Vidim da ovdje ima puno postova od ljudi (djece) koji savjetuju drugu djecu. Puno toga može poći po zlu.
O kakvim vi dodatcima pričate, za mladiće od svojih 17-19 godina? Pa vi još rastete, tek ste izašli iz poberteta, niste ni podlakavili kako treba. Ozbiljno vam kažem, ne zato da nekog omalovažavam, nego da upozorim.
Mladićima treba samo neki sport, npr biciklizam, košarka, nokač, street workout, trčanje. A ne teretana sa muškim kontracepcijskim pilulama. Hormoni i ne znam kakvi ekstrakti. Strašno. Teretanu možete poćeti prakticirati kada se prestanete razvijat i kad budete dovoljno pametni da znate kako se teretana koristi. Šta znači zagrijavanje, piramida, protejin, čokolada, magnezij, squat, press itd. Inaće će biti ozljeda i ko značega.
Šta trpati u usta? Vrlo jednostavno.
Ne masno, ne rafinirani umjetni slatikiši, ne bijeli ugikohidrati, ne jest kasno itako dalje, jeli... Od dodataka možete uzimati whey i glukozu.
Postoje još neki ekstrakti koji su "OK", ali njih eventualno možete uzeti nakon jedno 5 godina vježbanja i kad ćete imati 22-23 godine.
Poanta je ova. Ako ništa ne radite na 0 ste.
Ako išta radite (3-4 puta tjedno) već ste tijelo digli na 50% potencijala. Kvalitetna prehrana, kvalitetni trening i pamet u glavi, još 20%.
Što idete dalje prema 100% to je skuplje za održati takav stil života, i potreban je veći trud.
hoću reći, da postignete puno u odnosu na ništa, potrebno je manje truda nego od puno, do "više".
A kad budetena "puno", već će se tad 80% cura vlažiti kad se skinete na plaži.
I to sve bez tih nekih ajme meni dodataka.
glupost, po tebi osobe od 17-18-19 godina nebi trebale u teretanu jer se kao razvijaju, inace ja sam vec 2 godine potpuno isti te se ne razvijam u nikojem pogledu(jace dlakavim jedino). pretjerujes, ovo ko da slusam svog dedu od 65 godina koji kaze, kaj ce vam deco teretana odite drva u sumu nosit tu bute misice dobili. majko mila.
ako imas nesto protiv dodataka nemoj ih koristit, whey nije stetan u nijednoj zivotnoj dobi te nema veze s razvojem, whey je whey, dodatak prehrani i gotovo. a sto se tice te "djece" sa 17-19 godina, ima u teretani onih koji izgledaju jako jako dobro, bolje nego neki odrasli tu. ovakvi postovi nemaju svrhe jer su spam, i onda ja isto spamam odgovarajuci i sad ce opet neko spamat odgovarajuci meni umjesto da pisemo savjete i stvari vezano uz sami trening ili prehranu.