Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.173
|
čitano: 4.551.091
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Savjeti o nadogradnji računala

Ti koji su ti rekli da je gtx 760 smece ocigledno imaju para za trosit na SLI i CF, sa njom ces se naigrati jos par godina mozda ne sve na ultra ali na High ce sigurno drzat do garancije(Kad najcesce i riknu =P).. A onda mos razmisljat o novima...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Savjeti o nadogradnji računala
191x7 kaže...

Dobra je kanta, samo bih ja tu dodao SSD disk za OS i programe te eventualno koju igru. Te onda za koju godinu i neku jaču grafičku, ali za sada nema stvarne potrebe.

Santilom kaže...

Ti koji su ti rekli da je gtx 760 smece ocigledno imaju para za trosit na SLI i CF, sa njom ces se naigrati jos par godina mozda ne sve na ultra ali na High ce sigurno drzat do garancije(Kad najcesce i riknu =P).. A onda mos razmisljat o novima...

Hvala vam na pomoći

10 godina
neaktivan

Evo frendu mi danas javili da nemaju na stanju 290x koju je on tia, niti drugu koju je tia, pa smo nasli ovde ovu pilu.

Jel ima neko iskustva sa njom, pa d akaze iz prve ruke. Nisan nikad bia clasnik Sapphire kartice tako da ne mogu sudit.

O ovoj se kartici radi.

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=14137

Hvala :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Pulss kaže...

Evo frendu mi danas javili da nemaju na stanju 290x koju je on tia, niti drugu koju je tia, pa smo nasli ovde ovu pilu.

Jel ima neko iskustva sa njom, pa d akaze iz prve ruke. Nisan nikad bia clasnik Sapphire kartice tako da ne mogu sudit.

O ovoj se kartici radi.

Jeli prika mislio nes u ovom stilu? http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/nvidia/0901966/

13 godina

X model je neisplativ jer je premala razlika u performansama, a ogromna u cijeni tako da neka ide na obicnu R9 290.

Inace vec je poceo drop cijena Ati kartica tako da je ovo trenutno BB - TRI-X je model koji u vrhu ponude Sapphirea s Vapor X tako da ne treba previse razbijati glavu o tome (jedino je 280x model bio dosta musicav).

Na koju to konfiguraciju uopce ide? Napajanje? Kuciste?

Ne obaziri se na TD - redovni trollovi koji nemaju drugog posla.Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2014 17:05 (zober).
10 godina
neaktivan
Santilom kaže...
Pulss kaže...

O ovoj se kartici radi.

Jeli prika mislio nes u ovom stilu? http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/nvidia/0901966/

Hahah nije nije, bjezi od Nvidie ko i ja. Plan mu je bia XFX 290x al nigdi je nema.

Sad je ova prioritet :D

12 godina
neaktivan

nVidia ili AMD to je sve stvar ko sta voli, ali 970 ce pojesti 290x u bilo kojem pogledu. 

290 mos naci http://www.bug.hr/cijene/search/?q=r9+290

290 x - http://www.bug.hr/cijene/search/?sort=2&count=30&q=r9+290x&cod=&cdo=&a=1

Moj PC  
0 2 hvala 0
10 godina
neaktivan
Santilom kaže...

nVidia ili AMD to je sve stvar ko sta voli, ali 970 ce pojesti 290x u bilo kojem pogledu. 

290 mos naci http://www.bug.hr/cijene/search/?q=r9+290

290 x - http://www.bug.hr/cijene/search/?sort=2&count=30&q=r9+290x&cod=&cdo=&a=1

Sumnjam da ce je pojest u bilo kojem pogledu jer u FPS testovima ugl je obrnuto. :D

Ma zvali u centra nemaju nista, zvali u linksa nemaju nista. HG spot pogotovo.

Sad nasli ovu al ja bi prvo da cujen ako neko zna nesto o njoj iz prve ruke.

10 godina
neaktivan

Zaobravite na moje postove, nasli smo graficku drugu.

Al nije mi jasna jedna stvar.

Links, XFX R9 290X DD - 4499kn

UziShop XFX R9 290X DD - 3187kn

Kako i zasto ?

12 godina
Pa jednostavno, jedni su pohlepniji od drugih. Il je ta iz uzija bez x
nista mi se neda
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2014 15:00 (nicky.sl).
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
Pa jednostavno, jedni su pohlepniji od drugih. Il je ta iz uzija bez x

Ma jok, obe su X.

Samo sta ovi u uzija neznaju napisat DD.

Evo.

https://www.uzishop.hr/amd-ati-gpu/1923-xfx-radeon-r9-200-series-290x-4gb.html

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-r9-290x-dd-edition-4gb-ddr5-dualdvi-hdmi-dp&option=artikl&id_artikl=051.806.962

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2014 15:36 (Pulss).
12 godina

Imam 600 kn pa planiram nekako poboljšati komp

ssd od 64 gb danas idem kupiti kod nekoga čovjeka 

ja sam osobno mislio na grafičku karticu

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2014 15:48 (hrčak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
hrčak kaže...

Imam 600 kn pa planiram nekako poboljšati komp

ssd od 64 gb danas idem kupiti kod nekoga čovjeka 

ja sam osobno mislio na grafičku karticu

Ne mozes ni ovu graficku iskoristiti s tim procesorom, bolje da ulozis u neki quad procesor. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina

Mislio sam i prodat cpu,mbo te ram te uložiti u novo

proc je trenutno na 4.0 ghz išlo je i više no po meni nema potrebe

htio bih se maknuti sa starog 775 socketa

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Pulss kaže...

Zaobravite na moje postove, nasli smo graficku drugu.

Al nije mi jasna jedna stvar.

Links, XFX R9 290X DD - 4499kn

UziShop XFX R9 290X DD - 3187kn

Kako i zasto ?

Links kupuje na veliko i mora placati skladiste. Uzi Shop je web shop samo nabavlja robu kad neko naruci.

Links prvo kupi od dobavljaca a tek onda ako se neko javi.

Troskovi skladista, radnika, racuna = razlika u cijeni, Zato danasx svi kupuju preko web shopa tipa futura, uzi shop itd.

btw ne podcjenjuj OC Maxwella!

Za 600kn kupi polovnu gtx  660

17 godina
hrčak kaže...

Mislio sam i prodat cpu,mbo te ram te uložiti u novo

proc je trenutno na 4.0 ghz išlo je i više no po meni nema potrebe

htio bih se maknuti sa starog 775 socketa

Onda prodaj matičnu proc i rame i skupi novce i uzmi pentium g3258 i odgovarajuču ploču i ram, mislim da ti je to najisplativije rješenje. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
neaktivan
anonymous_Zg kaže...

bok ekipa :D, znaci ne treba mi cijela konfiguracija, planiram uzet pehnom ii x6 1055t proc ali skuzio sam da ne pase na moj mbo dakle sad trebam izgleda svasta promijenit, trebala bi mi neku naj jeftiniju maticnu jer nisam planiro novce trosit na to i treba mi ram dd3 4gb al da ima jos koji slot.. sve ostalo imam tako da ako neko zna nek mi kaze 

bilo tko? :/

14 godina
anonymous_Zg kaže...

bilo tko? :/

To je 125W TDP CPU, ja ne bih gledao ništa ispod Gigabyte 970A-DS3P, a uložio bih 100 kn u

LC CC 95 hladnjak da to ohladi kako se spada.

RAM gledaš normalno 4 GB (ili više ako trebaš) DDR3 1333 ili 1600 ili 1866 MHz (koji je jeftiniji).

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act ---- 29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0
13 godina

anonymous_Zg (Klik), Pulss (Klik).

Slabo gledate sto vam se pise ...

Ne obaziri se na TD - redovni trollovi koji nemaju drugog posla.Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)

1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
zober kaže...

anonymous_Zg (Klik), Pulss (Klik).

Slabo gledate sto vam se pise ...

Uff pardon neznan kako mi je promaklo.

A 290x samo jer nije neka razlika u cijeni i da bude psihicki zadovoljan. Ja mu slazen a da stavin 290 rec ce da san stavia smece :D

Konf je sad

Asrock 970 Extreme4

XFX Core Edition 650w 135mm

AMD FX 8350

G.Skill 2x4Gb 1866Mhz CL9 Sniper Series

XFX R9 290X DD

Trenutno ima Corsair CX600 napajanje, al san ga uspia nagovorit da uzme malo jace da ne tlaci konf.

Mobo mozda jedina slaba karika al bit ce ok nadan se.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2014 18:55 (Pulss).
11 godina

Ovih dana ću promijeniti matičnu ploču iz GIGABYTE GA-MA74GMT-S2 u ASUS M5A78M-L/USB3. Zanima me hoću li morati nanovo rušiti i dizati sustav?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
playjob kaže...

Ovih dana ću promijeniti matičnu ploču iz GIGABYTE GA-MA74GMT-S2 u ASUS M5A78M-L/USB3. Zanima me hoću li morati nanovo rušiti i dizati sustav?

Mozda oces mozda neces znaces kad skopis i ukljucis. Al savjetujen ti cistu instalaciju posli promjene maticne.
nista mi se neda
13 godina

Pulss

Nema smisla davati toliko novaca za X model - malo pogledajte usporedbe i sve je jasno ko dan.

Mbo je za zaobici ASUS M5A97 R2.0 ili GIGABYTE 970A-DS3P - obavezno.

Fali ti AM hladnjak, FX 8350 je neisplativ pored FX 8320.

Drzat ce CX tu konfiguraciju, a ako iskusi bilo kakve probleme nek onda nadokupi novo napajanje.

11 godina
nicky.sl kaže...
playjob kaže...

Mozda oces mozda neces znaces kad skopis i ukljucis. Al savjetujen ti cistu instalaciju posli promjene maticne.

Da ga apsolutno srušim a?

13 godina

Da.

13 godina
neaktivan

Pozdrav trebam savjet o nadogradnji grafičke kartice trenutno imam AMD Radeon HD 6770 1gb GDDR5 a planiram uzeti GIGABYTE Nvidia GTX 650 4gb GDDR5 našao sam po jeftinoj cijeni. Još me zanima Nvidia GTX 650 je 3.0 sučelje a moja matična 2.0 pa dali bi bile kakve smetnje?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Šta kažete na FX-8150 (125w TDP)? S ovim mojim napajanjem i matičnom, trebalo bi jel tako? Samo neću moć puno OC-at?

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2014 23:14 (dr. zlo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Julic kaže...

Pozdrav trebam savjet o nadogradnji grafičke kartice trenutno imam AMD Radeon HD 6770 1gb GDDR5 a planiram uzeti GIGABYTE Nvidia GTX 650 4gb GDDR5 našao sam po jeftinoj cijeni. Još me zanima Nvidia GTX 650 je 3.0 sučelje a moja matična 2.0 pa dali bi bile kakve smetnje?

Koji proc/napajanje imas?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina

A jel bi ja mogao otključat AMD Phenom II x4 960T u šest jezgri, na matičnoj ASUS M5A78L-M/USB3 sa napajanjem LC Power LC7600 V2.3 X Type?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
chaselol kaže...
Julic kaže...

Koji proc/napajanje imas?

Imam proc Intel Core i5 2.8 quad a napajanje 550W

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice