pozdrav..
evo trebao bi savijet za neku solidnu grafu a da nije preskupa(1000kn max)
koju bi uopce mogao staviti u moj komp...
Vidi moj pc...
Hvala...
pozdrav..
evo trebao bi savijet za neku solidnu grafu a da nije preskupa(1000kn max)
koju bi uopce mogao staviti u moj komp...
Vidi moj pc...
Hvala...
Vidi moj pc...
Napajanje ti nije navedeno.
napajanje 500w
napajanje 500w
To mi ne znači ništa, navedi točan model.
RAPTOXX
RAPTOXX
msm. da možeš kompotno kupit R7 260X, to napajanje mora barem 350W davat, a 350W je dovoljno za dotičnu grafu...
Poslikaj napajanje pa stavi tu sliku, inace to sta ti pise 500 ne znaci da mora davat 350, pogledaj koliko ima 12v raila i koliko daju ampera ti railovi.
Edit: To napajanje moze dati 360w tak da je dovoljno
http://www.overclockers.ru/images/lab/2008/03/08/7BP/17-rxlabel_b.jpg
260x 2gb / gtx 750 ti 2gb su ti ok, i za proc i za napajanje...
thx zuper & wazzap na savjetima
imam još jedno pitanje,
čitao sam po netu da je ekipa svoj core 2 duo E6400 proc uspjela dosta jednostavno overclockati s 2,13 na 3 GHz (pa i više)
kako sam prilikom kupnje kompa uzeo odmah i malo bolje napajanje i coller za proc,
zanima me da li bi overclockanjem procesora (možda ne skroz na 3GHz, ali recimo na 2,8 GHz) i kupnjom još 2GB DDR2 RAM-a te nove grafičke dobio kakve osjetnije pomake?
ili je sve to puno muke za samo malo bolje performanse?
na tom bi uštedio cca 2.000 kn, koji bi mi dobro došli za SSD i novi monitor
thx,
imam još jedno pitanje,
čitao sam po netu da je ekipa svoj core 2 duo E6400 proc uspjela dosta jednostavno overclockati s 2,13 na 3 GHz (pa i više)
kako sam prilikom kupnje kompa uzeo odmah i malo bolje napajanje i coller za proc,
zanima me da li bi overclockanjem procesora (možda ne skroz na 3GHz, ali recimo na 2,8 GHz) i kupnjom još 2GB DDR2 RAM-a te nove grafičke dobio kakve osjetnije pomake?
thx,
Pozz, koju maticnu imas?
Da uvijek se moze clockati ali danas mozes kupiti quad core za 775 po 200njak kuna sa 12MB Cache.
Evo ti primjer: http://www.njuskalo.hr/procesori/intel-xeon-e5420-adapter-775-socket-oglas-12837983
I evo thread: http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/intel-xeon-soc-771-soc-775/204525.aspx
Ovaj E6400 je zastario, i neces osjetiti neke razlike bitne.
Dakle processor 200kn + 2gb DDR2 ti je oko 120 kn, ustedio sam ti 3000Kn
e sad ono bitno, dobro bi ti dosao SSD, ali moras znati da SSD Je sata 3, a 775 socket ploce su sve SATA 2, tako da neces dobiti punu brzinu SSD-a, ali osjetit ces razliku.
Da sam na tvom mjestu ulozio bih u processor koji sam ti naveo, jos 2GB ddr2, novu graficku, i taman ti ostane za monitor. Sve to uz da ti je napajanje kako dobro kako si rekao!
imam još jedno pitanje,
thx,
prodaj staru maticnu,proc ,ram i uzmi ovo..
@wazzapp hvala ti,
ali ja bi radje isel na ovo kaj sam napisal:
i5 4690k
8gb hyperx fury
Asrock extreme4 ili msi gaming5
Jel cu sigurno mjenjat graficku na nesto bolje kroz mjesec dana, takodjer kupit cu i ssd i bolji cooler, ali naknadno.
Za sad imam novce samo za procesor, rame i maticnu.
Samo me zanim da li ce biti dosta ovih 620W da sve to radi normalno.
Clockat cu sigurno, jer htio bi i to probat.
Da, pa to je kvalitetno napajanje..
Poštovani, šta izmjeniti da bih maksimalno poboljšao perfomanse na postojećoj MB, mislim prvenstveno na grafičku i eventualno RAM?
Sadašnja konfiguracija je :
-MB GIGABYTE GA-G41MT-S2P; LGA775, INTEL 41
-Intel Core 2 Quad Q9300
-GIGABYTE VGA GT-440 1 GB DDR3; GV-N440D3-1GI;nVidia
-RAM: 2 x 2GB Kingston 1333MHz DDR3 PCI 10666;
-HDD:WD Caviar Blue 500 GB 16 MB SATA3 + Caviar Green 2 TB
-Napojna 450 W.
Hvala i LP.
Poštovani, šta izmjeniti da bih maksimalno poboljšao perfomanse na postojećoj MB, mislim prvenstveno na grafičku i eventualno RAM?
-Intel Core 2 Quad Q9300
-Napojna 450 W.
Hvala i LP.
Ja bi tu grafiku pod hitno mijenjo.
-Intel Core 2 Quad Q9300
-Napojna 450 W.
Hvala i LP.
Model napajanja? prodaj jednu plocicu od 2 gb i stavi od 4 gb i neku grafu tipa ati r7 265
-Intel Core 2 Quad Q9300
-Napojna 450 W.
Hvala i LP.
Ja bih tu dodao SSD disk, stavio nešto jaču grafičku karticu i eventualno više radne memorije.
AMD FX-8350, AM3+, 4,0GHz, 8-core 99.00e - Jimms.fi
eto kome treba weekend deal, preeeeeeedobra ponuda
A gdje je shipping?? i koliko dodje ? daj malo vise informacija
Edit: Kriva cijena je bila evo pogledaj sada 179 EUR Link
Nije, to je weekend deal s tog sajta koji se moze naci na forumu od istog. Kad trazis preko pretrazivaca te ponude nema.
Stavio u košaricu i ne moze se kupiti. Ajde ga probaj staviti u kosaricu i zavrsiti kupnju s tim da shipping ni ne pise. Evo cak se i registrirao i ne mozes kupiti.
Shopping Cart product whose purchase is no longer possible.
Google sve zna samo triba pitat
pozdrav koji je dobar intel 4 jezgre i5 i neku dobru grafu
bok ekipa :D, znaci ne treba mi cijela konfiguracija, planiram uzet pehnom ii x6 1055t proc ali skuzio sam da ne pase na moj mbo dakle sad trebam izgleda svasta promijenit, trebala bi mi neku naj jeftiniju maticnu jer nisam planiro novce trosit na to i treba mi ram dd3 4gb al da ima jos koji slot.. sve ostalo imam tako da ako neko zna nek mi kaze
Evo uzeo sam ono gore navedeno,
i5 4690k
Asrock z97 extreme 4
2x4gb hyperx fury
SSD Intel 520
I prezadovoljan sam, još sad samo moram neku grafičku uzet.
Jel možete preporučit neku do 2500kn.
evo ovako. razmišljam da nadogradim svoju staru kantu u koju sam za ovih šest godina samo novi hdd i grafičku stavio. imam mizernih 2 gb ddr2 rama i pentium dual 1.6 processor i to je ono što bi htio pojačati jer s grafom sam zadovoljan i jako puno igrica bez problema igram čak i s ovim ostalim slabim komponentama. moj budžet je skroman i ne bi ulazio u neke bolesno jake nadogradnje, već samo toliko da mogu igrati na minimalno minimalnim zahtjevima nke igre koje sad ne mogu poput novog dragon age: inquisition. dakle, da mi glava bude sposobna za x64 i da ima jedno minimalno (može i jače) 2.4 recimo core 2 duo te 4 gb rama da stavim na postoječu matičnu ms-7529. mislim da bi to bilo dovoljno za minimalac jer kažem da mi je radeonka hd 4600 s jednom gigom više nego zahvalna do sad bila i to neću mijenjati.
eto, živim u zg i tražim što jeftinije navedeno a po mogučnosti da ne moram sve uništiti već da što bezbolnije nadogradim pa samo eventualno drivere dodam i zadržim svoj win 7, no nije presudno već samo opcionalno.
hvala unaprijed svima na idejama.
Evo uzeo sam ono gore navedeno,
i5 4690k
Asrock z97 extreme 4
2x4gb hyperx fury
SSD Intel 520
I prezadovoljan sam, još sad samo moram neku grafičku uzet.
Jel možete preporučit neku do 2500kn.
ja msn da iams kod instara gtx 760 za 2000 kuna
Jel se zna otprilike kad bi mogli izbaciti novu seriju
gdje ima najeftinja r9 280x