Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.162
|
čitano: 4.545.468
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Savjeti o nadogradnji računala

Zasto si u adm-u ne uzme jednostavno fx 6300 bez napajanja, doce isto cijena ko ovo dolje, a puno bolje, stock cooler je dobar za fx 6300 ako neces oc. Kasnije promijenis napajanej i gpu i to je to.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Savjeti o nadogradnji računala
alien20 kaže...

Zasto si u adm-u ne uzme jednostavno fx 6300 bez napajanja, doce isto cijena ko ovo dolje, a puno bolje, stock cooler je dobar za fx 6300 ako neces oc. Kasnije promijenis napajanej i gpu i to je to.

Zato što za FX 6300 valjda treba bolja/skuplja matična.

Eto na kraju me ispadne ovako? RAM i matična su ok? Overclockat ću tog Athlona naravno.

13 godina

napravi si ovako, jer taj kepler je drekec od ventilatora i ocanje zaboravi na njemu!

Uzmi 20kn jeftiniju memoriju DDR3 4GB (1x4GB) Crucial, 1600MHz CL11 jer ti je isto

te uzmi bolji hladnjak SCYTHE Katana 3 SCKTN-3000A White Box, 754/939/AM2/AM2+/AM3

i to je to onda! cakum pakum!

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005212124705
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Idi definitivno minimum na FX 6300 kako god okreneš i gdje god kupuješ. Radit će FX 6300 i na onoj ploči. Za napajanje prištedi malo i onda kupi. Ni FX 6300 ni HD 7850 nisu veliki potrošači.

13 godina
iAvenger kaže...

Zato što za FX 6300 valjda treba bolja/skuplja matična.

Eto na kraju me ispadne ovako? RAM i matična su ok? Overclockat ću tog Athlona naravno.

Za tu maticnu sto si naveo treba ti bolji kuler, mada stock ga drzi ispod 60*C na 4Ghz, tako da nemas problema.

Ne treba bolja maticna, ta je dovoljna. 

Ovdje pogledaj za maticne sta i koja za oc ;)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina

molim prijedloge, dakle imam neku kombinaciju, za neku zamjenu sa tim da mi se nudi da mi se uzmem nešto po izboru na amex na 12 rata, iznos od 1500-1800 kn, pa mi je palo na pamet da osvježim komp, dakle trebam: mb, cpu, 4 gb  rama ( za sada poslije lako nadodam još 4 u svom aranžmanu), e sad budući da dosta igram wot i IPC mi je dosta bitan razmišljao sam o G3258, ali opet sa druge strane volim zaigrati i druge stvari tako da mislim da će me te 2 jezgre dosta ograničavat, sa druge strane razmišljao sam o Fx-6300, kojeg sam jedno kratko vrijeme imao ali i nisam bio baš najsretniji sa njime (bio je stock zbog lošeg mb-a).

A opet sa druge strane ovaj zmodani xeon kojeg trenutno imam je u rangu otprilike SB i3-ojke, tako da uopće ni sam ne znam da li se upuštati u upgrade. što se tiče starog setupa planiram ga prodati ali novce usmjeriti na druge stvari tako da povećanje budžeta ne dolazi u obzir.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Da li će ova matična biti dobra i dovoljna za neki normalan overclock FX 6300 do 4,0-4,2 GHz?

Asrock 970 Pro3 R2.0

499kn u ADM

Ili bi baš morao ciljati na Asus M5A97 R2.0

625kn

Tu razliku od 125kn bi uložio u neki cooler u slučaju da mi je ta Asrockica dovoljna?

Razmišljao sam o ovoj nadogradnji

Polovni FX 6300 - 600kn

Polovni RAM - 200kn

I nova po mogućnosti Asrock 970 Pro3 R2.0 - 499kn

= 1300kn toliki mi je otprilike i budžet

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2014 10:40 (iAvenger).

0 0 hvala 0
12 godina

Ploču uzmi barem Gigabyte GA-970A-DS3P

2 0 hvala 1
13 godina
iAvenger kaže...

Da li će ova matična biti dobra i dovoljna za neki normalan overclock FX 6300 do 4,0-4,2 GHz?

Asrock 970 Pro3 R2.0

499kn u ADM

Ili bi baš morao ciljati na Asus M5A97 R2.0

625kn

Tu razliku od 125kn bi uložio u neki cooler u slučaju da mi je ta Asrockica dovoljna?

Razmišljao sam o ovoj nadogradnji

Polovni FX 6300 - 600kn

Polovni RAM - 200kn

I nova po mogućnosti Asrock 970 Pro3 R2.0 - 499kn

= 1300kn toliki mi je otprilike i budžet

Za 4ghz moze bez problema, ma i 4.2ghz. AMD Motherboards - VRM info database tu ti pise za sve maticne od AMD-a koja je za oc a koja nije pa pogledaj.

14 godina

Slažem se s kolegom da ideš na Gigabyte. Samo je malo skuplja a kvalitetnija je ploča. RAM i CPU polovni možež uzet bez straha ako imaš račun i garu (za ram ne bih brinuo toliko ako nije star).

14 godina
Checola kaže...

molim prijedloge, dakle imam neku kombinaciju, za neku zamjenu sa tim da mi se nudi da mi se uzmem nešto po izboru na amex na 12 rata, iznos od 1500-1800 kn, pa mi je palo na pamet da osvježim komp, dakle trebam: mb, cpu, 4 gb  rama ( za sada poslije lako nadodam još 4 u svom aranžmanu), e sad budući da dosta igram wot i IPC mi je dosta bitan razmišljao sam o G3258, ali opet sa druge strane volim zaigrati i druge stvari tako da mislim da će me te 2 jezgre dosta ograničavat, sa druge strane razmišljao sam o Fx-6300, kojeg sam jedno kratko vrijeme imao ali i nisam bio baš najsretniji sa njime (bio je stock zbog lošeg mb-a).

A opet sa druge strane ovaj zmodani xeon kojeg trenutno imam je u rangu otprilike SB i3-ojke, tako da uopće ni sam ne znam da li se upuštati u upgrade. što se tiče starog setupa planiram ga prodati ali novce usmjeriti na druge stvari tako da povećanje budžeta ne dolazi u obzir.

fx 6300 + gore navedena gigabyte ploča + 4gb ram + neki mali cooler. to je najbolje kaj možeš dobiti. fx 6300 lako možeš i oc-ati iznad 4ghz

17 godina

Pozdrav ekipa, imam dosta staro računalo i želju da ga pokušam barem malo"podic"

Htio bih zamjenit procesor i dodati rame eventualno pa me zanima koji je najjači procesor koji se može stavit na moju ploču

Gigabyte M55S-S3 socket AM2

Hvala unaprijed

Pozdrav!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Berta kaže...

Pozdrav ekipa, imam dosta staro računalo i želju da ga pokušam barem malo"podic"

Htio bih zamjenit procesor i dodati rame eventualno pa me zanima koji je najjači procesor koji se može stavit na moju ploču

Gigabyte M55S-S3 socket AM2

Hvala unaprijed

Pozdrav!

Am2 + procesori mogu na nju - najjace sto bi islo na nju je Phenom 850 ili Phenom 840. (Athlon Rebrand)

Na njuskalu potrazi Athlone 640 quad core 3 Ghz koji su solidni proceosri.

https://www.youtube.com/watch?v=R7ZHLppS5_w
14 godina
neaktivan

Pozdrav,
Trenutna konfiguracija mi je
Procesor: Intel® Core™2 Duo Processor E7500 (3M Cache, 2.93 GHz, 1066 MHz FSB)

Maticna: Gigabyte GA-P31-ES3G (do 4Gb DDR2 800MHz, 1 x PCI Express x16 slot)

Graficka kartica: Nvidia GT 9500 1GB DDR2

RAM: Kingston 1x2gb i 1x1gb (obe 800MHz)

Napajanje: MS Industrial KY-400 ATX P4 (400w, 2 ventilatora) 

Zanima me:

1. Da li se isplati nadograditi konfiguraciju cisto za casual gaming (za malog brata). Konkrentno bi dodao još gigabyte RAM-a i graficku neku moderniju.

2. Upala mi je u oko Nvidia GT630 1GB ili 2 GB vRAM, da li je kompatibilna sa tom matičnom?
3. Imate li kakav savjet ili neku drugu preporuku?

Planiram uloziti max 600kn i kupiti polovnu opremu da se razumijemo :)
Hvala! :) 

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2014 16:55 (Swrcin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Swrcin kaže...

Pozdrav,

Zanima me:

1. Da li se isplati nadograditi konfiguraciju cisto za casual gaming (za malog brata). Konkrentno bi dodao još gigabyte RAM-a i graficku neku moderniju.

2. Upala mi je u oko Nvidia GT630 1GB ili 2 GB vRAM, da li je kompatibilna sa tom matičnom?

Općenito MS napajanja su jako loša tako da bi i to bilo pametno nadogradit, bar na neko kvalitetnije da ti ne uništi cijeli komp. Max grafička za tvoj komp bi bila nešto tipa HD 5770/6770, 7770 bi već tražila da overclockaš procesor iako je to već grafička za quad-core cpu. I taj jedan GB rama bi ti ispalo oko 600kn, bez napajanja, za napajanje uštedi još bar 200kn i kupi neko bolje.

13 godina
Swrcin kaže...

Pozdrav,

Zanima me:

nista jace od 6670 na taj proc i napajanje, nadjeh ih polovnih s garancijom za malo para. Sve ostalo je bacanje para i ostane ti love za jos malo ram-a

13 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi, treba mi vaša preporuka što se tiče matične ploče.. Odlučio sam kupiti i5 4670 i r9 280 grafu..

Komponente koje ostaju su:

• 4GB Hyper x rama, 
  • Hard 500GB WD, 
  • neko blueberry kućište (neka ga zasad) i 
  • napojna Cooler master 650w.

Prvenstveno ću koristiti za gaming, ne mislim ništa overclockati i to.. Vaša preporuka što se tiče matične, a da nije baš skupa ? Isto tako može i savjet što se tiče procesora i grafe koje namjervam kupiti..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
GaBe kaže...

Pozdrav ljudi, treba mi vaša preporuka što se tiče matične ploče.. Odlučio sam kupiti i5 4670 i r9 280 grafu..

• 4GB Hyper x rama, 
  • Hard 500GB WD, 

Prvenstveno ću koristiti za gaming, ne mislim ništa overclockati i to.. Vaša preporuka što se tiče matične, a da nije baš skupa ? Isto tako može i savjet što se tiče procesora i grafe koje namjervam kupiti..

Posto je masina prvenstveno za gaming ja bih isao ovako:
Intela bih zamjenio za FX 8320 i tu bih ustedio 500-600kn, jer za gaming nemas potrebe za Intel-om ako hoces da ustedis.

Samim tim sto si ustedio na procesoru, mozes uzeti r9 290 polovnu s urednom garancijom 24+ mjeseci i dobio bi znaatno jacu graficku karticu.

Maticnu mozes uzeti ASUS m5a97 r2.0 ona je ~570kn

Eventualno kasnije ubacis jos 4GB ram-a i to je to.

Gaming prvenstveno = AMD ti daje bolje performanse za manje para, takva je situacija.

To je moja preporuka, a sad intel fanboys krenite sa TD 

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2014 18:27 (chaselol).
12 godina
neaktivan
GaBe kaže...

• 4GB Hyper x rama, 
  • Hard 500GB WD, 

Grafa je Best Buy.

Proc je odlican.

Trebas jos Obavezno 4gb rama za bilo kakav ozbiljniji gaming.

A vezano za maticnu - prema ovome sto si gore naveo kao bitno - ovo je za tebe najbolji odabir:

Link:

13 godina
neaktivan
chaselol kaže...
GaBe kaže...

• 4GB Hyper x rama, 
  • Hard 500GB WD, 

Posto je masina prvenstveno za gaming ja bih isao ovako:
Intela bih zamjenio za FX 8320 i tu bih ustedio 500-600kn, jer za gaming nemas potrebe ako intel ako hoces da ustedis.

Samim tim sto si ustedio na procesoru, mozes uzeti r9 290 polovnu s urednom garancijom 24+ mjeseci i dobio bi znaatno jacu graficku karticu.

Maticnu mozes uzeti ASUS m5a97 r2.0 ona je ~570kn

Eventualno kasnije ubacis jos 4GB ram-a i to je to.

Ako bi isao na intel imao bi slabiju grafu, a posto je PC prvenstveno za gaming nemas potrebe da zaobilazis AMD {#}

P.S. prokleti chase amd fanboy

Nemam baš dobro iskustvo što se tiče AMD-ovih procesora, mada razmislit ću i ovoj ponudi..

13 godina
GaBe kaže...

Nemam baš dobro iskustvo što se tiče AMD-ovih procesora, mada razmislit ću i ovoj ponudi..

Pogledaj samo kolika bi ti bila razlika sto se tice gaminga s tom opcijom click!

13 godina
neaktivan
chaselol kaže...
GaBe kaže...

Pogledaj samo kolika bi ti bila razlika sto se tice gaminga s tom opcijom click!

Uzet ću u obzir sve. Stvarno nisam nikakav fanboy, jednostavno težim ka intelu zbog prijašnjih neugodnih iskustava sa AMD-om, i upravo zbog toga sam i postavio pitanje da vidim vaša mišljenja i odlučim šta da kupim {#}

12 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Ti se sigurno šališ jel sa ovim svojim savjetima ...{#}

GaBe kaže...

Uzet ću u obzir sve. Stvarno nisam nikakav fanboy, jednostavno težim ka intelu zbog prijašnjih neugodnih iskustava sa AMD-om, i upravo zbog toga sam i postavio pitanje da vidim vaša mišljenja i odlučim šta da kupim {#}

Ako si ozbiljan u namjeri igranja igara jasno je što ćeš kupit ...

13 godina
lGRACINA kaže...
Ti se sigurno šališ jel sa ovim svojim savjetima ...{#}

Ako si ozbiljan u namjeri igranja igara jasno je što ćeš kupit ...

Kad je neko fanboy, onda je to do krvi, zar ne {#}

Ne razumijes neke stvari izgleda.
Ti bi radije uzeo r9 280, nego r9 290 za gaming?

Smijesan si decko.

Idi stani pored puta glumi znak STOP, jer ako poredis te dvije grafe tvoje misljenje nije ni za procitati. 

14 godina

ma jest, amd je najbolji za gejming, a golf 2 je najbolji za sve, još ako je TASOV di je kraj....

OT. 290 je bolji izbor naspram 280, ali isto tako i i5 je bolji izbor naspram 8320, osim u novom DA....

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2014 19:07 (Checola).
Moj PC  
0 4 hvala 0
12 godina
Checola kaže...

ma jest, amd je najbolji za gejming, a golf 2 je najbolji za sve, još ako je TASOV di je kraj....

OT. 290 je bolji izbor naspram 280, ali isto tako i i5 je bolji izbor naspram 8320, osim u novom DA....

290-ka jest bolji izbor za gaming jerbo je dosta jača al i5 protiv FX 8320 bi se dalo raspravljat ipak su to po snazi podjednaki procevi.
nista mi se neda
13 godina
neaktivan

Dobro ljudi, dajte preporučite tu koju matičnu ploču {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
nicky.sl kaže...
Checola kaže...

290-ka jest bolji izbor za gaming jerbo je dosta jača al i5 protiv FX 8320 bi se dalo raspravljat ipak su to po snazi podjednaki procevi.

pa i ne znam baš, upravo kemijam da bi si možda uzeo 4460 ili 8320, jedina prednost (konkretno meni) je 100kn manja cijena 8320 sa stock coolerem i mogućnost OC-a što povlači veću cijenu na kraju, po manje više svim mogućim gaming benchevima i5 rastura čak i OC-anog FX-a. e sad postoji pitanje koje i mene trenutno muči, da li će se buduće igre poput DA, optimizirati za korištenje svih jezgri što bi visheri dalo dosta boosta, ali kako sad stanje stoji sve je nekako na strani i5

e da što se mb-a tiče radit će i i5 (koliko vidim to nije k)na najeftinijem h81 čipsetu, ako te ne pale stvari poput pci-e 3.0 više od 16gb rama, prednjeg usb 3.0, više od dva sata III i sl., znači ovisiš prvenstveno o lovi koju želiš dati

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2014 19:29 (Checola).
13 godina
neaktivan
Checola kaže...
nicky.sl kaže...
Checola kaže...

pa i ne znam baš, upravo kemijam da bi si možda uzeo 4460 ili 8320, jedina prednost (konkretno meni) je 100kn manja cijena 8320 sa stock coolerem i mogućnost OC-a što povlači veću cijenu na kraju, po manje više svim mogućim gaming benchevima i5 rastura čak i OC-anog FX-a. e sad postoji pitanje koje i mene trenutno muči, da li će se buduće igre poput DA, optimizirati za korištenje svih jezgri što bi visheri dalo dosta boosta, ali kako sad stanje stoji sve je nekako na strani i5

e da što se mb-a tiče radit će i i5 (koliko vidim to nije k)na najeftinijem h81 čipsetu, ako te ne pale stvari poput pci-e 3.0 više od 16gb rama, prednjeg usb 3.0, više od dva sata III i sl., znači ovisiš prvenstveno o lovi koju želiš dati

Recimo da ta matična normalno gura i5 4670(znači ne k) i r9 280 grafu.. Usb 3.0 mi nije bitan, overclock isto tako nije bitan.. Od nekih 600 pa do 800 kn max..

14 godina

a možda neki z97 da si broadwell ready....

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice