Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.162
|
čitano: 4.546.035
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Savjeti o nadogradnji računala
Checola kaže...

a možda neki z97 da si broadwell ready....

ako hoće uštedjet neka ide na jeftiniju varijantu, jer taj argument "broadwell ready" i nema nekog smisla obzirom da mu se upgrade baš i neće isplatiti, a već sljedeća serija intela će imati nove ploče

mislim, tko je upgrejdao i5 sandy na ivy radi nekih pet posto boljih perfomansi,

16 godina
Savjeti o nadogradnji računala

Trebao bih nadomjestiti stari komp za novi koji bi bio za uredski posao i surfanje. I sada gledam između i5 i neki Fx-ov ,A10 Razlika u cijeni je velika a je li i u kvaliteti i performansama? Intel mi se čini kvalitetniji no amdov ima bolji grafički procesor u sebi pa mi netreba grafička. Jedino kaj s amdom sam inače imal problema a s intelom ne. Možete li mi preporučiti neki procesor optimalan za uredski rad i da može nadomjestiti vanjsku grafičku radi uštede?

Unaprijed hvala!

LP

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.12.2014 11:25 (izvone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
picajzla0707 kaže...
Checola kaže...

a možda neki z97 da si broadwell ready....

ako hoće uštedjet neka ide na jeftiniju varijantu, jer taj argument "broadwell ready" i nema nekog smisla obzirom da mu se upgrade baš i neće isplatiti, a već sljedeća serija intela će imati nove ploče

mislim, tko je upgrejdao i5 sandy na ivy radi nekih pet posto boljih perfomansi,

osobno ne vidim nikakav razlog zašto ne ići na h81/b85, ali kad čovjek želi potrošiti više ovo mi se čini kao jedini logičan izbor koji nudi kakti i nešto za budućnost....

13 godina
nicky.sl kaže...

290-ka jest bolji izbor za gaming jerbo je dosta jača al i5 protiv FX 8320 bi se dalo raspravljat ipak su to po snazi podjednaki procevi.

Covjek hoce masinu za gaming, zar nije bolje uzeti tu AMD varijantu i sve ce mu bolje raditi? Pogotovo ako ima ogranicen budzet a pretpostavljam da je takva situacija kod 95% clanova ovog foruma

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
neaktivan
GaBe kaže...

Dobro ljudi, dajte preporučite tu koju matičnu ploču {#}

Ja sam ti poslao link na prosloj stranici na ploču koja ispunjava sve uvjete koje si naveo.

@ chaesol jesi li ti svjestan da sve nagovaras da kupe ovo sto ti imas ?

Vezano za ovo sto meni pises fanboy i slicno, nerazumijem zasto se stalno ponavljas, u svom prvom postu si to vec napisao dok ja nisam nista komentirao.

Vrlo jasno je covjek rekao da bi Intel nakon cega ga ti nagovaras da kupi AMD i polovnu grafiku{#}

Uz to stalno gnjavis da je amd bolji za sve kad svi vec znaju da u Online gamingu fx procesori daju grozne frame dropove i da u igrama poput fps ili mmo gdje je potreban veliki broj kalkulacija intel ima veliku prednost zbog puno boljeg ipc-a.

Ja se slazem da je fx jako dobar odabir - i sam sam u temi napisao da u određenim scenarijima predstavlja best buy - no zamolio bih te da se prestanes sluzit onim rjecnikom jer nije prilicno situaciji, vrlo je jasno koje su prednosi fx a koje su i5 - savjetujem kolegi nek ode pogledati amd fx club temu i5 i i7 club temu i temu odabir procesora gdje sam ja a i kolege jako detaljno opisali sve prednosti i mane tih procesora.

https://www.youtube.com/watch?v=R7ZHLppS5_w
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2014 2:23 (lGRACINA).
13 godina
lGRACINA kaže...

@ chaesol jesi li ti svjestan da sve nagovaras da kupe ovo sto ti imas ?

Vezano za ovo sto meni pises fanboy i slicno, nerazumijem zasto se stalno ponavljas, u svom prvom postu si to vec napisao dok ja nisam nista komentirao.

Vrlo jasno je covjek rekao da bi Intel nakon cega ga ti nagovaras da kupi AMD i polovnu grafiku{#}

Uz to stalno gnjavis da je amd bolji za sve kad svi vec znaju da u Online gamingu fx procesori daju grozne frame dropove i da u igrama poput fps ili mmo gdje je potreban veliki broj kalkulacija intel ima veliku prednost zbog puno boljeg ipc-a.

Ja se slazem da je fx jako dobar odabir - i sam sam u temi napisao da u određenim scenarijima predstavlja best buy - no zamolio bih te da se prestanes sluzit onim rjecnikom jer nije prilicno situaciji, vrlo je jasno koje su prednosi fx a koje su i5 - savjetujem kolegi nek ode pogledati amd fx club temu i5 i i7 club temu i temu odabir procesora gdje sam ja a i kolege jako detaljno opisali sve prednosti i mane tih procesora.

Covjece imam i7 3770k u kuci za profesionalnu upotrebu i tu se gubi sva ta prica da nekoga tjeram da kupi AMD za gaming.

Ja gejmam i MMO na ovom FX procesoru i fps i nemam problema s tim, ne znam sta se gubis stvarno. Molim moderatora da malo ove trolove stavi gdje im je mjesto.

Sta fali uzeti polovnu grafu ako ima urednu garanciju? Daj molim te covjece, ne znas sta pricas idi igraj se na svom intelu koristi 30% njegovog kapaciteta i uzivaj {#} 

12 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Ja gejmam i MMO na ovom FX procesoru i fps i nemam problema s tim.

O tome ti govorim, to ti gejmaš, ali nežele svi isto što i ti.{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2014 2:47 (lGRACINA).
14 godina

Imam prilike uzeti 2TB Seagate s 2 god. garancije, ili 1TB WD Black s 5 godina garancije.

Disk će služiti kao lokacija svega što se skida s neta, "spremište" video fajlova snimljenih u igri, filmova i možda za backup.

Koji bi vi odabrali?

7 2TB Seagate
6 1TB WD Black
Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
lGRACINA kaže...
chaselol kaže...

Ja gejmam i MMO na ovom FX procesoru i fps i nemam problema s tim.

O tome ti govorim, to ti gejmaš, ali nežele svi isto što i ti.{#}

covjece citas li ti sta pises, ili samo mlatis rijeci koje ti padaju na pamet?!

procitaj komentar iznad sta si napisao o pucacinama fps i mmo igrama {#} e ne isplati se {#} 

12 godina
neaktivan

Ti mene nerazumijes i pre napet si - ovo je Forum nije bojište.

Dakle svatko tko malo ozbiljnije igra MMO Online ili FPS Online igre zna koja je razlika između FX i Intela, ti ocito neznas jer neigras, ovo sto pises da igras mozes objesit macku o rep jer zvucis dosta opcenito sto je pokazatelj da nisi bas u tome svemu slicno kao i ovi koji pisu o bottlnecku iz Bf4 a niti ga neigraju pa ih moram ispravljati jer ponavljaju sto je napisao netko tko igra , ako igras - napisi koji MMO igras, koji FPS  na kojem serveru i kako ti je ime, kad si zadnji puta igrao i gdje pa da vidimo jel trabunjas ili znas o cemu pricas.

A vezano za graficke - nezeli svatko kupovati "rabljene graficke sa urednom garancijom" i nezeli svatko best buy fx 6300 procesor sa kojim gnjavis u temama.

Btw - mislim da bi bilo dosta rasprave - samo sam te htio upozorit da se opcenito ponavljas po temama a da nisi toga svjestan vjerovatno, to je za tvoje dobro da imas vise zvjezdica i da ti nedaju td sto stalno spominjes pred kraj svakog posta.

Moj PC  
8 1 hvala 0
13 godina

Covjece preporucio sam mu fx 8320 i grafu s urednom garancijom, gdje si ti vidio da ja preporucujem covjeku fx 6300? Ne gubi se decko, koji ti je.

To je best buy (sto sam mu preporucio u njegovoj situaciji) a ti hvali intela koliko hoces, AMD kombinacija je bolja u ovom slucaju od intela i zdravo.

Ti si pravi primjer narodne izreke ~Dok je ovaca bice i sisanja{#}

Aj sad dosta rasprave, mrzi me raspravljati sa zidom. {#}

p.s. sto se tice mog gaminga, igram sve, mmo, rpg, rts, fps tako da opet ne znam sta pricas al dobro.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2014 12:37 (chaselol).
Moj PC  
1 6 hvala 0
14 godina
lGRACINA kaže...
@ chaesol jesi li ti svjestan da sve nagovaras da kupe ovo sto ti imas

A ti radiš isto to, npr. preporučio si čovjeku skuplji CX600 koji imaš sam ispred kvalitetnijega

XFXa 550W s 5 godina garanije, Seasonic vs CWT.

Vjerujem da i sada guraš i5 zato što ga imaš osobno.

ps. sad sam pazio da ne ubacim nekom smajlija ili loool.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2014 17:53 (Valentin17).
12 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
lGRACINA kaže...
@ chaesol jesi li ti svjestan da sve nagovaras da kupe ovo sto ti imas

A ti radiš isto to, npr. preporučio si čovjeku skuplji CX600 koji imaš sam ispred kvalitetnijega

XFXa 550W s 5 godina garanije, Seasonic vs CWT.

Vjerujem da i sada guraš i5 zato što ga imaš osobno.

ps. sad sam pazio da ne ubacim nekom smajlija ili loool.

Ovakvi se postovi događaju kad povrsno citas postove i trazis gresku da bi ju napisao.

Dakle idemo po brojevima iz mojih poruka.

Do sada sam Jednom preporucio svoje napajanje. I to zato sto je tiho sto je bilo pitanje.

Napajanja XFX sam do sada preporucio 4 ili 5 puta ! Ima u temama. To si zaboravio napisati ? Njih sam preporucivao naj vise zapravo.

Fractal sam preporucio 2 ili 3 puta.

Fortron Hyper 2 ili 3 puta. Moze se provjerit u temama, e sad ako to sve zbrojis jasno je da ti zapravo pricas nesto sto ne stoji.

Vezano za moj procesor - preporucio sam ga mozd jednom ili niti jednom.

To si poistovjetio sa mojim preporukama intela ispred amd-a.

No nemojmo poistovjecivati - radi se o tome da pri preporuci cpu-a navodim i zasto ga preporucujem - pogotovo za specificne zanrove igara gdje sam pricao sa ekipom na ts-u koji su imali fx i opravdano presli na i5 / i7, uz to meni je bitna potrosnja i zagrijavanje tako da je logicno ovo sto preporucujem sa time da sam u 2 navrata preporucio i fx 8320 kao best buy u određenim scenarijima - sve se moze iscitati iz mojih poruka - nemoj generalizirati i zapocimati raspravu gdje nema osnove.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2014 18:35 (lGRACINA).
14 godina
neaktivan

Ne se svađat ljudi, skrecete s teme. {#}

Uglavnom htio sam vam javiti da sam se sam dodatno informirao i odbacio FX 6300 jer sam bio dosta limitiran budzetom.

Danas sam kupio Pentium G3258, 4GB Kingston Hyperx fury i Asrock H81M-HDS U ADM-u, sutra cu to sklopiti.

Razlog zasto sam to uzeo je jer sam odlucio futureproof za i5 a i nisam imao dovoljno novaca za FX kombinaciju. A ovaj Pentium G3258 mi je bolja opcija jer cu igrati vecinu Bethesdinih naslova ( Skyrim, Fallout 3/New Vegas) Counter strike source/global offensive, Left 4 Dead 2, Killing Floor) Sve igre koje puno bolje rade na Intelu i koje koriste uglavnom 2 jezgre. Gledao sam i bench testove za Battlefield 3/4 i iznenadujuce pokrece ih na igrivim FPS-ima na 64 player igrama sa jakom grafickom tipa GTX 760. Niti je Intel los, niti AMD, sve ovisi o tome kako zelite koristiti svoj komp. {#}Svima se zahvaljujem na preporukama!{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2014 21:14 (iAvenger).

0 3 hvala 0
14 godina

Zatrebao bi savjet. Kako prepoznat bottleneck ili ti usko grlo kod komponenti?

Imam u planu nabavke grafičke i procesora i sad tu je presudno što ću napravit.

Htjeo bi igrat nove igrice.

Što mi je u planu?

U planu mi je:

Četverojezgreni procesor - Phenom II X4 955 & Phenom II X4 945. (više o procu ću pitat drugdje) Ili dvojezgreni Athlon II X2 275, zavisi u što je bolje invenstirat.

Neki kažu da je dvojezgreni bolji od 4jezgre.

Grafa: e sad nisam suzio izbor al nekako mi SAPPHIRE R7 250 1GB GDDR5 & SAPPHIRE HD 7770 GHz Edition 1GB GDDR5 & GeForce GTS 450 za sada upadaju u oći. Ima njih još na listi al pitat ću još za to.

A složeno već imam:

4 GB DDR2 1066 mhz

Matična: GA-M61PME-S2P

Da li ovako u 70% složenom u glavi može doći do uskog grla?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tonik kaže...

Zatrebao bi savjet. Kako prepoznat bottleneck ili ti usko grlo kod komponenti?

Da li ovako u 70% složenom u glavi može doći do uskog grla?

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/kako-prepoznati-cpu-bottlenecka-gpu/148619.aspx

14 godina
neaktivan

Molio bih mišljenje, koja bi grafička bila dobro iskorištena za moj procesor(phenom 960T, odključan) a da je jača od postoječe(6870).Volim zelene i crvene, nebitno samo da je jače.{#}

Hvala.!

0 0 hvala 0
16 godina

Evo jedna nadogradnja starijeg računala

Kolega bi nadogradio svoj komp za nekih 1000 kuna, a pošto mu je matična stara godinu dana nju nebi mjenjao.

Trenutno stanje je ovakvo: MBO: ASRock G41C-GS, CPU: Pentium Dual Core, GPU: Radeon HD 3650 1gb, RAM: 2x1GB DDR2, napajanje MS industrial 400W.

Ja sam mislio da uzme neki polovni core2quad, 2x2GB DDR3 rame i neku polovnu grafičku za novce što mu ostanu. On bi rađe novu grafičku al za te pare nema baš neki izbor. I ne znam jel bi napajanje trebalo mijenjati. Pa ako tko ima kakav dobar savijet...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Iskreno ne isplati mu se trositi novac na prastari s775 i ddr2 rame, a osim toga ima srotex napajanje. Bilo bi pametnije da proda to sto ima i nadoda na svoj budjet pa da mu se slozi neka novija polovna Intel s1155 opcija. Koji je tocan model trenutnog cpu-a? 

Ne obaziri se na TD - redovni trollovi :).Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;) https://www.facebook.com/pages/Ilumina-It/1704233699801781?fref=ts
16 godina

Ne znam sad točan model procesora. A koliko bi mogao dobiti za komp ako ga proda? 

13 godina

Ovisi o procesoru, neka racuna na cca 400-500 kn. Ako ima iskoristiv sata hdd neka ga zadrzi.

Vietnam

AMD.

NVIDIA

Od polovnih isti modeli + HD 7870 Black Ed ili XT / R9 270X. O kojem se tocno modelu Chiefteca radi?

Ne obaziri se na TD - redovni trollovi :).Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;) https://www.facebook.com/pages/Ilumina-It/1704233699801781?fref=ts
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.12.2014 10:31 (zober).
12 godina
neaktivan
Vietnam kaže...

Molio bih mišljenje, koja bi grafička bila dobro iskorištena za moj procesor(phenom 960T, odključan) a da je jača od postoječe(6870).Volim zelene i crvene, nebitno samo da je jače.{#}

Hvala.!

Hd 7850, r7 260x, r7 265 to su najjace grafe za tvoj procesor -

dejo6 kaže...

Ne znam sad točan model procesora. A koliko bi mogao dobiti za komp ako ga proda? 

Ne bas mnogo, ima ih mnogo na njuskalu vec sa tim komponentama.

16 godina
izvone kaže...

Trebao bih nadomjestiti stari komp za novi koji bi bio za uredski posao i surfanje. I sada gledam između i5 i neki Fx-ov ,A10 Razlika u cijeni je velika a je li i u kvaliteti i performansama? Intel mi se čini kvalitetniji no amdov ima bolji grafički procesor u sebi pa mi netreba grafička. Jedino kaj s amdom sam inače imal problema a s intelom ne. Možete li mi preporučiti neki procesor optimalan za uredski rad i da može nadomjestiti vanjsku grafičku radi uštede?

Unaprijed hvala!

LP

netko?

13 godina

Sto se to tocno podrazumijeva pod uredski posao? Max budjet? Apu jedino gledaj ako se planiras i igrati, ovako ti je dovoljna i slabija intelova integrirana.

12 godina
neaktivan

Pozdrav!

Trebam savjet u vezi nadogradnje svog kompa.

Dakle, tražim matičnu i procesor do 1250 kn. Radije bih AMD. Nažalost, više nikako ne mogu dati. Namjena nije igranje i nešto posebno zahtjevno, ali želim dobiti najbolje moguće komponente jer ne mislim uskoro opet nadograđivati.

Od komponenti pod Moj PC isti su rami, hdd, pržilica i napajanje.

Ako je moguće, molim preporuke za Osijek jer mi je poprilično hitno.

Hvala! :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.12.2014 11:58 (Erratic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo potražil ga, nije bajno...http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=188640

Chieftec A80 500W

13 godina

Erratic

Na kojem podrucju onda trazis bolje performanse ako ti pc ne sluzi za gaming ili ti nista zahtjevnog? Phenom kojeg posjedujes je jos uvijek itekako dovoljan i konkurentan novim procesorima pa ne vidim potrebu za zamjenom, eventualno mbo (trenutna bas nije adekvatna za 125w modele i fali joj recimo future proof oprema poput sata 3 jer ti sata 2 limitira brzine u slucaju da uzmes sata 3 ssd) i ssd ako zelis brzinu pa kasnije ako se ukaze potreba ubacis FX 83xx i po potrebi noviji/jaci gpu. 

Vietnam

A nije ni toliko lose. Idi na R9 270.

12 godina
neaktivan

Phenom je prodan, kao i matična, pa zato trebam oboje. Bilo bi dobro da se može nešto odigrati, ako hoću, da imam i tu mogućnost. A da je dobro i za neku video/audio obradu (amaterski).

12 godina
izvone kaže...
izvone kaže...

Unaprijed hvala!

LP

netko?

ako je isključivo za uredski posao i surfanje nemaš niti potrebe za vanjskom grafom, a još manje za fx-om ili intelom i5

bilo koji intel celeron do 300 kuna bit će dovoljan, uz neku jeftinu ploču i 4 gige rama za surfanje i obradu dokumenata je sve skupa i overkill

evo iz nove haswell serije proc, matična i rami za ukupno manje od soma kuna

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=INTEL+Celeron+G1820+

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=INTEL+1150+h81

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=memorija+ddr3+4gb

nisi naveo što imaš od starih komponenti, no i to ako trebaš (napajanje, hard i kućište) može za manje od soma kuna

13 godina

Erratic

Novo ili polovno? Pitam jer s novim prilicno ostajes na istom - stane ti FM2+ X4 Athlon 860K ili FX 6300 s nekom siromasnijom mbo poput ASUS M5A78M LX3 (tu ces biti i limitiran s nadogradnjom rama, izgubiti usb 3.0 / sata 3). Osim toga u Osijeku ti samo preostaje skupi Links u kojem su ove 2 opcije iznad tvog budjeta. 

0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice