Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.009
|
čitano: 8.143.802
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Rast mišića i visina

Za sve koji se zale da ne mogu dobit kile - ne jedete dovoljno, jednostavno je. Probajte s 4 litre mlijeka dnevno (uz normalnu hranu) i vidjet cete rezultate sigurno. :)

16 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
vrucajanjetina kaže...

Za sve koji se zale da ne mogu dobit kile - ne jedete dovoljno, jednostavno je. Probajte s 4 litre mlijeka dnevno (uz normalnu hranu) i vidjet cete rezultate sigurno. :)

Kolega s teretana.net? :)

Fitness osobni trener - Više informacija na PM
13 godina
neaktivan
vrucajanjetina kaže...

definitivno DA. spike tipa metabolizam i itd imaju tek 10% veze ako i toliko, za sve ostalo tu su lazi, bilo premrsavih ili predebelih ljudi, jedni zederu lakomo i prokleto i nemogu bez hrane kakve god i zive da bi zderali, sebe nazivaju gurmanima i onima koji uzivaju u hrabi, isto tako postoje oni drugi koji nakon dva zalogaja pricaju kak su se najeli i nemogu vise i da su pojeli brdo hrane, a u biti nisu pojeli ni jedan batak cijeli.

e sad, da ja nebi dalje pricao kaze einsten: energija se nemoze iz nicega stvoriti i u nisto pretvoriti, dakle ona mast oko struke su hrpa ne potrosene hrane, tj viska.

17 godina
Rast mišića i visina

Ma okej, 4 litre mlijeka je kao prvo previše, jer bi moglo izazvati - proljev, kao drugo, prdace (problemi sa probavljanjem laktoze),

a kao treće, to su većinom djeca, kojima energija odlazi na rast cijelog organizma. čekajte da prestanete s razvojem, onda ćete

vidjeti, nakon 20 a posebno 30-te kad se polako prestane ići u školu i faks pješice, kako se kile talože.

No da nebiste dobili salo, a opet niti buru u crijevima, dobra ideja su svježi sir, jogurt pileća prsa, riba (skuša, tuna, oslić...) 

(jer imaju mnogo bjelančevina bitnih za razvoj mišićne mase) crveno meso jer ima kreatina koji daje boost u energiji i jasno,

slatko koje je gorivo za fizičku aktivnost a i rad mozga. Trpanje tjesteninom, kruhom

ili pommes fritesom u happy mealu u mc donaldsu definitivno vodi kilama, ali i umoru, brzoj gladi, slabijoj koncentraciji,

a neki kažu i - lošijem vonju znoja. To posebno vrijedi za ljubitelje piva. No, opet, vjerojatno ti koji piju imaju najmanji problem u

mirisu svojeg znoja, prikriju ga dimom cigareta, jel ;)

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.12.2011 2:17 (overhaul).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ja imam dosta velik unos hrane, ali ne znam zašto ne ide još gore... trener je nešt naklapo o kalorijama, al ja ga nisam slušo jer čim sam čuo riječ matematika odma mi se smučilo...
ali uglavnom sad vidim da sam trebao poslušat, pa ako ima koja dobra duša da mi objasni, bio bi zahvalan :) 

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.12.2011 11:27 (uber_low).
17 godina
uber_low kaže...

ja imam dosta velik unos hrane, ali ne znam zašto ne ide još gore... trener je nešt naklapo o kalorijama, al ja ga nisam slušo jer čim sam čuo riječ matematika odma mi se smučilo...
ali uglavnom sad vidim da sam trebao poslušat, pa ako ima koja dobra duša da mi objasni, bio bi zahvalan :) 

Hah, što si ono rekao, 16 godina starosti? Pa metabolizam ti u tim godinama radi 100 na sat...eh rekao bih da bi se sa tvojim

"problemom" rado mijenjalo 99% zapadne populacije i drage volje ti ustupili svoje mekdonalds kile :)

Na stranu to, inače se uzimaju mass gaineri. Naravno, nije jeftino posebno za školarca, ali možeš pokupiti

informacije o sadržaju, ili u teretani naći "žnjoru" za jeftinije uvezene npr. iz susjedne slovenije.

16 godina
Rast mišića i visina

Za sve vas koji se brinete ne dobijam kile. Pa nisu kilogrami i masa bas mjerilo napretka, mislim jesu, ali ne primarno.

Ako si jaci, dizes vise onda napredujes. To su ti brojke. S povećanjem snage povecat ce se i ta masa. Nema smisla bas nju drzati u prvom planu, jer ti ta kila moze bit voda, salo, trenutni sadrzaj zeluca...

Dizi tezine, rast ce snaga. Ostalo se prirodno desi. Jer to je pravac u kojem ide. Naravno, imas posebne programe bas za masu no o njima neznam puno pa cu rađe šutit nego da neš glupo kazem. :)

15 godina
neaktivan
vrucajanjetina kaže...

Za sve vas koji se brinete ne dobijam kile. Pa nisu kilogrami i masa bas mjerilo napretka, mislim jesu, ali ne primarno.

Ako si jaci, dizes vise onda napredujes. To su ti brojke. S povećanjem snage povecat ce se i ta masa. Nema smisla bas nju drzati u prvom planu, jer ti ta kila moze bit voda, salo, trenutni sadrzaj zeluca...

Dizi tezine, rast ce snaga. Ostalo se prirodno desi. Jer to je pravac u kojem ide. Naravno, imas posebne programe bas za masu no o njima neznam puno pa cu rađe šutit nego da neš glupo kazem. :)

ne rastu muda u teretani.

15 godina
neaktivan
ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

zahvaljujem se... i imam još jedno pitanje... kako da dobijem mišiće, odnosno da proširim podlakticu skroz dolje kod zgloba?! jer to mi je sad najslabije... imate ideju za kakvu vježbu?

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ekipa..Nije isto 5kg mišića i 5kg sala isto.Shvatite to.Svaki drugi ovdje kaže trpaj se hranom.Bilo čime.NE.To nije istina.

Prehrana mora biti sređena.

Što znači sređena prehrana.? E to znači izbacivanje svakog oblika slatkog i svih vrsti fingerfooda,fast fooda i ostalih piiiii..Pa niste retosi znate na što mislim :)

Dalje izračunate si bazalni metabolizam i TDEE (google it) i prema tome bazirate broj kalorija.Ako želite dobiti na masi TDEE+500kcal,ako se želite definirati TDEE-500kcal

Zašto samo minus 500kcal na definiciji? Zato što je ostalo narušavanje metabolizma,uništavanje organizma i najbolja stvar za poticanje jojo efekta.

Nadalje.

Treba povečati broj obroka na 6-8.Samim time vidjeti ćete rezultate.Namirnice koje moraju prevladavati su:

Izvori proteina

piletina

puretina

nemasna govedina

jaja

riba

posni sir

tuna

whey

Izvori ugljikohidrata

crni i raženi kruh

zobene pahuljice

riža

grah

leća

tijestenina

Izvori masti

orašasto voće

riblje

maslinovo

laneno ulje

Tablice nutritivnih vrijedosti imate na netu.I voila. Bodybuilding i teretana su individualan sport.Nekome će odgovarati ravni bench,nekome pak neće jer će njime više pogoditi ramena.Što time želim reći.Slušajte svoje tijelo i tako sve koncipirajte.

Ako imate pitanja ili nekakvih problema sa sastavljanjem programa treninga i prehrane možete mi se obratiti putem PM-a

15 godina
neaktivan
Hrvojestr kaže...

...

trpaj u sebe, da al sigurno nečeš otič do fast fooda i uzet si 10 hamburgera pa to jest... doma jest ono što se spremi...
i ti vadiš iz konteksta sve što se kaže... ne treba bit neki freak što se prehrane tiče, samo što raznovrsnije (riječi mog trenera)

16 godina
neaktivan
uber_low kaže...
Hrvojestr kaže...

...

trpaj u sebe, da al sigurno nečeš otič do fast fooda i uzet si 10 hamburgera pa to jest... doma jest ono što se spremi...
i ti vadiš iz konteksta sve što se kaže... ne treba bit neki freak što se prehrane tiče, samo što raznovrsnije (riječi mog trenera)

Slažem se s tobom da treba jesti raznovrsnu hranu.Mnogo toga ja ovdje nisam naveo.1000 stranica nije dovoljno da se sve kaže.

Nisam ni rekao da treba biti freak.Ali ako se hoće imati nekakvo lijepo isklesano tijelo sa dosta mesa na njemu frende moj bez ovoga osnovnoga gore navedenoga neće ići.Jedino ako si faking genetičar pa nemoraš imati toliko sređenu prehranu.

13 godina
neaktivan

Točno.

17 godina
uber_low kaže...

zahvaljujem se... i imam još jedno pitanje... kako da dobijem mišiće, odnosno da proširim podlakticu skroz dolje kod zgloba?! jer to mi je sad najslabije... imate ideju za kakvu vježbu?

Handgripovi, uvrtanje vrist rollerom i pregibi sa bučicama. Ovo drugo složiš sa utegom na špagi koja je privezana za osovinu, ovo treće radiš dok radiš bicepse.

Dobro je pritom pregibati i sa utegom koji gleda šakom prema tebi i šakom prema dolje.

16 godina
neaktivan
kikach_sk kaže...
vrucajanjetina kaže...

definitivno DA. spike tipa metabolizam i itd imaju tek 10% veze ako i toliko, za sve ostalo tu su lazi, bilo premrsavih ili predebelih ljudi, jedni zederu lakomo i prokleto i nemogu bez hrane kakve god i zive da bi zderali, sebe nazivaju gurmanima i onima koji uzivaju u hrabi, isto tako postoje oni drugi koji nakon dva zalogaja pricaju kak su se najeli i nemogu vise i da su pojeli brdo hrane, a u biti nisu pojeli ni jedan batak cijeli.

e sad, da ja nebi dalje pricao kaze einsten: energija se nemoze iz nicega stvoriti i u nisto pretvoriti, dakle ona mast oko struke su hrpa ne potrosene hrane, tj viska.

Let's see.. 

ujutro čokolino, pahuljice, sva ta s*ranja

faks ujutro u menzi 2-3 kroasana,

ako sam na ručku u menzi dupla porcija što god da je

dođem kući, opet ručam

popodne se nađe nešto po kući, ako sam na faksu opet nešto od peciva

večera, a ako sam vanka onda neki Fast Food,

navečer oko 00 gledat film, napravit sebi opet čokolino, ili tople sendviče ili nešto

65-70 kg, 191 cm

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
Rast mišića i visina

Gle, možda imaš trakavice ;)

Ali vjerojatnije je da sa svojom visinom (dakle automatski i većom potrošnjom energije zbog volumena organizma) i

dnevnom tjelesnom (i mentalnom, mozak puno troši-nije šala) aktivnošću jednostavno imaš veliku potrošnju kalorija.

Osim toga, opet ponavljam - godine. Postoje tablice za izračun tjelesnog indeksa, koji je temelj utroška energije

i u ozbiljnijim procjenama godine tu igraju veliku ulogu. Inače, ako si u ranim 20-tim, to nije nikakvo neobično "stanje".

17 godina
Mitsuoka kaže...

Let's see.. 

dođem kući, opet ručam

navečer oko 00 gledat film, napravit sebi opet čokolino, ili tople sendviče ili nešto

65-70 kg, 191 cm

Bez uvrede al jedeš smeće... Kakav čokolino kakve su to gluposti? Ujutro ti trebaju složeni ugljikohidrati. Znači zobene. Poslije si popijem i proteine. Kroasani, bureci, lisnate gluposti? Zaboravi na to. Ja recimo fkt mogu pojesti šta hoću i nikad se previše nisam opterećivao oko toga jer cijeli život treniram a i jednostavno genetika je zgodna stvar :D Ali svejedno izbjegavam sve te gluposti a kad ih i jedem ne služe mi kao obrok. Ova peciva iz pekare su isto većinom smeće - obična listana koja griju u mikrovalkama, nemreš od toga preživjet radije uzmi proteinsku čokoladicu i složi big-ass sendvič od nekog normalnog kruha (crni, raženi i sl). Opet fast food... Navečer jedeš čokolino - jednostavni šećeri, nešto najgore što možeš pojesti prije spavanja, radije lijepo pojedi pola kile posnog. Oko 00 gledat film? Treba ti min 8h spavanja, ja recimo idem spavati oko 11, pol 12 budim se oko pol 8 uvijek. Raspored je već ustaljen, samo se trebaš naviknuti ako ti to sev zvuči teško onda ti ni teretana nema smisla jer ako se ne misliš pravilno hraniti i odmarati teretana ti je samo bacanje para...

He who is brave is free.
16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

dođem kući, opet ručam

65-70 kg, 191 cm

Ti se šališ? Ovo nazivaš hranom? 

Daj počni jesti pravu hranu.I da vidiš kako će kilaža ići gore.

Imao sam već kliijenata sličnih tebi i može se.! Ja sam također pola dana na faksu.Plastične posudice FTW

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Djeco draga, dok god normalno funkcionirate sa svojom tjelesnom težinom (ako je u granici normale), nemojte se debljati ili bildati ili šopati raznim mekinjama iz važa. Što je prirodno, prirodno je. Najbolja je vježba fizički rad. A teretane i ostalo su za .........bolje da ne kažem za koga jer cu dobit crni karton. primjer: Ja sam imao 92 kg na 180 cm visine. Sad imam oko 78-80 Kg. Ko da san se preporodio. Rijesio sam se misica i mesa. Biciklizam, trcanje 40-50km u komadu......to je prava stvar. Prijensam bio jači ali nisam imao kondicije kao sada.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2011 20:13 (April Smith).
16 godina
neaktivan
April Smith kaže...

Djeco draga, dok god normalno funkcionirate sa svojom tjelesnom težinom (ako je u granici normale), nemojte se debljati ili bildati ili šopati raznim mekinjama iz važa. Što je prirodno, prirodno je. Najbolja je vježba fizički rad. A teretane i ostalo su za .........bolje da ne kažem za koga jer cu dobit crni karton. primjer: Ja sam imao 92 kg na 180 cm visine. Sad imam oko 78-80 Kg. Ko da san se preporodio. Rijesio sam se misica i mesa. Biciklizam, trcanje 40-50km u komadu......to je prava stvar. Prijensam bio jači ali nisam imao kondicije kao sada.

O čemu ti pričaš.?

Zašto teretana NE,a naprimjer biciklizam DA.?

Totalno neznaš o čemu pričaš.

17 godina
April Smith kaže...

Riješio si se mišića i mesa? Imaš 80kg na 180cm i ti si se nečega riješio? Da si rekao da si na 60-65kg onda si se nečega riješio (i usput s tom kilažom na tu visinu onda možeš poslužiti nekome kao čačkalica nakon normalnog obroka). Ovo sada je sasvim dobra težina (pod uvjetom da su mišići u što sumnjam, prije je bojlerčić u pitanju). Trčiš 50km u komadu? To bi volio vidjeti. Svako ljeto sam se pripremao za sezonu i trčanje (lagano, 45min za kondiciju) je svaki dan bilo 8km (ukupni uspon malo više od 100m) i iskreno bilo mi je i preko k*rca jer je dosadno u vra*iju mater, draži su mi kratki šprintevi. Te biciklizam, 40-50km i ostale fore ostavi za nekog kome se da slušati te brijem na zdrav život spike a onda lagano vikend lokanje i cigaretica. Daj nemoj me nasmijavati... Član si 1 dan i već trolaš tu.

He who is brave is free.
16 godina
neaktivan
Dwyane Wade kaže...
April Smith kaže...

Riješio si se mišića i mesa? Imaš 80kg na 180cm i ti si se nečega riješio? Da si rekao da si na 60-65kg onda si se nečega riješio (i usput s tom kilažom na tu visinu onda možeš poslužiti nekome kao čačkalica nakon normalnog obroka). Ovo sada je sasvim dobra težina (pod uvjetom da su mišići u što sumnjam, prije je bojlerčić u pitanju). Trčiš 50km u komadu? To bi volio vidjeti. Svako ljeto sam se pripremao za sezonu i trčanje (lagano, 45min za kondiciju) je svaki dan bilo 8km (ukupni uspon malo više od 100m) i iskreno bilo mi je i preko k*rca jer je dosadno u vra*iju mater, draži su mi kratki šprintevi. Te biciklizam, 40-50km i ostale fore ostavi za nekog kome se da slušati te brijem na zdrav život spike a onda lagano vikend lokanje i cigaretica. Daj nemoj me nasmijavati... Član si 1 dan i već trolaš tu.

Nemoj trošiti riječi na nekoga poput njega.Rađe pričekaj pa pomozi nekome kome treba prava pomoć oko prehrane i treninga(makar sve već piše milijun puta na internetu i forumima,samo je ljudima teško tražiti)

Sigurno je htio da forumaši obrate pažnju kako su proteJini,kreJatini i ostalo šit i da svatko ko ide u teretanu da se pika steroJidima koji su magični štapić.To pikneš,čiribu-čiriba i paf.Ti si zvjer.

Dragi novi korisniče molim te okani se bilo kakve rasprave više jer samo dokazuješ kolko malo mozga imaš.Da li znaš da u biciklizmu ima više ljudi koji su pali doping kontrolu na anaboličke steroide nego u bodybuildingu.Očito neznaš.

Anabolički steroidi su prisutni u svakom sportu.U body buildingu oni utječu na fizički izgled dok u biciklizmu ne i zato takvi predrasudi.

LP i bicikliraj i dalje

17 godina
Hrvojestr kaže...

Plastične posudice FTW

Eh da, i ja na posao nosim tupperware i protein shakeove :)

Neznam kad sam zadnji put uzeo išta u pekari. A da je neki

problem il sramota, i nije. I mogu jesti više puta i odložiti.

Nekakav burek / pizza cut baš i nebi mogao.

A garant je na kraju ako ništa drugo, i jeftinije ;)

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pa naravno.A kad i ne ponesem hranu od doma.Ispred faksa imam konzum.Dva integralna peciva,Pol kile ili 250g posnog sira i maznem plastičnu žličicu sa zrnatog sira i voila :D 

Čudnih pogleda i komentara uvijek ima al hebiga.Radim to radi sebe {#}

17 godina
Hrvojestr kaže...

Pa naravno.A kad i ne ponesem hranu od doma.Ispred faksa imam konzum.Dva integralna peciva,Pol kile ili 250g posnog sira i maznem plastičnu žličicu sa zrnatog sira i voila :D 

Čudnih pogleda i komentara uvijek ima al hebiga.Radim to radi sebe {#}

I dm za čokoladice {#}

He who is brave is free.
17 godina
Hrvojestr kaže...

Dragi novi korisniče molim te okani se bilo kakve rasprave više jer samo dokazuješ kolko malo mozga imaš.Da li znaš da u biciklizmu ima više ljudi koji su pali doping kontrolu na anaboličke steroide nego u bodybuildingu.Očito neznaš.

Anabolički steroidi su prisutni u svakom sportu.U body buildingu oni utječu na fizički izgled dok u biciklizmu ne i zato takvi predrasudi.

LP i bicikliraj i dalje

Pa bicikliranje i trčanje uopće ne negira i vježbe težine nego se dopunjuje?! Ok znam da to nisi ti rekao, pričam da utvrdim.

Inače, koliko znam, zlouporaba steroida nije dosad utvrđena jedino kod ženskog klizanja i valjda šaha, pa poistovjećivati vježbanje u teretani sa time je glupo.

Izgleda osim toga, da dotični novopečeni član brka suplemente (bjelančevine, kreatin, aminokiseline, masti i ugljikohidrate) potrebne za funkcioniranje, energiju i oporavak - sa steroidima?!

Dwyane Wade kaže...
Hrvojestr kaže...

Čudnih pogleda i komentara uvijek ima al hebiga.Radim to radi sebe {#}

I dm za čokoladice {#}

E da, kad smo kod DM-a; i grožđani šećer ilitiga glukoza je tamo standardno najpovoljniji, a za priručno na poslu imam u "rezervi" 

dosta povoljan njihov "Eiweiß 90" - 40tak kn 300gr.

Nije naravno u rangu poštenog whey izolata, ali ovaj bez arome mi je OK u mlijeku.

sastav mu je evo sad da pretipkam s kutije: 89% proteina od toga  58% laktoza, soja protein izolat 35% i sirutka4%, bjelanjak 2%.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2011 22:11 (overhaul).
13 godina
protjeran
Rast mišića i visina

hi sportasi i borci !

meni je najteze poslije 35 godina odrzat kondiciju, dok sam misicnu masuzadrzao bez problema. likovi koji treniraju u mom klubu imaju 50-55 godina, imaju super misicnu masu al koliko god puno trenirali ne mogu vise izdrzat jace treninge.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
16 godina
neaktivan
Dwyane Wade kaže...
I dm za čokoladice {#}

Sve može osim one albanske pekar {#}

overhaul kaže...

Pa bicikliranje i trčanje uopće ne negira i vježbe težine nego se dopunjuje?! Ok znam da to nisi ti rekao, pričam da utvrdim.

Inače, koliko znam, zlouporaba steroida nije dosad utvrđena jedino kod ženskog klizanja i valjda šaha, pa poistovjećivati vježbanje u teretani sa time je glupo.

Izgleda osim toga, da dotični novopečeni član brka suplemente (bjelančevine, kreatin, aminokiseline, masti i ugljikohidrate) potrebne za funkcioniranje, energiju i oporavak - sa steroidima?!

Očito treba još puno knjiga pročitati pa onda doći ovdje soliti pamet.Ili jednostavno samo trolla.

Budokai kaže...

hi sportasi i borci !

meni je najteze poslije 35 godina odrzat kondiciju, dok sam misicnu masuzadrzao bez problema. likovi koji treniraju u mom klubu imaju 50-55 godina, imaju super misicnu masu al koliko god puno trenirali ne mogu vise izdrzat jace treninge.

Koliko sam shvatio ti se baviš borilačkim sportom.Godinama se metabolizam mijenja pa tako i kada se prođe 35.Kondiciju ćeš održati dobrim aerobnim treninzima dva,tri puta tjedno.Dobro ukomponiranim u prehranu i treninge boksa ili teretane ili bilo čega drugoga.

U tim godinama trebalo bi se ići iz temelja i postepeno.Kao da se opet krećeš baviti sportom.Samo polako.Puno strpljenja i sve se može 

17 godina
Budokai kaže...

hi sportasi i borci !

Ja sam tu negdje u sredini s godinama ;) No ne radim borilačke vježbe, pa nemogu za to tvrditi.

Ono što se meni javlja uglavnom je zamor zglobova i tetiva. Kičma trpi, a bome dugo mi

se oporavljalo (skoro godinu dana je trebalo) za lijevo koljeno i desni kuk. Nije da sam toliko bio

invalid, samo sam ih osjetio i bojao ih se. S druge strane, mogu se pohvaliti da su mi vremena

biciklom, trčanjem, i serije/ponavljanja/težine na nivou 20 tih godina, pa i prema situaciji i bolji.

Narano, ovisno o 1000 čimbenika, ali prosjek još uvijek održavam - pa kako nisam natjecatelj,

to mi je najbiitnije :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice