Čovječe do kraja će se pričati da je GTX1050Ti na razini RX480
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
svatko čita ono što mu paše
fino sam rekao da je 470 bolja i da je bolje nju uzeti ako se ima love
ali koliko je bolja, toliko je i skuplja
ove gluposti od usporedbi sa "prečacima" preko 960 na 380x preko 380, da bi završili na 470 neću niti komentirati
usporedba dviju grafi se radi između tih dviju grafi, dakle uzmeš 20 igara i usporediš, a to imaš u hrpu testova
već prva usporedba da je 1050ti = 960 pada u vodu, jer na hrpi testova 1050ti je jača
zato sam stavio 6 igara gdje su 470 i 1050ti podjednake, uzme se još 6 gdje je 470 drastično bolja, 6 gdje je nešto bolja i dobije se prosjek
bubam naravno ovo o 6+6+6, ali usporedba se radi sa aktualnim igrama i više njih, nemereš uzet tri amd-ove igre i onda reći 470 je jača 50%, baš kao što nemereš uzet ovih gore 6 igara i reći da su podjednake
470 je 25% jača i toliko je skuplja, vrlo jednostavno, par posto gore dolje je zanemarivo
svatko tko kaže drukčije je fanboy nvidie ili amd-a, ovisno u koju stranu nateže podatke
Ja sam jednostavno covjeku rekao da ima opciju rx 460, 1050ti i rx 470, rekao sam mu kolike su cijene i nek sam odabere za sta ima love. Svaka od tih grafa je najbolje za te pare sto moze dobiti ako uzima novu, o polovnima je druga stvar jer sve ovisi kolko je ko realan kad prodaje. Jos uvijek se po njuskalu moze naci da netko trazi 2500kn za gtx 970 bez gare. Ovo je nezahvalno vrijeme za kupnju polovnih grafickih s garancijom jer ljudi koji su kupili proslo proljece nove grafe su pojeli govno i sad ih prodaju po nerealnim cijenama. U cetvrtom mjesecu prosle godine su gtx 960 bile cca 1600kn i bile su best buy, sad ih rx 470 dere za iste pare i ljudi se pokusavaju rijesiti starih al zao im dat za 1000-1200kn
Molim preporuku za jednu od ovih ploča.Cijena nije bitna (unutar su 100 kuna).
Procesor će biti I5-7400
1. MSI B250M PRO-VD
2. ASRock B250M-HDV
3. Gigabyte GA-B250M-D3H
https://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-msi-b250m-provd-lga1151/117995
https://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-asrock-b250mhdv-s1151-d4-s3-u3-matx/117981
https://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-gigabyte-gab250md3h1151ib250d4s3u3dvima/117987
Zahvaljujem

Hvala na preporuci
Još bi ubacio i Gigabyte GA-B250M-D2V
https://www.uzishop.hr/intel-maticne-ploce/12253-gigabyte-ga-b250m-d2v-lga1151-atx-motherboard.html
4 slota ili 2 mi je svejedno, koristit ću samo 2.
Msi isto ima 3.1 USB
Pozz
Trenutno imam ovako:
Asus A55BM-K
AMD A4 4000 Dual Core 3,0 Ghz
4 GB DDR3
Chieftec 450 W
ATI 5770
Eh sad dal se isplati kupit drugi CPU ili da uzmem Intel G3258 i drugu MBO?
Za cega ti sluzi pc i koliko imas para za nadogradnje?
Za cega ti sluzi pc i koliko imas para za nadogradnje?
Ma mislio sam dat max 1000 Kn, ma tako da mogu tu i tamo Dirty Bomb, CS GO, mozda skyrim itd. Nista zahtjevno, reza je ionako 1440x900 :)
ma ljudi ja nebi nes tak skupo sad ocu neku stariju rabljenu grafu od 2-3gb,gledam ove preporucene i malo mi cjena prevec,za par godina kad si neki sezonski posao nadjem onda bu neki ozbiljniji upgrade za pc,netrebaju meni ovi skroz novi naslovi samo mi je sadasnja grafa preslaba...
Hvala na preporuci
Još bi ubacio i Gigabyte GA-B250M-D2V
https://www.uzishop.hr/intel-maticne-ploce/12253-gigabyte-ga-b250m-d2v-lga1151-atx-motherboard.html
4 slota ili 2 mi je svejedno, koristit ću samo 2.
Msi isto ima 3.1 USB
Onda je apsolutno svejedno koju ces uzeti od tih, nijedna nije nesto posebno bolja od druge niti overkloka pa da se pazi i na to. Koju god uzmes dobro si kupio
AMD atholn II X3 450 3.20 GHz
ATI Radeon HD5570 DDR3 1 Gb
8 Gb ram
matična ms-7597
napajanje 450W
- Izgorila mi je graficka i htio bi kupiti Gygabite geforce gt730 2Gb GDDR3.
zanima me dali vrijedi to kupovati na ovu matičnu i procesor, ne znam dali maticna moze podnjeti GDDR3 jer je starija, ne razumijem se bas u te stvari.
Hvala :)
Rade potrazi rabljenu HD7750, da se naci za nekih 300kn
Ma samo me zanima jel bi gt730 radila na mojoj maticnoj
Hoce, ali ta grafa je bacanje para (osim ako nisi nasao rabljenu za sicu)
PC u potpisu.
Pokušavam složiti PC koji će biti najtiši mogući u idle, a kasnije možda i u load.
Kućište, najtiši full tower koji sam našao, kupljeno
Cpu cooler, Noctua, kupljena
Case cooleri (Fractal, 140mm), spojeni na matičnu i kontrolirani softverom
Grafa koja se gasi u idle, kupljena
PSU, na putu do mene, gasi se u idle
Mislim da tiše u idle od ovog ne može, a da hladi klokan AMD. Ili?
I što još mogu kupiti da i u loadu bude što tiše?
Intel CPU s malim TDPom i grafu s boljim coolerom. I to je to?
Mislim da je za tebe najbolje riješenje ne paliti komp, 0db buke zagarantirano
Mislim da je za tebe najbolje riješenje ne paliti komp, 0db buke zagarantirano
A tko će pisati seminare za faks? :D
Al ozbiljno, to bi za sad bilo to, jel?
PC u potpisu.
Pokušavam složiti PC koji će biti najtiši mogući u idle, a kasnije možda i u load.
Ne postoji ništa isplativo da ti PC bude tiši, osim da nađeš sweet spot po pitanju broja okretaja svih ventilatora i temperatura pa ručno podesiš ili pomoću programa sa profilima.
Jedina druga opcija je skupa, custom water loop sa masu radijatora i najtišim ventilatorima, sa blokovima za GPU, CPU, MBO i RAM.
Onda je to, to! Ja sam prezadovoljan! Hvala :D
PC u potpisu.
Zvucna izolacija s unutrasnje strane kucista, gumena/pjena/spuzva sta nadjes
Ispričavam se unaprijed ako sam malo fulo temu.
Ovako treba mi neka ugruba procjena konfiguracije:
i5 3470 / 16GB RAM / SSD 120 GB / GTX 650 Ti
Frend sa posla ubo novu mašinu pa prodaje ovo.
Hvala
Ispričavam se unaprijed ako sam malo fulo temu.
Ovako treba mi neka ugruba procjena konfiguracije:
i5 3470 / 16GB RAM / SSD 120 GB / GTX 650 Ti
Frend sa posla ubo novu mašinu pa prodaje ovo.
Hvala
Klik + napisi i ostale komponente (napajanje, kuciste, hdd ako ima) radi bolje procjene
Namjeravam kupiti novu grafičku.
Molim za vaše stručno mišljenje.
Hvala.
Namjeravam kupiti novu grafičku.
Molim za vaše stručno mišljenje.
Hvala.
Prvo morate promijeniti napajanje a tek onda grafičku karticu. Koliko novaca max mislite dati?
Imam na raspolaganju oko 2000 kn
Imam na raspolaganju oko 2000 kn
Pretpostavljam da plaćate gotovinom? Uzeo bih ovo napajanje (pri kupnji napišite kod SRETNANOVA100) i napajanje Vas dođe 419 kn i besplatna dostava na tisak ili kućnu adresu. Grafičku bih uzeo ovu. Imate 6 gb rama?
https://www.abrakadabra.com/hr-HR/Katalog-Racunala-i-periferija-Komponente/napajanje-Hyper-M-600W%2C-polu-modularno/p/L000QBO
Prije 2 godine je otišo jedan ram, a u 3 dućana u kojima sam pitao nisu imali nego samo 4gb.
Dal bi i to bilo dobro nadograditi?
Ak pričekam oko mjesec dana mogu imati oko 2600 kn za nadogradnju ak to kaj mijenja?