Za recordanje gameplaya jel bolje i5-4460 ili fx-8300?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Za recordanje gameplaya jel bolje i5-4460 ili fx-8300?
Bit ćeš zadovoljan koji god CPU odabrao.
Pozzzz! Nakon dugo vremena, nista se nije promijenilo na ovoj konfiguraciji tako da jos uvijek stoji isti problem. Namjeravam malo pojačati komp tj. promijeniti - zamijeniti matičnu ploču, procesor i ram. Dakle zanima me, ako ja recimo uzmen neku novu matičnu (1150), procesor (4core) i recimo ram od 4 gb, jel se onda isplati ostavljat ovu grafičku i kako će ona raditi u kombinaciji s ovim ostalim tj. hoce li biti kompatibilna s ovim novijim dijelovima ... te isto tako, možete li mi preporučiti kakvu novu matičnu (1150), procesor (quadcore) i ram (min 4 gb) tako da bi cijeli lot iznosio do 1200 kn .... hvala ....
Matična: ASUS P5GC-MX/1333
Procesor: Intel Core 2 Duo E4500 @ 2200 MHz
RAM: 2GB
Grafička: NVidia GeForce 8600 GT
HDD: Western Digital WD10 EZEX
Pozzzz! Nakon dugo vremena, nista se nije promijenilo na ovoj konfiguraciji tako da jos uvijek stoji isti problem. Namjeravam malo pojačati komp tj. promijeniti - zamijeniti matičnu ploču, procesor i ram. Dakle zanima me, ako ja recimo uzmen neku novu matičnu (1150), procesor (4core) i recimo ram od 4 gb, jel se onda isplati ostavljat ovu grafičku i kako će ona raditi u kombinaciji s ovim ostalim tj. hoce li biti kompatibilna s ovim novijim dijelovima ... te isto tako, možete li mi preporučiti kakvu novu matičnu (1150), procesor (quadcore) i ram (min 4 gb) tako da bi cijeli lot iznosio do 1200 kn .... hvala ....
Matična: ASUS P5GC-MX/1333
Procesor: Intel Core 2 Duo E4500 @ 2200 MHz
RAM: 2GB
Grafička: NVidia GeForce 8600 GT
HDD: Western Digital WD10 EZEX
Nemaš ti para ni za quad core od intela za socket 1150 najjeftiniji je 1427Kn
Za 1200 jedva i AMD + plocu uzmes, RAM zaboravi.
Polovno mozda.

Pitanje i kakvo napajanje ima.
Pozdrav ljudi, trebam pomoć.
Imam maticnu:
Motherboard
Manufacturer DFI Inc.
Model LP DK P35 (Socket 775)
Version OEM
Chipset Vendor Intel
Chipset Model P35/G33/G31
Chipset Revision A2
Southbridge Vendor Intel
Southbridge Model 82801IR (ICH9R)
Southbridge Revision 02
A memoriju:
RAM
Memory slots
Total memory slots 4
Used memory slots 2
Free memory slots 2
Memory
Type DDR2
Size 4096 MBytes
Channels # Dual
DRAM Frequency 400.0 MHz
CAS# Latency (CL) 5 clocks
RAS# to CAS# Delay (tRCD) 5 clocks
RAS# Precharge (tRP) 5 clocks
Cycle Time (tRAS) 18 clocks
Command Rate (CR) 2T
Physical Memory
Memory Usage 38 %
Total Physical 4.00 GB
Available Physical 2.47 GB
Total Virtual 11 GB
Available Virtual 7.99 GB
SPD
Number Of SPD Modules 2
Slot #1
Slot #2
Zanima me dali ja na ovu maticnu mogu staviti bar DDR3 memoriju? Graficku Radeon HD 7870 mi je fino prihvatila, imam Intel Core 2 Quad Q6600, sve radi odlicno ali se osjeti nedostatak brže memorije a i količine.
Ako jos treba kakav podatak, recite. Svaki savjet je dobro došao.
Pozdrav ljudi, trebam pomoć.
Zanima me dali ja na ovu maticnu mogu staviti bar DDR3 memoriju? Graficku Radeon HD 7870 mi je fino prihvatila, imam Intel Core 2 Quad Q6600, sve radi odlicno ali se osjeti nedostatak brže memorije a i količine.
Ako jos treba kakav podatak, recite. Svaki savjet je dobro došao.
Samo možeš staviti DDR2
Znaci nova maticna...pa tek onda memorija...imate preporuku? Napajanje imam mislim 700W. Procesor quad 2.33mhz. Trazim nesto optimalno, ne trebam top :)
svile , moraš promjeniti MBO , CPU i memoriju pa je pitanje koji HDD imaš, 700W koje napajanje?
Bolje stavi još 4Gb mem.
Da.....to je jos najjeftinija varijanta...jer sve osim graficke i napajanja bi trebao mijenjat izgleda.imam mushkin 2x2gb rama. Napajanje je cooler master. Ako bi kupovao jos 4gb ddr2 mora biti isto 400 ili mogu uzeti 800? I koliko je maksimalno da ova maticna moze podrzati mhz od ram-a?
svile, max je 1333MHz ali frekvencija se uvijek spušta na nižu vrijednost.Kupi još keks na 800 a gledaj da ima istu latenciju CL kao i tvoj Mushkin koji je 800 MHZ (400+400).
I jel to DFI s tri BIOSa ?
Ima netko iskustva s ducanom ipon ? Vidim da imaju dosta niske cijene ... http://www.nabava.net/graficke-kartice__150/msi-graficka-kartica-nvidia-geforce-gtx-750-ti-2gb-ddr5-pcie__5624781
Hyiperion, znaci ja sad kupim jednu pločicu od 4Gb ili 2x2Gb od 800Mhz i trebalo bi raditi skupa sa ove dvije samo mora biti ovo isto:
CAS# Latency (CL) 5 clocks
RAS# to CAS# Delay (tRCD) 5 clocks
RAS# Precharge (tRP) 5 clocks
Cycle Time (tRAS) 18 clocks
To sam vidio da negdje piše, evo u ovom slucaju bi bilo 5/5/5/18 jel? I kako da znam koliko je onih pins?
Evo nasao sam na ekupi ovo: http://www.ekupi.hr/Memorija-Transcend-DDR2-2GB-800MHz-JM800QLU-2G-31690.aspxili ovu, ne znam koja je bolja marka ili sto ja znam: http://www.ekupi.hr/Corsair-2GB-DDR2-800-Value-memorija-273331.aspx
Jel bi takve dvije mogle kod mene skupa sa ove dvije koje imam?
Sto se tice biosa, iskreno nemam pojma.
Pozdrav.
Znam da se ovo mozda cini kao glupo pitanje i nisam siguran je li uopce prikladno za ovu temu no posto ne znam, svejedno cu pitati.
Imam prijatelja iz SAD-a koji se vraca za oko pola mjeseca u Hrvatsku. Zamolio sam ga da mi uzme maticnu, graficku i RAM jer su tamo te stvari dosta jeftinije.
Hoce li biti problema s tim komponentama s obzirom da se u SAD-u koristi struja sa drukcijim naponom?
Jos jedna stvar, mislite li da ce biti problema ako se te stvari prenose preko granice?
Pozdrav.
Znam da se ovo mozda cini kao glupo pitanje i nisam siguran je li uopce prikladno za ovu temu no posto ne znam, svejedno cu pitati.
Imam prijatelja iz SAD-a koji se vraca za oko pola mjeseca u Hrvatsku. Zamolio sam ga da mi uzme maticnu, graficku i RAM jer su tamo te stvari dosta jeftinije.
Hoce li biti problema s tim komponentama s obzirom da se u SAD-u koristi struja sa drukcijim naponom?
Jos jedna stvar, mislite li da ce biti problema ako se te stvari prenose preko granice?
Struja s drugacijim naponom nema veze, dokle god neuzimas napajanje, ako uzimas samo maticnu graficku i ram nemas problema s time.. Ovo za prenosenje preko granice ne znam morat ces cekat druge kolege, pozz-
Moze maticna i ram kojih 8-16 gb za i7 4770k (pazite nije 4790, i da kupio sam ga... u posti preuzimam danas stigla mi je obavijest o prispijeću).
Držao bih ga na 4.0. Dakle nije nešto pretjerano, zvuk mi nije bitan jer imam audio interface za glazbu.
crossfire ili sli me nezanima...
Dakle bitno mi je da je matična overclockerska i "stabilna", a nebi htio h81 kupovati...
gledao sam ovako nesto:
http://www.edigital.hr/intel/asrock-s1150-h97-performance-fatal1ty-maticna-ploca-p419495.html?bid=&partner=10001
da li valja?
buđet hmm... oko 1500-2000kn.
Dakle dobra matična, a za ram me nije briga može 1600Mhz... samo da ga ima minimum 8gb uzeo bih i više kasnije
Koliko ja znam, ako zelis klokat procesor, treba ti neka maticna sa Z87 ili Z97 chipsetom.
Moze maticna i ram kojih 8-16 gb za i7 4770k (pazite nije 4790, i da kupio sam ga... u posti preuzimam danas stigla mi je obavijest o prispijeću).
Držao bih ga na 4.0. Dakle nije nešto pretjerano, zvuk mi nije bitan jer imam audio interface za glazbu.
crossfire ili sli me nezanima...
Dakle bitno mi je da je matična overclockerska i "stabilna", a nebi htio h81 kupovati...
gledao sam ovako nesto:
http://www.edigital.hr/intel/asrock-s1150-h97-performance-fatal1ty-maticna-ploca-p419495.html?bid=&partner=10001
da li valja?
Dakle dobra matična, a za ram me nije briga može 1600Mhz... samo da ga ima minimum 8gb uzeo bih i više kasnije
Asus Maximus VII Ranger 1470Kn
Kingston HyperX Fury 2x4GB 1866MHz 429Kn
Ovo što je izabrao kolega Ivanjino96 je odlično međutim ako je to ipak previše novca možeš uzeti i Asus Z97 Pro Gamer ploču koja je isto vrhunska. Ja osobno ne bi išao na H chipset jer ako već ideš na I7-4770K onda treba i neka matična za Z chipsetom.
pošto imaš hladnjak hyper t4 i ne planiraš dizat procesor na više od 4.0 GHz, sve iznad ove matične koja je sposobna i za puno bolji overclock je bacanje novaca:
1084,00 kn - Asrock Z97 EXTREME4
- Kingston DDR3 1600MHz 16GB (2x 8GB)
EDIT: matična je upravo postala nedostupna u toj trgovini, uglavnom gledaj da uzmeš jednu od ovih:
Hvala puls3, cini se dobra i jeftinija od rangera! Probat cu cak ubosti polovnu ako se nađe!
Onu H sam vidio da se prodaje na njusci pa sam zato pitao jeli ok.
Imam samo pitanje u vezi napajanja odnosno na čemu planiraš to sve držati?
Zanima me jel trebam nesto nadogradit ili je ok pc za low settings na novijim igrama?
GPU : HD 7770 DDR5 1GB
CPU : Core2quad 2.4ghz
RAM: 6gb
Zanima me jel trebam nesto nadogradit ili je ok pc za low settings na novijim igrama?
Preporucio bi ti da si skupis para za i5 te novu maticnu i ram ako su ddr2, graficka ti jos moze ostat je istu imam i gta v mi radi normal/high iako kaze da trebam imati 2gb za te postavke nemam nikakvog stekanja i radi izmedju 40-70FPS-a
Imam samo pitanje u vezi napajanja odnosno na čemu planiraš to sve držati?
Pardon, nepise mi pod moj pc. Imam CX600 sa konfiguracijom pod moj pc, trebalo bi sve raditi.
da, ok je...budu neke išle i na mid/high
Preporucio bi ti da si skupis para za i5 te novu maticnu i ram ako su ddr2
ako nisu ddr2, onda ostavi matičnu i ram :D :P
Trebam preporuku o nadogranji konfiguracije koja je pod moj pc.
Dakle planirao sam uzeti neki jaci procesor s 4 jezgre, ali neznam koji bi bio dobar uz ovu grafu, mislim da bi napajanje trebalo biti dosta iako je šrot koliko čitam po netu.
Znam da bi trebalo mijenjati cijelu konfiguraciju, ali ne planiram sa njm igrati gta 5, witcher i te nove igra, praktički igram samo dotu 2.
pošto imaš hladnjak hyper t4 i ne planiraš dizat procesor na više od 4.0 GHz, sve iznad ove matične koja je sposobna i za puno bolji overclock je bacanje novaca:
1084,00 kn - Asrock Z97 EXTREME4
- Kingston DDR3 1600MHz 16GB (2x 8GB)
EDIT: matična je upravo postala nedostupna u toj trgovini, uglavnom gledaj da uzmeš jednu od ovih:
Hvala na preporukama moze ovako? Links mi je tu u zadru jedini ducan.. neda mi se opet narucivati...
http://www.links.hr/?naziv=maticna-ploca-gigabyte-ga-z97x-gaming-3-intel-z97-ddr3-zvuk-g-lan-raid-s-ata-pci-e-3-0-usb-3-0-d-sub-dvi-hdmi-atx-s-1150&option=artikl&id_artikl=050.306.1018
http://www.links.hr/?naziv=memorija-pc-17000-8-gb-mushkin-redline-frostbyte-992121-ddr3-2133mhz&option=artikl&id_artikl=051.210.354
Realno bacas pare na skupu memoriju dodaj jos 25% i mozes 16gb uzeti. Za gaming nema veze bila ona 1333mhz ili 2133mhz.
Ali kad vec uzimas skuplju uzmi bas gamersku ili dobri stari Kingstone.
Ja porucio sebi ovu AMD memoriju 2x8GB, slazem drugu masinu neki mali upgrade :)