Sklapanje PC konfiguracija zaključana tema

poruka: 38.051
|
čitano: 4.229.695
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Sklapanje PC konfiguracija
nbafan kaže...
ogi219 kaže...

Koja vam je bolja konfiguracija od ove dvije?

Niti jedna nije dobra za gaming..

Ustedi jos 200-300 kn

ma pitao sam koja je bolja

Di si Jokane, puška te ubila!
14 godina
neaktivan
Sklapanje PC konfiguracija

Treća je najbolja za gaming.

Svi problemi čine se rješivima ako se ljudi ne svađaju.
Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
andi.cro kaže...

1.Jel ovaj Phenom jači od i3-2120?

2.Ova matična nema niti jedan HDMI konektor {#}

i3 i phenom su slični po performansama, prednost dajem phenomu zbog 4 jezgre i mogučnosti overclocka. šta će ti matična sa hdmi, imaš grafičku?

13 godina
neaktivan
zganzga kaže...
1 x Napajanje SEASONIC 520W, SS-520GB, S12 II, aktivni PFC 1 x Asrock P67 PRO3-B3 - Intel P67, ATX, 4xDDR3 2133MHz, Gigabit LAN
1 x Coolermaster CM 692 Standard, RC-692B-KKN5, MIDI, crno, bez PS
1 x Procesor Intel Core i7-2600K 3.4GHz,1MB/8MB,95W,Socket 1155
1 x Sapphire HD 7870, 2GB GDDR5 256bit, 28nm, DVI + HDMI + 2x Mini-D
1 x DELL UltraSharp U2412M (24", 1920x1200, IPS, UltraSharp
1 x OCZ SSD Vertex 4 64GB, Indilinx Everest 2, 2.5" SATA III
1 x SCYTHE Kama Reader Jr. crni, USB/interni (3.5''), čitač
1 x HDD WD 1TB, WD10EARX, SATA III, 64MB Cache, WD Caviar Green, Co

Šta mislite o ovome za igranje igrica,obradu videa i fotografija?

fali još RAM, optički pogon i hladilo za CPU da nije bučno? Šta bi išlo?

Treba li bolja matična ( USB 3 )
Još nešto?

Hvala za ovo i ono prije!

Evo moj prijedlog, nisi rekao koliko si spreman dati, pa sam slozio do 12k...
Hladnjak ce ti izdrzati OC do 4 GHz, mozda i vise...
Uglavnom, ja sam isao na Ivy jer moze iskoristiti 1600MHz RAM-e, a to ce ti biti  potrebno kod obrade videa i tih sranja... 
Uglavnom ako ti bude previse, uzmi svoju konfu, ona je isto dobra, samo si uzmi XFX 550W jer je jeftiniji i malo vise snage ima...

13 godina
neaktivan

U cemu je razlika u 

XFX ATI Radeon 6670 i amd radeon?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pozz svima :)

trebao bih jednu konfu (za gaming) do nekih 5000kn ali da u tu cijenu bude ukljucena i periferija (monitor i ostale stvarcice),

također ako neko zna neke dobre "gaming" laptope do iste cijene neka slobodno predlozi posto razmatram i opciju kupovanja laptopa(a i zanima me koliko je isplativija konfa od laptopa :) )

unaprijed hvala ^.^

0 0 hvala 0
15 godina

Prvobitno mi je važno da je proc što bolji za Video Editing, renderiranje, enkodiranje,konvertiranje itd. pa mislim da je u tom segmentu Phenom X4 bolji izbor od i3.

Matična bi trebala imati barem jedan HDMI izlaz pa...ako može prijedlog za neku koja bi savršeno pasala Phenomu.

He died for you, why not live for Him!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

gigabyte 970 ud3... maticna savrsena... 700kn.... 

If you can't make it good, at least make it look good. (c) Bill Gates
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
sonytony kaže...

trebao bih jednu konfu (za gaming) do nekih 5000kn ali da u tu cijenu bude ukljucena i periferija (monitor i ostale stvarcice),

također ako neko zna neke dobre "gaming" laptope do iste cijene neka slobodno predlozi posto razmatram i opciju kupovanja laptopa(a i zanima me koliko je isplativija konfa od laptopa :) )

unaprijed hvala ^.^

adm.hr besplatno slaganje i dostava

14 godina
neaktivan
sonytony kaže...

unaprijed hvala ^.^

evo .. a ako ne bi uzimao zvucnike ili nesto drugo.. di bi ustedia oko 150kn . tako nes.. uzmi maticnu gigabyte 970 ud3

If you can't make it good, at least make it look good. (c) Bill Gates
15 godina

Zanima me još jedna stvar...

Koja je razlika u performansama/brzini između 1333 i 1600 Mhz kod RAM memorije?

Jel se isplati dati 40 kn više po keksu od 4GB za 1600 Mhz ( uzeo bih 2x4GB ) ili da odem dva puta na čevape i pivu?

EDIT: Također ( na stranu sa mojim fantaziranjima o HDMI izlazu sa ploče ), koja bi od ove dvije ploče bolje pasala uz Phenoma X4:

1.Asrock 970DE3/U3S3

2.Gigabyte 970A-DS3

He died for you, why not live for Him!
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.7.2012 14:54 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne isplati se. nema razlike u svakodnevnom radu.

The Dark Knight
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Za 5.400Kn uspio sam mu složiti kompletnu konfu s periferijom baziranu na i5 SB procu te HD7850, u kombinaciji sa solidnim 19-inčnim monitorom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

hd 7850 nema smisla na 19" monitoru

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zuper kaže...

Kasnij lako dokupi bolji, lakše nego novu grafu i proc.

14 godina
Caesar et Brutus kaže...
zuper kaže...

a kakvo je kučište i napajanje?

13 godina
andi.cro kaže...

Zanima me još jedna stvar...

Koja je razlika u performansama/brzini između 1333 i 1600 Mhz kod RAM memorije?

Jel se isplati dati 40 kn više po keksu od 4GB za 1600 Mhz ( uzeo bih 2x4GB ) ili da odem dva puta na čevape i pivu?

EDIT: Također ( na stranu sa mojim fantaziranjima o HDMI izlazu sa ploče ), koja bi od ove dvije ploče bolje pasala uz Phenoma X4:

1.Asrock 970DE3/U3S3

2.Gigabyte 970A-DS3

Asrokica ima "digi power design" tako da bi nju uzeo od te dve!

ali moja preporuka 

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=970+ud3

Brzinu izmedu 1333 i 1600 neces osjetit...kak oces...

16 godina
protjeran

Ovako slažem komp koji mi treba za osobnu upotrebu i nije namijenjan za igrice i sl.
S toga ja sam si danas slozio i to je navedeno ovdje:
http://img834.imageshack.us/img834/3604/konfaz.png

Konfa je slozena u portiu jer mi se je cinilo najpovoljnije.
Treba mi pomoc u vezi kucista i monitora. Neznam jeli ovo odgovarajajuce kuciste za moje komponente jer kad sam si slagao proslu konfu (ova sto je navedena u mom profilu) nisam mogao stavit maticnu kako treba i morao sam je pripasati i ev jos uvijek mi graficku drzi jedna lastika u utoru jer je nemogu zaserafit.

Trebala bi mi pomoc s monitorom npr da bude LED 19" ali do 800kn i da valja nesto. ja sam za ovaj bio gledao: http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=100300051863
ali nema ni jamsta monitor... pa ako bi bilo moguce da se nadje neko s jamstvom i sve bi bilo dobro da je to u portiu, eventualno u linksu.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

evo tek sam se registrirao na forumu u potrazi za profesionalnim misljenjem majstora pa se nadam da cete mi pomoci s jednim problemom koji imam.

Naime u planu imam kupnju novog racunala ali kriza bas ne dozvoljava da se raspistoljim pa bi htio dobiti najbolje sto mogu za tu lovu koju imam.

Gledao sam po njuskalu, tj. frend mi je javio za jedno racunalo da si ga pogledam, ali mi se ne cini ko neka super ponuda jer je to ipak rabljeno i nema garanciju ali ako je jako financijski isplativo taj rizik bi prihvatio.

rijec je o (http://www.njuskalo.hr/pc-racunala/stolno-racunalo-monitor-21-oglas-5120237):

AMD Athlon 2,9 GHz dual-core procesor
RAM 4 GB DDR2
HDD 500 GB
AMD Saphire HD 5450 500 MB
+
monitor LG Flatron W2246S 21'
tipkovnica, miš i zvučnici

cjena: 2500kn

pa me zanima vase misljenje, jel se to isplati kupovati ili se ipak moze dobiti bolje racunalo(i pouzdanije) racunalo u ducanu(mislim na ducane u Zagrebu)?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tyrion the Imp kaže...

Pozdrav svima,

evo tek sam se registrirao na forumu u potrazi za profesionalnim misljenjem majstora pa se nadam da cete mi pomoci s jednim problemom koji imam.

Naime u planu imam kupnju novog racunala ali kriza bas ne dozvoljava da se raspistoljim pa bi htio dobiti najbolje sto mogu za tu lovu koju imam.

Gledao sam po njuskalu, tj. frend mi je javio za jedno racunalo da si ga pogledam, ali mi se ne cini ko neka super ponuda jer je to ipak rabljeno i nema garanciju ali ako je jako financijski isplativo taj rizik bi prihvatio.

rijec je o (http://www.njuskalo.hr/pc-racunala/stolno-racunalo-monitor-21-oglas-5120237):

RAM 4 GB DDR2
HDD 500 GB
+

pa me zanima vase misljenje, jel se to isplati kupovati ili se ipak moze dobiti bolje racunalo(i pouzdanije) racunalo u ducanu(mislim na ducane u Zagrebu)?

A koliko si spreman dati za konfu, ako nisi 4000-4500 kn, onda si uzmi ovu, kaj dobijes 21" monitor, a ovo nije bog zna sto ali dobro je...

13 godina
neaktivan

Ljudievo glupog pitanja xD sta je ovaj xfx to je neka isto grafička proizvodnja ili? za ati znam a za xfx neznam O.o

XFX ATI Radeon 6670

0 0 hvala 0
15 godina

XFX ti je brand isto ako i Sapphire , MSI , Gainward , Palit , PoV ...

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Postoji više proizvođača ATi/AMD/nVidia graf. kartica; Sapphire, XFX, Gigabyte, MSi, PowerColor, VTX3D, ASUS, Palit, Zotac...

The Dark Knight
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Russa kaže...

Ovako slažem komp koji mi treba za osobnu upotrebu i nije namijenjan za igrice i sl.
S toga ja sam si danas slozio i to je navedeno ovdje:
http://img834.imageshack.us/img834/3604/konfaz.png

Konfa je slozena u portiu jer mi se je cinilo najpovoljnije.
Treba mi pomoc u vezi kucista i monitora. Neznam jeli ovo odgovarajajuce kuciste za moje komponente jer kad sam si slagao proslu konfu (ova sto je navedena u mom profilu) nisam mogao stavit maticnu kako treba i morao sam je pripasati i ev jos uvijek mi graficku drzi jedna lastika u utoru jer je nemogu zaserafit.

Trebala bi mi pomoc s monitorom npr da bude LED 19" ali do 800kn i da valja nesto. ja sam za ovaj bio gledao: http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=100300051863
ali nema ni jamsta monitor... pa ako bi bilo moguce da se nadje neko s jamstvom i sve bi bilo dobro da je to u portiu, eventualno u linksu.

evo moj prijedlog. imaš quad core proc sa ugrađenom grafikom. dodaj još ono što ti fali. a monitor ovaj.  kolko vidim dobije se vga priključak uz njega. uz svaki novi proizvod dobiš jamstvo

13 godina
neaktivan
Master11 kaže...
Tyrion the Imp kaže...

Pozdrav svima,

RAM 4 GB DDR2
HDD 500 GB
+

A koliko si spreman dati za konfu, ako nisi 4000-4500 kn, onda si uzmi ovu, kaj dobijes 21" monitor, a ovo nije bog zna sto ali dobro je...

racunao sam 3500kn za komp + monitor, bez periferije.

komp, a i monitor, bi bili cisto za surfanje netom, pisanje nekih radova i ucenje, nikakav gaming, monitor nekih 19/21", tolko da je ugodno za raditi. dakle nesto prosjecno, vazno mi je da je pouzdan, zato me i muci rabljeno racunalo jer ako mi crkne hard ode sve kaj radim za faks, a ne neko gejmersko stvorenje.

nikakvog pretjerivanja, tjeranja nekih zvjerskih programa ili gledanja blu ray kvalitete filmova ne bi bilo na tom kompu, prakticki uredski rad.

jel bi se dalo nekaj takvo sloziti za 3500 a da je bolje od tog ponudenog?

unaprijed hvala :)

13 godina
neaktivan

Ajde ovako, imam problem, kolega me zamolio da mu složim neku konfu za 2000 kn za igrat igre, problem, sve što pokušam a da iole bude ok prelazi tu cijenu, pa ako netko ima ideju za nešto solidno. Potrebno kućište i napajanje, HDD može i nemora i isto vrijedi za optiku.

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Tyrion the Imp kaže...

racunao sam 3500kn za komp + monitor, bez periferije.

komp, a i monitor, bi bili cisto za surfanje netom, pisanje nekih radova i ucenje, nikakav gaming, monitor nekih 19/21", tolko da je ugodno za raditi. dakle nesto prosjecno, vazno mi je da je pouzdan, zato me i muci rabljeno racunalo jer ako mi crkne hard ode sve kaj radim za faks, a ne neko gejmersko stvorenje.

nikakvog pretjerivanja, tjeranja nekih zvjerskih programa ili gledanja blu ray kvalitete filmova ne bi bilo na tom kompu, prakticki uredski rad.

jel bi se dalo nekaj takvo sloziti za 3500 a da je bolje od tog ponudenog?

unaprijed hvala :)

prijedlog iz adm.hr koji besplatno slažu i dostavljaju konfu. quad core proc sa ugrađenom grafičkom, led monitor. pokretanje bluray filmova te težih programa nije danas problem ni jednom novom računalu

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.7.2012 18:18 (zuper).
14 godina
PC - stručnjak kaže...

Ajde ovako, imam problem, kolega me zamolio da mu složim neku konfu za 2000 kn za igrat igre, problem, sve što pokušam a da iole bude ok prelazi tu cijenu, pa ako netko ima ideju za nešto solidno. Potrebno kućište i napajanje, HDD može i nemora i isto vrijedi za optiku.

protis.hr

13 godina
neaktivan

Trebam konfu sa FHD monitorom do oko 2100 kn.Mora pogoniti bf3 multyplayer barem na medium(ako može)

monitor:

RAM:

grafa:

CPU:

motherboard:

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zuper kaže...
Caesar et Brutus kaže...
zuper kaže...

a kakvo je kučište i napajanje?

Konfa:

i5 2320

H61M-HVS

4GB@1,600 Trans.

250GB WD Blue

XFX HD7850

LC Midi Tower

LC Office 600 V2.3

LG 24x SATA

AOC E950SW

Genius KM200 SET M+T

Logitech S120

cca 5.410 Kn  PORTIO.HR

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.7.2012 19:51 (Caesar et Brutus).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice