Video editing konfiguracija - preporuka vendora

poruka: 35
|
čitano: 5.715
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi,

Slažem jednu srednje žestoku video editing konfiguraciju, za cca 12KKn,

i okvirno znam koje komponente ću uzeti, samo što iz raznih razloga neću

sam slagati mašinu pa me zanima zna li neko neku firmu koja slaže takve

specijalizirane mašine. Alternativa su veliki trgovci sa solidnijim izborom

hardvera, a pošto već duže vremena nisam kupovao PC-e, zanima

me koja su vaša novija iskustva sa većim dućanima tipa ve-mil, hg-spot,

links itd (ili ako znate neki novi dobar - shoot).

Hvala puno

0 1 hvala 0
14 godina
Re: Video editing konfiguracija - preporuka vendor
dam1root kaže...

Pozdrav ljudi,

Hvala puno

Zaboravi na Vemil i Hg Spot to propada pa se obnovi to je u ku*cu sada su najbolji Protis,ADM

14 godina
protjeran

Evo jedna iz ADM-a, ja mislim da ti jace ne treba.

evo ti i sa XEONOM

edit;

evo ti sa Dual CPU maticnom plocom i 2x Xeon E5620,al sa znatno losijom grafom.

Mozda moze i punoo losije napajanje,al nisam htio rizikovati. (zbog dva CPUa-)

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 1:39 (BR1cK).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Sta ce mu SLI konfiguracija za video obradu?????

Koje aplikacije koristis?

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

koliko znam, za video obradu najbitniji je procesor a ne grafa.

3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Arxi kaže...

koliko znam, za video obradu najbitniji je procesor a ne grafa.

Zavisi od aplikacije koja se koristi. Ako se koristi (a najcesce je) Adobeov CS5 onda se iskoristava Nvidijina CUDA tehnologija i GPU render obavlja dosta brze od CPU-a. 

Ali NIJEDNA aplikacija nema podrsku za SLI. 

17 godina
dam1root kaže...

Pozdrav ljudi,

Hvala puno

Lab2000. Obrati im se, reci koliko novaca imaš, i za koju namjenu, neka ti sastave dvije-tri ponude.

No bojim se da će ti xeoni biti out of reach za tako malo novaca.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 0:53 (Father_Dougal).
17 godina
odjavljen
Father_Dougal kaže...
dam1root kaže...

Pozdrav ljudi,

Hvala puno

Lab2000. Obrati im se, reci koliko novaca imaš, i za koju namjenu, neka ti sastave dvije-tri ponude.

No bojim se da će ti xeoni biti out of reach za tako malo novaca.

Da, idealno bi bilo staviti dual cpu ploču i ubosti 2 xeona ali ne za ove novce...

Freak Show Inc.
14 godina
neaktivan

Pozdrav,

Hvala svima na savjetima.

Koristit će se Adobe CS5 za editing.

Sad, mislio sam uzeti za procesor i7 950 i 12GB rama. Dobra matična

ploča se još traži. Grafička će, za sada, biti neka bolja gejmerska sa 1GB memorije.

Preostala dilema je raid 0 ili ssd. Po benchevima koje sam našao definitivno

bi išao na ssd, čini se puno brži a i stabilniji zbog manje komponenata u igri,

no s druge strane niti jedna profi konfiguracija koju sam našao ne koristi ssd već raid 0,

makar sa kontrolerom integriranim na ploči, pa valjda postoji neki dobar razlog za to.

I definitivno ću pingati Lab2000, čine se ozbiljni.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
dam1root kaže...

Pozdrav,

Hvala svima na savjetima.

Koristit će se Adobe CS5 za editing.

Sad, mislio sam uzeti za procesor i7 950 i 12GB rama. Dobra matična

ploča se još traži. Grafička će, za sada, biti neka bolja gejmerska sa 1GB memorije.

Preostala dilema je raid 0 ili ssd. Po benchevima koje sam našao definitivno

bi išao na ssd, čini se puno brži a i stabilniji zbog manje komponenata u igri,

no s druge strane niti jedna profi konfiguracija koju sam našao ne koristi ssd već raid 0,

makar sa kontrolerom integriranim na ploči, pa valjda postoji neki dobar razlog za to.

I definitivno ću pingati Lab2000, čine se ozbiljni.

Ovako nekako;

14 godina
neaktivan

Mislim da ti je i7 2600k puno bolji izbor od i7 950. Na strani i7 950 je jedino trokanalni memorijski kontroler a sve ostalo, ukljucujuci sirovu procesorsku snagu je na strani i7 2600k.

S SSD-om dobivas na brzini podizanja sistema i otvaranja aplikacije. RAID sa mehanickim diskovima (mozes ti raditi i RAID sa SSD-ovima) je puno cesci izbor zbog odnosa kapacitet/cijena jer videoediting je posao sa velikim fileovima. Najcesce se slaze 1-0 polje koje daje i brzinu ali i istovremeni backup. To ti je minimalno 4 diska pa izracunaj koliko bi te doslo takvo polje sa prihvatljivim kapacitetom ako bi koristio SSD-ove (ako u ovakvo polje stavis 4 SSD-a po 100GB ukupni kapacitet polja ti je 200GB) (+1 sistemski). Koristenje iskljucivo RAID 0 polja je veliki rizik u poslu. Treba manualno (ili uz pomoc backup aplikacija) konstantno raditi backup da ne nastane ogromna stete tj SVI podaci odu u PM.

Za graficku u ovom cjenovnom rangu na koji ides najbolja bi bila GTX570.

U uvodnom postu nisi spominjao monitore a to je poprilicno bitno da znamo s kojim iznosom baratas za ostale komponente. Takodjer su ti dobar mis i tipkovnica jako bitne stavke.

3 0 hvala 1
14 godina
BlueMax kaže...

Mislim da ti je i7 2600k puno bolji izbor od i7 950. Na strani i7 950 je jedino trokanalni memorijski kontroler a sve ostalo, ukljucujuci sirovu procesorsku snagu je na strani i7 2600k.

S SSD-om dobivas na brzini podizanja sistema i otvaranja aplikacije. RAID sa mehanickim diskovima (mozes ti raditi i RAID sa SSD-ovima) je puno cesci izbor zbog odnosa kapacitet/cijena jer videoediting je posao sa velikim fileovima. Najcesce se slaze 1-0 polje koje daje i brzinu ali i istovremeni backup. To ti je minimalno 4 diska pa izracunaj koliko bi te doslo takvo polje sa prihvatljivim kapacitetom ako bi koristio SSD-ove (ako u ovakvo polje stavis 4 SSD-a po 100GB ukupni kapacitet polja ti je 200GB) (+1 sistemski). Koristenje iskljucivo RAID 0 polja je veliki rizik u poslu. Treba manualno (ili uz pomoc backup aplikacija) konstantno raditi backup da ne nastane ogromna stete tj SVI podaci odu u PM.

U uvodnom postu nisi spominjao monitore a to je poprilicno bitno da znamo s kojim iznosom baratas za ostale komponente. Takodjer su ti dobar mis i tipkovnica jako bitne stavke.

Slazem se.Di ces sad na 1366 kad je tu sb zderac i7 2600k.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 12:10 (zoharbizo).
14 godina
protjeran
zoharbizo kaže...
BlueMax kaže...

Slazem se.Di ces sad na 1156 kad je tu sb zderac i7 2600k.

zar nije 1366???

edit: ma nema veze-

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 12:11 (BR1cK).
14 godina

Da brick,moja greska. :)

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Bitno pitanje je i koliko ti se suri sa kupovinom. Ubrzo stizu i 8 core AMD buldozeri i ne bi bilo zgorega pricekati da vidis kako se ponasaju u aplikacijama koje koristis.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ovako, za monitor ću dati cca 1.5KKn, znači cca 10.5K za ostatak, zaokružimo na 11K.

Što se tiče 2600K procesora, odokativno mi se čini da je za količine rama koje se koriste

za editing bolje imati brži pristup memoriji od snage procesiranja.,,

Kad smo već kod procesora, koliko smatrate da bi Xeon na istom taktu bio bolji od i7?

Što se tiče novih AMD-a, nemogu čekati toliko.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dam1root kaže...

Ovako, za monitor ću dati cca 1.5KKn, znači cca 10.5K za ostatak, zaokružimo na 11K.

Što se tiče 2600K procesora, odokativno mi se čini da je za količine rama koje se koriste

Kad smo već kod procesora, koliko smatrate da bi Xeon na istom taktu bio bolji od i7?

Po tom pitanju je dual channel kod LGA1155 dosta napredniji i nadmaši čak stari triple-channel. link

Iako, LGA1366 bi bio okey ako bi išao na nešto tipa i7 970..

14 godina
neaktivan

A što se tiče kasnije nadogradnje sa jačim procesorima, što ima bolju perspektivu, 1155 ili 1366 ?

17 godina
neaktivan
dam1root kaže...

A što se tiče kasnije nadogradnje sa jačim procesorima, što ima bolju perspektivu, 1155 ili 1366 ?

Definitivno LGA1155. 1366 je već skoro pa mrtav.

Dogodine dolazi nova serija, Ivy bridge koji će ići na ja mislim sve LGA1155 ploče sa P67/H67/Z68 chipsetima.

Ja bi osobno to ovako napravio:

i7-2600K, neki cooler do 300kn i clockao na nekih 4.4GHz.

Ploča neka od 1000kn P67 ili Z68 chipset.

Rama koliko ti treba, danas je jeftin pa za nekih 900kn možeš uzeti 16GB.

Grafička GTX570, velik broj stream procesora a nije skupa kao 580.

Diskovni podsustav - RAID0. Zašto? Puno veći kapacitet od ssd-a za istu cijenu a same brzine su tu negdje sa

SSD-om.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 13:18 (Penryn).
17 godina
odjavljen
dam1root kaže...

Mislim da na ovo pitanje nitko nikada nije dao konkretan odgovor jer pitanje ima više aspekata. Uglavnom zbog činjenice da xeoni visokog takta imaju cijenu (samo cpu) od koje se onesvijestiš...

Freak Show Inc.
14 godina
neaktivan
dam1root kaže...

kad se ovakve stvari kupuju onda nema odokativnog cinjenja. postoje usporedni testovi umjesto vlastitih razmisljanja:

http://www.anandtech.com/bench/Product/100?vs=287

sto se Xeona tice, single X5650 na stock frekvencijama postize nijansu bolje rezultate od i7 980x (hexa core, HT on) i pruza ti mogucnost ugradnje puno vece kolicine RAM-a.

Ove usporedbe pogledaj:

http://www.cpubenchmark.net/index.php

14 godina
neaktivan
dam1root kaže...

:) mislim da im je perspektiva ista.

ako mislis mijenjati procesor u roku do 2 godine onda 1155 ali ako mislis na duzu relaciju, onda ti je svejedno. 

14 godina
neaktivan
Friday kaže...
dam1root kaže...

Mislim da na ovo pitanje nitko nikada nije dao konkretan odgovor jer pitanje ima više aspekata. Uglavnom zbog činjenice da xeoni visokog takta imaju cijenu (samo cpu) od koje se onesvijestiš...

Da, samo se Xeoni na 1366 dobro clockaju :)

15 godina
neaktivan
dam1root kaže...

Pozdrav ljudi,

Hvala puno

bok,

evo moje računalo,

upravo protekli vikend sam si složio konfu za video obradu

u pitanju je

i72600 (bez k)

Asrock P67 PRO3 (najjeftinija ploča da ima USB3 i da je full ATX)

nVidia 550 Ti 1 GB GDDR5

16 GB DDR3 1333 Kingmax

500 GB Hitachi 7200 (iz stare konfe)

2 TB WD Caviar Green (nije bilo više love za nešto bolje)

U Premieru sam isprobao materijal AVCH 1920x1080i (snimano na Sony AX2000 u max kvaliteti) i preview radi kao podmazan ali ipak se primjeti lagano titranje slike, recimo to tako ali misim da je to zbog interlaced načina snimanja (ako bi se materijal de-interlace-irao mislim da bi te to otklonilo)

Nanošenje raznih efekata, disolvea i color korekcije ne utječe na rad u programu te sve radi odlično.

Dobar dio zasluga ide grafičkoj i Cudi koja renda veliku večinu stvari i procesoru ostaje samo dio tog posla kao i transkodiranje materijala.

Grafička se može staviti i slabija, recimo 440GT ili 450GT ali je bitno da ima što više memorije i da je memorija što brža, GDDR3 ili bolje. Idealno bi bilo 2GB GDDR5.

Problem je bio kaj nisam mogao naći nijednu takvu sa tom memorijom pa sam kupio 550 Ti. Broj Cuda Cores na grafičkoj nije presudna.

Program se znatno usporio kao i preview u njemu kada sam nanio Magic Bullet Fremes plugin. Tada je gotovo sve stalo i morao sam rendati clip nakon čega je uredno radilo. Samo sa kažem da je procu trebalo cca 4-5 min da odrenda clip od 30 sek što me začudilo makar se radilo o full HD materijalu. Ipak je to i7 i trebalo bi to malo brže biti.

Što se tiče kreiranja dvd menija u encore-u, probe radi taj materijal od cca 5-6 min, sam exportirao u Encore i on je to transkodirao otprilike dugo kao i DV materijal na starom kompu (E5300, 4GB RAM) ali se ovdje radi o prekodiravanju full HD u DVD + kreiranje DVD menija.

Zaključak; mislim da je ovo računalo zadovoljavajuće snage za obradu bilo kojeg full HD materijala sa bilo kakve kamere.

U planu je kupnja SSD diska za operativni sustav+premiere jer bi se tu moglo još dobiti na brzini.

Ukoliko se ukaže mogućnost možda zamjenim memoriju za Corsair Vengance 1600 MHz ali mislim da je to zanemariva razlika u konačnici što se tiče poboljšanja performasni.

Baš snimam nešto ovaj vikend pa još iduči tjedan javim kad ću to obrađivat dal ima kakvih novosti...

14 godina
neaktivan

Umjesto u minimalnu razliku u memoriji trebao si uzeti "K" model i hladnjak jer se overclockom dobiva jako puno a taj procesor moze OCat i onaj ko to nikad nije radio. No i bez toga to je dobra konfa za taj posao.

0 0 hvala 0
14 godina

simketodo broj cuda cores jest presudan.Vise cuda jezgri=brza obrada.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ako ne brojimo profesionalne graficke, nakon gtx 580 najbolja kartica za taj posao je gtx480, nereferentna (ako nekome smeta zagrijavanje kartice, no daleko od toga), jer ima 384bitnu sabirnicu i 1,5gb memorije i 480 CUDA jezgri

http://www.infospot.hr/Graficke-kartice/Komponente/MSI/MSI-GTX480-TWIN-FROZR-II-1536MB_pr177110ct9470.html

ili ovo

http://www.infospot.hr/Pretraga-artikala_2033025.html

ja imam ovu drugu, steta sta je nemaju na stocku...ali zadovoljavat ce te i referentna poput ove

http://www.magazinrs.hr/product.asp?product=zotac-gf-gtx-480-1536mb-ddr5-384-bit&code=zt-40101-10p

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

simketodo broj cuda cores jest presudan.Vise cuda jezgri=brza obrada.

slažem se ali po testovima razlika u brzini rednanja je mizerna u odnosu na razliku u cijeni grafičkih

http://www.studio1productions.com/Articles/PremiereCS5.htm

MPE GPU = I was running the Mercury Playback Engine using GPU Acceleration.
MPE Software = I ran the test with the Mercury Playback Engine using Software only.

Video Card# of Cuda CoresMPE GPUMPE Software GT-240 96 34.2 Seconds 373 Seconds GT-440 96 33.3 Seconds 373 Seconds GTX-470 448 31.6 Seconds 373 Seconds GTX-550 Ti 192 31.9 Seconds 373 Seconds GTX-570 480 31.5 Seconds 373 Seconds
15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Umjesto u minimalnu razliku u memoriji trebao si uzeti "K" model i hladnjak jer se overclockom dobiva jako puno a taj procesor moze OCat i onaj ko to nikad nije radio. No i bez toga to je dobra konfa za taj posao.

uzeo sam Schythe Katana 3, a procesor sam uzeo je se nudila dobra cijena za njega pa nije da sam baš birao...

14 godina
neaktivan
simketodo kaže...
BlueMax kaže...

uzeo sam Schythe Katana 3, a procesor sam uzeo je se nudila dobra cijena za njega pa nije da sam baš birao...

sad mi tek nista nije jasno. uzeo si odlican cooler za procesor koji se ne moze clockat i kojem je sasvim dovoljan stock cooler? kod videoeditinga frekvencija procesora donosi ogromne pomake u brzini renderinga. trebao si uzeti K.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice