Sklapanje PC konfiguracija zaključana tema

poruka: 38.051
|
čitano: 4.232.483
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Sklapanje PC konfiguracija
joze kaže...

430w (corsair) je dosta? Evo izmjenio sam.. jel to to??

Dobro je.

Ali jedino što si promjenio osim napajanja je kućište.

Gledaj,puno više bi ti se isplatilo da si uštedio tih 200 kn na grafičku recimo, a pošto za 200 kn više ne možeš dobiti ništa bolje od trenutne GTX 460 768 MB onda ti se ne isplati žrtvovati SLi.

Mislim,glupo je uštedjeti na napajanju da bi uzeo malo bolje kućište.Da je u pitanju bila grafa ili proc - to već druga stvar.

Uzmi VX 550 W i bit će ti dosta za SLi GTX 460 u budućnosti.

16 godina
neaktivan
luckyluke kaže...
joze kaže...

430w (corsair) je dosta? Evo izmjenio sam.. jel to to??

Dobro je.

Ali jedino što si promjenio osim napajanja je kućište.

Gledaj,puno više bi ti se isplatilo da si uštedio tih 200 kn na grafičku recimo, a pošto za 200 kn više ne možeš dobiti ništa bolje od trenutne GTX 460 768 MB onda ti se ne isplati žrtvovati SLi.

Mislim,glupo je uštedjeti na napajanju da bi uzeo malo bolje kućište.Da je u pitanju bila grafa ili proc - to već druga stvar.

Uzmi VX 550 W i bit će ti dosta za SLi GTX 460 u budućnosti.

Gle pokušavam šta više smanjit cijenu a pri tome zadržat perfomanse.. Sad razmišljam dali 2gb rama ili 4gb rama.. Jer bi windows x64 stavio.. Dakle prema tebi je najbolje vratit vx550w, umisto 5770 stavit gtx460. I to je to??

http://gtabalkan.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 21:01 (joze).
17 godina
protjeran
Weky kaže...
stoncin3 kaže..

Puno brzi procesor je kod njega. i5 na 3,6Ghz + Niska rezolucija = Raj za jače procesore.

Inače je na anandtechu, GTX 460 drasticno brza kartica od HD 5770..

Pa i nije baš toliko brži core i5 @3.60GHz od mojeg Q6600@ 3.40GHz? Po meni to nije baš razlog.

Simply kartica se nosi sa vremenom proizvodnje. Moja je novija skoro gdn dana i jača u prosjeku 30% po svim rewiews.

Još ima bolje drajvere otkad su popravili stvar sa GTX470 lani na zimu.

Samo me čudi što je to TWIMTBP igra i jača kartica dok FPS u njegovu korist. Možda da clockam proc opet na 3.60GHz kažeš bi se štogod promijenilo?Neodlučan

i want u ugly i want u disease i want you everything as long as is free i want your love love love love i want your lovexD
16 godina
neaktivan
xDinichx kaže...

Ljudi može pomoć od onih koji su kupili/kupuju u protisu. Naime naručio bi jedan nettop, tipkovnicu, miš i hdmi kabel oko 2600-700kn i sada platilo bi se u gotovini. Kada mi pošalju ponudu to se uplati i onda oni šalju odmah ili moram slati neku potvrdu da je plaćeno :S koliko su oni sigurni i to i koje banke ne naplaćuju proviziju?

Sry na OT, ali kada odavde svi naručujete pa znate xD
Hvala :D

Nitko nezna ili se nikome neda odgovoriti :P Hitno mi je pa zato :/

15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Pa i nije baš toliko brži core i5 @3.60GHz od mojeg Q6600@ 3.40GHz? Po meni to nije baš razlog.

Simply kartica se nosi sa vremenom proizvodnje. Moja je novija skoro gdn dana i jača u prosjeku 30% po svim rewiews.

Još ima bolje drajvere otkad su popravili stvar sa GTX470 lani na zimu.

Samo me čudi što je to TWIMTBP igra i jača kartica dok FPS u njegovu korist. Možda da clockam proc opet na 3.60GHz kažeš bi se štogod promijenilo?Neodlučan

Pa gledaj, nije brži na Full HD, no na nižim rezama se ipak osjeti arhitekturalna prednost kod i5. Što se tiče tvog proca, samo ti ostavi kako je jer ti traži preveliki napon za 24/7 rad na 3,6.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 22:17 (ATiGamer).
15 godina
neaktivan
xDinichx kaže...
xDinichx kaže...

Ljudi može pomoć od onih koji su kupili/kupuju u protisu. Naime naručio bi jedan nettop, tipkovnicu, miš i hdmi kabel oko 2600-700kn i sada platilo bi se u gotovini. Kada mi pošalju ponudu to se uplati i onda oni šalju odmah ili moram slati neku potvrdu da je plaćeno :S koliko su oni sigurni i to i koje banke ne naplaćuju proviziju?

Pročitaj iskustva malo na PcE...A i tu imaš. 

14 godina
neaktivan
Sklapanje PC konfiguracija

eto,i mene osobno zanimaju informacije o protisu posto sam danas zaprimio ponudu koju bih sutra trebao uplatiti.

naime,ukoliko imate losa iskustva uzeo bih komponente u adm-u jer je razlika neznatnih 58kn-a uz malene izmjene (solucija protis ukljucuje 2x2GB Corsair 1600mHz dok u adm-u Kingston hyperx).

naposljetku sto se same konfiguracije tice to bi trebalo ovako izgledati:

cpu:i5 760

mobo:ASRock p55 Extreme

mem: 2x2GB Corsair 1600mHz CMX4GX3M2A1600C9

hdd:Samsung spinpoint 1TB

btw. Ati hvala na pomoci oko sklapanja konf.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Moja nedavna iskustva s ADM-om...

Srijeda, 13. listopad...

Nazovem ih u 9:10 i pitam imaju li jedan artikl u trgovini. Kažu imamo. Pitam jel može njihova dostava danas popodne. Kažu može. Složim narudžbu prek weba, plaćanje pouzećem. Oko 14:30 stiže bijeli Mercedes-Benz Vito (W639) s mojom narudžbom. Dostava 0 kuna...

Utorak, 19. listopad...

Nazovem ih u 9:15 i pitam imaju li jedan artikl u trgovini. Kažu imamo. Pitam jel može njihova dostava danas popodne. Kažu može. Složim narudžbu prek weba, plaćanje pouzećem. Oko 13:15 stiže bijeli Mercedes-Benz Vito (W639) s mojom narudžbom. Dostava 0 kuna...

Kad ovakvu uslugu Protis bude imao ljudi će već kolonizirati Mars...

I ♥ ADM

ADM, moj novac je tvoj novac, jer prava usluga je neprocjenjiva i zlata vrijedi!

If creativity is a field, copyright is the fence.
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

vec sam pisao da bih uzeo kovi komp,ali bih ipak samo hdd i graficku,pa me zanima sta ja tu mogu staviti, procesor i nekako,ali veeeelika vecina igara se ne moze igrati sa ovom grafickom, evo:

> Mainboard : Gigabyte GA-M55PLUS-S3G
  > Chipset : Athlon64/Opteron/Sempron (K8 Family) HyperTransport Configuration
  > Processor : AMD Athlon 64 X2 3600+ @ 2000MHz
  > Physical Memory : 2048MB (2 x 1024 DDR2-SDRAM )
  > Video Card : NVIDIA GeForce 7600 GT
  > Hard Disk : Maxtor 6Y080L0 ATA Device (82GB)
  > DVD-Rom Drive : HL-DT-ST RW/DVD GCC-4480B
  > DVD-Rom Drive : PIONEER DVD-RW  DVR-111D
  > Monitor Type : LG Electronics L1952H - 19 inches
  > Network Card : NVIDIA nForce Networking Controller
  > Operating System : Windows 7 Ultimate Professional Media Center 6.01.7600 (64-bit)
  > DirectX : Version 11.00
  > Windows Performance Index : 4.9 on 7.9

hvala unaprijed

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
The Man kaže...

Srijeda, 13. listopad...

Nazovem ih u 9:10 i pitam imaju li jedan artikl u trgovini. Kažu imamo. Pitam jel može njihova dostava danas popodne. Kažu može. Složim narudžbu prek weba, plaćanje pouzećem. Oko 14:30 stiže bijeli Mercedes-Benz Vito (W639) s mojom narudžbom. Dostava 0 kuna...

Utorak, 19. listopad...

Nazovem ih u 9:15 i pitam imaju li jedan artikl u trgovini. Kažu imamo. Pitam jel može njihova dostava danas popodne. Kažu može. Složim narudžbu prek weba, plaćanje pouzećem. Oko 13:15 stiže bijeli Mercedes-Benz Vito (W639) s mojom narudžbom. Dostava 0 kuna...

I ♥ ADM

ADM, moj novac je tvoj novac, jer prava usluga je neprocjenjiva i zlata vrijedi!

prepostavljam da živiš blizu trgovine.. Neće oni dostavit tako brzo meni u Split

16 godina
neaktivan
castroo kaže...

vec sam pisao da bih uzeo kovi komp,ali bih ipak samo hdd i graficku,pa me zanima sta ja tu mogu staviti, procesor i nekako,ali veeeelika vecina igara se ne moze igrati sa ovom grafickom, evo:

...

Uzmi si HD5670 512MB

16 godina
neaktivan
joze kaže...
The Man kaže...

Srijeda, 13. listopad...

Utorak, 19. listopad...

I ♥ ADM

prepostavljam da živiš blizu trgovine.. Neće oni dostavit tako brzo meni u Split

Radim u centru Zagreba što ti baš i nije blizu ADM-a, ali ok, relativno je. Meni brzina ni nije nešto bitna, ono što je meni bitno je to da su u ADM-u direktni, iskreni, pošteni i drže do onoga što kažu kao pijan plota. Ako trgovcu možeš vjerovati, onda su sve sitne varijacije u cijenama potpuno nebitne. Igrom slučaja znam kakav bi trgovac trebao biti zbog podosta literature koju sam pročitao na tu temu, pogotovo s psihološke strane, gdje trgovac kroz svoj pristup prodaji direktno predstavlja ime i ugled dućana u kojem radi. ADM je uz Links jedna od uistinu rijetkih trgovina u kojima stvarno volim kupovati i u kojima kupujem s osmjehom na licu. Sa Linksom sam također imao jedno prekrasno iskustvo gdje su postupili "by the book" iako su me mogli vrlo lagano zmuljati i nitko to nikada ne bi skužio. Takve sitnice izdvajaju trgovine od konkurencije, a ne akcijske cijene. Roba je svugdje ista, ali negdje uslugu platiš i više nego što bi trebao s obzirom na kvalitetu same usluge...

If creativity is a field, copyright is the fence.
16 godina
neaktivan

u linksa i ja imam dobra iskustva

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

links je najbolji

pozdrav iz Slavonije
16 godina
neaktivan

links je najskuplji, protis najjeftiniji, adm je najbolji Cool

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
protjeran
simeparanoja kaže...

Protis naplaćuje provoziju na plaćanje sa bankovnim karticama dok ADM to ne čini;)

Protis ima najpovoljnije cijene za gotovinu i najbolju uslugu (konkretno raspoloživost i dobavljivost robe na skladištu)Cool

i want u ugly i want u disease i want you everything as long as is free i want your love love love love i want your lovexD
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
simeparanoja kaže...

Protis naplaćuje provoziju na plaćanje sa bankovnim karticama dok ADM to ne čini;)

Protis ima najpovoljnije cijene za gotovinu i najbolju uslugu (konkretno raspoloživost i dobavljivost robe na skladištu)Cool

Kod ADM-a mi se znalo dogoditi da odem nesta uzeti pa cijena po kojoj sam narucio ne odgovara onoj koju sam platio, isto mi se dogodilo i kod protisa

Protis sam naveo kao najjeftiniji jer daje tu opciju/popust na gotovinu dok adm ne daje vec su cijene iste placao ti gotovinom ili karticama

ADM definitivno najljubazniji

protis usluga i nije bas bas (ne mozes ih dobit na telefonu, ako i dobijes znalo mi se dosta puta dogoditi da su totalno neljubazni i rade preko neke stvari al ok to je valjda cijena popusta)

Ako nije velika razlika u cijeni radije idem na drugi kraj do ADM-a nego do protisa, a pogotovo nakon sto je u jedan dan cijena G110 skocila 40ak kuna u protisa pa sam morao vise platit

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.10.2010 14:28 (simeparanoja).
16 godina
neaktivan
.: R32LowRider kaže...
xDinichx kaže...
xDinichx kaže...

Nadao sam se ako bi mi netko to odgovorio da ne tražim bezveze kad mi je hitno :S

15 godina
xDinichx kaže...
.: R32LowRider kaže...
xDinichx kaže...
xDinichx kaže...

Nadao sam se ako bi mi netko to odgovorio da ne tražim bezveze kad mi je hitno :S

Najbolje ti je da lovu uplatiš preko banke u kojoj oni imaju račun. Uplatiš ujutro kako bi im lova sjela isti dan, pošalješ im ponudu. Kada lova sjedne oni ti pošalju e-mail da je sjelo i idući radni dan je isporuka (ili dan poslije ovisno o raspoloživosti). Njima je bitno da vide da im je lova sjela (tako je bilo kod mene).

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.10.2010 15:56 (mario.L_hr).
16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Znači naručim, dobijem ponudu na mail (zajedno sa svim podacima za uplatu?), uplatim i da li im šaljem šta na mail ili ne? ili će oni meni javiti kada su dobili novce?

14 godina
neaktivan

nikada nisam shvatio radi cega je kuciste bitno?ok radi izgleda i nekakvih integriranih hladnjaka ali... dati 1000kn-a za kuciste je naprosto smijesno.

ja planiram novu konfiguraciju ugraditi u onu staru marku SP (Super Power),mislim da je prije par godina kostalo negdje oko 100kn-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
sushii kaže...

nikada nisam shvatio radi cega je kuciste bitno?

Nije bitan vanjski izgled. Bitna je unutrašnjost (mjesto, prozračnost, smještaj kablova, razina buke..). Ima tu masu stvari na koje treba gledat Namigiva. Tek onda vanjski izgleda.

Doduše, ne bi ni ja dao nikad 1000kn za kučište. Ali tko ima, zašto ne. Ima jako dobrih kučišta i za manje novaca.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.10.2010 16:53 (zabranjeniples).
16 godina
neaktivan
sushii kaže...

nikada nisam shvatio radi cega je kuciste bitno?ok radi izgleda i nekakvih integriranih hladnjaka ali... dati 1000kn-a za kuciste je naprosto smijesno.

ja planiram novu konfiguraciju ugraditi u onu staru marku SP (Super Power),mislim da je prije par godina kostalo negdje oko 100kn-a

jesi možda razmišljao da li kućište podržava format matične koju misliš kupit (atx,...).. Zašto je smiješno dat 1000kn za kućište? Možda zbog overclocka i hlađenja, možda jer izgleda gejmerski,... Netko voli moderno kućište, netko klasićna kućišta..

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.10.2010 16:52 (joze).
14 godina
neaktivan

nisam razmisljao,uostalom,imam u garazi brusilicu i aparat za varenje

15 godina
xDinichx kaže...
mario.L_hr kaže...

Znači naručim, dobijem ponudu na mail (zajedno sa svim podacima za uplatu?), uplatim i da li im šaljem šta na mail ili ne? ili će oni meni javiti kada su dobili novce?

Scaniraj račun i pošalji im ga. Ja obično nazovem da provjerim jesu li dobili e-mail (malo gnjavim ali bolje tako).

16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
xDinichx kaže...
mario.L_hr kaže...

Scaniraj račun i pošalji im ga. Ja obično nazovem da provjerim jesu li dobili e-mail (malo gnjavim ali bolje tako).

kakav sad račun :S

15 godina
xDinichx kaže...
mario.L_hr kaže...
xDinichx kaže...
mario.L_hr kaže...

kakav sad račun :S

Je** ga u brzini pišem gluposti, mislio sam uplatnicu. Sorry.

16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

ahaaa :D jel to ona crvena xD na njoj ima ime primatelja ili tako nešto u to ide Protis :S ili je to neka druga uplatnica :D

15 godina
xDinichx kaže...
mario.L_hr kaže...

ahaaa :D jel to ona crvena xD na njoj ima ime primatelja ili tako nešto u to ide Protis :S ili je to neka druga uplatnica :D

Da to ti je opća uplatnica ili potvrda iz banke ili potvrda od internet bankarstva (ovisi što ćeš koristitI). Moj ti je savjet uplati direktno u banci koj je njihova poslovna banka, najbrže će im sjesti sredstva. Ako to obaviš prijepodne već popodne će vidjeti lovu na svom računu.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice