Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.162
|
čitano: 4.545.242
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Savjeti o nadogradnji računala

Mislim da ne postoje CL12 DDR4, barem ne za neke normalne pare, vjerojatno pogreska u opisu HGspota (pretpostavljam da si tamo to vidio).

Po meni je tu malo cudno uzimati tako slabu grafu na tako jake druge komponente i ne vidim nikakvu potrebu za tim napajanjem, tim vise sto je samo Bronze i nije kvalitete izrade kao neka Gold napajanja u tom rangu, makar 550W koje je opet vise nego dosta za tu konfu.

Drito to kaj ti veli kolega, vidi imas li koristi od CUDA jezgri, ako da onda bolje gtx 950 ili 960 ili 3GB 1060, a za jos i igranje mislim da je najisplativija RX 470 Nitro za 1700kn.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2016 12:43 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan
Savjeti o nadogradnji računala

Ljudi,mislio sam si napraviti budget build s tim da ostaju hardovi,grafa,kućište,napajanje i ventilator od iza(jer izgleda sexy :)

Znači MBO+ploča+8GB ram.Mislio sam napraviti konfu sa pentiumom jer kasnije imam i i3 i i5 i i7.Razmišjao sam o fx 6300,no kako izlazi zen, ipak sa se odlučio za hasswell.A i pentium kad se Oca je bolji u igricama.Neću do Božića ili čak 2017 kupit što znači da će još pasti cjena.Mašina je za gaming,a upgrade grafe će isto doći sljedeće godine

Što mislite:

https://www.protis.hr/products/details/procesor-intel-pentium-g3258-box-s-1150-32ghz-3mb-cache-gpu-dual-core/84831

https://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-msi-main-board-desktop-h81me33-s1150-ddr3-sata-ii-sata-iii-ps2-usb20-usb30-hdmi-vga-matx-retail/74583

https://www.protis.hr/products/details/memorija-gskill-8-gb-ddr3-1600mhz-ripjawsx-series-pc12800-f312800cl10s8gbxl-ddr3-1600mhz/91203

P.S:Jel može mAtx ploča u ATX kućište?

Entuzijast
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Gledao sam u admu jer je pitao za tu trgovinu, razlika izmedju c15 i c12 je nekih 30kn. Inače, bio sam na otvorenju hgspota u os i nije greška u opisu, vidio sam 16gb kit vlastitim očima i stvarno je c12 za 685kn. Zapravo ga i sam planiram uzet čim prodam svoje rame.

11 godina

Ne znam, ako kupis stavi printscreen, bas me zanima. Sad gledam u opisu nekih ducana, za te HyperX Savage ovako pise:

JEDEC: DDR4-2133 CL15-15-15 @1.2V
XMP Profile 1: DDR4-2400 CL12-14-14 @1.35V
XMP Profile 2: DDR4-2133 CL13-13-13 @1.2V

Nekak mi je to meh posto ne idu preko 2400Mhz. Npr. Ripjaws V za slicne novce imaju XMP profil CL15-15-15 3000Mhz 1.35V tako da mi to bolje zvuci.

Corsairovi LPX 2133 ili 2400Mhz imaju XMP 2666Mhz CL16-?-?, vjerojatno 18-18 jer je tako kod 2x16GB paketa, ali moze varirati za 2x8GB ili 2x4GB..

13 godina
neaktivan

Vidiš nisam ni primjetio te g.skillove, čak su brže (4% i to pričamo o nanosekundama al opet) a jeftinije. Morat ću malo pobliže proučit ponudu jer ovo mi se na prvi pogled činilo kao najbolji omjer.

11 godina

Jedno vrijeme je 2x8GB tih Ripjaws V kostao 500 i sitno kn u HGspotu preko weba i 559kn u Linksu, ali su poskupili i od tada drze ovu cijenu. Svi modeli Ripjaws V ispod 3200Mhz imaju taj XMP profil za 3000Mhz, dok npr. kod Corsaira mislim da svasta zavisi, kod HyperX Savage su ocito vise fokusirali na CL, nego frekvenciju, a HyperX Fury mislim da je slican Corsairu; modeli ispod 2666Mhz sa XMP pucaju na max 2666Mhz, a oni koji su stock 2666Mhz imaju druge XMP profile.

Savage bi trebali biti bolji odabir od Fury u svakom pogledu. Bas gledam HyperX Fury prvi video koji YT izbaci i stock model od 2666Mhz nudi XMP profil 3000Mhz 16-18-18-45 sto je osjetno losije od Ripjaws 15-15-15-35 pri takodjer 3000Mhz. Ne vidim nista drugo za kupit u HR u tom rangu, oko 700kn, 2x8GB DDR4.., ako nadjes jos nesto me oznaci i javi :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2016 13:59 (The_Fichek).
12 godina

Htio bih nadograditi računalo pa mi je potreba mala pomoć tj. savjet.
Znači, Trenutni procesor mi je AMD Athlon II X2 250

MB je MSI 760GM-P23 (FX)
  GPU je ATI Radeon HD 5670 
  NAPAJANJE MS PRO-550ATX p4

Konfa je poprilično stara te bih htio najprije promjeniti CPU i GPU 
Komp bi služio za uobičajan rad i gaming
Htio bih da donekle igrivo (40-... FPS)  vrti sadašnje igre ( GTA V, BF 1...)

Pitanja su ova:
-Koji CPU, GPU staviti?
-Da li vrijedi uopće stavljati nove komponente na tu matičnu ili da i nju promjenim?
-Da li je napajanje dovoljno snažno za nove preporučene komponente? 

Budžet je 3200kn ali to je sad trenutno samo za ono "osnovno".
RAM, HDD/SSD i to namjeravam kasnije promjenit.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2016 15:53 (Iamdanny).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Iamdanny kaže...

Prastare komponente, nadogradnja neisplativa.

• 1 x Fortron Hyper 500W, 80+ - 60mj.
  • 1 x ASRock H81M-HDS R2.0 (s1150,DDR3,USB 3.0,SATA III,DVI/VGA/HDMI) mATX,Usb 3.0 header
  • 1 x Intel CPU Desktop Core i5-4460 (3.2GHz, 6MB,LGA1150) box
  • 1 x MSI GF GTX950 2GD5, 2GB,GDDR5,DVI, HDMI,DP, DX12

Ukupno: 3500 kn, besplatna dostava.

Malo se razvuci da imaš odmah u startu četverojezgreni procesor koji ti može kasnije omogućiti i nadogradnju

na jaču grafičku karticu, napajanje s 5 godina garancije, može pogoniti i zahtjevnije komponente bez problema,

ploča s podrškom za prednji USB 3.0 te SATA III utorima koji dobro dođu kad ugradiš SSD.

Predložena grafička kartica može odrađivati posao solidno, detalji na većini igara medium, tu i tamo koja igra bude

išla i na Ultra, bez AA.

Radnu memoriju preseli postojeću i gledaj da u dogledno vrijeme uzme barem 8 ili moja preporuka 16 GB memorije.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2016 17:21 (Valentin17).
11 godina
neaktivan

Proizvođač   Gigabyte Technology Co. Ltd.
Model   GA-MA78LMT-S2 (Socket M2)
Dobavljač chipseta   AMD
Model chipseta   780G
Revizija chipseta   00
Dobavljač južnog mosta   AMD
Model južnog mosta   SB700
Dali na tu matičnu ploču mog staviti 6 ili 8 jezgreni procesor unapred hvala.

0 0 hvala 0
14 godina
sxs11 kaže...

Ako misliš na FX procesor, ništa od toga jer ta ploča je AM3 socket, FX ide na AM3+.

A mogao bi staviti nekog Phenoma X6 s oglasa, ali za mene osobno je to nesiplativo,

svakako pogledaj na stranici od ploče koje točno modele procesora ista podržava,

ako se odlučiš na tako nešto, svakako prije ugradnje nadogradi BIOS.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
15 godina
neaktivan

Prvo hvala svima na odgovorima (samo navečer stignem odgovarat). Za hladnjak znam da nejde uz procesor (tu planiram uzet neko vodeno hlađenje nadam se). Radi se o tome kao neka vrsta "kompenzacije". To mi je ponuđeno ali nije konačno pa pitam ljude koji znaju više.

Naravno bilo bi sve iz dućana (ADM sam naveo jer sam tamo našao te komponente što ne znači da će biti iz tog dućana). Lova je 6.500,00Kn. Ostale neke komponente bi sam kupio. Za SSD i HDD naravno da ostaju (mada razmišljam o samsungu SSD-u). Vrtio bi se photoshop igrica koja kao što sam napomenuo itd (i htio bi da komp potraje malo duže znači da se ne mijenja za cca 1-2godinu).

Imam dosta povjerenja u ATI-jeve grafičke (koliko znam i koliko sam se uvjerio daju najbolju sliku što se tiče grafike, boja, skena i u konačnici printanja). Dal sam u pravu? Kakva Vi imate iskustva?

thnx svima.

9 godina
neaktivan

Preporucite maticnu za Fx 4300,R7 260X 260Xi 8 gb ddr3(1333 mhz)rama.

I hoce cpu bit bottleneck gpu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Koliko je isplativo kupovati SSD preko njuškala?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Koliko i sve ostalo, ovisno o cijeni i o prodavacu. Ima da prostiš debila koji ce ti prešutit stvari i onda te samo ignorirat, a ima onih od kojih sam kupovao i dobio kao iz trgovine. Neka ti pošalje testove sa datumima, SSD se nema sta toliko kvarit kao HDD, HDD moze raditi jos neko vrijeme iako ima neke errore

Battlelog: D3lBoy-00
14 godina

A koliko su realne cijene? Gledam 120-240Gb, a oni imaju svakakve cijene. 

11 godina
neaktivan

120gb novi od 300 pa nadalje, ovisno o brzinama i modelu. 240gb od 450-500kn na gore

12 godina
neaktivan

Dali bi s ovim kompom mogao runati orginalni kupljeni GTA V ili se mora nest upgradeAT?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Na 800x600 bi ga sigurno vrtio 

12 godina
neaktivan
Remzi kaže...

Na 800x600 bi ga sigurno vrtio 

A kaj ja znam,gledam na yt i vidim da bi se cak i moglo

14 godina

Da je 4gb rama bilo bi još lakše. Inače imam skroz isti cpu, clockan na 3,5, 4gb ddr2 rama i hd 3870, ali grafa je preslaba za gta pa onda ona koči, s normalnijom grafom bi radilo puno bolje. Čak sam našao i postavke koje minimiziraju grafiku pa da se bolje vrti igra.

12 godina
neaktivan
Remzi kaže...

Da je 4gb rama bilo bi još lakše. Inače imam skroz isti cpu, clockan na 3,5, 4gb ddr2 rama i hd 3870, ali grafa je preslaba za gta pa onda ona koči, s normalnijom grafom bi radilo puno bolje. Čak sam našao i postavke koje minimiziraju grafiku pa da se bolje vrti igra.

ajde daj u box postavke ako moze da probam kod sebe

16 godina

pozz,imam neke dobre ponude za rx 480 ili 1070 gtx,sa mojom konfom i mojom trenutnom grafickom,da li mi se isplati nadogradnja,sto vi mislite?

Planiram za vrijeme black friday-a uzet neki 2k monitor pa bi i gaming bio u 2k

Hvala!

2 ne isplati se,ostavi R9
1 uzmi RX
13 uzmi GTX
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

R9 290 i RX 480 ti pružaju više-manje iste performanse. Također i GTX 1060.

GTX 1070 je dost jača, pa ako ti je ona izbor za 2K svakako je bolja.

Twitter: @191x7
11 godina
neaktivan

Da jedino 1070, sa 290 na 480 nisi napravio nista, cak u nekim igrama i downgrade

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Pozdrav! Brat mi ima komp star nekih 4 godine, i trebao bi si nadograditi grafičku karticu, jer mu je stara spržena. 

konfiguracija je: 

Matična ploča: Asrock 870 Extreme3 R2.0 - AMD 870, AMD SB850, ATX, FSB2600, Dual Channel 4xDDR3
Procesor: AMD CPU Desktop Phenom II X4 960T (3.0GHz, 8MB, 95W, AM3) box, Black Edition
Grafička kartica: XFX PCI-E ATI Radeon HD6870 900M 1GB DDR5, DispayPort x2, DVI x2, HDMI, EyeFinity

E sad, jel' se isplati uopće kupovati novu grafu na ovako staru konfiguraciju, ako da, treba li se i procesor možda nadograditi?

Hvala!

1 0 hvala 0
17 godina
Than3'' kaže...

Pozdrav! Brat mi ima komp star nekih 4 godine, i trebao bi si nadograditi grafičku karticu, jer mu je stara spržena. 

konfiguracija je: 

Matična ploča: Asrock 870 Extreme3 R2.0 - AMD 870, AMD SB850, ATX, FSB2600, Dual Channel 4xDDR3
Procesor: AMD CPU Desktop Phenom II X4 960T (3.0GHz, 8MB, 95W, AM3) box, Black Edition
Grafička kartica: XFX PCI-E ATI Radeon HD6870 900M 1GB DDR5, DispayPort x2, DVI x2, HDMI, EyeFinity

E sad, jel' se isplati uopće kupovati novu grafu na ovako staru konfiguraciju, ako da, treba li se i procesor možda nadograditi?

Hvala!

Preporučam RX 460 4GB od AMD-a. Proc će malo biti usko grlo, ali ako su u pitanju single player igre nemoj se time zamarati.

13 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Than3'' kaže...

konfiguracija je: 

Hvala!

Preporučam RX 460 4GB od AMD-a. Proc će malo biti usko grlo, ali ako su u pitanju single player igre nemoj se time zamarati.

Hvala! Možeš li reći koji procesor bi se dobro uklapao, ako mu brat posudi pare :D

17 godina

A gle, ploča+procesor, računaj 2000-2500 Kn. Onda može i znatno jača grafička.

Koje je napajanje? RAM je ddr3, a koja količina?

13 godina
neaktivan
191x7 kaže...

A gle, ploča+procesor, računaj 2000-2500 Kn. Onda može i znatno jača grafička.

Koje je napajanje? RAM je ddr3, a koja količina?

Napajanje: 480W Xilence RedWing Edition
Memorija:  DDR3 1333MHz 4GB Corsair , Unbuffered, CMV4GX3M1A1333C9

17 godina

Onda bi trebao i novo napajanje i još memorije ili još bolje preći na ddr4.

Koliko novca bi uopće dao za nadogradnju?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice