Pozz. Dakle krepala mi maticna (socket 775) na kojoj mi je proc intel quad core Q8400... uglavnom kupio bi novu maticnu i procesor. Imam Gainwardowu GTX760 2GB, coolermaster napajanje 520W i 4 gb ddr2 rama. Zaminaju me neki prijedlozi za novu maticnu i procesor ali i onda ddr3 ram. Do 2500kn sveskupa. Razmisljao sam, maticna asrock z97 pro3 uz intelov 4590 i 4gb rama za prvu ruku, ali gledam malo po benchmarkovima da nebi toliko lose bilo ni probati nesto s amdovim procesorima, tipa amd fx8350, koji je cak jeftiniji od intelovog 4590 a na papiru izgleda dosta jako. Pa mi vi recite neke preporuke sto mislite da bi mi bilo najbolje za taj novac.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
malo mi je previse bucan stock cooler trenutno, kojeg sam planirao zamjenit prije godinu, i odustao sam tad... CM Hyper TX3 Evo planiram uzeti, pa da li cu pogrijesiti ako ga uzmem?
Pozz. Dakle krepala mi maticna (socket 775) na kojoj mi je proc intel quad core Q8400... uglavnom kupio bi novu maticnu i procesor. Imam Gainwardowu GTX760 2GB, coolermaster napajanje 520W i 4 gb ddr2 rama. Zaminaju me neki prijedlozi za novu maticnu i procesor ali i onda ddr3 ram. Do 2500kn sveskupa. Razmisljao sam, maticna asrock z97 pro3 uz intelov 4590 i 4gb rama za prvu ruku, ali gledam malo po benchmarkovima da nebi toliko lose bilo ni probati nesto s amdovim procesorima, tipa amd fx8350, koji je cak jeftiniji od intelovog 4590 a na papiru izgleda dosta jako. Pa mi vi recite neke preporuke sto mislite da bi mi bilo najbolje za taj nov
Evo uzeo sam ono gore navedeno,
i5 4690k
Asrock z97 extreme 4
2x4gb hyperx fury
SSD Intel 520
I prezadovoljan sam, još sad samo moram neku grafičku uzet.
Jel možete preporučit neku do 2500kn.
Moj savjet je da uštediš još malo i uzmeš msi gtx 970 :)
Evo uzeo sam ono gore navedeno,
i5 4690k
Asrock z97 extreme 4
2x4gb hyperx fury
SSD Intel 520
I prezadovoljan sam, još sad samo moram neku grafičku uzet.
Jel možete preporučit neku do 2500kn.
ja msn da iams kod instara gtx 760 za 2000 kuna
GTX 770? 2200KN
gdje ima najeftinja r9 280x
http://www.bug.hr/cijene/search/?q=r9+280x
Pozz. Dakle krepala mi maticna (socket 775) na kojoj mi je proc intel quad core Q8400... uglavnom kupio bi novu maticnu i procesor. Imam Gainwardowu GTX760 2GB, coolermaster napajanje 520W i 4 gb ddr2 rama. Zaminaju me neki prijedlozi za novu maticnu i procesor ali i onda ddr3 ram. Do 2500kn sveskupa. Razmisljao sam, maticna asrock z97 pro3 uz intelov 4590 i 4gb rama za prvu ruku, ali gledam malo po benchmarkovima da nebi toliko lose bilo ni probati nesto s amdovim procesorima, tipa amd fx8350, koji je cak jeftiniji od intelovog 4590 a na papiru izgleda dosta jako. Pa mi vi recite neke preporuke sto mislite da bi mi bilo najbolje za taj novac.
- 1 x Intel Core i5-4440 Soc 1150 CPU
- 1 x KINGSTON 8GB 1600MHz DDR3 CL10 DIMM HyperX FURY Blue Series
- 1 x Asrock H81M-HDS, Sck 1150
Ukupno: 2357,29 kn
Hmm procesor i memorija mi se svidaju, iako bi onda dodao 200 kn za 4590 pa sam miran, ali maticna mi nije dovoljna, nema mi pci express 3.0 nego samo 1 utor 2.0 i samo 2 utora za ram a mozda u buducnosti budem kupio vise rama pa ono... I ne treba biti M, imam kuciste CM gladiator 600 pa mi stane i veca maticna.
- 1 x MSI Z87-G41 PC Mate - Motherboard - ATX - LGA1150 Socket - Z87 - USB 3.0 - Gigabit LAN - onboard graphics (CPU required) - HD Audio (8-channel)
- 1 x KINGSTON 4GB 1600MHz DDR3 CL10 DIMM HyperX FURY Black Series
- 1 x INTEL Core i5-4590 (3.30GHz,1MB,6MB,84 W,1150) Box, INTEL HD Graphics 460
Ukupno: 2567,49 kn
Sad je 4gb rama kako bi bilo oko 2500kn. al mobo ima 4 DIMM slota tako da mos nadodati kad oces + 3.0 slot iako gubljenje performansi nebi bilo veliko na 2.0... Za 90kn vise mozes uzetio i5 4690 i mirna bosna
Pozdrav.
Poslalo me ovde da se raspitam o upgradeu, tj sta uzimati a sta ne.
Pa da napisem svoju konf.
Asrock 970 Extreme3
AMD Phenom II x4 B45 3.5Ghz OC (unlockan iz Athlona x3 445)
Mushkin 2x2Gb RAM 1333Mhz
LC Power 650w Green Power Silent Giant
WD 6400 750Gb Caviar Blue
XFX 7870 Black Edition DD
E sad, plan je bia uzet 7950, ali sad vjerovatno necu, jer se toplo nadam da ce ova potrajat bar neko vrijeme.
Frend je narucia sebi drugi proc tako da cu u njega uzet AMD Phenom II 965 BE, pa razmisljam jel mi se isplati njega uzimat, tj oce li bit 'bolji' i koliko nakon clockanja.
RAM bi sigurno treba novi jer od ovih nema nista. Ili Corsair Vengeance ili G.Skill 2x4Gb.
Sta se tice Mobo, to mi je najveca dvojba. Frend je testira svoje rame kod mene, i uspia je majstor sprzit jedan slot do te mjere da ovaj vise nista ne prepoznaje, ok imam jos 3 pa ajd. Ali maticna nesto ne voli kad se minja radni takt rama jer odma sama downclocka proc. To me pocelo ljutit pa san gleda ASUS Sabertooth 990FX R2.0.
Sorry na poduzem postu. :D
ma kakav phenom x4...tebi treba fx6300 ili fx8320
evo ovako. razmišljam da nadogradim svoju staru kantu u koju sam za ovih šest godina samo novi hdd i grafičku stavio. imam mizernih 2 gb ddr2 rama i pentium dual 1.6 processor i to je ono što bi htio pojačati jer s grafom sam zadovoljan i jako puno igrica bez problema igram čak i s ovim ostalim slabim komponentama. moj budžet je skroman i ne bi ulazio u neke bolesno jake nadogradnje, već samo toliko da mogu igrati na minimalno minimalnim zahtjevima nke igre koje sad ne mogu poput novog dragon age: inquisition. dakle, da mi glava bude sposobna za x64 i da ima jedno minimalno (može i jače) 2.4 recimo core 2 duo te 4 gb rama da stavim na postoječu matičnu ms-7529. mislim da bi to bilo dovoljno za minimalac jer kažem da mi je radeonka hd 4600 s jednom gigom više nego zahvalna do sad bila i to neću mijenjati.
eto, živim u zg i tražim što jeftinije navedeno a po mogučnosti da ne moram sve uništiti već da što bezbolnije nadogradim pa samo eventualno drivere dodam i zadržim svoj win 7, no nije presudno već samo opcionalno.
hvala unaprijed svima na idejama.
Daj napisi detaljne podatke o Pc jer ovako ti se ne moze nista napamet preporuciti, ispuni podatke o svom Pc pa cemo ti dati savjet kako poboljsati pc za cim manje novaca.
ma kakav phenom x4...tebi treba fx6300 ili fx8320
Ako uzmem FX necu imat para za ostatak konf koje san mislia uzet, a ovog mogu dobit povoljno, mozda i for free. Ako uzmemo u obzir da je clockan i da ne planiran igran igre koje tek izlaze, nego da neke sadasnje vrti kako triba.
a šta ostalo si mislio uzeti?
jer ja bi tu samo proc promjenio i to na fx6300 jer proc ti je ovdje najslabija karika...ostalo bi za sada ostavio
FX 8320 uzet, i kasnije skupi para i kupi neku jaču grafu i tjt.
jer ja bi tu samo proc promjenio i to na fx6300 jer proc ti je ovdje najslabija karika...ostalo bi za sada ostavio
Sabertooth i RAM. Tako bi sa Mobo bia miran.
Jel ima potrebe za tim ili da se zadovoljim sa 970 Extreme3 ?
pa to ti i velim...
1. pikaj jači proc (fx6300,8320) i neki hladnjak za njega
pa onda vidi kako ce to šljakati, ali po mojem bi trebalo dobro
ASŠrot 970 Extreme 3 nemoj uzimat, radje gigabyte ili asus, moj frend s tom MOBO i FX8320 imao problema neviđenih, sad pa sad nije htjelo bootat, pa mu samo 2 usb-a radila, pa mu cpu fan na 100% non stop, pa bsod sad pa sad iskakao ugl. nešto neviđeno.
ASŠrot 970 Extreme 3 nemoj uzimat, radje gigabyte ili asus, moj frend s tom MOBO i FX8320 imao problema neviđenih, sad pa sad nije htjelo bootat, pa mu samo 2 usb-a radila, pa mu cpu fan na 100% non stop, pa bsod sad pa sad iskakao ugl. nešto neviđeno.
Tocno to! Frend mi je da ovu Asrock 970 Extreme3 iz razloga sta ga je zajebavala u kombinaciji sa navedenim procesorom. Neda mu clockat proc, pa kad clocka onda pogasi dual channel rame, pa kad to upali onda nece bootat, pa akd boota onda prepoznaje samo pola rama. A USB 3.0 na njoj nisu nikad radili.
Onda cu probat nabavit Sabertooth, ovaj tjedan cu dobit 965, barem da ga probam kad ga ovaj vec poklanja, ako ne bude enough, 6300 cu uzet.
Jos samo jedno pitanje, sta se tice oba proca. Vidim puno se spominju Raijintek hladnjaci, pa mi je i on upa u uzi izbor, pa da pitan koji je po vamo od navedenih najbolji izbor.
Coolermaster Hyper 212 Evo - Arctic Cooling Freezer Xtreme Rev.2 - Raijintek Themis - Raijintek Ereboss
Isto sam bio pesimist al bome radi svoj zadatak. Otkad su prije par godine promjenili vlasnike kvaliteta je na nivou.
Za cijenu ROG ili sab mobo od asusa mos kupiti asrocka a isti k rade. Garancija je tu u slučaju kvara
To je kod Intela, ali kod AMDa je druga priča (pregrijavanje, rušenje, zamrzavanje, BSOD).
Samo čim dalje od toga Asrocka, točno kako je kolega rekao, za koju kunu više ima Gigabyte 970A-DS3P,
dan i noć provjereno.
evo ovako. razmišljam da nadogradim svoju staru kantu u koju sam za ovih šest godina samo novi hdd i grafičku stavio. imam mizernih 2 gb ddr2 rama i pentium dual 1.6 processor i to je ono što bi htio pojačati jer s grafom sam zadovoljan i jako puno igrica bez problema igram čak i s ovim ostalim slabim komponentama. moj budžet je skroman i ne bi ulazio u neke bolesno jake nadogradnje, već samo toliko da mogu igrati na minimalno minimalnim zahtjevima nke igre koje sad ne mogu poput novog dragon age: inquisition. dakle, da mi glava bude sposobna za x64 i da ima jedno minimalno (može i jače) 2.4 recimo core 2 duo te 4 gb rama da stavim na postoječu matičnu ms-7529. mislim da bi to bilo dovoljno za minimalac jer kažem da mi je radeonka hd 4600 s jednom gigom više nego zahvalna do sad bila i to neću mijenjati.
eto, živim u zg i tražim što jeftinije navedeno a po mogučnosti da ne moram sve uništiti već da što bezbolnije nadogradim pa samo eventualno drivere dodam i zadržim svoj win 7, no nije presudno već samo opcionalno.
Daj napisi detaljne podatke o Pc jer ovako ti se ne moze nista napamet preporuciti, ispuni podatke o svom Pc pa cemo ti dati savjet kako poboljsati pc za cim manje novaca.
pa prijatelju napisao sam sve, šta nije jasno? imaš matičnu koja je (što je i najvažnije), grafičku (koja nije ni bitna), procesor, i ram, sve sam napisao i evo boldao sad. hdd od 500 GB također nije bitna informacija ali eto.
To je kod Intela, ali kod AMDa je druga priča (pregrijavanje, rušenje, zamrzavanje, BSOD).
Samo čim dalje od toga Asrocka, točno kako je kolega rekao, za koju kunu više ima Gigabyte 970A-DS3P,
dan i noć provjereno.
da...istina...ali on već ima tu ploču.. pa mi nekako glupo uzimati sabertooth a imaš vec am3+
pa prijatelju napisao sam sve, šta nije jasno? imaš matičnu koja je (što je i najvažnije), grafičku (koja nije ni bitna), procesor, i ram, sve sam napisao i evo boldao sad. hdd od 500 GB također nije bitna informacija ali eto.
Skini cpuz pa daj konkretne informacije, cpuz ti da informacije o ploči o memoriji i o grafičkoj kartiic, po googlu bi trebala biti microstar ploča ali nigdje informacija. Kako misliš nije bitno koja je grafička? Skini GpuZ pa vidi koja je točno jer 4600 isto tako ne znači ništa, možda je neka 4650 gddr2 ili gddr3 ili gddr5 ili možda neka 4670gddr5, normalno da je bitno ukoliko želiš bilo kakve informacije o nadogradnji, jer može biti i neka slaba pa nema ni smisla kupovati jači procesor. Isto tako neznamo na koliko ti memorija radi, nije isto ako je 533,667 ili 800mhz ili više, ako je neka dobra memorija onda bi mogao i bez problema procesor dići na veči radni takt ( npr na 2.5Ghz ili više) jer ti dualci se jako dobro overclockiraju. Isto tako je poželjno da napišeš koje napajanje imaš, pritom ne mislim na to koliko samo "watti" nego i koji je proizvođač, nije isto ako je neki Ms 500w ili npr Corsair 400w, to šta piše npr 500w ne znači da je jači od Corsair 400w.
Skini cpuz pa daj konkretne informacije, cpuz ti da informacije o ploči o memoriji i o grafičkoj kartiic, po googlu bi trebala biti microstar ploča ali nigdje informacija. Kako misliš nije bitno koja je grafička? Skini GpuZ pa vidi koja je točno jer 4600 isto tako ne znači ništa, možda je neka 4650 gddr2 ili gddr3 ili gddr5 ili možda neka 4670gddr5, normalno da je bitno ukoliko želiš bilo kakve informacije o nadogradnji, jer može biti i neka slaba pa nema ni smisla kupovati jači procesor. Isto tako neznamo na koliko ti memorija radi, nije isto ako je 533,667 ili 800mhz ili više, ako je neka dobra memorija onda bi mogao i bez problema procesor dići na veči radni takt ( npr na 2.5Ghz ili više) jer ti dualci se jako dobro overclockiraju. Isto tako je poželjno da napišeš koje napajanje imaš, pritom ne mislim na to koliko samo "watti" nego i koji je proizvođač, nije isto ako je neki Ms 500w ili npr Corsair 400w, to šta piše npr 500w ne znači da je jači od Corsair 400w.
ne moraš mi sve to objašnjavati jer nisam poletarac i to sve kužim, meni je jedini problem nači komponente jer za 775 slot ne vidim nigdje za kupiti u trgovinama.e jedino sam zaboravio napisati napajanje enermax 450w što nije nevažno ali ok. a inače ako znamo koja je matična onda znamo što podržava. dakle htio bi zamijeniti postoječi ram s dvije ploćice od po 2 GB za t stoga ovaj postoječi nije bitan a sama matična govori koju frequ podnosi. znači na TU http://www.comx-computers.co.za/MS-7529-050-specifications-23129.htm matičnu (kako je nema na googlu) bi htio staviti nešto jači procesor i više rama. sama grafička nije bitna jer sam napisao da mi je odlična i nije 4650 ni bilo što nego kako sam i napisao radeonka hd 4600 serija od jedne gige gddr3 i ona je najbolje od svih ostalih komponenti, dakle nju ne mijenjam jer ciljano sam je kupovao prije par godina na preporuku BUG-a. također me ne zanima ni overclock jer bi taj stari procesor iskoristio za sklapanje drugoga jer imam matičnu za njega. dakle, procesor za 775 što bolji a ram za tu matičnu 4 GB, to me u biti zanima gdje i za što povoljnije.
pa to jedino imaš na njuškalu...ne kuzim te, sve znas i ne kuzim u cemu je problem?
vidiš koju ploču imaš, vidiš koje proceve podržava, koju memoriju podržava...znaš što želiš i ideš u kupovinu i tražiš to najpovoljnije preko oglasa
pa to jedino imaš na njuškalu...ne kuzim te, sve znas i ne kuzim u cemu je problem?
vidiš koju ploču imaš, vidiš koje proceve podržava, koju memoriju podržava...znaš što želiš i ideš u kupovinu i tražiš to najpovoljnije preko oglasa
ma sve ok, ali baš zato me zanima gdje pouzdano mogu kupiti, jer možda ima neka trgovina koja još ima stare komponente za prodaju. ipak bi htio izbječi nepouzdanost njuškala. ram nije problem provjeriti, ali procesor je nešto ipak zahtjevnije koliko znam. znači ovo boldano me zanima prije svega i trebao sam tako odmah napisati možda ali eto..
jer možda ima neka trgovina koja još ima stare komponente za prodaju.
Nema.
jer možda ima neka trgovina koja još ima stare komponente za prodaju.
Nema.
hvala, toga sam se i bojao jer nisam izgooglao ni jednu. a jel netko možda zna nekoga poudanog da prodaje?
Kada več znaš sve o svom kompu onda pravac njuškalo ili neki forum pa možda nađeš nešto za svoj komp, možeš i ovdje staviti upit http://www.bug.hr/malioglasi/.
Ne želiš trošiti novce jer nemaš preveliki buđet i htio bi da te ispadne što jeftinije i onda te ne zanima overclocking koji bi ti sigurno pomogao puno bolje iskorisiti grafu za 0 kn, ali dobro tvoji novci tvoja briga.
Evo ti lista podržanih procesora Lista
Eod.
Pozdrav,
u 12 mj prosle godine sam kupio konfu pod mojpc pa bi htio pitati trebam li sto nadograđivati da budem duže vrijeme miran po pitanju gaminga ili je ova sasvim dovoljna? dali cu se sa ovom konfom naigrat?
pitam zato jer sam si ja zahvaljujući game debateu, raznim forumima,komentarima čitanjem raznih usporedba gpu sa gtx 760 utubio u glavu da je konfa slaba i da me nece jos dugo drzat,a nemam pojma o hardveru.
Jedan od razloga što se sa ovim pitanjima zamaram jer sam 2012 kupio gotovu konfu (koju sam lani prodao) u lokalnom informatičkom dučanu za 3000kn pa mi je složio konfu sa i3 i hd 7750 sa kojom se nisam baš naigrao i za koju sam bez veze potrošio 3000kn pa nebi htio da sam i na ovu 6000kn bez veze potrošio
Dobra je kanta, samo bih ja tu dodao SSD disk za OS i programe te eventualno koju igru. Te onda za koju godinu i neku jaču grafičku, ali za sada nema stvarne potrebe.