Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.180
|
čitano: 4.552.759
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Savjeti o nadogradnji računala

Pozdrav

Imam komp star jedno 5 godina i mislim da je došlo vrijeme da neke stvari nadogradim pa me zanima je li isplativo?

Matična:  MSI P45T-C51 (MS-7519)

Procesor:   Intel Core 2 Quad CPU Q8400 @2.66GHz
GPU:      Nvidia GeForce GTS250 1GB
RAM:      4GB DDR2 800MHz
Napajanje: Cooler Master 520W

P.S. u graficku sam spreman uloziti oko 1500kn

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Savjeti o nadogradnji računala
turki kaže...

Pozdrav

Imam komp star jedno 5 godina i mislim da je došlo vrijeme da neke stvari nadogradim pa me zanima je li isplativo?

Matična:  MSI P45T-C51 (MS-7519)

Procesor:   Intel Core 2 Quad CPU Q8400 @2.66GHz
GPU:      Nvidia GeForce GTS250 1GB
RAM:      4GB DDR2 800MHz
Napajanje: Cooler Master 520W

P.S. u graficku sam spreman uloziti oko 1500kn

nemozes nista nadograditi da bi primjetio razliku, eventualno neku novu grafu do max 100€ no to ti je bacanje novaca! rade prodaj to sve i uzmi neki osnovni 1150 setup(h81 cipset/haswell) za te novce! ili naravno amd setup s nekim fx-om!(no nazalost amd platforma nema za sad na vidiku nikakav upgrejd u buducnosti)!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.6.2014 19:56 (Stjepanj).
12 godina

Od ova 4 koji je najisplativiji kupiti?

http://www.futura-it.hr/search.aspx?search=amd-p2x4

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
hrčak kaže...

Od ova 4 koji je najisplativiji kupiti?

http://www.futura-it.hr/search.aspx?search=amd-p2x4

945

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
neaktivan

Pozdrav svima

Ja sam novi član, tako da molim razumijevanje za moje nedovoljno razumijevanje o kompjuterima, zato tražim savjet. Prije 3 godine kupio sam stolno računalo (uz pomoć prijatelja) koje se sastoji od sljedećih komponenti:

- win pro 7

- thermalatake V3 ED VL80001W2Z

- CPU Core i7 960 soc 1366 ( 8 jezgri 960 @ 3.2 ghz, tako izlistava u win7 system-u)

- MSI X58A-GD65

- SCYTHE Katana 3 SCKTN-3000

- DDR3 6Gb Corsair 1600 MHz CL9

- Sapphire HD5700 1 GB DDR5 PCIX

- Napajanje SEASONIC 520W, 520GB

- WD 500Gb SATA3 AAKX (za čuvanje podataka)

- Corsair 60SSD, Force 

- Corsair 90 SSD, Force 3 (nadogradio nakon 6 mjeseci, 60GB je bilo premalo)

- DVDRW

- APC PF8VNT3-GR

(sve gore je prepisano sa računa iz trgovine, ali mislim da je raumljivo o čemu se radi

Kompjuter služi za isključivo igranje pokera i pokretanje dodatnih pomočnih programa prilikom igranja (poput HEM2, notecaddy-a te postgresql baze), nije za igranje i obradu videa. Koristim 2 monitora HD rezolucije od 27".

Naime nadogradio sam program koji mi pomaže prilikom donošenja odluka za vrijeme igre. Dotični program zahtjeva, bar tako tvrdi programer sljedeću min. konfiguraciju:

- quad core i5 2.8GHz+

- ssd hard disk

- 8 gb ram

a navodno je program testiran: "package have been tested on intel i7 4 core 16 gb ram and ssd and was reaching 50 h/s"

Nadogradio bih:

-  ssd i stavio samsungov 250gb 840 evo basic (prodao 90 + 60, koji još imaju račun, kutiju)

- dodao još tri keksa (polovne) memorije 3x2GB, identične već ugrađenoj memoriji (matična ima 6 slotova do 24gb moguće ugraditi 1600, 1800, 2133 Mhz sa mogućnošću klokanja) = sve skupa bi imao dva bloka od 3 komada 2gb na 1600 mhz = 12gb memorije

Ukupno ulaganje: cca 1300kn

Moje pitanje:

Što mislite da li je nadogradnja ok, za ono ćemu služi komp?

koliko dugo će mi držati još korak s vremenom kanta s nadogradnjom?

Imate li svojih prijedloga?

Molim Vas da mi neko da neki link, kako pogasiti u win7 sve osim onoga što treba raditi, kako bi komp u mom slučaju radio optimalno, baveći se samo programima koji mi trebaju?

Zahvaljuem na svim savjetima i komentarima.

Vedran

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Bok ekipa treba mi savjet oko nadogradnje pošto me prisilio novi pes a i fifa zbog laganih trzanja {#} Moje mišljenje je da uzmem bolji 4 jezgreni procesor samo..

konfiguracija:

MSI R6770, 1GB DDR5 128 bits, Dula-Link DVI+HDMI+D-Sub

Napajanje 600W, LC POWER Office Series, ATX V2.3, 120mm

vent.

matična matična
cpu cpu
ram ram

0 0 hvala 0
14 godina
SupaVegi kaže...

Pozdrav svima

Znači kupit i7 960 za POKER, e sad sam sve čuo {#}. Što se tiče nadogradnje samo naprijed, sve će ti radit ok.

13 godina
itomic009 kaže...

Znači kupit i7 960 za POKER, e sad sam sve čuo {#}. Što se tiče nadogradnje samo naprijed, sve će ti radit ok.

legenda kaze ako imas i7 dobijas bolje karte {#}

14 godina
arsi kaže...

Bok ekipa treba mi savjet oko nadogradnje pošto me prisilio novi pes a i fifa zbog laganih trzanja {#} Moje mišljenje je da uzmem bolji 4 jezgreni procesor samo..

konfiguracija:

MSI R6770, 1GB DDR5 128 bits, Dula-Link DVI+HDMI+D-Sub

Napajanje 600W, LC POWER Office Series, ATX V2.3, 120mm

vent.

Pa ne spominješ koliko novaca imaš ali ako misliš na quada onda idi na najpovoljniji i5 Haswell + neka H97 ploča ili tako nešto.

P.S. i još taman 4GB rama.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.6.2014 19:20 (itomic009).
12 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
SupaVegi kaže...

Pozdrav svima

ja san kupio I7 4770k za to...  {#} legenda je istinita...dajte čovjeku koji dobar savjet,kako samo ekipa ovdje zna,on to zaslužuje...{#}

12 godina
neaktivan

mozete li mi preporuciti graficku za oko 600kn max

imam ovu ploču + phenom ii x4 830

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
markymark099 kaže...

mozete li mi preporuciti graficku za oko 600kn max

Kriva tema, ali evo.

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=r7+250+ddr5

14 godina
neaktivan

Pozdrav,trebo bi vasu pomac dobi sam komp za neko dugovanje posto sam dosta vremena provodio uz konzoli tako da nisam bas bio u toku sa Pc komponentama.zanima me dali cu ja sa ovom mojom konfiguracijo vidi MOJ PC, moci igrat nove

igre na ultra ili nesto nizim postavkama rez 1080p

Ili bi trebo nadograditi nesto?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Izgleda da je rad pod 4.2ghz bio previse za moju asus m5a99x evo r2.0, bukvalno se splaio socket prilikom paljenja {#}

Bio na servisu danas i kazu mi nova ploca asus moze biti tek za dvije sedmice, nude mi  Gigabyticu 990FXA UD3?

Uzeti to ili cekati?

p.s. temperature su bile odlicne, cpu nije prelazio 65*C prilikom opterecenja, izgleda da je nesto bilo falicno a neobicno mi za asus da tako "zadimi" samo... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Po zeljama, ponudili su ti adekvatnu zamjenu.

Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
14 godina
chaselol kaže...

Izgleda da je rad pod 4.2ghz bio previse za moju asus m5a99x evo r2.0, bukvalno se splaio socket prilikom paljenja {#}

Čudno za takvu ploču. {#}

13 godina
Valentin17 kaže...

Čudno za takvu ploču. {#}

pravo da ti kazem prepao sam se za procesor ali njemu nije nista, samo chipset izgleda {#}

@zober to sam i ja mislio, mada sacekacu ponedjeljak ipak mozda nesto bude

12 godina
neaktivan

Pozdrav

Prvo da pitam: Isplati li se nadograditi postojeći pc (cpu+gpu+psu) ili se više isplati kupiti novo računalo?

CPU: Do 500kn. Možda Phenom?

GPU: Isto do 500kn. Asus?

PSU: Do 400kn. Corsair ili Silverstone?

Već sam probao otključat drugu jezgru procesora kojeg sad imam ali nisam uspio :/ Ploča je: ASRock N68C-S UCC

Zanima me jel bi ove sve komponente zajedno radile i jel bi bilo botllenecka? Komp je star 3 godine... Ostatak je pod Moj PC. Hvala

Svima koji mi pomognu lupam HVALA ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Moj PC  
1 0 hvala 2
11 godina
neaktivan
Imam sada HD7770 grafiku , ali mi se neuklapa ona je za 2 konfu iz Moj PC,sada trebam preporuke prodao bih maticnu sa cpu i ram , paa bih dodao do negdje 10-30E ,kupio bih polovno naravno, milsim da bi bio 775 socket samo ploca sa ddr3 i 4gb ddr3 pa sta mislite polim za savjete o djelimicnoj nadogradnji komponenti...Hvala puno Svima
Mlada nada
12 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

Ova i ova imaju jednak core clock ,ali ipak duplo vise memorije od ove koju si ti napisao. Ima li veze sta su DDR3? hvala

Svima koji mi pomognu lupam HVALA ;)
14 godina

ima. gddr5 je puno brža memorija i bolje uzeti npr. 1gb gddr5 nego 4gb ddr3.

Moj PC  
1 0 hvala 2
12 godina
neaktivan

upomoć imam matičnu ECS 945 GCT-M2 V1.0 I CPU INTEL CORE 2 DUO E4500 2.2 GHz FSB 800 i matična mi navodno podržava do fsb 1066 pa sam nabavio E 8400 3.0 GHZ FSB 1333 I STAVIO NA MATIČNU ALI SA NIŠTA NE DEŠAVA UOPĆE SE NE PALE VENT (NIŠTA ) TREBAM LI NADOGRADITI BIOS ILI NEŠTO PODESITI ???? OČAJNI HACKER,HELP!

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 21:23 (Gamelord).

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Gamelord kaže...

upomoć imam matičnu ECS 945 GCT-M2 V1.0 I CPU INTEL CORE 2 DUO E4500 2.2 GHz FSB 800 i matična mi navodno podržava do fsb 1066 pa sam nabavio E 8400 3.0 GHZ FSB 1333 I STAVIO NA MATIČNU ALI SA NIŠTA NE DEŠAVA UOPĆE SE NE PALE VENT (NIŠTA ) TREBAM LI NADOGRADITI BIOS ILI NEŠTO PODESITI ???? OČAJNI HACKER,HELP!

Taj procesor nije na listi podržanih.

http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?DetailID=727&MenuID=1&LanID=0

Probaj staviti zadnji bios, možda proradi...iako sumnjam da bude.

Edit jer mi je falilo pola slova u postu :)

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 21:40 (XXX-Man).
13 godina
protjeran
Gamelord kaže...

hackeru tvoja ploca NE podrzava 1333mhz proceve tocnije taj e8400 nije kompaktibilan s tvojom plocom i nemre nikako raditi!

http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?DetailID=810&CategoryID=1&MenuID=16&LanID=9

xxx-man preduhitrio si me!{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 21:38 (Stjepanj).
16 godina
moderator
Stjepanj kaže...
Gamelord kaže...

hackeru tvoja ploca NE podrzava 1333mhz proceve tocnije taj e8400 nije kompaktibilan s tvojom plocom i nemre nikako raditi!

http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?DetailID=810&CategoryID=1&MenuID=16&LanID=9

xxx-man preduhitrio si me!{#}

Nisam ni čitao detaljno post, tek sad vidim (boldano). {#}

Dakle matična mu podržavaFSB do 1066 MHz, pa je on nabavio procesor koji ima FSB 1333 MHz...

Because...

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
13 godina
protjeran

mogao si mi barem hvala stisnuti{#}

Moj PC  
1 1 hvala 4
13 godina
Stjepanj kaže...

Evo stavljam lajk kolega zaboravio, previse hackuje {#}

16 godina
moderator
Stjepanj kaže...

Pobjeglo :)

Imaš ih sad dosta :D

Usput da pitam...

Ima netko prijedlog za nadogradnju ovog pod MOJ PC? Cijena i nije toliko bitna...

13 godina
protjeran
Moj PC  
0 0 hvala 2
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice