Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 24.622
|
čitano: 4.119.391
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
protjeran
Re: Savjeti o nadogradnji računala
XXX-Man kaže...

Komp se koristi jako malo s obzirom da me baš i nema kod kuće. Ali tu i tamo se zaigra nešto sitno.

Koliko bi bilo poboljšanje sa 1050 TI?

SSD je bio gratis pa neka bude, za držat windows gore je dobar dok ne crkne :)

Osjetno.

15 godina
moderator
chaselol kaže...

Neko mocno 5.1 ozvucenje 

Yamaha NS-P40 i RX-V683 mi je dosta :)

Kuponi s popustima na Gearbest-u, svaki dan novi kuponi: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EThg_or_CPBJMHZ00pufBNc0o_-sSPWwHXA9d_RXsG8
7 godina
protjeran
ibme74 kaže...

A uzmi onda neku grafu tipa GTX1050Ti i jos 4GB RAM-a i igraj se. 

Ima 8gb to mu je dosta. Znam da nisi vidio, stoji x2 u opisu kod rama, to mu vljda dođe 2x4gb. 

12 godina

Mislim ako gejmas par sati (kontam vikendom) to su vecinom E-sports naslovi, jer nemas vremena za bilo sta drugo tu ti je 250X dovoljna zaista, ja sam uzeo 260X pucam iskljucivo CS i rad u windowsu, nema se kad zbog posla 

Eventualno mogao bi uzeti si neki dobar IPS 1080p monitor, to bi ja isao prvo definitivno onda

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina

Da, nisam skuzio, mislio sam da ima samo 4GB.

Onda ako mu se jos trosi zamjenio bi taj srotex od napajanja.

15 godina
moderator
Savjeti o nadogradnji računala

Onda grafa ide :)

Monitor mi ne treba kad ionako igram na telki, al mogao bih i njega :)

Kuponi s popustima na Gearbest-u, svaki dan novi kuponi: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EThg_or_CPBJMHZ00pufBNc0o_-sSPWwHXA9d_RXsG8
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Uzmi grafu, bit će ti ok upgrade pošto si taj 960T unlockao, šteta kaj ja svoj nemrem pa ću uskoro morat preć na nešto novije a to je cca 500€ matičnu, proc i rame, ak želim 5 god mir.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
XXX-Man kaže...

Onda grafa ide :)

Monitor mi ne treba kad ionako igram na telki, al mogao bih i njega :)

Uzmi Gtx 1050ti 4gb i ja sam ju narucio kad stigne javim kako radi sa mojim phenomom .  Uglavnom kartica bi trebala vrtiti sve naslove bez problema. I sto je najbolje radi i sa srot napajanjima. Kasnije cu uzet Ryzen 5 1600 da imam par godina mir sa platformom posto isto neigram bas puno to jest tu i tamo na ps4 al to nije to zazelio sam se PC gaminga malo.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina

Specikacije kompa su pod moj pc, kupio sam i stavio još 8 gb rama, uzeo bi neku malo jacu grafičku karticu koju mire gurati procesor i napajanje,, dajte par prijedloga molim 

Who bolan cares
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
dejan1471 kaže...

Specikacije kompa su pod moj pc, kupio sam i stavio još 8 gb rama, uzeo bi neku malo jacu grafičku karticu koju mire gurati procesor i napajanje,, dajte par prijedloga molim 

Gtx1050ti 4gb ili gtx 1060 3gb 

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
chaselol kaže...
Propadalo kaže...
Graficka pcie 3.0 na maticnu pcie 2.0

Monitor-ASUS ROG MG278Q

Grafička kartica-PCI-E ASUS ROG AMD RADEON RX 580 Strix Gaming, 8GB DDR5, DVI, HDMI, DP

Memorija-(32GB)PC-12800, 8 GB, KINGSTON XMP HyperX Savage, HX316C9SR/8, DDR3 1600 MHz x4

Prosesor-Intel Core i5-4460

Matična ploća-GIGABYTE B85-HD3-A

Diskovi-(SSD) 240.0 GB KINGSTON UV400 SUV400S3B7A/240G, SATA3, 2.5", maks do 550/490 MB/s

-(HDD)TOSHIBA DT01ACA050(500 GB)

Napajanje-Napajanje 550W, COOLERMASTER G550M, RS550-AMAAB1-EU, ATX v2.31, 120mm vent, modularno, PFC

Kućište-Zalman Z3 ATX Mid Tower

U što bi ovdje trebalo investirati da se izvuće max iz te grafičke i monitora(memorija,matična ili????) Da sada ne zamaram sa tim kako sam to složio i zašto se nisam ranije raspitao

Ako netko ima volje da mi da savjet ili je to jednostavno sve pet i ne treba ništa.

tnx tnx tnx

Bezveze bacas pare za 1440p gaming, nista vise neces izvuci sa 4790k a bacices brdo para 

Veca rezolucija = manje CPU snage treba, rokaj tako i cekaj jedno dvije godine nova grafa i novi setup

Ma sta pricas gluposti, uzmi 4790k ako nadjes...

Ja imam 4770k na 4.5GHz, UE4 (PUBG) koristi CPU za physx.

Tako da ulog je sitan a isplati se. I jos kasnije mozes roknut Vegu ako si amd fan ili 1080

everyday i'm shuffling...
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.10.2017 16:42 (Luka123).
12 godina
Luka123 kaže...
chaselol kaže...
Propadalo kaže...
Graficka pcie 3.0 na maticnu pcie 2.0

Monitor-ASUS ROG MG278Q

Grafička kartica-PCI-E ASUS ROG AMD RADEON RX 580 Strix Gaming, 8GB DDR5, DVI, HDMI, DP

Memorija-(32GB)PC-12800, 8 GB, KINGSTON XMP HyperX Savage, HX316C9SR/8, DDR3 1600 MHz x4

Prosesor-Intel Core i5-4460

Matična ploća-GIGABYTE B85-HD3-A

Diskovi-(SSD) 240.0 GB KINGSTON UV400 SUV400S3B7A/240G, SATA3, 2.5", maks do 550/490 MB/s

-(HDD)TOSHIBA DT01ACA050(500 GB)

Napajanje-Napajanje 550W, COOLERMASTER G550M, RS550-AMAAB1-EU, ATX v2.31, 120mm vent, modularno, PFC

Kućište-Zalman Z3 ATX Mid Tower

U što bi ovdje trebalo investirati da se izvuće max iz te grafičke i monitora(memorija,matična ili????) Da sada ne zamaram sa tim kako sam to složio i zašto se nisam ranije raspitao

Ako netko ima volje da mi da savjet ili je to jednostavno sve pet i ne treba ništa.

tnx tnx tnx

Bezveze bacas pare za 1440p gaming, nista vise neces izvuci sa 4790k a bacices brdo para 

Veca rezolucija = manje CPU snage treba, rokaj tako i cekaj jedno dvije godine nova grafa i novi setup

Ma sta pricas gluposti, uzmi 4790k ako nadjes...

Ja imam 4770k na 4.5GHz, UE4 (PUBG) koristi CPU za physx.

Tako da ulog je sitan a isplati se. I jos kasnije mozes roknut Vegu ako si amd fan ili 1080

1440p je u pitanju ne 1080p i za tu rezu ti treba osjetno manje CPU snage i nece nista znaciti jel i5 ili i7 u ovom slucaju.

Ne siri dezinformacije ljudima.

10 godina
chaselol kaže...

1440p je u pitanju ne 1080p i za tu rezu ti treba osjetno manje CPU snage i nece nista znaciti jel i5 ili i7 u ovom slucaju.

Ni ti .
Vec neko vrijeme vidim da to pišeš i suzdržavam se od rasprave. Ali eto, to je glupost. Zato što je veca rezolucija ne znaci da CPU treba manje snage, mješaš usage sa snagom CPUa + bottleneck. Na vecoj rezoluciji ce biti manji CPU usage zato što ce GPU imati više posla za odraditi, tj. na nižoj rezoluciji ce CPU usage biti veci jer ce u toj situaciji GPU renderat puno vise frameova nego sto CPU to može obradit (pogotovo ako je GPU high end, a cpu mid). No to nema veze sa snagom CPUa, po tome bi mogao uzet 1080ti + FX 8300 ako ideš na 4k. CPU snaga ima itekakve veze, usage je nešto drugo što ocito previše zbunjuje ekipu.

EDIT: Ako je CPU bottleneck na 1080, bit ce manji BN na 1440 ili 4k iz gore objašnjenog razloga, no kod njega nije bottleneck.

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.10.2017 23:29 (D3lBoy).
7 godina
protjeran

D3lboy zeli rec, da nije bitno koliko ga upotrebljavate, bitno je koliki je :D

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-z-lista/252793.aspx
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
D3lBoy kaže...
chaselol kaže...

Ni ti .
Vec neko vrijeme vidim da to pišeš i suzdržavam se od rasprave. Ali eto, to je glupost. Zato što je veca rezolucija ne znaci da CPU treba manje snage, mješaš usage sa snagom CPUa + bottleneck. Na vecoj rezoluciji ce biti manji CPU usage zato što ce GPU imati više posla za odraditi, tj. na nižoj rezoluciji ce CPU usage biti veci jer ce u toj situaciji GPU renderat puno vise frameova nego sto CPU to može obradit (pogotovo ako je GPU high end, a cpu mid). No to nema veze sa snagom CPUa, po tome bi mogao uzet 1080ti + FX 8300 ako ideš na 4k. CPU snaga ima itekakve veze, usage je nešto drugo što ocito previše zbunjuje ekipu.

EDIT: Ako je CPU bottleneck na 1080, bit ce manji BN na 1440 ili 4k iz gore objašnjenog razloga, no kod njega nije bottleneck.

Bravo genijalac, napisao si 15 redova teksta sto sam ja covjeku stavio u jedan 

10 godina
chaselol kaže...

evo

chaselol kaže...

evo 2

chaselol kaže...

Bravo genijalac, napisao si 15 redova teksta sto sam ja covjeku stavio u jedan 

Ne znam ja tko je tu genijalac... Procitaj ponovno ako treba, nisam napisao istu stvar ko i ti vec suprotno. Ti govoriš kako veca rezolucija treba manje CPU snage, nije istina, na vecoj rezoluciji ce CPU usage biti niži (iz gore objasnjenog razloga), no nizi CPU usage nije = CPU snaga. 

13 godina
Pitanje jedno, zanima me vaše mišljenje vrijedi li ovaj pc Asus ROG, i7 3gen K procesor, 16GB DDR3, Vodeno hladjenje, USb 3
.0, SSD 120GB +2TB HDD, GTX 680, 3000 kuna, radi se koristenom pc-u.

0 0 hvala 0
10 godina

Starije su komponente, ali za tu lovu sve to je dobro.

13 godina

Njegova logika i5-4460 CPU, 4 cores sa 4 threads je dobar za 1440p gaming...
CHASELOL PRIJE NEGO POCNES GLUPOSTI PRICATI i5-4460 nije niti K verzija nema OC potencijal niti Hyperthreading.

i7 4790k je zvijer i dan danas, AMEN!

12 godina
Luka123 kaže...

Njegova logika i5-4460 CPU, 4 cores sa 4 threads je dobar za 1440p gaming...
CHASELOL PRIJE NEGO POCNES GLUPOSTI PRICATI i5-4460 nije niti K verzija nema OC potencijal niti Hyperthreading.

i7 4790k je zvijer i dan danas, AMEN!

ici sa 4460 na 4790 na 1440p je losa odluka, da je probao i jedan od vas dvojice ista vise od 1080p znali bi o cemu pricate, a ovako laprdate gluposti i samo spamate temu 

Bice mu dovoljan 4460 uz tu grafu koju hoce da gejma na 1440p i kraj price

4770/4790 je odlican procesor, ali mu nadogradnja na njega u ovom slucaju je neisplativa.

Jel trebam vam sve nacrtati bukvalno ili mozete zakljucke uhvatiti, jel bas tako tesko? 

10 godina

Kompa pogledaj mi monitor i ne kenjaj... Davno sam ja vidio iznad 1080p i kako procesori rade.

Ja nisam govorio isplati li mu se ili ne, ja sam govorio za tvoje "CPU ne treba snagu na vecoj rezoluciji". Što je apsolutni bullshit, samo to ignoriraš.

13 godina

Pa imam 1440p monitor zato ti i pisem!

12 godina

Covjek ima rx580 a ne gtx 1080 i oce da se igra na 1440p

On ce biti GPU bound na toj rezi ne CPU bound.

Bokte, ovo je k'o dumb and dumber, procitajte sta je covjek napisao i upitao. Znaci strasno.

EOD

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
pitbullringo kaže...
Pitanje jedno, zanima me vaše mišljenje vrijedi li ovaj pc Asus ROG, i7 3gen K procesor, 16GB DDR3, Vodeno hladjenje, USb 3

Ako je neka ok asus ploca(valjda je i ona ubrojana) i 3770k u pitanju onda vrijedi, kaj je s napajanjem?lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
chaselol kaže...

Covjek ima rx580 a ne gtx 1080 i oce da se igra na 1440p

On ce biti GPU bound na toj rezi ne CPU bound.

Bokte, ovo je k'o dumb and dumber, procitajte sta je covjek napisao i upitao. Znaci strasno.

EOD

Pa sto sam mu napisao nego da kupi i7 i kasnije rokne Vegu ili 1080?! Mozda sam ja dumb ali Dumber si sigurno ti....

13 godina
Stjepanj kaže...
pitbullringo kaže...

Ako je neka ok asus ploca(valjda je i ona ubrojana) i 3770k u pitanju onda vrijedi, kaj je s napajanjem?lp

To sam htio napisat jucer, no obrisah reply... napajanje ako je kvalitetno i ako je i7 3770k. Jer koliko sam vidio obicna 680 koristi 2x6 pin, tako da treba uzet sve u obzir, a ploca je ROG serija tako da mislim da nece pogrijesiti.

10 godina

Opet on EOD ogradio sebe i tako je kako on kaže... I dalje ignoriraš moj komentar i pretvaraš se kao da sam mu ja govorio koji CPU da uzme. Pricam o tvojoj teoriji "Treba manje CPU snage na vecoj rez." sedmi put. EOD

16 godina
Neznam koji klinac mu preporučuje kupnju i7 i to još k modela kada ionako ne može oc taj procesor na toj ploči. I5 4460 je sasvim dovoljan za tu grafu i na fhd a na 1440p će imati još manje opterećenja na cpu tako da nema ama baš nikakvog smisla kupovati i7. Ajde da ima ploču na kojoj može oc onda još ok.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina

Pozz.

Imam ploču Asus P8H61-M LX2 i malo razmišljam o upgradeu...

Čak ni cpu-upgrade nema tu ploču

Googlanjem dođoh do Asusove stranice (konačno) i liste sa BIOS-om, tu je i popis podržanih procesora s pripadajućim BIOS-ima https://www.asus.com/supportonly/P8H61-M%20LX2/HelpDesk_CPU/ .

Ima još poneki sajt sa listom podržanih proceva ali nema pripadajućih BIOS-a... Zanimljivo, jedan takav sajt ima više podržanih procova nego službena Asus stranica (ja bih se držao proizvođačeve liste).

Također, dva sajta vele da matična prima 16 GB RAM-a dok moj priručnik kaže max 8 GB... I kažu da može i DDR3 1600 (ne bih isprobavao).

Pitanje: Kako bi išao turbo boost na ovoj ploči? To je očito bazična 1155 MBO pa sam malo sumnjičav...

Merci.

Nisam ja ništa prčko.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Probaj naći neku i5 ili i7 non k, makar mislim da ti je bolje riješiti se toga i uzeti b350+ryzen 1200+8gb rama, jer i ako nadogradis opet si na staroj platformi. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
1 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice