Sklapanje PC konfiguracija zaključana tema

poruka: 38.051
|
čitano: 4.233.144
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Sklapanje PC konfiguracija
1domagoj1 kaže...

Moze savjet oko konfiguracije? Kupujem novo racunalo, trenutni je prioritet jedino to da vrti Guild Wars 2 na high. Ako je taj uvjet ispunjen, sve ostalo ce mi sljakati bez problema (razvoj aplikacija te casual gluposti - povremeno surfanje, pokoji film...).

iz protisa sa fenomenalnom hd 7870 i fx 6100 procom

13 godina
Sklapanje PC konfiguracija

malo off topic,kada su pale cijene tako za hd7870)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...

Sve je ok iako bi ja ovo kučište http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_34_71&products_id=9891 jer ono koje ti imaš ima samo 120 mm ispuh.Matična ovisi planiraš li što još dodavati no ovak mi se čini ok plus dobiš još i 2 usb 3.0.Samsung čitač BEBE ili AB su vrhunski i dobri kao LG,Lite-on i blizu Asusu 24x.Napajanje će ti držat iako ja osobno ne volim cx pogledaj malo ovdje http://www.overclock.net/t/654983/on-corsair-psus Phaedrus je car i zna skoro sve što se treba znati o napajanjima zato jer je dosta učio od lika koji je osnovao Jonny Guru,stranica i nije nešto no taj osnivač nema šta ne zna,lik je tu negdje s Sin 0822.

Uglavnom sve izgleda ok jedino što me kopka su napajanje i kučište,također znam da si programer tako ako igada se poželiš okrenuti i grafičkom dizajnu mašina će te i onda dobro služiti.

...

Znaci drugo kuciste, ok. A sto s napajanjem onda? Square Enix je preporucio Corsaira 430W, hoce li to biti ok? Mislim cijena je prilicno razlicita, oko 200 kn, ne planiram nista clockati, niti posebno dodavati, tak kak je ce i biti. Bitno mi je samo da sve bude stabilno sto se napajanja tice i da napajanje to moze sve bez problema izdrzati.

If you ever write code that is so complex that needs a comment to explain *what* a statement is doing, you probably need to rewrite your code, not comment it.
13 godina
neaktivan

Možete li komentirati sljedeću konfiguraciju? Grafičku uzimam naknadno, hdd imam.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo ovako prijatelj ima malo stariju konfiguraciju i želi ju promjeniti.Za igranje,ništa extremno,ima hard disk,monitor 1600x1200 i periferiju.Dao bi do 3000kn.Ako je moguće intel+nvidia i amd+amd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
microMACRO kaže...

Možete li komentirati sljedeću konfiguraciju? Grafičku uzimam naknadno, hdd imam.

Izvoli:

Bolji SSD, bolja memorija i bolje kućište.

Kalko1212 ingame
13 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
Ikarus01 kaže...

Sve je ok iako bi ja ovo kučište http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_34_71&products_id=9891 jer ono koje ti imaš ima samo 120 mm ispuh.Matična ovisi planiraš li što još dodavati no ovak mi se čini ok plus dobiš još i 2 usb 3.0.Samsung čitač BEBE ili AB su vrhunski i dobri kao LG,Lite-on i blizu Asusu 24x.Napajanje će ti držat iako ja osobno ne volim cx pogledaj malo ovdje http://www.overclock.net/t/654983/on-corsair-psus Phaedrus je car i zna skoro sve što se treba znati o napajanjima zato jer je dosta učio od lika koji je osnovao Jonny Guru,stranica i nije nešto no taj osnivač nema šta ne zna,lik je tu negdje s Sin 0822.

Uglavnom sve izgleda ok jedino što me kopka su napajanje i kučište,također znam da si programer tako ako igada se poželiš okrenuti i grafičkom dizajnu mašina će te i onda dobro služiti.

...

Znaci drugo kuciste, ok. A sto s napajanjem onda? Square Enix je preporucio Corsaira 430W, hoce li to biti ok? Mislim cijena je prilicno razlicita, oko 200 kn, ne planiram nista clockati, niti posebno dodavati, tak kak je ce i biti. Bitno mi je samo da sve bude stabilno sto se napajanja tice i da napajanje to moze sve bez problema izdrzati.

Sad sam izračunao ovde http://extreme.outervision.com/PSUEngine

na 90% load-u(rijetko) svega potrošnja je 394W na 100% loadu potrošnja je 445.Da dođeš do 100% trebaš vrtiti Furmark + Prime95(blend,custom,torture),OCCT ili samo Intel Burn to je ubojica.Dakle na običnom gejmanju ne buš se ni približio 90% a kamoli 100%.Dakle mislim da je 430W ili 450 ok.Samo malo si još pogledaj reviewe o LC Greenpower 3 prije nego se odlučiš na Corsair,pogledaj XFX Core edition i OCZ.Bolje da to još malo sam pogledaš,tako ćeš najbolje znati no ako ti se ne da gledat uzmi taj corsair 430-450W.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
13 godina
neaktivan
AxeAwesome kaže...

Evo ovako prijatelj ima malo stariju konfiguraciju i želi ju promjeniti.Za igranje,ništa extremno,ima hard disk,monitor 1600x1200 i periferiju.Dao bi do 3000kn.Ako je moguće intel+nvidia i amd+amd.

Intel+nVidia                               

Intel I3 2120 3.3 gHz

Asrock H61M-S

Asus ENGTS450 1GB GDDR5

Transcend 4GB

Coolermaster Elite 430

Corsair 430W

Ukupno:3.088kn

AMD+AMD

AMD Phenom II X4 965

MSI 760GM-P34

Gigabyte HD 7750 1GB GDDR5

Transcend 4GB

Coolermaster Elite 430

Corsair 430W

Ukupno:3.026Kn

13 godina
neaktivan
AxeAwesome kaže...

Izvoli:

Prva je sa AMD

Druga je sa Intel

Kalko1212 ingame
13 godina
neaktivan

da prepravim

može molim vas intel i amd do 3000-3500 kn, trebam za adobe alate, te tu i tamo možda koja igra, nije potrebno da bude full detalji jer ne patim od toga...

konfa pomogućnosti iz linksa jer tamo mogu kupit, nažalost protis i amd otpadaju...

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.8.2012 3:04 (HDesignz).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ima li neko savjet neki? Prvenstveno me zanimaju iskustva sa ovom maticnom plocom i ponasanjem grafike sa adobe programima. Radit ce se mozda i obrada videa. Igrice se nece igrat nikad.
- Core i7-2700K
- Z77A-G43 /s1155,Intel Z77 Ivy Bridge
- MSI R6670-MD2GD3 (ATI R6670-MD2GD3, 2GB DDR3)
- HDD 500GB WD blue
- KINGSTON 8GB (2x4GB) 1600MHz DDR3
- SilverStone SST-ST50F-ES v1.3 500W
- TT V4
- Dell UltraSharp U2412M 24"
- LG DVD RW GH24NS90

Sve ukupno kosta 868 eura.
Sto je po vama bolja opcija i7-3770 ili 2700k, oba imaju slicnu cijenu. Isprsio bih se za 3770k ali ga nema na lageru. Da lli da uzmem bolju plocu? Nije neki izbor recimo u ovom rangu ima asrock z77 extreme pro 4 M.
Na lager su jos P8Z77-V LX i LE ali ni to nije neki izbor.
Unaprijed da kazem da sad ssd i jos rama necu uzimat vec ce to bit naknadno.

0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav! Ako može prijedlog nekakve allround konfiguracije koja će biti moderna duže vremena (imam hdd, monitor i graf. iz "moj pc"- otvoreno za prijedloge) oko 3.500kn keš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo da se posavjetujem još malo sa iskusnim kolegama ovdje, da vas pitam, kaj mislite o ovome:

ADM

Protis

Oprić informatika:

Na žalost nisam našao sve na jednom mjestu... ako znate da se za tu ili sličnu lovu može sve na jednom mjestu negdje drugdje - super. Uvjet je doduše da mogu obročnim plaćanjem. Za Noctua sam jedino ove našao da imaju (Oprić), možda neki drugi hladnjak eventualno? Nisam baš fan ovih kvazi vodenih Corsaira (možda H80?), zato sam mislio Noctua (btw. jel dolazi pasta sa tim coolerom?). Nisam ziher za matičnu, gledao ASrock ali čitam da zbog manje cijene ugrađuju elemente starije generacije tipa neki tranzistori koji se višestruko jače griju i slično... Ne pratim previše MBO scenu pa ne znam, samo kažem što sam pročitao... Radit ću OC, dakle to je bitna stavka. Također, kućište mi se svidjelo ovaj Zalman Z11 ali otvoren sam za prijedloge naravno... Sviđa mi se i Fractal Design recimo ali vidim da nigdje još nema R4 koji mi se čini ok. Na poslu imam R3 i stvarno je ok kučište. Za Z11 sam uočio da se ljudi žale na kvalitetu izrade te da je izuzetno teško skinuti prednju masku.

Inače, osim igranja na kompu, služiti će prvenstveno za 3D rendering, zato sam išao na i7 i više RAMa. Razmatrao sam jeftiniju i5 opciju ali prema benchevima razlika kod rendera je poprilična, a to mi je izuzetno važno. Storage HDD imam, napajanje imam Corsair TX 650, pretpostavljam da je to dovoljno, imam pržilicu i periferiju... Ne znam dali sam što zaboravio, slobodno me podsjetite ako jesam. Ciljao sam tako do 12000kn sve skupa.

edit

Sjetih se još jednog potencijalnog problema... Ovaj RAM je dosta visok, bojim se da bi moglo smetat CPU cooleru... {#}

I possess a skill to google.
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2012 21:16 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Evo da se posavjetujem još malo sa iskusnim kolegama ovdje, da vas pitam, kaj mislite o ovome:

Uzmi si ASRock extreme 6, OCZ Vertex 4 120GB, Corsair vengeance low profile 2x48GB. Pasta dolazi uz cooler, nemoj mijenjati Noctu. Uzmi RAM-e koje sam ti naveo, low profile stati će pod Noctu, uzmi si ovu ASRock Extreme 6, ploča je dobra. Ostalo nemoj mijenjati, ovaj Zalaman je dobar, sada ne znam da li bi rađe njega ili Fractal core R3 no ok. 

Kalko1212 ingame
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2012 21:23 (kalko1212).
16 godina
neaktivan
kalko1212 kaže...
Minoza kaže...

Uzmi si ASRock extreme 6, OCZ Vertex 4 120GB, Corsair vengeance low profile 2x48GB. Pasta dolazi uz cooler, nemoj mijenjati Noctu. Uzmi RAM-e koje sam ti naveo, low profile stati će pod Noctu, uzmi si ovu ASRock Extreme 6, ploča je dobra. Ostalo nemoj mijenjati, ovaj Zalaman je dobar, sada ne znam da li bi rađe njega ili Fractal core R3 no ok. 

Hvala na brzom odgovoru! Mogu samo pitati zašto ne ASUS? Ak dobro vidim, 12 + 4 digi regulacija a samo 200kn više. Što se SSDa tiče, između ta dva sam se i dvoumio (Vertex 4 i Samsung onaj), Samsung sam odabrao samo zato što mi ovaj novi OCZ nekak ne uljeva povjerenje, za Samsung znam da je dobar, imam taj i na poslu. Ovo za low profile je super ideja, ne znam kako mi je to promaklo, hvala ti puno! {#}

I possess a skill to google.
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2012 21:37 (Minoza).
13 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Hvala na brzom odgovoru! Mogu samo pitati zašto ne ASUS? Ak dobro vidim, 12 + 4 digi regulacija a samo 200kn više. Što se SSDa tiče, između ta dva sam se i dvoumio (Vertex 4 i Samsung onaj), Samsung sam odabrao samo zato što mi ovaj novi OCZ nekak ne uljeva povjerenje, za Samsung znam da je dobar, imam taj i na poslu. Ovo za low profile je super ideja, ne znam kako mi je to promaklo, hvala ti puno! {#}

Ja bi ipak rađe OCZ Vertex 4 120GB. Ja bi ipak ASRock, jer čini mi se bolja iako ASUS ima bolju regulaciju. OCZ Vertex 4 120GB je dobar, odi u "koji SSD?" temu i tamo pitaj koji je bolji i svi će ti reći da je OCZ Vertex 4 120GB bolje, nadam se da će ti to uliti povjerenje :-).

Kalko1212 ingame
13 godina
neaktivan

Pozdrav, složio sam pomoću nekoliko zadnjih stranica ove teme konfiguraciju i ostale stvari koje bi naručio od adm-a. Sad ako tko ima kakvu bolju zamjenu za neku komponentu i ako misli da mi nešto nedostaje neka napiše.. Najviše me zanima da li je matična u redu..? Maximalno mogu ići do 4.5k kn (znači monitor i ostale stvari su uključene u tu cijenu). Hvala.

0 0 hvala 0
13 godina

Napajanje i kuciste do nekih 900kn moze i malo vise.. Napajanje mora podrzavat hd7970 ili gtx670 kuciste midi

Sto tise i hladnije da bude

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kelam kaže...

Napajanje i kuciste do nekih 900kn moze i malo vise.. Napajanje mora podrzavat hd7970 ili gtx670 kuciste midi

XFX 550W i Zalman Z9 plus .

Kalko1212 ingame
13 godina

... Sa dostavom me izade puno vise :/

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kelam kaže...

XFX 550W + Sharkoon Tauron !

Iznad 1000 KN ti je besplatna dostava !

Music As A Weapon !!
15 godina

i5 2500 k ili i5 3570k, i koja matična za što manje para , pokušavam proc, mbo, ram ugurat u 3 k...

A.K.A. DuraCell_HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
skipe1994 kaže...

i5 2500 k ili i5 3570k, i koja matična za što manje para , pokušavam proc, mbo, ram ugurat u 3 k...

Evo 70-tak kuna vise, ali se isplati...

Intel Intel
13 godina
neaktivan

Ako mi netko moze slozit konfu do 3900 kn! imam hdd, sdd mi netreba i imam optiku. preferiram Intel i nVidiu. nezelim oc. moze biti rabljeno s njuskala ali pod garancijom

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.8.2012 9:36 (domi63).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
domi63 kaže...

Ako mi netko moze slozit konfu do 3900 kn! imam hdd, sdd mi netreba i imam optiku. preferiram Intel i nVidiu. nezelim oc. moze biti rabljeno s njuskala ali pod garancijom

ADM.hr

I5 proc i GTX 560 clockana grafa!

Intel I5 3450

Asrock H61M-VS

MSI GTX 560 OC 1GB GDDR5

Transcend 4GB DDR3

Coolermaster Elite 430

Corsair 430W

Ukupno:3.919Kn

13 godina

stavio si mu plocu na koju ne ide ivy bridge,i bolje mu stavi hd7770 OC

13 godina
neaktivan
Square Enix kaže...
domi63 kaže...

ADM.hr

I5 proc i GTX 560 clockana grafa!

Intel I5 3450

Asrock H61M-VS

MSI GTX 560 OC 1GB GDDR5

Transcend 4GB DDR3

Coolermaster Elite 430

Corsair 430W

Ukupno:3.919Kn

jesi siguran da bi 430w to drzalo? a i volio bi imat 6 ili 8 gb ram zbog battlefield 3. zaboravio sam nadodat da bi slijedece godine opet kupovao novi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.8.2012 12:49 (domi63).
13 godina
neaktivan

ja sam slozio nesto ovako:

intel i5 750-800kn (njuskalo)

intel h55- 573 kn  (e-kosarica)

2x 4 gb ram -330 kn (adm)

thermaltake v4 black edition – 320 kn  (adm)

OCZ 500W ModXStream Pro  napajanje 500w – 467 kn  (adm) 

gigabyte gtx 560 ti oc 1300 kn  (njuskalo) 

sve 3790 kn

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.8.2012 13:06 (domi63).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
domi63 kaže...

ja sam slozio nesto ovako:

bolje ovako. sve novo osim grafičke koju uzmeš preko njuškala. ovu prodaje mislim kolega sa foruma. veoma pouzdana osoba.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice