam, košarka, nokač, street workout, trčanje. A ne teretana sa muškim kontracepcijskim pilulama. Hormoni i ne znam kakvi ekstrakti. Strašno. Teretanu možete poćeti prakticirati kada se prestanete razvijat i kad budete dovoljno pametni da znate kako se teretana koristi. Šta znači zagrijavanje, piramida, protejin, čokolada, magnezij, squat, press itd. Inaće će biti ozljeda i ko značega. 

Ne masno, ne rafinirani umjetni slatikiši, ne bijeli ugikohidrati, ne jest kasno itako dalje, jeli... Od dodataka možete uzimati whey i glukozu.

Postoje još neki ekstrakti koji su "OK", ali njih eventualno možete uzeti nakon jedno 5 godina vježbanja i kad ćete imati 22-23 godine.

Ako išta radite (3-4 puta tjedno) već ste tijelo digli na 50% potencijala. Kvalitetna prehrana, kvalitetni trening i pamet u glavi, još 20%.

Što idete dalje prema 100% to je skuplje za održati takav stil života, i potreban je veći trud.

hoću reći, da postignete puno u odnosu na ništa, potrebno je manje truda nego od puno, do "više".

glupost, po tebi osobe od 17-18-19 godina nebi trebale u teretanu jer se kao razvijaju, inace ja sam vec 2 godine potpuno isti te se ne razvijam u nikojem pogledu(jace dlakavim jedino). pretjerujes, ovo ko da slusam svog dedu od 65 godina koji kaze, kaj ce vam deco teretana odite drva u sumu nosit tu bute misice dobili. majko mila.

ako imas nesto protiv dodataka nemoj ih koristit, whey nije stetan u nijednoj zivotnoj dobi te nema veze s razvojem, whey je whey, dodatak prehrani i gotovo. a sto se tice te "djece" sa 17-19 godina, ima u teretani onih koji izgledaju jako jako dobro, bolje nego neki odrasli tu. ovakvi postovi nemaju svrhe jer su spam, i onda ja isto spamam odgovarajuci i sad ce opet neko spamat odgovarajuci meni umjesto da pisemo savjete i stvari vezano uz sami trening ili prehranu.

Čovjek nije ništa protiv Wheya rekao, čak je napisao da ga je mogu koristiti.

"The day you stop learning is the day you stop living"
16 godina
Rast mišića i visina

napisao je covjek da to nije za "djecu" od 18-19 godina. te neke fore koje su se vjerojatno odnosile na kreatin da ih nebi trebali uzimat osobe koje ne treniraju 5 godina.

12 godina
protjeran

Pa klinici od 15-18 godina i nebi trebali uzimati ništa. Eventualno Whey ako idu u teretanu. Šta zna klinac od 16 godina o tome kako želi izgledat.

Šta fali plivanju, trčanju, vježbanju, zdravoj preharni.. Pa onda kad sazriju i odluče šta hoće postić sa svojim tijelom, nek onda koriste šta m treba.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.8.2013 18:53 (tesioni).
12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Nije mi jasna drama oko wheya i kreatina. Prvo whey ionako uzimaš kada piješ mlijeko, a kao drugo kreatin se proizvodi od aminokiselina u jetri i bubrezima većinom, tijelo ga proizvodi u malim količinama + dobivaš ga iz crvenog mesa tako da je histeriziranje iz pukog neznanja.

12 godina
protjeran

Ne kaže nitko da je to loše ili nezdravo, samo šta će to nekome od 15-16 godina.

15 godina
Rast mišića i visina

Opet ste zabrazdili u gluposti.

Vježbajte i pijte whey, kreatin i grožđani, pazite na prehranu, yebite curice i imat će te tijelo atlete i bit baja. 

Eto aposlutno ništa više od ovoga se ne treba reći. A vi dalje derite i raspravljajte o godinama i ko šta smije ko šta ne smije.

Svi smiju sve! Osim ovi mlađi od 18 kupit smokvin list na kiosku :)

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
16 godina
Kramerdida kaže...

Nije mi jasna drama oko wheya i kreatina. Prvo whey ionako uzimaš kada piješ mlijeko, a kao drugo kreatin se proizvodi od aminokiselina u jetri i bubrezima većinom, tijelo ga proizvodi u malim količinama + dobivaš ga iz crvenog mesa tako da je histeriziranje iz pukog neznanja.

fila2208 kaže...

Opet ste zabrazdili u gluposti.

Vježbajte i pijte whey, kreatin i grožđani, pazite na prehranu, yebite curice i imat će te tijelo atlete i bit baja. 

Eto aposlutno ništa više od ovoga se ne treba reći. A vi dalje derite i raspravljajte o godinama i ko šta smije ko šta ne smije.

Svi smiju sve! Osim ovi mlađi od 18 kupit smokvin list na kiosku :)

dobro je kad neki stariji clanovi potvrde moju tvrdnju, jer tek onda dobije na znacaju, hvala bogu. kao sto sam reko, bezveze se spama umjesto da pricamo o treninzima, nekim dobrim vjezbama itd.

13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

sve sto si reko je istina, da steroidi se koriste za ljecenje, ali tad si pod strogom ljecnickom kontrolom, daje se pravilne doze, i to sve u svrhu poboljsanja loseg stanja u organizmu.

nuspojave koje si reko isto su istina, iako neki poznati uzimaci steroida to opovrgavaju, druga ekipa opet to govori, agresivnost, testisi, opadanje kose, to su one neuspojave koje se nemogu izbjec.

kreatin nebi usporedio sa steroidom, prvo nema takav boom efekt, malo ljudi pretjeruju, nisu stetni ni priblizno(tj nisu stetni uopce).

no da, cijena steroida nije velika, mislim da je kura oko 400 kn(nek me neko ispravi ako grjesim ali tako sam nesto procito na building body forumu), kura je mjesec dana, znaci to za mjesec dana nije uopce puno love da ne govorim kolko je malo u usporedbi s vrhunski sredenom prehranom kakvu imaju bb naturalci. naravno sve i ovisi o kojem se steroidu radi, ima onih jako stetnih, ima manje. ja sam osobno protiv uzimanja hormona osim ako je to za ljecenje bolesti.

Gle za razlikiu od ostalih suplemenata kreatin djeluje ali ne toliko koliko i steroidi, no stvar je u tome da se s prestankom uzimanja kreatina smanji i tjelesna masa,, te da se treba gledat ne koliko smo izgubili nego koliko smo dobili mase koja će ostat nakon prestanka uzimanja. Tako je i sa steroidima no sa steroidima je stvar da kad se prestane uzimat dio mišića ode jer tijelo više nema toliku sintezu proteina i tolku količinu testosterona u sebi. Kreatin i steroidi nisu slični u nekim stvarima, nisu ni slični u štetnosti, ali su slični po tome što se gubi dio mase.

ante5656 kaže...

pozdrav svima 

imam 18 godina (u 10 mjecesec cu napunit) visok sam 190 cm ...a ..težak 120+ ..jbg nea vage ..heheheh ... i odlucio sam smrsaviti i poceo sam lagano opadati samo salo s droab ne ide lako ..da mi mi možete što svajtovati u vezi toga

Probaj intermittent fasting. Prvo ti se osuši faca, ruke, noge, a zadnje trbuh ostaje, to je meni glavni problem. I sredi prehranu.

the_dammed kaže...

Sve ti stoji do teretane, kakve veze ima što netko ide u teretanu, pa ako redovito vježba može samo povečat proizvodnju hormona visine i još više izrast-vaterpolisti i košarkaši imaju na svojim treninzima baziranu skupinu vježbi koja udara dijelove tijelo koji potiću rast, ja sam se 11 godina bavio vaterpolom, moj je stari oko 170, a  imam preko 190. Da nije vaterpola ko zna koje bi visine bio. Od stare bratići su svi 190+ i njihova djeca ali su svi trenirali košarku ili plivanje/vaterpolo. I ako netko želi biti dobro građen prvo treba smanjiti unos hrane što automatski manje košta, pakad se izbaci gazirano,šečer,slatkiši,grickalice, pa recimo tjestenina, riža i nisu toliko skupi, jedino što je skupo je meso, kad se izračuna unos koliko čega treba za rast i ako netko mjeri puno će uštediti. Recim oja uzimam domaće meso i ne ispadne me skupo, isto tako i domaća jaj uzimam. Uzmi koliko jedan burek košta, koliko praznih kalorija ima i onda pojedi recimo nešto što  tipa integralna tjestenina sa posnim sirom i malo biljnih začina, što će ti jeftinije doći. Pojedi zdjelu zobenih s dva jaja.

Zobene-kila cca 14 kn

Integralna tjestenina npr.barila 14 kuna 500g- ali nema neke velike razlike između nje i k plus integralne koja košta 6 kuna

10jaja plačam 10 kuna- jedem dva jaja dnevno

mlijeko cca 7 kuna- pijem dnevno 250ml

Riža-1 kg 7 kuna (jedem bijelu nakon treninga zbog vrste ugljikohidrata

Posni sir 500g 9 kuna- jedem dnevno 125g znaci traje mi 4 dana

Tu jew naravno i tuna ali ovisi o proizvođaču, zdravija hrana je na sreću u hrvatskoj jeftinija i nismo u americi.

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.8.2013 20:53 (Trustek).
16 godina
Rast mišića i visina

ja prestankom uzimanja kreatina nisam izgubio ama bas nista, kilaza ostala ista, sve proporcije iste.

13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

ja prestankom uzimanja kreatina nisam izgubio ama bas nista, kilaza ostala ista, sve proporcije iste.

ja sma izgubio, ali ok ja nisam ni išao na masu, nego sam se bavio snagom i eksplozivnosti

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
15 godina
neaktivan
Trustek kaže..

ja sma izgubio, ali ok ja nisam ni išao na masu, nego sam se bavio snagom i eksplozivnosti

Ne razumijem.

13 godina
neaktivan
the_dammed kaže...
Trustek kaže..

Ne razumijem.

Gle nisam izgubio na mišićima nego su oni izgledali manje, zbog vode, sry krivo sam se izrazio

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.8.2013 12:55 (Trustek).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ne to, nego ne razumijem kako nisi isao na masu a bavio si se snagom? Masa ne znači nabijanje sala, nego mase mišića, za snagu koji si ti, kako kažeš, odrađivao.

15 godina
Rast mišića i visina

Radim 2 tjedna armstrongov program za zgibove(samo ja radim i propadanja)

I kada radim zgibove(bilo koje, ali najviše osjetim kod onih kada su ti palci prema naprijed i spojeni) osjetim neugodnu srednje jaku bol u ruci ali samo pri jačem naprezanju(zadnjih par setova) kao da me kost boli, ali nije ono kad te boli mišić od napora i ona ko neka "žar" koju osjetim kad npr kad radim listove

Razlog za brigu? (radim ja i unatoč tome nije problem)

''Impossible is nothing..'' ''It's on me: To be lighter, fly higher, go further.,,'' ''Train your mind and the body will follow''
13 godina
neaktivan
the_dammed kaže...

Ne to, nego ne razumijem kako nisi isao na masu a bavio si se snagom? Masa ne znači nabijanje sala, nego mase mišića, za snagu koji si ti, kako kažeš, odrađivao.

Gle kako neki idu na masu zbog estetike jer su mršavi ja sam nisam išao zbog estetike nego zbog nužnosti da mogu bacat što dalje kladivo ili disk, e ali sam godinu dana prije nego što sam počeo s atletikom prestao s vaterpolom i nabio sam kilažu/salo, sad se pokušavam riješit sala ali i pokušavam nekako iskombinirat tako da mogu i dalje bacat i imat snagu i eksplozivnost što je jako važno. 

16 godina
Rast mišića i visina

imam ja jedno pitanjce u vezi treninga. kako sam reko sad radim split 5 dana u tjednu, i sad si razmisljam, posto bi htio skinut ovo salo koje imam, da nakon svakog treninga odradim na traci 15 minuta brzog hodanja, mene zanima oce li mi to utjecat na kilazu i na misice, jer radije bi sporo gubio salo nego brzo pa da onda odu i misici i pretjerano izgubim kilazu. nebi ja sad iso tjerat neku definiciju nego npr ako mi je sad bf 15%, ja bi spustio na 12% i super. i opalim defku taman sljedece godine pred ljeto.

15 godina
neaktivan
mar123 kaže...

imam ja jedno pitanjce u vezi treninga. kako sam reko sad radim split 5 dana u tjednu, i sad si razmisljam, posto bi htio skinut ovo salo koje imam, da nakon svakog treninga odradim na traci 15 minuta brzog hodanja, mene zanima oce li mi to utjecat na kilazu i na misice, jer radije bi sporo gubio salo nego brzo pa da onda odu i misici i pretjerano izgubim kilazu. nebi ja sad iso tjerat neku definiciju nego npr ako mi je sad bf 15%, ja bi spustio na 12% i super. i opalim defku taman sljedece godine pred ljeto.

Ja bi prebacio hodanje prije treninga. Zapravo, trčao bi bez pete (da ne lupam po zgloboima) na traci. Tenisice bez pete i u početku će malo biti zeznuto za podkoljenice, ali nakon 4-5 puta, super će ti tako biti trčati. 15 je u redu, dobro ćeš se oznojiti, probaj u tom periodu pretrčat 3 km. Ja napravim 10 min. U top formi si ako 7 km pretrčiš za 35minuta. Sjećam se da je tako nekako bila norma za zagrijavanje za veslače s Jaruna.  :) A trčao bi prije samih utega jer bi trebao whey i glukozu čim prije popiti nakon zadnje vježbe na spravi. Ovih 15 minuta nije puno, ali ako već možeš trčanje iskoristiti i za zagrijavanje super.

A trčanjem zagriješ noge i ramena. Pogotovo su bitna ramena, ona se lako ozljede.

A 3-4 deci shakea popiti i onda trčati, prevelika bi to kvrga bila. Znaš kako sve osjetiš nakon teretane u trbuhu.

Ili zašto ne bi radio 4 dana u tjednu, i 5. dan kardio?

Za BF ti nemam pojma, to uopće ne gledam.

15 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...

Radim 2 tjedna armstrongov program za zgibove(samo ja radim i propadanja)

I kada radim zgibove(bilo koje, ali najviše osjetim kod onih kada su ti palci prema naprijed i spojeni) osjetim neugodnu srednje jaku bol u ruci ali samo pri jačem naprezanju(zadnjih par setova) kao da me kost boli, ali nije ono kad te boli mišić od napora i ona ko neka "žar" koju osjetim kad npr kad radim listove

Razlog za brigu? (radim ja i unatoč tome nije problem)

Pa daj smanji, da ne bi bilo ozljede. "Do otkaza" generalno znači dok ne možeš digut ni cm više, ali neka u tvom slučaju do otkaza bude dok to osjetiš.

Mene je jednom bolio tricep, valjda tetive kod lakta. I boli, smanjio trening, kad je prestalo, opet udri.

Ozljeda se dešava i odjednom, bez upozorenja. 

16 godina
the_dammed kaže...
mar123 kaže...

Ja bi prebacio hodanje prije treninga. Zapravo, trčao bi bez pete (da ne lupam po zgloboima) na traci. Tenisice bez pete i u početku će malo biti zeznuto za podkoljenice, ali nakon 4-5 puta, super će ti tako biti trčati. 15 je u redu, dobro ćeš se oznojiti, probaj u tom periodu pretrčat 3 km. Ja napravim 10 min. U top formi si ako 7 km pretrčiš za 35minuta. Sjećam se da je tako nekako bila norma za zagrijavanje za veslače s Jaruna.  :) A trčao bi prije samih utega jer bi trebao whey i glukozu čim prije popiti nakon zadnje vježbe na spravi. Ovih 15 minuta nije puno, ali ako već možeš trčanje iskoristiti i za zagrijavanje super.

A trčanjem zagriješ noge i ramena. Pogotovo su bitna ramena, ona se lako ozljede.

A 3-4 deci shakea popiti i onda trčati, prevelika bi to kvrga bila. Znaš kako sve osjetiš nakon teretane u trbuhu.

Ili zašto ne bi radio 4 dana u tjednu, i 5. dan kardio?

Za BF ti nemam pojma, to uopće ne gledam.

ma te fore da treba popit odma odma nakon treninga su bezveze, kaze se da se treba pola sata nakon, a i citao sam na vise stranica o bbu da je dobro cardio odradit nakon utega, jer cardio potrosi prije svu energiju i onda nemozes dic kolko bi inace mogo.

EDIT: evo stavit cu tu neke postove s bodybuilding foruma koji to malo bolje objasnjavaju

Kardio se nikad ne radi prije utega, jer ako idemo bez glikogena na utege to je katabolizam i nemamo snage za utege itd...
Kardio se radi ujutro, nakon utega ili zasebno.

Tijelo kad je puno šećera nema potrebu trošiti zalihe.45-60 min utega + 30 min aerobno niski intenzitet je dobitna kombinacija koja
troši masnoću a još uvijek ne mišiće.

Salo se najviše troši na oko 65% fs max i mišići ti neće biti ugroženi ako nakon utega odradiš 20-30 minuta na tom pulsu, s tim da odmah nakon kardia popiješ pwm.
Ukupno trening ne smije biti duži od 80-90 minuta, i utezi i kardio.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.8.2013 15:08 (mar123).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ja jedem 2 sata nakon treninga da se sav taj testosteron u meni nakupi i onda fino pojest. Imam čudne metode. Ali neka svatko jede kad, kolko i šta oće i ovo da treba jest odmah nakon treninga broscience, neprovjereni mitovi

16 godina
Trustek kaže...

ja jedem 2 sata nakon treninga da se sav taj testosteron u meni nakupi i onda fino pojest. Imam čudne metode. Ali neka svatko jede kad, kolko i šta oće i ovo da treba jest odmah nakon treninga broscience, neprovjereni mitovi

najiskusniji likovi s tog foruma tako kazu, a ja vjerujem svakom ko impresivno izgleda te zna o cemu prica.

kramerdida sto ti kazes?

13 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Trustek kaže...

najiskusniji likovi s tog foruma tako kazu, a ja vjerujem svakom ko impresivno izgleda te zna o cemu prica.

kramerdida sto ti kazes?

pa gle ja sam rekao neka svatko radi kako hoće, ali večina stvari je BS kao i one fore 2g proteina po kg težine, ali svejedno pokušavam jest nabliže toj brojci, isto kao i low-carb dijeta je dobra dok ne odeš na wc, a puno ljudi je praktricira

15 godina
Rast mišića i visina

Pošto idem 3 puta tjedno u teretanu napravia sam si neki programćić mali

pon - biceps/leđa

sri - ramena/trapez/noge (pošto noge ne mogu baš puno radit, onda ću trčat ugl.)

pet - prsa/triceps

Mislim da bi to moglo bit skroz dobro, imate li kakvih komentara :P

13 godina
neaktivan

zašto ne full body sa izuzetkom nogu.

15 godina
Trustek kaže...

Pojasni :P

Inače imam problema s lumbalnim dijelom kralježnice tako da ne mogu radit neke vježbe tipa čučnjeve, mrtvo dizanje, i sl.

16 godina
1.Lovac kaže...
Trustek kaže...

Inače imam problema s lumbalnim dijelom kralježnice tako da ne mogu radit neke vježbe tipa čučnjeve, mrtvo dizanje, i sl.

pita te zasto neces full body radit s smanjenim udjelom nogu u tom full bodyu.

13 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

pa ti si split napravio za 3 puta tjedno, pa ako imaš problema sa kralježnicom složi si full body bez nogu i bez tih stvari koje ne smijes, za fitness sprave tako da radiš cijelo tijelo bez nogu 3 puta u tjednu usto pržiš i salo jer to je ujedno i na nekin način kardio.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.8.2013 16:24 (Trustek).
15 godina
neaktivan
mar123 kaže...

.

ma te fore da treba popit odma odma nakon treninga su bezveze, kaze se da se treba pola sata nakon, a i citao sam na vise stranica o bbu da je dobro cardio odradit nakon utega, jer cardio potrosi prije svu energiju i onda nemozes dic kolko bi inace mogo.

EDIT: evo stavit cu tu neke postove s bodybuilding foruma koji to malo bolje objasnjavaju

Kardio se nikad ne radi prije utega, jer ako idemo bez glikogena na utege to je katabolizam i nemamo snage za utege itd...
Kardio se radi ujutro, nakon utega ili zasebno.

Tijelo kad je puno šećera nema potrebu trošiti zalihe.45-60 min utega + 30 min aerobno niski intenzitet je dobitna kombinacija koja
troši masnoću a još uvijek ne mišiće.

Salo se najviše troši na oko 65% fs max i mišići ti neće biti ugroženi ako nakon utega odradiš 20-30 minuta na tom pulsu, s tim da odmah nakon kardia popiješ pwm.
Ukupno trening ne smije biti duži od 80-90 minuta, i utezi i kardio.

Kakvo ti je onda zagrijavanje prije squata ili bencha ili ramena? Pa kardio je kardio, ima umora, ali nije mišić iscrpljen, već je zagrijan. 

15 godina
Trustek kaže...

pa ti si split napravio za 3 puta tjedno, pa ako imaš problema sa kralježnicom složi si full body bez nogu i bez tih stvari koje ne smijes, za fitness sprave tako da radiš cijelo tijelo bez nogu 3 puta u tjednu usto pržiš i salo jer to je ujedno i na nekin način kardio.

Ma možda kasnije, ovo je isto dobro, ne fali ništa ovom programu ;)
Radit ću sve normalno, vjerovatno u 9. misec kupujem proteine nekakve, mora bi vidit jel se kod onog lika šta prodaje bezukusne proteine može probat mjerica, proba sam ovaj jedan od keksa, al možda mi taj bezukusni ima bolji okus pa njega počmem pit :D

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice