Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.173
|
čitano: 4.551.214
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Savjeti o nadogradnji računala

Pozdrav.

U dilemi sam. Dobio sam priliku u firmi da si iz Njemačke naručim grafičku karticu. Posjedujem trenutno dovoljan novac i Asus 780 Ti Matrix Platinum bih mogao dobiti za 4400 kn kad se odbije njemački pdv. Evgina ACX SC edition 3900 kn. 

Naravno, to bi bila nadogradnja za sigurno sljedeće 2 ili 3 godine. Sumnjam da ću prelaziti u tom vremenu na 4k, ali nikad se ne zna. Naravno, u tom bih slučaju uzeo još u trenutku prelaska.

Tako sam nakon 3 godine uzeo još jednu GTX 480. Čitao sam malo forume i ljudi vele da se s današnjim naslovima na 4k 3 gb video memorije lako popuni. Najsretniji bih bio kad bi postojala 780 Ti sa 6 gb, al koliko sam se informirao, o tome još nema govora, a i pretpostavljam da će ga uopće biti. Sumnjam da bi si nVidia ugrozila prodaju Titana sa 6 gigabajtnom verzijom Ti kartice.

Da čekam do kraja godine za 8xx seriju pa onda razmatram ili da iskoristim danu priliku?

Pro patria
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Savjeti o nadogradnji računala
XXX-Man kaže...
Stjepanj kaže...

mogao si mi barem hvala stisnuti{#}

Pobjeglo :)

Imaš ih sad dosta :D

Usput da pitam...

Ima netko prijedlog za nadogradnju ovog pod MOJ PC? Cijena i nije toliko bitna...

Ja bih ti preporucio da uzems neki CPU slican ovom: Athlon II X4 740 i neku bolju grafiku tipa HD7750 ili HD7770...

Mislim da bi se odlicno uklopilo ali nam prvo reci namjenu PC-a? :D

Mlada nada
12 godina
2dulle kaže...
XXX-Man kaže...
Stjepanj kaže...

mogao si mi barem hvala stisnuti{#}

Pobjeglo :)

Imaš ih sad dosta :D

Usput da pitam...

Ima netko prijedlog za nadogradnju ovog pod MOJ PC? Cijena i nije toliko bitna...

Ja bih ti preporucio da uzems neki CPU slican ovom: Athlon II X4 740 i neku bolju grafiku tipa HD7750 ili HD7770...

FM2 procesor, na AM2 ploču. To bi bio sjajan upgrade {#}

13 godina
protjeran

..{#} mislio sam da meni nekaj govoris, skroz sam se zbunio!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 22:55 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Koja matične ploče podržavaju ovaj procesor  

Intel® Core™2 Duo Processor E8400 
(6M Cache, 3.00 GHz, 1333 MHz FSB)

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Stjepanj kaže...

Onda stiže 945, nisam ih ni vidio da ih ima {#}

{#}

2dulle kaže...

Nebi išlo :)

Pc je za sve osim za igranje :D

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
13 godina
protjeran
Gamelord kaže...

Koja matične ploče podržavaju ovaj procesor  

Intel® Core™2 Duo Processor E8400 
(6M Cache, 3.00 GHz, 1333 MHz FSB)

evo ti imena cipseta koji moraju biti na ploci, listu svih podrzanih ploca ces malo teze naci! iako je i toga bilo ali neznam dali ima za 775 socket!

http://ark.intel.com/products/33910/Intel-Core2-Duo-Processor-E8400-6M-Cache-3_00-GHz-1333-MHz-FSB#@compatibility

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina

Pozdrav.

Planiram nadograditi računalo od kojeg mogu zadržati samo HDD,a sve ostalo je staro. Imam na raspolaganju 1900kn plus za 10-ak dana imat ću još nekih 400-500kn pa sam mislio napraviti ovako:

Znači sada naručim ovo što će me s dostavom koštati 1406 kn i tih 10 dana budem na integriranoj (Asusova ploča ima HD 3000) i nakon toga za 900-1000kn kupim 260x/750.
Što kažete na ovu opciju? Da li će napajanje držat, ja mislim da hoće jer je to forton napajanje i ako imate vi vašu soluciju slobodno napišite. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ok si slozio i sve zamislio. Pametno iskoristen budjet ;) Eventualno si razmisli o nekom aftermarket hladnjaku tipa Kepler R2.0 / LC CC 95 za bolje temperature, tisinu i lagani clock - mozes si zaokruzit tog Phenoma na 3Ghz bez problema.

Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2014 21:52 (zober).
16 godina

Jel ima smisla Phenom X4 960T unlockan na 6 jezgri prodat i uzet FX 8320?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Da čuo sam da su AMD-ovi hladnjaci bučniji pa koji preporučavaš od ova dva,cijena im je podjednaka.

11 godina

Pozdrav

evo planiram uzet novi procesor.Trenutno imam i3 2100 te grafu GTX 560Ti,i planiram uzeti i7 4770(nasao sam za 175 eura)BEZ K! :D

Sad neznam,je li potreban ovako jak procesor,uglavnom bi ga koristio za igranje video igara(novijeg datuma naravno).

Sta mi zapravo nudi vise ovaj i7 4770 od npr. i5 4670k.

btw.ovaj i7 4770 nema garanciju!

hvala

Battlelog: Ratkapa16

0 0 hvala 0
14 godina

A na koju maticnu bi to islo?  i3 2100 je s.1155 dok su i7-4770 i i5-4670k s.1150

Inace za igre netreba nista jace od i5.

a.k.a. ukiy
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.7.2014 11:39 (anarchyST).
14 godina
neaktivan

pozz,

zanim me ima li smisla nadograđivati ovo pod moj pc sa ovim phenomima II x4 što su došli u futuru, konkretno onaj 945.

za tu Gigabyte matičnu Ga-ma770-ds3 rev 2 koju imam pise da ga podržava uz nadogradnju biosa.

hoću li dobiti išta bolje performanse?

ako da možda kroz koji mjesec ubodem i neku noviju grafičku

Steam: Dalthor85 Xfire: Dalthor85 Raptr: Dalthor
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ako ce ici kasnije nova grafa svakako se isplati... i ako maticna podrzava navedeni CPU.

a.k.a. ukiy
Moj PC  
1 0 hvala 2
11 godina
anarchyST kaže...

A na koju maticnu bi to islo?  i3 2100 je s.1155 dok su i7-4770 i i5-4670k s.1150

Inace za igre netreba nista jace od i5.

Da skuzio sam -.-.Imam msi h61-p22 b3,ugl. socket je 1155 tako da nista od ovih,a i7 3770k ili i5 3570k?Oni su 1155 a cini mi se da nisu neka razlika od ovih 4.generacije,cak je i cijena slicna. :D

13 godina
Dalthor kaže...

pozz,

zanim me ima li smisla nadograđivati ovo pod moj pc sa ovim phenomima II x4 što su došli u futuru, konkretno onaj 945.

za tu Gigabyte matičnu Ga-ma770-ds3 rev 2 koju imam pise da ga podržava uz nadogradnju biosa.

hoću li dobiti išta bolje performanse?

ako da možda kroz koji mjesec ubodem i neku noviju grafičku

isplati se, phenom 945 je odlican proc sasvim kulturno se nosi sa najnovijim igrama danas a ako zatreba snage uvijek se moze i clocknuti malo a tako je jeftin....

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina

@Gago4

Sa tom maticnom nema smisla ici na "K" procesor... mozes ali zaboravi na OC.  Gledaj neki i5 Sandy ili Ivy, svejedno...

a.k.a. ukiy
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.7.2014 11:58 (anarchyST).
14 godina

Što mi je "najslabija karika"?

Procesor: AMD FX-8320 @4,5GHz
Matična: ASUS Sabertooth 990FX R2.0
Grafička: Gainward GeForce GTX 770 Phantom 4GB
Memorija: PC-12800, 16 GB, G.SKILL Ripjaws X series, F3-12800CL9D-8GBXL, DDR3 1600MHz, kit 4x4GB
Proc. hladnjak: SCYTHE Yasya SCYS-1000
PSU: Corsair TX650 V2
SSD: 120.0 GB INTEL Series 520
HDD: 3 kom., 500GB, Seagate Barracuda 7200.11

Case: Chieftec Dragon

Monitor: LCD NEC MultiSync 20WGX2 Pro (1.680x1.050 S-IPS)
Tipkovnica: Logitech Gaming Keyboard G510
Miš: Logitech G700s
Slušalice: Logitech G35
Zvučnici: Logitech X-530

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina

^monitor i zvucnici

Moj PC  
0 0 hvala 2
14 godina
chaselol kaže...

^monitor i zvucnici

Da, monitor je već u planu. Zvučnike ne pomišljam mjenjati ni u najluđim snovima (dijelom zato jer rade savršeno, a dijelom jer skoro stalno koristim slušalice :)

A što bi prvo mijenjao iz gornjeg dijela opisa? Ja stvarno ne znam.. preći na i7, ili jaču grafu.. ili veći SSD...  Nisam pametan :)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
11 godina
anarchyST kaže...

@Gago4

Sa tom maticnom nema smisla ici na "K" procesor... mozes ali zaboravi na OC.  Gledaj neki i5 Sandy ili Ivy, svejedno...

Imas pravo,sta mislis da uzmem novu maticnu za AMD proc. i uzmem FX 8350.Jel to najbolji za igre od AMD?Jel mogu racunat da dugovjecnost procesora tjda se nece kvarit :D

Cyber,vidim da trazis i7,a rjesavas se AMD,oces prodat? :P

14 godina

Ma nema ti smisla prelazit na AMD, neces nista dobiti u igrama... Uzmes i5 i par godina si na konju, ako zafali performansi u igrama puknes jacu graficku i mirna bosna.

Popuni "Moj PC" da vidimo ostatak konfiguracije... mozda nebi bilo lose da ubacis nekakav SSD ili nadogradis na 8GB rama, ako vec nisi.

a.k.a. ukiy
11 godina
anarchyST kaže...

Ma nema ti smisla prelazit na AMD, neces nista dobiti u igrama... Uzmes i5 i par godina si na konju, ako zafali performansi u igrama puknes jacu graficku i mirna bosna.

Popuni "Moj PC" da vidimo ostatak konfiguracije... mozda nebi bilo lose da ubacis nekakav SSD ili nadogradis na 8GB rama, ako vec nisi.

Ispunio PC,ali za napajanje nisam siguran XSilence 500w.Nisa kod kuce pa da nepisem netocne podatke.

11 godina
anarchyST kaže...

Ovo nije skupo,sta mislite?

13 godina
Gago4 kaže...

Fenomenalna cijena, apsolutni best buy danas. Kupuj. {#}

13 godina
neaktivan
Gago4 kaže...
anarchyST kaže...

Loše, za te pare u njemačkoj može puno bolje

mindfactory.de

Asrock extreme3 80eura + 8320 115eura, a može i umjesto te ova ploča (m5a97 67 eura) + cooler za 20eura, themis ili katana

EDIT: Webshop mi izgleda solidno, ja sam trebo danas bit u njemačkoj, međutim zakazan mi je ispit za 2 dana tako da sam odložio posjetu rodbini za 12ti u mjeseci (tad ću valjd konačno završit sa faksom). Kod njih mislim uzet cijelu konfu, na mailove su mi odgovaraju u roku od 30min-1h

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.7.2014 13:47 (kenan.M).
11 godina
kenan.M kaže...
Gago4 kaže...
anarchyST kaže...

mindfactory.de

Asrock extreme3 80eura + 8320 115eura, a može i umjesto te ova ploča (m5a97 67 eura) + cooler za 20eura, themis ili katana

EDIT: Webshop mi izgleda solidno, ja sam trebo danas bit u njemačkoj, međutim zakazan mi je ispit za 2 dana tako da sam odložio posjetu rodbini za 12ti u mjeseci (tad ću valjd konačno završit sa faksom). Kod njih mislim uzet cijelu konfu, na mailove su mi odgovaraju u roku od 30min-1h

Ova druga mi se cini bolja,otprilike ista kao i ona,a 13 eura jeftnija :D

Ja sam isto trenutno u njem. pa zato i gledam.

Hvala.

11 godina

mindfactory.de

A jel ima jos jeftinija varijanta sa maticnom,posto mi netreba vise utora za grafu a vidim da su dosta skuplje?Bitno da podrzava amd fx 8320

13 godina
neaktivan
Gago4 kaže...

A jel ima jos jeftinija varijanta sa maticnom,posto mi netreba vise utora za grafu a vidim da su dosta skuplje?Bitno da podrzava amd fx 8320

Ima i još jeftinija varijanta, bilo koja matična 970 chipseta a može i još jeftinije (1 - 2 - 3) Obavezno kupi neki cooler jer su ovi stock cooleri prebučni, ko da ti je avion u sobi. Ako nećeš klokat barem lc-cc-95 ili preporučljivo rajintek aidos (lc je 10 eura, a ovaj je 15eura). Ako uzimaš ove najjeftinije ploče moguće je da neće podržavat fx8320 "out of the box", npr. ova giga GA-78-LMT-USB3 podržava fx8320 "out of the box" sa revizijom 5.0. Tako da ako planiraš njih kupit zaobiđi asrock i pošalji mail (ili nazovi ih) mindfactoriju da ti kažu koju reviziju ploče imaju. Najsigurnije ti je kupit neku od ovih 970 chipseta ako se ne želiš zajebavat sa bio updejtom.

EDIT: Ove 3 najjeftinije (760 i 780 chipset) sigurno ne podržavaju "out of the box" fx8320, jedino gigabyte i to ako je revizija 5.0.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.7.2014 15:06 (kenan.M).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice