Monitor je uračunat u cijenu.
Znači ti hoćeš konfu od 1700 Kn + 1400 Kn za Office ako sam razumio?
Ili posebno Office?
Ili posebno Office?
Ili posebno Office?
sve skupa momak
Tamo di kupiš reci da ti slože, ispod imaš konfu u ADM-u sa besplatnom dostavom i besplatnim sklapanjem.
Skoro nijedna složena konfa nije vrijedna tih para, evo ti jedna za 3.200 Kn u ADM-a.
3.205 Kn, ADM
U narudžbi im samo naznači da želiš da ti slože konfu.
Solidna ploča, 4 GB CL9 DDR III memorije, brz disk, loš kejs, ali poslužit će,
napajanje koje se dobije je sasvim dovoljno jer konfa troši ≈ 90W u full loadu,
odličan monitor, najbolji do 850 Kn, LG prža te jak SB procesor.
BTW LibreOffice je sasvim dovoljan, nema potrebe za skupim MS Officeom.
ako se nevaran, fali ti grafulja
Evo ovako, ja bi trebao vasu pomoc. Treba mi konfiguracija do 3000 kn. Ne zelim sada nekakvu "makinu" od PC-a, treba mi dobar PC sa optimalnim performansama koje mogu dobiti za tih 3000 kn ili eventualno manje...
ako se nevaran, fali ti grafulja
Pogledaj malo bolje! i ta ploča ima integriran GPU,tako da...
Evo ovako, ja bi trebao vasu pomoc. Treba mi konfiguracija do 3000 kn. Ne zelim sada nekakvu "makinu" od PC-a, treba mi dobar PC sa optimalnim performansama koje mogu dobiti za tih 3000 kn ili eventualno manje...
Protis:
Memorija Transcend JetRam DDR3 1333MHz 4GB, 9-9-9, JM1333KLN-4G
Matična ploča Asrock 960GM-GS3 FX - AM3 , AMD 760G, AMD SB710, M-ATX, FSB 2600, Dual Channel 2xDDR3
Procesor sAM3 Phenom II X4 965 BOX Black Edition, 3.4GHz, 8MB
Grafička kartica Sapphire HD7750, 1GB GDDR5, HDMI, DVI, DP
HDD SATA III 500 GB WD Caviar Blue, 3,5", 7200 rpm, 16 MB, WD5000AAKXSilverstone Strider Essential 400W - 327 HRK
LG GH22NS90/bulk DVD-RW, Secure disc 22x, SATA Bulk
Kučšte MS Industrial bez napajanja Gemini
Napajanje 420W Xilence RedWing Edition
cca 3175kn
Ako sam puno prekoračio izbaci optiku ili uzmi staro kućište ako imaš.
Ok je konfiguracija,samo neznam jel ce ti biti dosta napajanje od 430W...
Za HD6850 pise:
"500 Watt or greater power supply recommended"
Za HD6850 pise:
Prema reviewu vuce 278W full system u load-u
Za HD6850 pise:
Sama ta grafa vuce ~120W u FULL loadu. Ne vise.
Hmmm...ja da sam na tvome mjestu ja bih ipak uzeo malo jace.Sjecam se dok sam prije dvije godine kupovao HD4850 u protisu i mislio sam uzeti neko slabije napajanje(oko 420W mislim),a prodavać mi je rekao da to neće raditi,te da bolje uzmem jače.I ti jos uzimas phenom II x4 965 koji istro troši preko 100W
Ili posebno Office?
ne...htjela bi ok kompjuter do 3000 kn - 3500 kn + office
ja se ispričavam ako sam prije bila nejasna...
ne...htjela bi ok kompjuter do 3000 kn - 3500 kn + office
ja se ispričavam ako sam prije bila nejasna...
Evo, imaš sve šta ti treba za nesmetan rad, čak bih išao na slabiji procesor, ali neka ga. Veliki ekran, 4GB radne memorije, iako ti vjerojatno ne treba 500GB hard diska metnuh jer je razlika između 250 i 500 minorna, te na kraju 420W no name napajnje (koje će bez problema nositi ovu nezahtjevnu konfiguraciju) upakirano u nenapadno kućište.
Što se tiče slaganja i dostave, dostava je besplatna, slaganje mislim da se još uvijek plaća ako ne uzmeš grafičku, nekih 100-200kn, pa je najbolje poslati mail ili direktno nazvati pa se dogovorti šta i kako. Iako je trgovina iz Zagreba, velim, nemaš frke jer su se do sada iskazali dosta profesionalni.
Nadam se da je cijena OK.
nakon sto ste mi pomogli oko nabavke konfe... trebao bih jos malo pomoci! :)
zamolio bi nekoga informaticki pismenijeg od mene (ehh.. kao da je to tesko bit -.-) da mi predlozi koji hdd da si uzmem uz ovu konfu koju vec imam.. (Moj PC)
e sad.. jeli mi bolje uzet jedan veliki (1-2tb) ili pak dva manja od 500gb spojit u RAID?? (treba uzet u obzir da nikad nisam "spajao" raid tako da ako je prekomplicirano mogu ga odmah prekriziti...)
vjerojatno ce odgovori bit: za storage 1 veliki, a za brzi rad RAID.. tako da bi onda htio samo preporuku koje komponente tj. hardove da uzmem??
ps: za OS koristim SSD od 60gb tako da je to polje pokriveno!
mozda ovo i nije tema za moje pitanje ali primjetno je da je jedna od aktivnijih pa ciljam na to da dobijem odgovor sto brze.. :D
znaci ipak single hdd ispred RAID-a?!
vidim da ima i neki Samsung F4 od 2TB za 200kn vise od gore navedenog F3.. jeli taj cemu?
ipak cijenovno i prostorno mi je isplativiji.. :/
jeli veci broj uz oznaku F znaci da je rang iznad F3 ili pak ispod (kao sto je Formula 1 (F1) iznad Formule 2 (F2)??
PS: nadam se da razumijes sto je "pisac" ovim zelio rec!? :)
Kolko vidim nije lose...i na testovima se i3 pokazao dosta bolji od phenoma.
Evo link pa pogleda:
http://www.anandtech.com/bench/Product/289?vs=102
Kolko para za tu konfu?
znaci ipak single hdd ispred RAID-a?!
vidim da ima i neki Samsung F4 od 2TB za 200kn vise od gore navedenog F3.. jeli taj cemu?
ipak cijenovno i prostorno mi je isplativiji.. :/
jeli veci broj uz oznaku F znaci da je rang iznad F3 ili pak ispod (kao sto je Formula 1 (F1) iznad Formule 2 (F2)??
PS: nadam se da razumijes sto je "pisac" ovim zelio rec!? :)
Taj Samsung radi na 5400 RPM, tj. nešto u rangu Caviar Greena 5400 RPM.
Ne znam, ako ti treba tako puno prostora (koji na kraju ni nećeš vjerojatno popuniti, znam po sebi :D) i ako već imaš SSD, a treba ti storage, metni onda ovaj Green, iako ga realno F3 šiša.
koju matičnu do 400kn
da
dobar dan svima, dajte mi preporuku grafe do 2300kn te preporuku za napajanje do 1000kn i preporuku za maticnu do 1000kn imam am3 quad amd proc!!!! duboko zahvajuljem