Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.008
|
čitano: 8.142.288
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Rast mišića i visina
Fake_Alert kaže...
VirtUoso kaže...

Je li preporucljivo vjezbati svako jutro prije ili poslije dorucka? Kontam da je poslije, ali zelim biti siguran.

Ako ides u teretanu onda poslje dorucka-cca 1 sat

Razgibavanje ti bas i netreba ako si u pokretu cijeli dan.

Naime jutarnja vjezba je uvjek dobrodosla, evo citiram s jedne stranice:

Prema različitim medicinskim istraživanjima jutarnja tjelovježba je tri puta učinkovitija od tjelovježbe u bilo koje drugo doba dana.

“Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime"
16 godina
markoal kaže...
Fake_Alert kaže...
VirtUoso kaže...

Je li preporucljivo vjezbati svako jutro prije ili poslije dorucka? Kontam da je poslije, ali zelim biti siguran.

Prema različitim medicinskim istraživanjima jutarnja tjelovježba je tri puta učinkovitija od tjelovježbe u bilo koje drugo doba dana.

Naravno da je kada si ujutro pun energije "spreman za dan",ali kada ides popodne u teretanu neces bit tako "pun".

Battlement plan's a bad plan I'm raw like cats from Afghanistan with gats in their hands From Philly to Pakistan space packin the stands You make all fake thugs start acting like stans
15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
markoal kaže...
Fake_Alert kaže...
VirtUoso kaže...

Naravno da je kada si ujutro pun energije "spreman za dan",ali kada ides popodne u teretanu neces bit tako "pun".

ja ujutro nemogu napravit jedan sklek ahahaha...ujutro sam sav sheban...za nista sam...haha..a popodne i navecer mogu 10 minuta sklekove pumpat...

nothing is true, everything is permitted
15 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
netko,netkovic kaže...
Pijavica kaže...
sirovo meso + mandarine + sklekovi = rambo

Sirovo meso? :/

Sushi, sashimi, tartar biftek?

da i ljepo dobijes neki parazit...i ja volim sirovo...ali rađe umjest toga Sirova jaja + mandarine + sklekovi + trbusnjaci + zgibovi + tegovi + leđnjaci + čučnjevi = i opet nisi rambo ahha :D

i imam jedno pitanje...kad radim čučnjeve nesto mi u koljenu kvrca...valjda hrskavica...i sad jel ja njih nepravilno radim ili je do koljena???ima neko rjesenje?

16 godina
protjeran
decko1987 kaže...
Deus ex machina kaže...
netko,netkovic kaže...
Pijavica kaže...

da i ljepo dobijes neki parazit...i ja volim sirovo...ali rađe umjest toga Sirova jaja + mandarine + sklekovi + trbusnjaci + zgibovi + tegovi + leđnjaci + čučnjevi = i opet nisi rambo ahha :D

i imam jedno pitanje...kad radim čučnjeve nesto mi u koljenu kvrca...valjda hrskavica...i sad jel ja njih nepravilno radim ili je do koljena???ima neko rjesenje?

Dobro se razgibaj, radi čučnjeve u malom raskoraćenju i nakon nekog vremena će proći ili će se pogoršati XD

16 godina
decko1987 kaže...
Deus ex machina kaže...
netko,netkovic kaže...
Pijavica kaže...

koliko godina imas? Mozda je do rasta/razvoja.

Battlement plan's a bad plan I'm raw like cats from Afghanistan with gats in their hands From Philly to Pakistan space packin the stands You make all fake thugs start acting like stans
15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
decko1987 kaže...
Deus ex machina kaže...
netko,netkovic kaže...
Pijavica kaže...

koliko godina imas? Mozda je do rasta/razvoja.

14

16 godina
decko1987 kaže...

14

Onda je 100%

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.10.2010 16:34 (Fake_Alert).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
ok hvala...
ja sad vjezbam kuci...jedem proteine(ne ove koji se kupuju, nego hranu bogatu proteinima) jer se zelim zdebljat...visok sam 185, a imam samo 63 kg...moram bar natuč 10 kg...zanima me jel ima neki nacin brzi od ovog koji sam ja naveo (vjezba misica i proteini) Napomena: ne želim dobiti masno tkivo :D Hvala
16 godina
neaktivan
decko1987 kaže...
Deus ex machina kaže...

Ma bravo. Cijeli istok je vjerojatno u krivu, ti si u pravu.

Jedem sushi min. jednom tjedno. Vise se bojim onoga sto mi peceno crveno meso moze napraviti (istrazivanje kojim se nitko ne bavi jer je farmerstvo goveda i svinja tako rasprostranjeno), nego dobre, svijeze ribe sa rizom.

I have got no money, I have got no power, I have got no fame... I have my strong beliefs...
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozdrav! Zanima me koliko nakon jela treba čekati prije nego što počnem vježbati i može li se nakon vježbe odmah nešto pojesti ili isto moram malo pričekati?

16 godina
neaktivan
fellow kaže...

Pozdrav! Zanima me koliko nakon jela treba čekati prije nego što počnem vježbati i može li se nakon vježbe odmah nešto pojesti ili isto moram malo pričekati?

Ja jedem u pravilu poslije treninga.Možeš jesti odmah nakon.

Koja http://www.18plusnightclubs.com/homepage/bostonssexiestbartenders_1.jpg Warhammer 40k Colonel Miles Quaritch is my hero
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

172 CM

55 Kila....

Jebga tanko je...triban pocet vjezbat,jedem brate ko lud,cilo lito jedem sve zivo u kuci pa isplivam sve to...

Sta bi triba radit da malo mase dobien (misici i kile opcenito)

17 godina
fellow kaže...

Jedno dva sata do sat i pol prije treninga nemoj jesti, tj sam ćeš vidjeti kako ti je najbolje. Meni je bilo na knap kada samo jeo oko sat, sat i pol prije treninga jer mi za vrijeme treninga nije bilo baš lagano, osjetio sam da bi se mogao ispovračati hehe!

A poslije možeš kako je kolega iznad rekao već...

...Borba za mir je kao jebanje za nevinost...
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Hvala vam na odgovoru, otprilike tako i radim ali sam za svaki slučaj htio provjeriti.{#}

16 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Ja ti jedem oko sat vremena prije treninga, najbolje slušaj svoje tijelo, jer nije kod svih isto...

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jel postoji koji način da se poveća visina tijela(mislim bez proteina i toga),za kakvih 5cm,je{#} ljubomoran sam na jednog frenda,ima najmanje 180cm{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 22:49 (1BIT).
16 godina
protjeran
1BIT kaže...

Jel postoji koji način da se poveća visina tijela(mislim bez proteina i toga),za kakvih 5cm,je{#} ljubomoran sam na jednog frenda,ima najmanje 180cm{#}

Kad pada kiša,stani na gnoj :D

Ovisno o godinama, može se još narasti , ali i nemora..

16 godina
netko,netkovic kaže...

Hmm, banana i jabuka imaju puno vitamina, vitamini su dobri uvijek i svugdje, + imaju malo ugljikohidrata, tak da se od toga nemoze biti debeo

Malo švrljam po temi i pitam se zašto ste svi opterećeni ugljikohidratima?

Kao prvo, proteini su samo građevni materijal. Istina, imaju istu energetsku vrijednost kao i ugljikohidrati, ali njihova vrijednost se ne može iskoristiti (da jedete čiste bjelančevine, umrli biste od gladi). Ovi savjeti - jedi u školi bjelančevine - krivo. Jedi ugljikohidrate, jer, kao prvo, mozak baš njih treba, a kao drugo ne događaju se nagle oscilacije šećera u krvi.

Ako nekome fali energije, onda treba jesti ugljikohidrate i masti (da, trebaju se uzimati i masti, ako zbog ničega drugoga, onda jer pola stvari esencijalnih za zdrav organizam (tipa određeni vitamini) su samo topljivi u mastima).

Ako će te se držati striktno bjelančevina, onda nećete izgraditi svoje tijelo niti 1%. To vam je isto kao da samo natačete benzin u auto, a ne vozite ga. Nakon nekoga vremena, motor će jednostavno propasti.

Every hole is a goal!
16 godina
protjeran
Bukva kaže...
netko,netkovic kaže...

Hmm, banana i jabuka imaju puno vitamina, vitamini su dobri uvijek i svugdje, + imaju malo ugljikohidrata, tak da se od toga nemoze biti debeo

Malo švrljam po temi i pitam se zašto ste svi opterećeni ugljikohidratima?

Kao prvo, proteini su samo građevni materijal. Istina, imaju istu energetsku vrijednost kao i ugljikohidrati, ali njihova vrijednost se ne može iskoristiti (da jedete čiste bjelančevine, umrli biste od gladi). Ovi savjeti - jedi u školi bjelančevine - krivo. Jedi ugljikohidrate, jer, kao prvo, mozak baš njih treba, a kao drugo ne događaju se nagle oscilacije šećera u krvi.

Ako nekome fali energije, onda treba jesti ugljikohidrate i masti (da, trebaju se uzimati i masti, ako zbog ničega drugoga, onda jer pola stvari esencijalnih za zdrav organizam (tipa određeni vitamini) su samo topljivi u mastima).

Ako će te se držati striktno bjelančevina, onda nećete izgraditi svoje tijelo niti 1%. To vam je isto kao da samo natačete benzin u auto, a ne vozite ga. Nakon nekoga vremena, motor će jednostavno propasti.

Istina, ali većina namirnica ima više ugljikohidrata nego proteina, a proteini se iskorištavaju pri "regeneraciji" mišića. Tako da ako paziš da namirnica ima što više proteina, nećeš pogriješit jer ima još barem toliko ugljikohidrata.

16 godina

Nekako sumnjam da ste na toj razini treniranja da vam problem predstavlja razgradnja mišića tokom opterećenja pa morate te proteinske dodatne uzimate da imate kvalitetniju regeneraciju mišića... 

Every hole is a goal!
16 godina
protjeran
Bukva kaže...

Nekako sumnjam da ste na toj razini treniranja da vam problem predstavlja razgradnja mišića tokom opterećenja pa morate te proteinske dodatne uzimate da imate kvalitetniju regeneraciju mišića... 

hehe, i ja sumnjam, zato sam mu i preporučio voće, bolje to nego da se najede fast fooda

16 godina
neaktivan

nećeš ni s proteinima otići u visinu....proteini služe za razvoj mišića {#}

MMA is not game , MMA is life!!!
16 godina
protjeran
Hrvojestr kaže...

nećeš ni s proteinima otići u visinu....proteini služe za razvoj mišića {#}

Mi govorimo o rastu mišića :D , sišli smo s visine :D

WP
15 godina
neaktivan
192cm visok , 70kg , imam 16 godina i mislim da nemam dovoljnu masu za tu visinu dali sam u pravu?
16 godina
Rast mišića i visina

Trebao bi barem jos 15 kg jer ja sam 194 i imam 90 kg a izgledam ko da iam 80

15 godina
neaktivan
a kako da dobijem jos tih dodatnih 15kg jedem ko svinja (blago receno) ali sve rastopim na biciklu. Jedino neki dodaci prehrani uz teretanu.
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
prije svakog trening popi proteine...onda velike tezine u teretani dizi....i nikako ne bicikl i trcanje...slobodno mi posaljes pm ako trebas kakve treninge za masu i sl
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Poceo sam ici u teretanu, jel ima netko savjete na kojim spravama da radim?

Neki mi govore da svaki trening radim samo jedne misice, a neki vise.

I vidim da se preporucaju proteini ovdje, jel ima nekih negativnih pojava?

16 godina
neaktivan

Ovako..napiši koliko imaš kila,težinu i jesi se prije bavio kakvim sportom i kojim..

Nikako nije dobro raditi iste vježbe svaki dan..to su bedastoče...znači neko bi onda svaki dan radio ruke i zanemarivao leđa(koja su jako jako bitna)

Proteini su ti odlični ako želiš dobiti masu...Najbolji su Whey..nemaju nikakvih nuspojava..par ne kod mene...ako ti treba složiti plan treninga samo javi..

Uz to pazi da se zdravo raniš..bez zdrave prehrane nema ništa

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice