Sklapanje PC konfiguracija zaključana tema

poruka: 38.051
|
čitano: 4.227.649
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Sklapanje PC konfiguracija
BUGIBUGI kaže...

Pa to i je problem što ne mogu čekati,svoj komp sam prodao,a trenutno imam samo neku staru kantu za internet!!!

eh, onda kupi sta mos, al nemoj ocekaivat nikakvo igranje, isim igara starijih od 4godina

LooooooL
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 21:59 (MARKOcVp).
14 godina
Sklapanje PC konfiguracija
Sa intel hd 4000 moze bez problema igrat i nove igre na nizim rezolucijama
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
zuper kaže...
Sa intel hd 4000 moze bez problema igrat i nove igre na nizim rezolucijama

nisam bas upucen u integrirane

bolji mu je izbor od i3 p965be, dali i tamo ima integrirana? bar na ploci?

LooooooL
14 godina
neaktivan

Konf za igre treba. Pomoc mi treba oko procesora. Zanima me kako se ovaj proc ponasa u igre? Ovo je max sto moze da se izdvoji novca tako da za bolje se nema.
Znam da napajanje nije idealno ali sta je tu je.

Memorija:Transcend 4GB JM1333KLN-4G
Hdd: ST500DM002
Maticna: B75MA-P45
Optika: GH24NS90
CPU: Intel 620
Graficka: R7770-PMD1GD5
Napajanje: LC600H-12
Kuciste: MSI Gemini

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 22:16 (zola.mne).

0 0 hvala 0
14 godina
Hd 4000 je 50% snaznija u odnosu na hd 3000, mnogo pogodnija za igranje. Phenom nema integriranu grafiku, a one na ploci su slabe
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

To sam i čitao o tome i3,mislim da će me ta integrirana grafika poslužiti taman toliko do ne skupim novce za pravu grafu!

Naravno,sve na minimum vjerovatno! Al nema veze! Mislim da je bolje pričekati i uzeti nešto bolje od npr. hd7770!!!

I što mi predlažete da uzmem!?

je li ovo ok što sam napisao?

0 0 hvala 0
14 godina
Imas i amd a8 3870k, 4-jezgren proc s mogucnoscu overclocka i jacom integriranom u odnosu na hd 4000. Uz to je i 300 kn jeftiniji. Mana mu je kaj ide na socket na kojeg nece ici noviji procesori
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Gledao sam ga,ima najbolju integriranu daleko u tom rangu!

Ali ja bi nekako ovaj intel 1155 i ovaj novi i3 koji će nadam se biti dovoljan za sve što mi treba u dekoj budućnosti!

I na njega može poslije sjesti neka fina graficka!

Koju da matičnu uzmem? I koje rame,vjerovatno je svejedno,ovisi o ploči!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Što mislite o ovoj,ima li sve što će mi trebati?

MSI Main Board Desktop ZH77A-G43 iH77 S1155, DDR3, ATX Retail

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 23:54 (BUGIBUGI).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zober kada si mi sklapo gaming konfiguraciju do 4000 kn, dao si mi napajanje : http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=ZAL-ZM500-GS koje nije dostupno, molim te predloži mi novo ili ako bi nesto zamenio onda to napravi sad...znači do 4000 kn samo kutija,gaming..

Šta radi plavuša na listu papira? Vozi A4 :D

0 0 hvala 0
13 godina

Stavi OCZ 500W ostalo ostaje sve isto jer nemreš dobit bolje od onog ;)

14 godina
neaktivan

Hvala care :)

17 godina
neaktivan
zuper kaže...
1domagoj1 kaže...

Pozdrav, opet ja.

Trebala bi mi neka konfiguracija do 6k kn bez monitora, za frenda.

Intel/ATI kombinacija. Moze se sloziti nesto dobro?

adm.hr

Jel se moze ovdje skresati grafa malo, a ubaciti 1 TB disk? Koji bi bio best buy?

If you ever write code that is so complex that needs a comment to explain *what* a statement is doing, you probably need to rewrite your code, not comment it.
14 godina
neaktivan

Zober, moze preporuka za pržilicu još, na to sam skroz zaboravio..i za monitor prvo običan pa onda ono tv/monitor. Nadam se da mi nista vise ne fali, periferiju imam :P

0 0 hvala 0
14 godina
1domagoj1 kaže...
zuper kaže...
1domagoj1 kaže...

Pozdrav, opet ja.

Trebala bi mi neka konfiguracija do 6k kn bez monitora, za frenda.

Intel/ATI kombinacija. Moze se sloziti nesto dobro?

adm.hr

Jel se moze ovdje skresati grafa malo, a ubaciti 1 TB disk? Koji bi bio best buy?

grafa

hdd

14 godina
protjeran
zola.mne kaže...

Konf za igre treba. Pomoc mi treba oko procesora. Zanima me kako se ovaj proc ponasa u igre? Ovo je max sto moze da se izdvoji novca tako da za bolje se nema.
Znam da napajanje nije idealno ali sta je tu je.

Memorija:Transcend 4GB JM1333KLN-4G
Hdd: ST500DM002
Maticna: B75MA-P45
Optika: GH24NS90
CPU: Intel 620
Graficka: R7770-PMD1GD5
Napajanje: LC600H-12
Kuciste: MSI Gemini

mislim, procesor ti je bottleneck za 7770, znaci ta 7770 ce ti se ponasat potpuno isto kao neka HD7670, s tim racunaj, znaci bacanje novaca u vjetar, idi na AMD, jer je INTEL za gamere s dubljim dzepom, on nije za budget pc-ijeve, napajanje takoder sumnjivo, nebi ti to preporucio ali kad nemoze bolje jbg

LooooooL
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.9.2012 15:22 (MARKOcVp).
13 godina
zile96 kaže...

Zober, moze preporuka za pržilicu još, na to sam skroz zaboravio..i za monitor prvo običan pa onda ono tv/monitor. Nadam se da mi nista vise ne fali, periferiju imam :P

Prža najjeftinija LG ne treba ti ništa skuplje/bolje od toga. Ako kupuješ u Futuri možeš si i kupit neku polovnu sata pržu za 50 kn pa im odfurat kad će ti slagat konfu ako želiš uštedit lovu.

Što se tiče monitora izbjegavaj tv/monitor kombinaciju već si uzi ovakav odličan entry IPS od Aoc-a + tv usb karticu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.9.2012 17:08 (zober).
17 godina

Bok ekipa.

Dakle trebao bi neku gaming konfu za kumčeta.

Oko 4500 do 5000 Kn bez monitora.

Ako bi mi mogli složiti nešto bio bi vam zahvalan.

Nisam se dugo bavio odabirom hardware-a pa da ne fulam negdje.

Ako može iz linksa i po vašem izboru.

Hvala unaprijed.

Hot Rodney

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

još mi nitko nije rekao hoće li sve štimati ako ovo uzmem.

Imam chiftec 450w napajanje,disc sata,dvd przilica,dva ventilatora i kućište thermaltake mambo.

A uzeo bih i3 3225 procesor,maticnu msi zh77a-g43 i rame crosair ddr3 1600mhz 4 gb

0 0 hvala 0
15 godina
Exploder kaže...

Bok ekipa.

Hvala unaprijed.

Je li uvjet da bude iz Linksa? Može se dobiti mnogo bolja konfiguracija u ADM-u:

1 x     Procesor AMD Phenom II X4 965 Black Edition, socket AM3, BOX
1 x     Gigabyte 970A-DS3, AM3+
1 x     DDR3 8GB (2x4GB) Kingston, 1600MHz, CL9, HyperX Genesis, KHX1600
1 x     XFX HD7850 2GB DDR5, 860M 2xmDP, HDMI, 2xDVI, DualFan, DOUBLE D
1 x     HDD WD 500GB, 5000AAKX, SATA 3, Buffer 16MB, 7.200 rpm , 8,9 ms
1 x     CoolerMaster Elite 430, black, window, (W)190 x (H)424 x (L)490
1 x     Napajanje XFX Core Edition 80+ 450W PSU - EasyRail technology
1 x     DVD upisivač LG GH24NS, DVD±RW, 24x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R

4878,97 kn

13 godina
Exploder kaže...

Bok ekipa.

Hvala unaprijed.

Matična ploča ASROCK 970 EXTREME3 709,00kna

Procesor AMD FX X6 6100 3.3/3.9GHz, Six core 1039,00kna
Memorija 4 GB, G.SKILL Ripjaws Series DDR3 1600MHZ, kit 2x2GB(dva paketa=8gb) 498,00kna
Grafička kartica PCI-E SAPPHIRE AMD RADEON HD 7770 GHz Edition OC, 1GB 1089,00kna

Napajanje 500W, LC POWER Pro Line Series, 419,00kna

Tvrdi disk 750.0 GB, WESTERN DIGITAL Caviar Green 769,00kna

Kućište COOLERMASTER Elite 370 289,00kna
DVD±RW LG GH24LS70, 24x, SATA 169,00kna

UKUPNO: 4981,00KNA 

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2012 2:20 (ramzocro-HCR).
13 godina
neaktivan

Sorry sto ovo vec po 3. put pitam, no jako mi je bitno. Imam GSkilll Ripjaws X 8GB 1600Mhz na koji bi zbog PII X4 965 trebao staviti valencije na 9-9-9-24, no taj Asusov advenced UEFI BIOS ima 20-ak postavki za timing memorije. Molim pomoć.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
TomislavZG-2 kaže...

Sorry sto ovo vec po 3. put pitam, no jako mi je bitno. Imam GSkilll Ripjaws X 8GB 1600Mhz na koji bi zbog PII X4 965 trebao staviti valencije na 9-9-9-24, no taj Asusov advenced UEFI BIOS ima 20-ak postavki za timing memorije. Molim pomoć.

Samo da te ispravim , nisu " valencije " nego latencije ! Pa odaberes u BIOS-u latencije koje ti trebaju npr. 9-9-9-24 i to je to !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
zober kaže...
zile96 kaže...

Prža najjeftinija LG ne treba ti ništa skuplje/bolje od toga. Ako kupuješ u Futuri možeš si i kupit neku polovnu sata pržu za 50 kn pa im odfurat kad će ti slagat konfu ako želiš uštedit lovu.

Što se tiče monitora izbjegavaj tv/monitor kombinaciju već si uzi ovakav odličan entry IPS od Aoc-a + tv usb karticu.

Ne znam kako gledat tu kvalitetu pržilice, al necu da se zajebavam s time ubacit cu novu. Mislio sam da je bitno da je malo bolja da brže radi, bolje očitava i tako al izgleda sam se prevario..
Pogledo sam monitor, 21,5 inčni monitor sto mi se ne dopada. Želio bi veće nesto nije mi problem dat do 1300 kn.  Zanima me samo zašto mi preporučuješ da izbegavam TV/Monitor... ne želim sve na gotovo, želim i da naučim nešto od tebe..

13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
TomislavZG-2 kaže...

Samo da te ispravim , nisu " valencije " nego latencije ! Pa odaberes u BIOS-u latencije koje ti trebaju npr. 9-9-9-24 i to je to !

Sory, kemija mi je usla u glavu. Znam ja da treba namjestiti  9-9-9-24. Ali na forumima pise npr. CAS,tRP,tCASD i sl. Koje tocno moram promjeniti i koji su im puni nazivi(a ne skracenice)? SkuziO sam prva 3 no onaj za 24 nisam siguran koji treba promjeniti pa sam probao sam 4. po redu i komp radu ok. Jesam li to ok napravio ili treba nes drugo?

14 godina
neaktivan
TomislavZG-2 kaže...

Sory, kemija mi je usla u glavu. Znam ja da treba namjestiti  9-9-9-24. Ali na forumima pise npr. CAS,tRP,tCASD i sl. Koje tocno moram promjeniti i koji su im puni nazivi(a ne skracenice)? SkuziO sam prva 3 no onaj za 24 nisam siguran koji treba promjeniti pa sam probao sam 4. po redu i komp radu ok. Jesam li to ok napravio ili treba nes drugo?

Ja imam identicnu memoriju i isto sam morao manualno namjestati. Pa ti evo slika.

EDIT -(Command rate zaboravih staviti na 2T samo.)

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2012 13:13 (mate960).
15 godina
neaktivan

Evo slike od novoga compa kako sam rekao,sorry na losoj kvaliteti jos sam se tresao od uzbudenja ^^

EDIT:Hvala svima na pomoci umal ne zaboravi xD

LoL-scarface797(EU-West)
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2012 16:00 (scarface797).
Moj PC  
11 0 hvala 0
15 godina

Konfiguracija je pod MOJ PC mislim kupovati novo napajanje i procesor a matičnu po potrebi sve za ccy 1500-1700 kn molim savjete

dejanceeeeeeeeee
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
dejan1471 kaže...

Konfiguracija je pod MOJ PC mislim kupovati novo napajanje i procesor a matičnu po potrebi sve za ccy 1500-1700 kn molim savjete

ako planiras novi procesor moras uzet novu maticnu, ubosti am3/am3+ procesor nemozes na tu maticnu, a ak ces to dvoje uzimat novo odmah ti treba i ram novi, to ti je cca 1700kna, bez napajanja.

Something lurks in the dark corners of space, something powerful enough to kill a Reaper.
13 godina
scarface797 kaže...

Evo slike od novoga compa kako sam rekao,sorry na losoj kvaliteti jos sam se tresao od uzbudenja ^^

EDIT:Hvala svima na pomoci umal ne zaboravi xD

Ne znam ko ti je ovo slagao, ali izgleda grozno. Šuma kablova, krivo postavljen hdd itd itd ... shvatio bi da imaš case koji nema dobar cable managment, ali u Haf-u to mora puno bolje izgledat posebno jer se radi o tak skupoj konfi.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice