Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.180
|
čitano: 4.552.684
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Savjeti o nadogradnji računala

Napajanje: CORSAIR 430W, CX Series 80+ Bronze, EPS12V v2.3, 80+

Procesor: AMD Pjenom II X4 945, socket AM3, trav, 8Mb cache, 95W

VGA: MSI R6450, 1GB DDR3 64 bits, DVI+HDMI+D-Sub, DirectX 11, 625Mhz

Ovako nesto bi proslo? 1100kn

Ili neko napajanje drugo?

Poruka je za RaZ0R9111 posto vam nisam mogao privat poslati, samo 3 poruke unutar 24h imam...

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.1.2013 9:36 (acmilan2).
13 godina
neaktivan

Nas je vise u obitelji i imamo jedan sa gaming u full HD, a ovaj drugi je za gaming tipa CS i te fore

14 godina
neaktivan
Savjeti o nadogradnji računala

Pozz,

treba mi pomoc oko nadogradnje mog kompa, tek tolikko da mogu malo mw3, black ops i skyrim zaigrati :D

Prije mjesec dana sam kupio novu grafu pa sam sada mislio maticnu i proc kupiti {#}

Konfa je pod Moj PC  a mislim potrositi oko 1000 kn.

Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

sry na spamanju. napravio sam prvo post u topicu za nove konfiguracije ali sam odlucio da cu pokusati samo ovu poboljsati. htio bi uzeti maticnu, proc i 8gb rama. predlozili su mi da bi mogao kupiti neki polovni cetverojezgreni proc koji moze na maticnu isto. pa ako moze vase misljenje. oko 1500kn bi potrosio maximalno. moze i manje ako je moguce :)

evo c/p posta :

"Pozdrav,

trebao bi malu pomoc oko slaganja konfiguracije nove.

PC ce se koristiti za photoshop corel i takve gluposti. + igram league of legends  ( https://support.leagueoflegends.com/entries/234272-system-requirements ).

Samo konfa mi treba, sve ostalo imam. 

Imam stari komp koji bi mogao samo nadograditi ako je ikako moguce. Ako uzimam novi onda 2500kn maximalno, ako mogu nadograditi stari onda pomogucnosti da ne ide preko nekih 1700-1800kn

Znaci na kompu se najvise igra ta glupa igra i to bi trebalo ici glatko. ostalo nije toliko bitno.

i imam 23" ekran

Kupujem u Osijeku ili Zgu, iskreno neznam vise koje trgovine postoje za takve stvari...

evo stari pc :

Hitachi  ATA Device  (500 GB, 7200 RPM, SATA-II)

ATI Radeon HD 4800 Series  (512 MB) 

Procesor DualCore Intel Pentium E5200, 1200 MHz (6 x 200)@ 2.50ghz

Naziv maticne ploce Gigabyte GA-EP31-DS3L v1  

rame imam ddr2.

modecom step 107 kuciste

napajanje mislim da je ovo : http://www.yycase.com/psu_atx22-550ab.htm ( eo slika http://imageshack.us/photo/my-images/812/dsc0333oc.jpg/ )." 

0 0 hvala 0
14 godina
gamer 2138 kaže...

Pozz,

treba mi pomoc oko nadogradnje mog kompa, tek tolikko da mogu malo mw3, black ops i skyrim zaigrati :D

Prije mjesec dana sam kupio novu grafu pa sam sada mislio maticnu i proc kupiti {#}

Hvala unaprijed

Prodaj to svoje i kupi Phenom II X4 + MBO + 4GB DDR3. Samo neznam baš koliko ćeš se naigrati sa GT 520 grafom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.1.2013 19:37 (itomic009).
17 godina
neaktivan

pozdrav svima , razmisljam o nadogradnji svojega kompjutera te me opce i zanima dali se i moze , komp je star 3-4 godine ,  ovo je konfa procesor:Q6600
VGA:ati 4870 512 mgb
RAM:4gb DDR2
PSU: corsair 550W
HDD:640gb
MBO:EP35 DS3

mislim zamijeniti graficku karticu nekom novijeg tipa poput 7850 te nadodati jos nesto rama , sad me zanima dali je to moguce uz ovu maticnu i procesor , te dali je napajanje dovoljno za grafe novijih generacija

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.1.2013 21:01 (joc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Da to je moguće i da napajanje će držati to lagano. Ja bih ti preporučio naravno promjneu kompletne platforme, naravno ako je moguće ( MBO + CPU + DDR3 RAM ). Inače, ako nisi pri pari preporodio bi se u gaming smislu da promjeniš tu grafi na HD 7850 i ad kupiš neki sllidan cooler i opališ toga Q6600 koliko god ide. To bi ti svakako bilo OK iako je stari quad botlneck za moderne grafe, imao bi svakako značajn FPS boost. Onda nakon toga promjena platforme i dobro.

13 godina
neaktivan
joc kaže...

pozdrav svima , razmisljam o nadogradnji svojega kompjutera te me opce i zanima dali se i moze , komp je star 3-4 godine ,  ovo je konfa procesor:Q6600
VGA:ati 4870 512 mgb
RAM:4gb DDR2
PSU: corsair 550W
HDD:640gb
MBO:EP35 DS3

mislim zamijeniti graficku karticu nekom novijeg tipa poput 7850 te nadodati jos nesto rama , sad me zanima dali je to moguce uz ovu maticnu i procesor , te dali je napajanje dovoljno za grafe novijih generacija

Komp ti je još uvijek dobar. Možeš uzeti HD 7850, ali moraš clocnuti procesor dokle ide (na toj ploči bi išao na oko 3.5GHz) da bi iskoristio tu grafu. Napajanje je dobro i izdržaće bez problemoa clockanje procesora i HD 7850, pogotovo što ta grafa troši manje nego tvoja sadašnja.

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
gamer 2138 kaže...

Pozz,

Hvala unaprijed

Prodaj to svoje i kupi Phenom II X4 + MBO + 4GB DDR3. Samo neznam baš koliko ćeš se naigrati sa GT 520 grafom.

kupio sam tu grafu samo zato kaj ako bi kupio jacu proc bi bio bottleneck

Imas kakav prijedlog kakvu grafu da kupim onda?
moze sve polovnoo meni ne smeta :D

14 godina

Za matičnu i procesor nemože bolje za te pare od Phenoma. E sad, koliko bi dao još extra za grafu ( a nemam pojma koliko košta ta GT 520 pa da prodaš to i nadodaš ). Imaš recimo za oko 700 - 800 kn se nađu HD 6850/GTX 460 koje s ladno clockaju 20% i to je super onda za gaming. Imao bi ogroman boost sa sadašnje grafe, još pogotovo kad uzmeš Phenoma. S tim grafama možeš igrati bez problema sve najnovje igre, ne naravno sve uz maximalne detalje ali to je ionako sporedna stvar kad je gameplay u pitanju.

P.S.  Eto onda, ako imaš još 500 kn prodaš tu i kupiš jednu od ovih koje sam spomenuo. ( da neotvaram novi post je post scriptum :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.1.2013 21:35 (itomic009).
14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Za matičnu i procesor nemože bolje za te pare od Phenoma. E sad, koliko bi dao još extra za grafu ( a nemam pojma koliko košta ta GT 520 pa da prodaš to i nadodaš ). Imaš recimo za oko 700 - 800 kn se nađu HD 6850/GTX 460 koje s ladno clockaju 20% i to je super onda za gaming. Imao bi ogroman boost sa sadašnje grafe, još pogotovo kad uzmeš Phenoma. S tim grafama možeš igrati bez problema sve najnovje igre, ne naravno sve uz maximalne detalje ali to je ionako sporedna stvar kad je gameplay u pitanju.

Za detalje nije problem to sam navikao vjeruj mi {#}

Ovu Gt520 sam kupio polovnu za 250 kn ako je bitno

17 godina
neaktivan

hvala vam puno , ma razmisljam dali da ga nadogradim ili da kupim novu konfu posto me nebi previse ispala jer imam vec kuciste , napajanje , HDD , i dvd player sa trenutacnog kompa , i rezolucija mi je 1680 1050 tak da ako uzmem 7850 ili 7870 nadam se da sam miran sljedecih 3 godine sto se igara tice kao sto sam bio i sa ovom do sada , neznam clokati procesor tako da se enbi sa time igrao , nisam to nikad ni radio a tko zna mozda bi to i dobro napravio xD

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Možeš se igrati na toj grafi sljedeće 3 godine pogotovo ako nepatiš na smiješen stvari kao što su AA i ostala sranja. Ako si pri pari, svakako bih ti preporučio da ona mjenjaš i platformu ( bilo za AMD ili Intel ) pa bi bio miran par godina ziher, pogotovo da uzmeš recimo FX 8320 8 jezgreni CPU, 8GB rama i neka solidna ploča pa si miran par godina opet.

17 godina
neaktivan

a imam trenutacno novaca pa bi mogao promijeniti i maticnu i procesor , ako bi mijenjao uzeo bi ovakav nekakav procesor http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=BX80637I53350PSR0WS i maticnu nesto tipa ovoj http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=0201546 i 8 gb ddr3 rama kao sto si i rekao , jeli bi ovo sto sam naveo bila ok solucija za grafu 7870 pa da sam onda miran sljedecih nekoliko godina na hig-med postavkama na 1680 1050 rezi ? i kolika je cijena tog procesora koji si naveo ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.1.2013 22:27 (joc).
14 godina

A bilo bi ok uglavnom {#}.

12 godina
neaktivan
Pozdrav ekipa
Trebao bi par savjeta i vase misljenje o novoj matičnoj ploči i hladnjaku za procesor posto je ovaj stock hladnjak dosta bucan, i planiram raditi oc proc na 3.8 ghz.

trenutno imam
napajanje: 650W lc power giant green power lc6650gp3 V2.3 140mm
procesor: amd phenom II X4 965 Be
grafička: MSI 560 GTX Ti TF II/OC
matična: ASROCK N68C-S UCC
memorija: G SKILL ripjaws DDR3 1600 Mhz
malo sam gledao i uspoređivao i
Izabrao sam u linksu :
matična asrock 970 pro 3,AMD 970/SB 950
cooler artic cooling freezer A 30 cijena 299,00kn
pasta artic cooling mx-4 cijena 29,00 kn
ukupno 917.00 novaca
jer zivim blizu Osijeka i to mi je najednostavnije. Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozz,

Koja je najjaca grafa za ovaj sistem ?

GA-945GCM-S2L

Intel pentium(R) Dual-core CPU  E5200 2,50GHz

2gb ram

ATX 400W

Windows 7 - 32bit

Namjeravam ju koristiti za igranje i gledanje filmova.

0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav svima,mislim kupiti novu memoriju za komp,konfa mi je: Matična ploča: Asrock 870 EXTREME3,CPU: AMD Phenom II X4 955 Black Edition,Memorija: DDR3 4GB (2x2GB) Kingston 1333MHz,Grafička: ATI Radeon™ HD 5850,HDD1: WD Caviar Black 500 Gb,HDD2: WD Caviar Green 2T,Napajanje:CORSAIR 550W, VX Series, mislim uzeti 2x4 Gb,e sad,tko se više kuži u MHz i latencije neka mi preporuči neki od ovih:

http://www.links.hr/?naziv=memorija-pc-15000-8-gb-corsair-cmz8gx3m2a1866c9-vengeance-ddr3-1866mhz-kit-2x4gb&option=artikl&id_kategorija=05121005&id_artikl=051.210.152

http://www.links.hr/?naziv=memorija-pc-12800-8-gb-g-skill-sniper-series-f3-12800cl9d-8gbsr2-1-25-v-ddr3-1600-mhz-kit-2x4gb&option=artikl&id_kategorija=05121009&id_artikl=051.210.153

ili neka treća..hvala unaprijed {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Ivo415 kaže...

Pozz,

Koja je najjaca grafa za ovaj sistem ?

GA-945GCM-S2L

Intel pentium(R) Dual-core CPU  E5200 2,50GHz

Namjeravam ju koristiti za igranje i gledanje filmova.

HD 7750 ili polovne 5770,6770...Koje napajanje tocno imas???

@ kolega John

Kupi corsaira i uzivaj...{#}

TL
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.1.2013 20:28 (Tomo53nja).
14 godina
ćato2 kaže...
Pozdrav ekipa
Trebao bi par savjeta i vase misljenje o novoj matičnoj ploči i hladnjaku za procesor posto je ovaj stock hladnjak dosta bucan, i planiram raditi oc proc na 3.8 ghz.

za matičnu uzmi asus m5a97 r2.0

14 godina
acmilan2 kaže...

Napajanje: CORSAIR 430W, CX Series 80+ Bronze, EPS12V v2.3, 80+

Procesor: AMD Pjenom II X4 945, socket AM3, trav, 8Mb cache, 95W

VGA: MSI R6450, 1GB DDR3 64 bits, DVI+HDMI+D-Sub, DirectX 11, 625Mhz

Ovako nesto bi proslo? 1100kn

Ili neko napajanje drugo?

Poruka je za RaZ0R9111 posto vam nisam mogao privat poslati, samo 3 poruke unutar 24h imam...

Napajanje je dobro, kolege ga ovdje preporučuju u velikoj mjeri. {#}

Nisam ja ništa prčk'o.
12 godina
neaktivan

intel i5 3550 ?

akav je za novije igre?da li ce se moc igrat na high settings...graficka je ati radeon 5670 1gb ddr5,4 gb RAM

0 0 hvala 0
17 godina
cybor22 kaže...

intel i5 3550 ?

akav je za novije igre?da li ce se moc igrat na high settings...graficka je ati radeon 5670 1gb ddr5,4 gb RAM

S tom grafičkom ne računaj na visoke postavke.

13 godina

Cybor kad postavljaš takvo pitanje moraš navest više detalja.

To i nije baš kartica za takve postavke međutim sve ovisi o tvojoj rezoluciji i koje igrice planiraš igrati. 

Ima i jeftinijih procesora od i5 3550 koji su više isplativiji cijenom, a nude skoro paidentične performanse. Na kojem si trenutno procesoru i koje napajanje imaš brand/model/W jer ti je možda bolji ulog nova grafička nego procesor.

12 godina
neaktivan

trenutno sam na laptopu tako da ne mogu provjerit koje je napajanje... i mozes li dati primjer neki proc koji su bolji od ovog a jeftiniji

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

planiram igrati na rezoluciji 1366x768(monitor je 18,5" ,ne mislim ga sada mjenjati)

0 0 hvala 0
13 godina

Provjeri i koji procesor imaš.

Na toj rezoluciji ćeš moći odigrat par igrica na high postavkama, ali naravno ne sve.

Primjer jeftinijeg procesora koji je skoro identičan performansama i5 3550 je i5 3350P.

12 godina
neaktivan

proc mi je neki amd sempron,nije cak ni dual core...kakve postavke bi mogu izvuc kod battlefield3,farcry3,skyrim...i takve slicne igre.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

gledo sam na gamedebate-u i tamo je za sve ove igre ocjena proc 10/10...i trebalo bi se po tome pokrenut  na high setingsu

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Samo sa sempronom x2 180 i x2 190 možeš igrati igre koje si naveo (osim FarCry3), jer ispunjavaju minimum zahtjeva za te igre. KLIK1,  KLIK2,  KLIK

Svi ostali semproni neudovoljavaju minimalnim zahtjevima za navedene igre.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.1.2013 20:51 (Mile 74).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice