Novi komp ^_^

poruka: 69
|
čitano: 12.073
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Novi komp ^_^

Evo ovako

planiram uzeti novi komp i sastavio sam djelove koje mislim da su solidne pa vi prokomentirajte malo :)

PROCESOR : Intel Core 2 Quad Q6600 BOX, 4×2.4GHz, 1066MHz,8MB

MATICNA PLOCA : Gigabyte EP45-DS3R, s775, iP45

RAM : X2 DDR2 1GB PC8500 (1066MHz), Buffalo FireStix      za sad samo 2 gb pa lako kupin po potrebi jos dva

GRAFICKA : Gigabyte GF 8800GTS, 512MB DDR3

HARD DISK : HDD Seagate 500 GB 32MB

NAPAJANJE : Chieftec power supply 450W

ostalo je manje vazno eto sto mislite o ovoj konfiguraciji a po najvise sto mislite o ovoj grafiki

I <3 COD2

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Novi komp ^_^
Z1t3 kaže...

Evo ovako

planiram uzeti novi komp i sastavio sam djelove koje mislim da su solidne pa vi prokomentirajte malo :)

RAM : X2 DDR2 1GB PC8500 (1066MHz), Buffalo FireStix      za sad samo 2 gb pa lako kupin po potrebi jos dva

ostalo je manje vazno eto sto mislite o ovoj konfiguraciji a po najvise sto mislite o ovoj grafiki

Grafu uzmi HD4850 ili 8800GT koju se nabavi već za 800kn.
Napajanje Fortron 400W, budući da je jeftinije, a jače...

A mi smo ti ljudi tako obični, koji u životu bore se za svaki drugi dan ! Ne prodajemo tijela svoja nikome i još se uvijek čovjek zovem ja JA SAM SLOBODAN !!!
17 godina
Z1t3 kaže...

Evo ovako

Grafika NE definitivno. Al ajmo redom...
Proc ok ako želiš komp za neko duže vrijeme. Sada je bolji E8400/8500 jer ti danas 4 jezgre rijetki programi koriste.
Matična ti ne treba EP45-DS3R jer RAID polje nećeš koristiti sigurno. Uzmi EP45-DS3.
RAM: OK ako misliš clocat. Ako ne dobiješ za iste pare (bar mislim, neznam kolko ovi koštaju) 2×2GB Kingmaxe 800Mhz.
Grafa: HD4850 (1100kn) ili HD4870(1700kn) ako možeš priuštit. 8800GTS ti je kao prvo stara serija. Dns bi njoj u rangu bila 9800GTX koja je po performansama negdje ko HD4850, a po cijeni daleko iznad. Najbolje HD4870 ako možeš tolko izdvojit za grafu...
HDD: Ok
Napajanje: Dosta ti je to slabo... Makar CORSAIR od 450W ili 550/650W.
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
16 godina
neaktivan
Novi komp ^_^

neznam zasto toliko protiv te grafe ima mi ju frend grafika je dobra jer taj cip koji je u njoj je sad u ovoj novoj nvdia (nisam siguran kako se zove gt260 uglavanom neznan tocan naziva tj zaboravio ) i kako sam citao u u starijem bugu ova 8800gts jedna od boljih u srednjoj klasi ali mislio sam i ovu

Gainward Radeon HD4850, 512MB DDR3

stvarno nemogu se odluciti ovaj 4850 se previse grije i losija je klasa od 8800 gts a po mhz je jaca 4850 i trosi malo vise struje i manji je fps od ove 8800gts

a 8800gts ima odlican sistem hladjenja jedan od boljih (fan sink)  veci fps u igrama

stvarno neznam moram jos dobro razmisliti

a za ove druge djelove manje vazno sused poslusati cu te sto se tice maticne a za rame ako mislin imati quad moran imati rame od 1066mhz ako se ne varam

I <3 COD2

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Z1t3 kaže...

neznam zasto toliko protiv te grafe ima mi ju frend grafika je dobra jer taj cip koji je u njoj je sad u ovoj novoj nvdia (nisam siguran kako se zove gt260 uglavanom neznan tocan naziva tj zaboravio ) i kako sam citao u u starijem bugu ova 8800gts jedna od boljih u srednjoj klasi ali mislio sam i ovu

stvarno nemogu se odluciti ovaj 4850 se previse grije i losija je klasa od 8800 gts a po mhz je jaca 4850 i trosi malo vise struje i manji je fps od ove 8800gts

a 8800gts ima odlican sistem hladjenja jedan od boljih (fan sink)  veci fps u igrama

a za ove druge djelove manje vazno sused poslusati cu te sto se tice maticne a za rame ako mislin imati quad moran imati rame od 1066mhz ako se ne varam

Nije taj cip u GTX260. Stvar je u tome što grafa nije isplativa, tj. ima boljih/bržih za tu cijenu.

Temperaturu riješiš softverski, a ima već proizvođača koji nude (jeftine) izvedbe s aftermarket coolerima. HD4850 je brža od 8800GTS, a u TWIMTBP igrama logično, gubi.

Nemoraš imat rame na 1066MHz.

A mi smo ti ljudi tako obični, koji u životu bore se za svaki drugi dan ! Ne prodajemo tijela svoja nikome i još se uvijek čovjek zovem ja JA SAM SLOBODAN !!!
17 godina
Z1t3 kaže...

LoL. Ovo prvi put čujem. Taj čip nije u GTX260. Taj čip je u 9800GTX, kao što sam ti i napisao... Ali HD4850 je po performansama tu negdje, a po cijeni dosta ispod. Ako imaš para najbolje HD4870, ako nemaš HD4850...
Grijanje lako riješiš, samo staviš vent na jače, a uostalom imaš i HD4850 fansink izvedbu koja se puno manje grije i to bi ti preporučio...
RAM-e ne trebaš 1066 za quad nego jedino ako misliš clockat. Misliš li? Ako ne, lijepo si stavi 4GB 800MHz Kingmaxe...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
neaktivan

Isto tako ako se odlucis za 4850 sto se i ja slazem da je dobar izbor, pogledaj si i neku maticnu da ima CF opciju. Nakon nekog vremena ubodes jos jednu 4850 a to je kolko sam citao u BUGu jako dobra solucija

P35-DS4 // Q6600 @ 3.5Ghz // Corsair DDR2-1066 // 8800GTX
17 godina
mislav_01 kaže...

Isto tako ako se odlucis za 4850 sto se i ja slazem da je dobar izbor, pogledaj si i neku maticnu da ima CF opciju. Nakon nekog vremena ubodes jos jednu 4850 a to je kolko sam citao u BUGu jako dobra solucija

EP45-DS3 podržava CF...
17 godina
neaktivan
Z1t3 kaže...

Taj cip je daleko sporiji od hd4850 i nemozes ih usporedivati!
@SUSED 9800gtx gubi u svakom testu od 4850 tako da radeonki ni to nije konkurencija,eventualno 9800gtx+ po performansama ali ne po cijeni..
@z1t3 to kaj kazes da u testovima dobiva vise fps-a nije moguce..pogledaj rezoluciju,detalje..mislim da u BUG-u 4850 nisu testirali ispod 1680x1050(ako i jesu 8800gts ima puno losiji fps)
btw po meni uzmi quad core procesor posto su sada bagatelaCool

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
16 godina
neaktivan
Novi komp ^_^

ok ali to za rame ako quad radi na 1066 mhz to bi valjda tribalo znaciti da rami nesmiju biti ispod, neznan jos cu se raspitati uglavnom za nekih 7000 kn bi treba kupiti komp plus monitor 22"

jos nesto u kojem ducanu ima za kupiti corsair napajanja jer zivin blizu zadra pa namjeravan sve kupiti u zadru vecinom sve u vemila

za grafiku se slazem izeti cu 4850

e da komp kupijen pocetkom 12 mjeseca pa bi trebale past cijene :)

I <3 COD2

0 0 hvala 0
17 godina
Z1t3 kaže...

ok ali to za rame ako quad radi na 1066 mhz to bi valjda tribalo znaciti da rami nesmiju biti ispod, neznan jos cu se raspitati uglavnom za nekih 7000 kn bi treba kupiti komp plus monitor 22"

jos nesto u kojem ducanu ima za kupiti corsair napajanja jer zivin blizu zadra pa namjeravan sve kupiti u zadru vecinom sve u vemila

za grafiku se slazem izeti cu 4850

e da komp kupijen pocetkom 12 mjeseca pa bi trebale past cijene :)

Ako misliš OCCat procesor onda uzmi tu memoriju ali ako ne onda kingmax, kao što je već u prijašnjem postu napisano. Samo ako se odlučiš na OCC onda moraš i neki dobar cooler za CPU nabavit. Što se tiče gf kartice uzmi 4850 i namistiš vrtnju venta na nekih 50% i to je to.
To je sva mudrost, pa sad sam odluči.
Pozdrav!
Q6600 -OCC, 8GB ddr2 mushkin, 4870 512MB OCC, 2x640GB Samsung F1 raid 0, DFI P45-T2RS MB, Antec p182 kućište
17 godina
neaktivan
Novi komp ^_^

Za budućnost ti je bolje uzeti malo jače napajanje ja nebi išao ispod 550 Wati bilo kojeg pozantog proizvođača jer pošto uzimaš ploču sa crosfireom pa kasnije mošeš ubosti još jednu grafu a preporučio bih ti Gainward ATI 4850 Golden Sample cijena vidim daje oko 1300 KN (pogledaj malo po neti recenzije) hlađenje dual slot odlično riješeno, ima bolje memorijske čipove, a procesor Q6600 (fino se kloka) ili C2D 8500, a ostalo je OK

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.10.2008 13:59 (glama).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Novi komp ^_^

ocu clokat cu procesor a cooler sam kupio ruby orb od thermaltake

I <3 COD2

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Novi komp ^_^

problem je sto corsair nema za kupiti u zadru koliko san vidio i trazio po netu jedino taj adm ima corsair

I <3 COD2

0 0 hvala 0
17 godina
Z1t3 kaže...

problem je sto corsair nema za kupiti u zadru koliko san vidio i trazio po netu jedino taj adm ima corsair

Pa onda uzmi nešto i Ve-mila.
Ćak mislim da ti je taj Fortron nešto jači od Ćufteka, a razlika je sam 30kn tak da se isplati...
16 godina
neaktivan
Novi komp ^_^

najvjerovatnije cu uzeti fortron

a sto se grafike tice od kad ste mi rekli da nvdija8800 gts nije ono sto san mislia da je

zapela mi za oko hd4870 i najvjerovatnije cu je kupiti jer komp sastavljan iskljucivo za igre i pazin sto kupujen

e sad kojeg proizvodjaca izabrati

1. Gainward Radeon HD4870 Golden Sample, 512MB DDR5 ili golden sample molin vas objasnite mi koja je razlika izmedju golden sample i obicne

2. Gigabyte Radeon HD4870, 512MB DDR5

3. Powercolor Radeon HD4870 PCIE, 512MB DDR5  ( koja je razlika ove i one sto pise pcs)

4. Sapphire Radeon HD4870 512MB DDR5

sto mislite koja je bolja od ovih nije bitno za pare jer sto kuna vise manje mi nije bitno ali napravite listu koju prvu koju druge u slucaju da nebude bas te koju ocu

ja sam mislio gainward ili sapphire

I <3 COD2
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.10.2008 19:07 (Z1t3).

0 0 hvala 0
17 godina

Golden sample bi ti trebao biti iznad svih, a ove sve 3 su tu negdje... Ako imaš para uzmi golden sample, ako ne najbolje sapphiricu ili onu koja daje najduže jamstvo...

16 godina
protjeran
RE: Novi komp ^_^prijatelj koi ima 8800 gts

nemoj momku puniti glavu glupostima o testovima fpsa između radeona 4850 i 8800gts jer te kartice ne spadaju u istu klasu a u testu je tako mala razlika fps u rezoluciji 1,680×1,050 da nije vrjedno spomena a ako nisi u igrama pravi gejmer neće ti pomoci ni naiveći fps koi postoi svitu bez obzira na testove  ovih kartica pet razlićitih konfiguracija sa iston grafikon radeon 4850 neče davati isti fps pa ni sa 8800 gts jer softverski problemi uvjek ostaju

nego da ja skratin razliku između dvi grafe dokazano je da je 8800 gts ili gtx kvalitetnija kartica od radeona 4850

17 godina
Novi komp ^_^

dokazano je a dokaza nigdje.... ili mozda imas neki dokaz pa da ga podjelis i s nama zasto bi netko kupovao toliko skuplju grafu za slicne performanse?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Novi komp ^_^prijatelj koi ima 8800 gts
giga kaže...

nego da ja skratin razliku između dvi grafe dokazano je da je 8800 gts ili gtx kvalitetnija kartica od radeona 4850

Gdje?
16 godina
protjeran
Novi komp ^_^

Dokazano je prijatelju ja cita na kanadskom webu nvdia-inoj stranici proizvodni proces nvidie 45 nm a atijev jos uvijek 65 ili 55 nm u zastarijeloj tehnologiji bar tako navodi nvidia mozda je to borba dviju vodecih proizvodjaca kartica na nasem jadnm trzistu jer ono sto se moze nabaviti na nasem trzistu nije ni sjena onog americkog

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Novi komp ^_^

ajde pustite sad grafike odlucia san da kupujen gainward hd 4870 GS

nego struja mene brine nakon trazenja i cak pomisli da iden u zagreb po corsair struju nasao sam je u zadru u links ducanu

dajte i prijedlog ako npr svremenom ubacim jos jednu hd4870 u crossfire koliko bi tribalo wati za to

za moju konfiguraciju koju wat-azu preporucujete uzimam sve nevedeno u prvom postu osim grafike ide gainward hd 4870 GS ili sapphire hd 4870

I <3 COD2
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.10.2008 20:04 (Z1t3).

0 0 hvala 0
17 godina
Z1t3 kaže...

nego struja mene brine nakon trazenja i cak pomisli da iden u zagreb po corsair struju nasao sam je u zadru u links ducanu

dajte i prijedlog ako npr svremenom ubacim jos jednu hd4870 u crossfire koliko bi tribalo wati za to

za moju konfiguraciju koju wat-azu preporucujete uzimam sve nevedeno u prvom postu osim grafike ide gainward hd 4870 GS ili sapphire hd 4870

Mislim da bi i CF dvaju HD4870 izdržalo Corsair TX650W. Dapače, 99% sam siguran da bi... Tako da si nju pikne, ništa od 400-450W ako planiraš CF.
17 godina
neaktivan
giga kaže...

Dokazano je prijatelju ja cita na kanadskom webu nvdia-inoj stranici proizvodni proces nvidie 45 nm a atijev jos uvijek 65 ili 55 nm u zastarijeloj tehnologiji bar tako navodi nvidia mozda je to borba dviju vodecih proizvodjaca kartica na nasem jadnm trzistu jer ono sto se moze nabaviti na nasem trzistu nije ni sjena onog americkog

nVidia ima 55nm proces kod najnovijih modela kartica, a Ati je to imao još kod prošle generacije grafa, tak da ti to pada u vodu.

Trenutno je Ati puno bolji izbor.
Z1t3 kaže...

Pa ako imaš love, uzmi Corsair VX550W, da ti ostane dosta snage za kasniju eventualnu nadogradnju.
17 godina

Jel bi izdržo Corsair VX550W CF dvaju HD4870? Po meni rađe VX650W, razlika je 100kn, a onda si miran ziher...

17 godina
neaktivan
Sused kaže...

Jel bi izdržo Corsair VX550W CF dvaju HD4870? Po meni rađe VX650W, razlika je 100kn, a onda si miran ziher...

Bi. Vjerojatno si mislio TX650? Može i tako....
17 godina

Ma i mislio sam TX650. Umoran sam i sad mi se sve to brka... Bit će bolje sutra. Smijeh

Ugl, preporučujem Corsair TX650 i miran si...

16 godina
neaktivan
Novi komp ^_^

to sam i mislio ali opet nisan bio siguran ok hvala puno to sam mislio drugi tjedan otic u zadar i kupiti da slucajno ne nestane pa ovo drugo kad se skupi para

I <3 COD2

0 0 hvala 0
17 godina
Z1t3 kaže...

to sam i mislio ali opet nisan bio siguran ok hvala puno to sam mislio drugi tjedan otic u zadar i kupiti da slucajno ne nestane pa ovo drugo kad se skupi para

Baš što se tiče napajanja ne žuri, past će mu cijena 100% opet. Bilo je 570kn u ADM-u prije jedno 2 tjedna, sad je 680... Dok skupiš para i za ovo ostalo, mogla bi mu opet pasti malo cijena...
16 godina
neaktivan
Novi komp ^_^

ok poslusati cu te samo mozes mi reci koja je razlika u tx i vx serijama

I <3 COD2

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice