Bok ljudi!!
Trebam pomoc oko odabira maticne ploce.
Znaci imam i5-750 i graficku ati 7570
komp koristim najvise za igru... Nije mi bitno OC tj.za sad ne.
Eto hvala svima koji ce mi pomoc!:)
Nije izašla radeon 6xxx a ti bi već na 7xxx mislio si HD5770?
Ajde ti nama reci koliko para misliš dati!
bolje idi na gigabyte, odličan omjer uloženo/dobiveno i mislim da imaju plocu za i5 za 1500...pogledaj u ADM-u npr...
Ako imaš i5 i grafu 5770 onda ništa..on ti je za one procesore koji imaju integriranu grafiku.
h55,h57 su novi čipseti za clarkdale procesore i3 i i5 koji u sebi sadrže i grafičku "karticu"(u procesoru) i da bi tu grafiku iskoristio treba i taj novi čipset
uglavnom p55 čipset je bolji a ovi h55 i ostali su više za multimediju i manje zahtjevne korisnike
Nemoj da ti USB3 i SATA 6 budu imperativ , svakako su neiskoristivi dok cijene SSD-a ne padnu na razuman nivo ( za par godina). Gledaj samo da uzmeš što kvalitetniju P55 ploču (ASUS P7P55D Pro , GIGABYTE GA-P55- UD3R i sl.)
Uzmi onu asrock za 970 kn i miran si. Matična je odlična, a 500 kn će ti ostati u džepu.
teško da ćeš pogriješit,bilo koju da uzmeš,asus,gigabyte,asrock...možeš i ovu kakvu ja imam,ima isto usb 3 i sata6,a usb 3 će se uskoro moć koristit
Nisi pomenuo koji RAM imaš. Ako nemaš onda obavezno DDR3 1333 sa što manjom voltažom. Brže memorije su bacanje para za taj procesor a zahtjevaju napon veći od 1.65 V i OC procesora što Intel nikako ne preporučuje.
bit će dovoljno
Slobodno možeš uzet memu od 1600MHz... nema nikakve frke.
Druga je stvar dal ima potrebe :)
Ako još nisi kupio pogledaj 1333 ili 1600 g.skill ripjaws
Moja preporuka je AsRock P55 Extreme.
Fenomenalna ploča koja parira mnogo skupljim Asus i Gigabyte pločama takvih karakteristika.
Definitivno Best Buy - najbolji omjer cijene uloženog i dobijenog.
Caviar Green je jako spor (samo 5400 okretaja u minuti, zbog manje potrošnje).
To je uglavnom disk za backup i slično, nije za aktivnu uporabu takoreći.
Edit:
Ček, WTF? 7200 rpm i 64 MB? To neka greška?
Ako je to istina, onda to nije Green!
Ček, WTF? 7200 rpm i 64 MB? To neka greška?
Ako je to istina, onda to nije Green!
Ima sada Green diskova koji se vrte na 7200 i koji ima 64MB cachea.